Įkraunama...
Įkraunama...

Taupau kaip išmanau (...) - 2 d.

Labas rytas smile.gif

Nu tai aš ir esu atskyrus finansus, visiškai. Netgi ne tik faktiškai, bet ir teisiškai (pagal vedybų sutartį) ax.gif Bet realiai apmaudu, nes netiesiogiai vis tiek taškymai eina iš šeimyninės kišenės. Nebūtų naujo žaislo - būtų kokia sąskaita ar bent dalis minuso padengta.

http://www.feedthepig.org/

Turbūt ne tas saitas, bet irgi su kiaula biggrin.gif

Dėl kreditkių padengimo ir uždarymo - drinks_cheers.gif Visiškai teisingai, ir ypač staigiai reik uždarinėt, kai žmogus serga pinigotaška, nes palūkanos ten žiaurios. Tik aš vyro kredit. minuso nenoriu padenginėt. Pirma, minusas per didelis, negalėčiau padengt, antra, finansai atskiri, žaislus gali pirkt, galės ir su minusu sustvarkyt irnesakyk.gif

Nžn ką daryt su savo kreditine - gal vis dėlto pasilikti. Pas mane minuso niekada nebūna... laikau ją ekstra atvejams, jei pvz labai labai reikėtų padengti kokią netikėtą sąskaitą ar užsienio kelionėms (ten kartu ir draudimas su ja galioja). Bet aptarnavimo mokestis metams - 49 litai, o realiai man jos kaip ir nereikia. g.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 08 05, 10:09)
O man nereikia blogos situacijos, kad pradeti taupyti. Nedirbu, bet ariu, todel stoga rauna, kai pagalvoju kiek isleidziu maistui, o uz kiek realiai galima pragyventi ir nebadauti.
Dasimusimui, vadinasi 2+1 (3 asm.) seimai realiai pakanka 600 lt., tad  skirtumas(1000-600) x 12 men.  cray.gif balon

vat as irgi taupyt vel pradejau, nors bloga situacija neatejo Z(tikiuosi artimaiusiu metu ir neateis)
siaip merginos buvo isvedusios kaip ir vidurki, kad vienam zmogui vienai dienai maistui 8-9 litai yra normalu ax.gif cia jei gerai pamenu ax.gif tai 600 trims gal jau perspausta ax.gif gal kokius 800 bandykit maistui paskirt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 08 05, 10:09)
O man nereikia blogos situacijos, kad pradeti taupyti. Nedirbu, bet ariu, todel stoga rauna, kai pagalvoju kiek isleidziu maistui, o uz kiek realiai galima pragyventi ir nebadauti.
Dasimusimui, vadinasi 2+1 (3 asm.) seimai realiai pakanka 600 lt., tad  skirtumas(1000-600) x 12 men.  cray.gif balon

Nu nesižudyk taip smarkiai 4u.gif
Be to, aš nemanau, kad 600 Lt (čia apie maistą?) pakanka trims žmonėms, mes trise maistui išleidžiam apie 900 Lt, ir dėl to nesiruošiu graužtis, ar tos sumos mažinti.
Atsakyti
QUOTE(Snape @ 2009 08 05, 08:16)
Labas rytas smile.gif

Nžn ką daryt su savo kreditine - gal vis dėlto pasilikti. Pas mane minuso niekada nebūna... laikau ją ekstra atvejams, jei pvz labai labai reikėtų padengti kokią netikėtą sąskaitą ar užsienio kelionėms (ten kartu ir draudimas su ja galioja). Bet aptarnavimo mokestis metams - 49 litai, o realiai man jos kaip ir nereikia. g.gif

na jei jusu antra puse turi, tai gal jei reiks pasinaudosit jo kortele, inesit tiek pinigeliu kiek jusu islaidoms padengti reiktu ir viskas g.gif , kam tada laikyti 2 kortas, jei jus nesinaudojate. unsure.gif vistiek jis niekur nepabegs su ta kortele, jei jums prireiks pasinaudoti.
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2009 08 05, 10:18)
Nu nesižudyk taip smarkiai 4u.gif
Be to, aš nemanau, kad 600 Lt (čia apie maistą?) pakanka trims žmonėms, mes trise maistui išleidžiam apie 900 Lt, ir dėl to nesiruošiu graužtis, ar tos sumos mažinti.

sakai..... blink.gif na panasiai, kaip ir mes trise. O as jau ir dieda savo per skype informavau, kad ruostusi 5dieniui sutiktuvems su ilgu seimos posedziu. mastau.gif
Dar paklausiu tokio kvailo klausimo: ar perkate visokius padazus, majonezus, ketcupus? Itariu, kad stai cia gerokai perlenkiame lazda.
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 08 05, 10:42)
sakai..... blink.gif na panasiai, kaip ir mes trise. O as jau ir dieda savo per skype informavau, kad ruostusi 5dieniui sutiktuvems su ilgu seimos posedziu.  mastau.gif
Dar paklausiu tokio kvailo klausimo: ar perkate visokius padazus, majonezus, ketcupus? Itariu, kad stai cia gerokai perlenkiame lazda.

