Įkraunama...
Įkraunama...

Kuba, kurią aš mačiau

Šiek tiek pavaikštinėjom pakrante pirmyn atgal. Toli nenueisi, nes viešbučio teritorijas skiria natūralios pertvaros- labai uolėti luitai, vieni daugiau, kiti mažiau išsikišę į jūrą
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Todėl nusprendėm, kad šitą rojaus kampą reikia apžiūrėti kitais būdais. Išsinuomavom tokį mopedą
user posted image
Ir išzirzėm per Varadero. Aš sėdėjau patenkinta, o MB, išpiltas devinto prakaito, bandė suvaldyti tą trūkčiojantį daiktą, kuris tai per greit, tai per lėtai įveikia posūkius, tai lyg springsta ir kėsinasi užgesti biggrin.gif Pagrindine gatve (šiaip ta gatvė išvis vienintelė) pasileidom į patį Varadero smaigalį ir kuo toliau važiavom, tuo prabangesnius viešbučius matėm. Važiuoti su tais šalmais buvo velniškai karšta, be to, man ėmė vaidentis, kad su mopedu anksčiau ar vėliau apsivošim, todėl pasukom į šoną vėl link vandenyno. Ten iš tiesų pliažai kitokie, nes ir viešbučių kategorija aukštesnė . Ties kažkokiu laukiniu ir matyt neleistinu įvažiavimu į pliažą palikom savo mopedą, kurį mums pasaugoti pasisiūlė lyg tam ir sėdintis bokštelyje prižiūrėtojas, ir nusimaudėm , pasedėjom pavėsyje
user posted image
Atsakyti
Mūsų įtarimai, kad su tuo mopedu ne viskas gerai, pasitvirtino, jis ėmė ir nebeužsivedė po to, kai sustojom pasižiūrėti raudonos žemės
user posted image
Kol MB tąsėsi su jo užvedimu, aš visaip makaluodama rankom ir kalbėdama anglų-lietuvių kalbos mišiniu (vistiek jie angliškai nesupranta ), atsivedžiau būrį statybininkų- asfaltuotojų, jie greit mums patvarkė bėdelę biggrin.gif Taigi grįžom atgal, nes įtarėm, kad mūsų santykiai su mopedu gražiuoju nesibaigs. Taip ir buvo- pasibaigė benzinas , vos tik įvažiavom į savo viešbučio kiemą. O nuomininkas sakė, kad benzino užteks 5 valandoms važiavimo tongue.gif Apgavo, mažai įpylė.
Mano kantrybė vartytis viešbutyje ėjo į pabaigą, nesitvėriau savo kailyje ko nors dar nepamačius, ir ėmėm užsisakinėt ekskursijas,vienoje iš kurių pamatyti vaizdai nustelbė Varadero grožį. Tai buvo sala, pasiekiama tik lėktuvu... štai ten ir buvo tikrasis rojus..
Atsakyti
Pirmiausiai viešbutyje ( Varadere kitur net neįmanoma ekskursijų nusipirkti)nusipirkom kelionę i Cayo Blanco. Cayo Blanco - tai tokia salelė šalia Varadero. Į ją plukdomi turistai su, kaip jie vadina, katamaranu.
Kažkodėl aš katamaraną įsivaizdavau kitokį, bet jis atrodė šitaip
user posted image
Vietos jame buvo nemažai, bet kai mes jau sėdėjom tame laivelyje, vis naujų atvykstančių į tą patį katamaraną turistų srautas ilgai nenutrūko, ir pagaliau katamaranas buvo kietai pritrombuotas žmonėmis. Gerai, kad kelionė netruko ilgai. Tikrai nebuvo patogu. Jei jau gavai kokią vietą sėdėjimui saulėtoj pusėj, tai ir kepinsies-persėsti nėra kur. Žodžiu, aš vaikštinėjau po tą karamaraną viso plaukimo metu, nes mano vieta ir buvo saulėtoje pusėje, bet vistiek kažkokiais būdais įdegiau pėdas biggrin.gif Na, nieko, nusilupo po to, ir viskas. Bet plaukti vistiek buvo smagu, kaip sakiau, plaukimas buvo gana trumpas, todėl karštis nespėjo išvarginti. Netoli salos mums teko išlipti tiesiai į vandenį, nes katamaranas negali priplaukti iki sausumos. Aš įlipau į vandenį su rūbais, o, pasirodo, koks buvo kaifas vaikščioti paskui su šlapiais rūbeliais... lotuliukas.gif nejuokauju.
user posted image
Aš ir maudžiausi su jais, ir vaikštinėjau po pakrantę
user posted image
ir valgiau taipogi sėdėdama šlapia
user posted image
Dar vienas kubiečių išradimas-kaip plaukti be valties į žvejybą smile.gif -saloje pamatėm žveją, susiruošusį gaudyti žuvį su tokia pripučiama mašinos rato kamera. Jis buvo uždangstęs viduryje esančią skylę su įvairiausias skurliais.
user posted image
Nuo pat pradžių stebėjau, kaip jis žeme atsivilko tą plaustą prie vandens, ilgai brido su juo į jūrą, kol pasiekė, tipo, tinkamą gylį, ir pasiirdamas irklu, nutolo..
