Įkraunama...
Įkraunama...

Taupau kaip išmanau (...) - 2 d.

QUOTE(KibirVibir @ 2009 08 04, 21:31)
siandien antradienis, per dvi dienas 115 ar jus savaites ne nuo pirmadienio skaiciuojate?

Taip, per dvi dienas:
50 litų kainavo benzinas, 60 litų išleidau parduotuvėje, pirkdama: šampūną (8lt), kavos (didelį poką, apie 15 lt), Ežio papildymą (10 lt), dantų pastos, vaikišką dantų šepetėlį (6+7 lt=13 lt), pieno du pakelius ir įvairių dribsnių. Dar 5 litus išleidau susitikimui su ex-grupiokais.

Štai, prisiduodu... unsure.gif Aišku, kai kurie iš šių dalykų perkami ne šiai savaitei, o ilgesniam laikui, bet vis tiek daugoka, todėl bandysiu išsilaikyt bent iki penktadienio nepirkdama papildomai maisto.

QUOTE(Will @ 2009 08 04, 22:06)
ojojoj, situacija nepavydėtina... Toks klausimas- kaip jis pats vertina darbo neturėjimą, ką veikia, kodėl vis dar nedirba? Suprantu, kad darbai, ypač dabar, nesimėto, bet juk galima bent ką nors dirbti, kad ir ne nuolat, bet vis litas kitas  doh.gif

Niekaip... negali dėl vienokių ar kitokių priežasčių uždirbt pinigų, ir tiek. Aj žinokit, aš jau nebesigilinu, nes tai beviltiška. sad.gif Galvoju tik, ką AŠ galiu padaryti, kad uždirbčiau pinigėlių, nes už kitą žmogų nepagalvosi. Siūliau ir pagalbą, ir patarimus, ir idėjas - nereikia. Nu ir ok, aš neturiu laiko dėl to parintis, man reikia pinigus uždirbti, vaiką išlaikyt, ir apie ateitį galvoti.

Nebesigilinkim į tą mano situaciją. 4u.gif Gal pasikeis greit. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(miss_candy @ 2009 08 04, 21:04)
Labas vakaras visoms  4u.gif Prisijungsiu prie jusu  ax.gif  Esu kiaule-taupykle nuo mazu dienu (po blokados kokius 7 metus tevai darbo neturejo, tai dar vaikas budamas ismokau kiekviena centa skaiciuoti blush2.gif

Tai va, galiu patarti del drabuzeliu. Dzinsus, juodas kelnes ir megztinukus i darba perku turguje, bet va bliuskuciu po svarkeliu ar siaip kokia bliuskute ilgesnem rankovem bei sijonus perku "Humanoj" per tuos didziuosius ispardavimus, kai buna po 3 ar 2 lt - tai perejus kelias "Humanas" tooookiu graziu ir originaliu dalykeliu prisirenku, kad kolegos beigi drauges pavydi  wub.gif  ax.gif
Papildyta:
Ir dar, kaip cia kazkas minejo, renku visus cekius ir skaiciuoju savo islaidas ir taip nuo 2005 m.  blush2.gif  blush2.gif Jei viena menesi virsiju savo nustatyta islaidu limita, tai kita menesi stengiuosi isleisti maziau....

Manau, Jusu patirtis labai vertinga, taciau paminejote tik drabuziu pirkima. O kaip dar taupote?
Papildyta:
QUOTE(Snape @ 2009 08 04, 17:39)
Nu aš taip ir liepiau iš karto. blush2.gif Neklauso - tame ir reikalas, kad galvoja, jog krenta. unsure.gif Žmogus užaugo nejausdamas nepritekliaus, bet deja, nematydamas, kad pinigai uždirbami sunkiai, o ne "nukrenta".  unsure.gif

Nors šiaip, aš stengiuosi nenusiteikti, kad pinigai uždirbami sunkiai. schmoll.gif  Šiais metais stengiuosi tikėti, kad jų bus ir daug, ir ateis patys, anksčiau ar vėliau. Pozityvus mąstymas, tskant  rolleyes.gif Nu ir iš tiesų, atsiranda tų darbų ir pinigėlių. irnesakyk.gif

Savaitės meniu -  thumbup.gif dalykėlis taupant. Tik vasarą sunkiau, nes leidžiu sau ir ledus suvalgyt, ir alaus nusipirkt doh.gif Dar plius neprognozuojamas daržovių / vaisių srautas iš sodo  - sunku suplanuoti.