perku, bet nedaug, nes nedaug visokiu majonezu naudoju...
bet siaip jei kcal skaiciuot nereikia biggrin.gif tai dzin tie majonezai padazai - tai irgi maistas.
yra kitu nereikalingu maisto produktu, kur piniginei tik minusas, o skrandziui - slamstmaistis
Atsakyti
QUOTE(Snape @ 2009 08 05, 10:16)
Labas rytas smile.gif

Nu tai aš ir esu atskyrus finansus, visiškai. Netgi ne tik faktiškai, bet ir teisiškai (pagal vedybų sutartį) ax.gif Bet realiai apmaudu, nes netiesiogiai vis tiek taškymai eina iš šeimyninės kišenės. Nebūtų naujo žaislo - būtų kokia sąskaita ar bent dalis minuso padengta.

Kazkaip keista, finansai atskiri, o stai minusai bendri... g.gif uz ka atsakote solidariai, ar turite jungtini turta? mastau.gif suktai cia...
Kokia turite pries- ar po- sutarti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fuksė: 05 rugpjūčio 2009 - 09:56
QUOTE(fuksė @ 2009 08 05, 10:51)
Kazkaip keista, finansai atskiri, o stai minusai bendri... g.gif uz ka atsakote konsoliduotai, ar turite jungtini turta?  mastau.gif suktai cia...

as supratau,kad ir minusai atskiri, todel ir nedengia vyro korteles minuso, jei noretu - galetu padovanori ar paskolinti ir taip padengti, bet neprivalo ax.gif
Atsakyti
sakai..... blink.gif na panasiai, kaip ir mes trise. O as jau ir dieda savo per skype informavau, kad ruostusi 5dieniui sutiktuvems su ilgu seimos posedziu.  mastau.gif

perku pomidorų padažą ir kartais majonezą, bet jų mums ilgam užtenka, nes retokai naudojam. kitokių liurlių neperku, nes juose pilna E grupės vitaminų biggrin.gif
Atsakyti

Posėdis nepamaišys mirksiukas.gif
Mano ex vis ruošėsi taupyt, ruošėsi, ruošėsi... kol išsiskyrėm biggrin.gif , tai tik po to suremontavau ir vaikų kambarį, ir šiaip griūvančius namus sutvarkiau, ir vaikus atostogaut prie šiltos jūros išsivežiau, vat ką reiškia geras finansų valdymas thumbup.gif
Su dukromis šiuo atveju paprasčiau, pagavo kablį, puikiai žino, kas kur kiek kainuoja, kam teikti prioritetus. Liko pora dienų iki algos, maistpinigiai truputį sumažėjo, tiesa, maisto atsargų ir mano priruoštų pusfabrikačių namie yra. Vakar su mažąja einam pardėn, sakau, galim išleisti 15 Lt. Abi susakė, ko joms reikia, išleidom 15,08 Lt biggrin.gif , mažoji labai savimi didžiuojasi, kad moka sutilpti į reikiamą sumą ir tuo pačiu viską, ko reik, nupirkti.
Padažus perku: visada namie yra pesto padažo, nes mėgstam makaronus, sojos padažo, nes mėgstam ryžius, yra kečupo, bet jį naudoja tik vyresnioji, tai vienas buteliukas labai ilgam. Kai būna nuolaida, nusiperku Uncle Ben's padažo - aštraus saldžiarūgščio vištienai ir basquese makaronams. Majonezo - tik per Velykas, kažkaip nepraktikuojam.
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 08 05, 09:51)
Kazkaip keista, finansai atskiri, o stai minusai bendri... g.gif uz ka atsakote solidariai, ar turite jungtini turta?  mastau.gif suktai cia...

Povedybinę. Todėl viskas ir sukta smile.gif Iki sutarties įgytas turtas bei paskola - bendri, deja sad.gif O štai kreditkės minusas - personalinis.

QUOTE(ooo @ 2009 08 05, 09:54)
as supratau,kad ir minusai atskiri, todel ir nedengia vyro korteles minuso, jei noretu - galetu padovanori ar paskolinti ir taip padengti, bet neprivalo  ax.gif

drinks_cheers.gif Aj viskas pas mus atskirai. Manau, kad turint tokius skirtingus taupymo įpročius, gali būt tik atskiri biudžetai. Jei dirbtų, galėtų būti dar ir bendras katiliukas, bet dabar nėr.

Mes tai ketčupų neperkam, sulčių ir mineralinių irgi. Geriam arbatas su močiutės uogiene, arba tiesiog šaltą vandenį iš krano. Majonezas kartais atsiranda šaldike, nes su pupelėm ir kepta duona, jau skanus, sotus, ir nebrangus patiekalas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Snape @ 2009 08 05, 11:12)
drinks_cheers.gif  Aj viskas pas mus atskirai. Manau, kad turint tokius skirtingus taupymo įpročius, gali būt tik atskiri biudžetai. Jei dirbtų, galėtų būti dar ir bendras katiliukas, bet dabar nėr.

o tai iš kokių pinigų jūsų vyras gyvena, jei senaii darbo neturi? g.gif
Atsakyti