Atsakyti
Paskui nusipirkom kitą ekskursiją į Cayo Largo. Būtent į šią salą aš visiems rekomenduoju nuvykti. Ko gero ten filmuojamos reklamos apie sniego baltumo paplūdimius Karibuose, ir daromos nuotraukos, kurias galima be jokių taisymų dėti į blizgančius katalogus. Keisčiausia tai, kad šiai tolimai kelionei laivu+ lėktuvu užtenka 1 dienos. Bet dabar aš žinau, kad dar kartą nuvažiavus į Kubą, norėčiau pagyventi Cayo Largo saloje. Tuo labiau,kad tai visai įmanoma- saloje yra keletas viešbučių. Pati sala yra Karibų jūroje, taigi teko perskristi visą Kubą skersai.
Pirmiausiai mus nuskraidino iš Varadero oro uosto į salą šitokiu lėktuvėliu
user posted image
Internete buvau prisiskaičius siaubingų, persigandusių turistų pasakojimų apie lėktuvus-griuvenas, kurios Kuboje dar ir sugeba skraidyti, bet realybėje lėktuvas buvo puikus. Neatrodė, kad vos pakilęs nuo žemės jis svirduliuos danguje kol kreivai pikiruodamas rėšis į bangas-kaip kažkas gąsinosi,kad tipo Kuboje lėktuvai siaubingos būklės. O man susidarė įspūdis, kad turistams ten duodama viskas, kas įmanoma, ir net daugiau, ir visa tai yra nepriekaištingos kokybės. Stiuartas vos spėjo išdalinti saldainukus, kai paskelbė, kad jau leidžiamės, skrydis truko vos pusvalandį.Iš oro uosto mes vėl persėdom į katamaraną. Šįkart katamaranas buvo pustuštis. Ilgai plaukėm tarp mangrų sąžalynų, pūtė smagus vėjas. Prie vienos visiškai be medžių ir jokių žmonių salos mus išleido
user posted image
kas norėjo, išlipo į vandenį su rūbais, kas su maudymosi kostiumais, bet dauguma- daryti tai , kas vadinama snorkelingu. Geriausia turėti savo snorkelingo akinius ir vamzdelį, nes tie kurie katamatane duodami... kažkokie negeri, gali su jais išbūti kelias minutes, paskui ima leisti vandenį ir niekaip nesusireguliuoja- mat vienkartiniai(išdalino tarsi kokius švirštus supakuotus į celofaną lotuliukas.gif ) Nors, tiesa, toje vietoje koralų nėra, bet plaukioja įspūdingo dydžio žuvys, jūros žvaigžgės guli visai negiliai, pilna vėžių su kriauklėmis ant nugaros(nežinau kaip jie vadinasi),mačiau net kelias rajas, plevėsuojančias savo metriniais sparnais po vandeniu. Žodžių, pasižiūrėti yra į ką.