Man irgi but buve, kaip Snapei, jei nebuciau pinigu atskirusi nuo pat pradzios. Uztat dabar galvos neskauda.... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 08 05, 08:21)
Man irgi but buve, kaip Snapei, jei nebuciau pinigu atskirusi nuo pat pradzios. Uztat dabar galvos neskauda.... biggrin.gif
drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif atskyrimas yra puikus dalykas, kai poziuriai i pinigus skiriasi, o pajamos panasios thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 08 04, 23:06)
oo, kaip įdomu  bigsmile.gif  Aš net nelabai įsivaizduoju kaip sudaryti tokį sąrašą  doh.gif  Na, ko reikia tai žinau  lotuliukas.gif  bet kaip sekti, kada reikės ir pan  doh.gif

su buitine chemija paprasta - yra sarasas, kas turi buti namie, kai jau buna maziau nei puse paskutinio buteliuko pvz, tai itraukiu i pirkiniu sarasa.
tokiu pat principu su groziu ir higiena
su rubais batais - pasidarau sarasa, ka faktiskai turiu ir ko dar reiktu. perku tik tai, ko truksta, pvz yra sarase "juodas susagstomas megztinis" ir reiskia, kad ir perku tik toki megztini, o ne 5 bet kokius, kurie paskui spintoj gules (jei tilps lotuliukas.gif ). (paskutiniu metu praradau kontrole blush2.gif )
su maistu, tai velgi - yra sarasas, ko visada turi buti namie, ant saldytuvo kabo lepeliai, ant kuriu rasoma,kas eina i pabaiga arba pasibaige jau, bei papildomi dalykai, kuriu reikia planuojamam meniu.
Atsakyti
QUOTE(Snape @ 2009 08 04, 19:02)
Jei rimtai, tai perka iš kreditkės, kai truputį pavyksta padengt žvėrišką minusą. Mp3 grotuvas buvo mano, jam mat reik personalinio. Šiaip manau, čia signalas labai rimtų nesutarimų, gal skyrybų. Ir viskas - dėl absoliučiai skirtingų požiūrių į pinigus ir užsispyrimo.  doh.gif

taupymo metu visos kreditinės turi būti užrakintos. prioritetas Nr. 1 - padengti kreditą ir kreditinės kortelės NENAUDOTI. visiškai. niekaip. nė už ką.

QUOTE(Will @ 2009 08 04, 23:06)
Maniškis taupymams kaip ir pritaria, bet iki šiol jis labai norėdamas ko nors vis kibino mane, kad pirktume, kai gera kaina  lotuliukas.gif  Laikiausi, nes buvom sutarę kada pirksim... dabar pats mato, kad gerai, nes situacija tokia, kad artėja tas pirkimo laikas, bet jis greičiausiai bus perkeltas  doh.gif  Pirkinys ne pirmo būtinumo, o pinigų nelabai yra dėl remontų, su jais taip būna, kad planuoji x sumą, gauni 2x o gal net 2x+y  lotuliukas.gif

va maniškis tai talentas sąmatų išpūtime. bet dabar jau pasimokiau tai iškart jam išaiškinu, kad pradinė suma yra toli nuo tikrosios cool.gif
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2009 08 05, 08:51)
su buitine chemija paprasta - yra sarasas, kas turi buti namie, kai jau buna maziau nei puse paskutinio buteliuko pvz, tai itraukiu i pirkiniu sarasa.
tokiu pat principu su groziu ir higiena
su rubais batais - pasidarau sarasa, ka faktiskai turiu ir ko dar reiktu. perku tik tai, ko truksta, pvz yra sarase "juodas susagstomas megztinis" ir reiskia, kad ir perku tik toki megztini, o ne 5 bet kokius, kurie paskui spintoj gules (jei tilps  lotuliukas.gif ). (paskutiniu metu praradau kontrole  blush2.gif )
su maistu, tai velgi - yra sarasas, ko visada turi buti namie, ant saldytuvo kabo lepeliai, ant kuriu rasoma,kas eina i pabaiga arba pasibaige jau, bei papildomi dalykai, kuriu reikia planuojamam meniu.