Neilgai ten buvom- grįžom ir plaukėm toliau į sekančią salą su ... vėl nežinau kas tai per padarai, driežai va kokie
user posted image
user posted image
Ėda iš rankų, nors iš pradžių visi išsilakstė
user posted image
Tiksliau, ne jie išsilakstė, o aš nuo jų laksčiau biggrin.gif
Ir vėl plaukėm toliau- dabar jau prie koralinio rifo . Beplaukiant įgula ruošė mums pietus- vadinamuosius lobsterius, Va čia jie dar žali
user posted image
Šis buvo kepėjas
user posted image
ir galop išėjo toks patiekalas
user posted image
Buvo skanus,nes apskritai, pirmą kartą gyvenime valgiau šviežią lobsterį
Atsakyti
Su pasimėgavimu sukirtom tuos lobsterius,katamaranui plaukiant tolyn. Mes nežinojom, kur dar jis išlaipins, ir kas dar mūsų laukia šios kelionės metu ,tiesiog pasidavėm tam nenusakomam malonumui, kuris turbūt buvo apėmęs visus katamarane esančius žmones..buvo aišku tik tiek , kad kažkur yra numatytas nardymas prie koralinio rifo Karibų jūroje. Tai žinodama, aš iš anksto užsitempiau lastus ant kojų ir laukiau to momento.. ir sulaukiau-kepėjas išvertė visą kibirą lobsterių atliekų (nes valgomos tik uodeginės dalys, o visa kita šmetama) į jūrą, ir iškart čia supuolė žuvys . Nežinau, ar jos ne žmogėdros biggrin.gif , nespėjau pagalvot, įšokau pasižiūrėt to povandeninio reginio. Iš tiesų, jos įspūdingu greičiu prarijo visas vežių atliekas, žnyples, o kas buvo žaibiškai nesuėsta, lėtai skendo į dugną, ir visas žuvų būrys pamažu sekė paskui jas į gelmę. Panašų reginį mačiau ir Raudonojoje jūroje, bet Karibų jūroje žuvys buvo didelės, kaip iš Hemingvėjaus romanų lotuliukas.gif MB pavėlavęs įšoko į vandenį, ir dar tarp koralų pametė vieną plaukmenį, kuriuos irgi nemokamai dalino katamarane. Paskui ilgai plaukiojom aplink tą vietą, bet lasto taip ir neradom, juokavom, kad jį suėdė tos žuvys lotuliukas.gif Koralai tikrai ne tokie kaip nardant Egipte- daugiausiai matoma raudona spalva, nenufotografavau aš jų... deja.
Nelabai ir spėjom išdžiūti, arba man laikas pralėkė nepastebimai, bet atplaukėm į Cayo Largo- tą vietą, kur ir buvo numatytas poilsis. Krantinė, ant kurios žengėm į salą, nebuvo kuo nors ypatinga, bet paėjus už prieplaukos mums prieš akis atsivėrė toooooooks reginys, nuo kurio man tikrai atėmė žadą
user posted image
Karštis ir balta akinanti smėlio spalva... tokia spalva, kad nuo jos tarsi atsispindi daugybė saulių ir negali į jį žiūrėti be tamsių akinių...kaip slidinėjant kalnuose ,kai sviečia saulė ant snieguotų trasų ir žvilgsnis net vengia to baltumo...taip ir ten. Nežinau, ar nuotraukose įmanoma perteikti šį reginį, manau, kad ne..
user posted image
user posted image
user posted image
maudėmės toje pieniško žydrumo jūroje nežnau kiek ilgai, turbūt amžinybę.
user posted image
Paskui trynėmės tuo koraliniu smėliu save, sėdėdami ant kranto , vis apsemiami bangų, ir tai buvo labai romantiška
user posted image
Manau, kad tai ir buvo tas tikrasis rojaus kampelis, kuriuo garsėja Karibų jūra
user posted image
user posted image
Atsakyti
Saulė buvo tokia kaitri ir ryški, kad aš net bijojau nusirengti ... atrodė, kad joks kremas pasaulyje neapsaugos nuo jos. Mes netgi gulėjom tik po didžiule pavėsine, ir vaikščioti nebuvo labai jau paprasta, nors baltas smėlis negali taip įkaisti, tačiau ten jis buvo kaip žarijos-kuo toliau nuo vandens, tuo labiau degė. Na, aš pati gyvenu prie jūros, ir žinau, kaip kopose jis įkaista netgi pas mus prie Baltijos, bet tikrai ne taip biggrin.gif
Todėl ten daug nevaikščiojom, nors dabar gailiuosi, dabar manau, kad eičiau ten net per žarijas ax.gif
user posted image
user posted image
Bet toje saloje aš taip įdegiau kojas, taip absoliučiai VISAS kojas, kad net vidinė pusė buvo raudona biggrin.gif o dar pasidariau pylingą su tuo koraliniu smėliu... žodžiu, kojelės luposi kokius 3 kartus . Bučiau buvusi be ilgų rankovių, oi, bijau pagalvot rolleyes.gif
Deja, kelionėi atėjo pabaiga... Vėl grįžom į laivą, po to į lėktuvą, po to į mašiną, ir po kokiu 2 -3valandų atsidūrėm savo viešbutyje Varadere.
Po šios kelionės Varaderas man nebeatrodė toks gražus.