Labai jau praktiskai skamba, kazin kiek laiko reikejo taip viska surikiuoti?
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2009 08 05, 08:51)
su rubais batais - pasidarau sarasa, ka faktiskai turiu ir ko dar reiktu. perku tik tai, ko truksta, pvz yra sarase "juodas susagstomas megztinis" ir reiskia, kad ir perku tik toki megztini, o ne 5 bet kokius, kurie paskui spintoj gules (jei tilps  lotuliukas.gif ). (paskutiniu metu praradau kontrole  blush2.gif )
as nesu tokia konkreti, bet jei tikrai uzsimanau daikto - atkakliai ieskau butent tokio blush2.gif pernai pirkau balta megzta suknele dideliu atverciamu kaklu, ieskojau tokios gal 3-4 metus, visi sake uzsisakyti pas mezgeja ir netikejo, kad rasiu blush2.gif
QUOTE(prieblanda @ 2009 08 05, 09:08)
taupymo metu visos kreditinės turi būti užrakintos. prioritetas Nr. 1 - padengti kreditą ir kreditinės kortelės NENAUDOTI. visiškai. niekaip. nė už ką.
dabar jaunus amerikiecius moko tureti tik viena kreditine, o geriau ne vienos smile.gif JAV vyriausybe net tokius linksmus tinklapius su parsiukais sukure apie islaidu planavima, gaila nuorodos neturiu, bet apsilankius gera ispudi palieka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2009 08 05, 08:43)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif atskyrimas yra puikus dalykas, kai poziuriai i pinigus skiriasi, o pajamos panasios thumbup.gif

pirma but buve bankrotas, o po to skirybos, bet turime ir ,,bendra katila": maistas ir busto paslaugos. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 08 05, 09:34)
Labai jau praktiskai skamba, kazin kiek laiko reikejo taip viska surikiuoti?

pabandykit ismaitint 5 asmenu seima is dvieju minimaliu algu, dar ne to ismoksit doh.gif
kaip dziaugiuos,kad dabar parduotuvej nereik labai skaiciuot, kiek isleidziu (nors is iprocio vis dar taip kartais elgiuosi). pvz vakar apsipirkinejau, apsiziurejau,kad turiu piniginej tik 120 litu, o korteles saskaitoj pinigu nelaikau (cia dar viena sistema), tai paprasiau kasininkes perspet, kai 120 litu pasieks, bo pilna vezima prisikroviau visko, tai sumokejau 98 litus su centais na cia norfoj 8 proc nuolaida gavau, nes pirkau uz 100 su biskiu ir praktiskom valandom ax.gif )
o sistema mineta tokia:
gryni - einamiesiems reikalams;
kortele - likutis to,kas einamiesiems reikalams, nors daznaiusiai visu pinigus laikau taupomojoj saskaitoj ir tik tada kai reikia, po truputi persivedu i korteles;
paskoline saskaita, i kuria pervedami pinigai einamosioms ir papildomoms imokoms;
kreditines saskaita (dar neikart nenaudojau)
ir taupomoji saskaita, i kuria pervedami pinigai taupymui ir stambiu daiktu butui pirkimui. kiek turiu sutaupyt aisku is pajamu-islaidu suvestines (exceliu keikvienas menuo pagal kategorijas - visos pajamos ir visos islaidos numatmos, skirtumas - taupymui arba tam tikru daiktu, kurie sarase biggrin.gif pirkimui).
esu truputi atleidusi vadeles, reik vel susiimt blush2.gif
Atsakyti
[quote=ooo,2009 08 05, 09:41]
pabandykit ismaitint 5 asmenu seima is dvieju minimaliu algu, dar ne to ismoksit doh.gif
kaip dziaugiuos,kad dabar parduotuvej nereik labai skaiciuot, kiek isleidziu (nors is iprocio vis dar taip kartais elgiuosi). pvz vakar apsipirkinejau, apsiziurejau,kad turiu piniginej tik 120 litu, o korteles saskaitoj pinigu nelaikau (cia dar viena sistema), tai paprasiau kasininkes perspet, kai 120 litu pasieks, bo pilna vezima prisikroviau visko, tai sumokejau 98 litus su centais na cia norfoj 8 proc nuolaida gavau, nes pirkau uz 100 su biskiu ir praktiskom valandom ax.gif )
o sistema mineta tokia:
gryni - einamiesiems reikalams;
kortele - likutis to,kas einamiesiems reikalams, nors daznaiusiai visu pinigus laikau taupomojoj saskaitoj ir tik tada kai reikia, po truputi persivedu i korteles;
paskoline saskaita, i kuria pervedami pinigai einamosioms ir papildomoms imokoms;
kreditines saskaita (dar neikart nenaudojau)
ir taupomoji saskaita, i kuria pervedami pinigai taupymui ir stambiu daiktu butui pirkimui. kiek turiu sutaupyt aisku is pajamu-islaidu suvestines (exceliu keikvienas menuo pagal kategorijas - visos pajamos ir visos islaidos numatmos, skirtumas - taupymui arba tam tikru daiktu, kurie sarase biggrin.gif pirkimui).
esu truputi atleidusi vadeles, reik vel susiimt blush2.gif

sad.gif susibiesinau juodai mega_shok.gif vsio 5dieniui MB paruosiu visa isklotine..... reikia veikti ir be jokiu nuolaidu. Beskaitydama OOO posta suprantu, kad esame ,,skrandzio vergai" ir pinigu svaistunai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fuksė: 05 rugpjūčio 2009 - 08:53
sad.gif  susibiesinau juodai mega_shok.gif vsio 5dieniui MB paruosiu visa isklotine..... reikia veikti ir be jokiu nuolaidu. Beskaitydama OOO pasta suprantu, kad esame ,,skrandzio vergai" ir pinigu svaistunai.

fukse - as irgi dabar tokia pati verge ir svaistune...
bet kazkada, kai buvo tikrai bloga situacija (ne tik prasimaitint reikejo, bet ir broliukas vos ne kiekviena menesi po pora batu nuplesdavo,jau nekalbant apie rubus doh.gif ), tai ismoksti gyvent is to, kiek turi...kad ir kiek mazai tai butu...
aisku,as nebenoreciau taip 4u.gif kol kas ir nereikia, bet susimasciau,kad reiktu labaiu pataupyt, bo viena menesi 800 litu maistui sau vienai isleidau blush2.gif delikatesams ir panasiai... cia be kaviniu ir restoranu blush2.gif
tai vel bandau gryzti i normalias taupymo vezes rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2009 08 05, 09:58)
fukse - as irgi dabar tokia pati verge ir svaistune...
bet kazkada, kai buvo tikrai bloga situacija (ne tik prasimaitint reikejo, bet ir broliukas vos ne kiekviena menesi po pora batu nuplesdavo,jau nekalbant apie rubus  doh.gif ), tai ismoksti gyvent is to, kiek turi...kad ir kiek mazai tai butu...
aisku,as nebenoreciau taip  4u.gif kol kas ir nereikia, bet susimasciau,kad reiktu labaiu pataupyt, bo viena menesi 800 litu maistui sau vienai isleidau  blush2.gif delikatesams ir panasiai... cia be kaviniu ir restoranu blush2.gif
tai vel bandau gryzti i normalias taupymo vezes  rolleyes.gif

O man nereikia blogos situacijos, kad pradeti taupyti. Nedirbu, bet ariu, todel stoga rauna, kai pagalvoju kiek isleidziu maistui, o uz kiek realiai galima pragyventi ir nebadauti.
Dasimusimui, vadinasi 2+1 (3 asm.) seimai realiai pakanka 600 lt., tad skirtumas(1000-600) x 12 men. cray.gif balon
Atsakyti