Atsakyti
Nuotraukos - neapsakomo groooožio! bigsmile.gif wub.gif cool.gif
Gražu, linksma, smagu, miela, romantiška, žaisminga, įdomu...vardint ir vardint galima vien pažiūrėjus foto ir paskaičius aprašymą, tai savom akim pamačius šitą grožį..net nežinau, nerealiai gera turėtų būti bigsmile.gif Noriu ir aš į tokį rojaus kampelį wub.gif
Ačiū autorei už šypseną žiūrint visa tai mirksiukas.gif
Atsakyti
Malonu, kad kažkam patiko reportažas ir nesistebiu, kad mačiusioms patiko pati šalis, bet visos kelionės turi bendrą blogybę-jos baigiasi......
user posted image
Atsakyti
Koks grozis.... Ziuredama nuotraukas prisiminiau savo kelione i DR - o ypac Saonos sala, kurioje toks pat tobulas grozis wub.gif Ir ta nesveika visiskos euforijos jausma, absoliucios laimes. Vyras iki dabar juokiasi, kad buvau ten laimingesne, nei per vestuves, tiesiog neimanoma nekrykstaut ir nesijuokti kai tokia saule ir jura, prarastojo rojaus jausmas biggrin.gif

Mes irgi dairomes to Havanos - Varadero varianto, nes kiek maciau jis buvo siulomas ir pernai. Tikriausiai ne be reikalo, manau, kad idomiau pakeisti vietas, nei visa laika buti ten pat.
Norejau pasiteirauti keleto dalyku, jei nebutu sunku atsakyt:
Kiek kainuoja is viesbucio perkamos keliones?
Kiek kainuoja ivaziavimo/isvykimo turistine viza (jei ji apskritai yra)?
Kokias keliones rekomenduotumete, ka reikia butinai pamatyt?
Kokias lauktuves vezet? Jei nesunku ir nepasimirso, gal prisimintumet kainas? (Klausiu del to, kad budami DR pradzioj permokejom uz si bei ta kone dvigubai, kol supratom, kiek realiai galima nusideret arba nusipirkt geriau paieskojus)
Dar - kokia valiuta vezetes? Kiek zinau, USD keicia labai prastu kursu?

Karibai mano meile wub.gif wub.gif wub.gif Mielu noru ten vaziuociau kasmet
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svete: 09 rugpjūčio 2009 - 13:45
Tikslių kainų nebeatsimenu, bet jas galima pamatyti cia, pvz, čia Cayo Largo aprašymas : http://www.kuba-port...i/kayo-lara.php
Visos, kurios yra čia išvardintos, pardavinėjamos ir viešbutyje, o be viešbučio niekur daugiau jų nenusipirksit. Nėra jokių agentūrų ir pavienių siūlytojų, kainos panašios, kaip nurodytos šiame tinkalalapyje ir niekas nesidera.: o jos dideles-Kajo Largo 450 litu( lektuvu), Kayo Blanco 220 lt , Trinidadas autobusu 240 lt, o su malūnsparniu būtų 750 litu.Cia visur ieina ir pietūs.Užsirezervuoti reikia jas pries 2-3 dienas.
Tikrai rekomenduočiau visas ekskursijas,kuriose buvau Varadere, ir jas siūlyciau butent tokia eiles tvarka- Trinidadas(autobusu-ji sunkiausia nes toli), paskui Cayo Blanco (ji apima taipogi ir nuvažiavimą į delfinariuma), o jau pasigardžiavimui-Cayo Largo. Layo Largo palikit pabaigai, nes kai pamatysit šitą salą, visos kitos pamatytos po jos bus nebegražios.
Varadere važinėjomės su mopedu, Mopedo kaina 50 litų 3 valandoms su benzinu, bet benzino įpila tik kokiai valandai
Vizą mums padarė agentūra, tai net nežinau kainos... ax.gif
Lauktuves vežėm visokius karolius iš natūralių sėklų, cigarus, patys sau prisivežėm visokių kokteilių gamybai reikalingų ingriedientų- romo, likerių, grenadino, nes kainuoja nerealiai mažai, šiaip mačiau medvilninių daiktų, bet nepirkau, aš mažai ką perku, kai išvažiuoju ax.gif O ten ir nėra ką pirkti...
JAV dol nesivežkit, bus blogai su keitimu. Geriausiai EUR arba kanados dol.Aš vežiausi Šveicarijos frankus. Kursas buvo tinkamas.
Iš tiesų, Karibai- roooojus........ bigsmile.gif O Kuba dar tokia egzotiška su savo socializmu, važiuokit kol dar ten niekas nepasikeitė
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tajanta: 10 rugpjūčio 2009 - 07:11
Labai aciu uz patarimus Tajanta 4u.gif
Planuojam sausi vaziuot, jei viskas gerai ir nenusiaubs salos uraganai kaip pernai - norejom vaziuot, bet agenturos primygtinai nerekomendavo ir visaip atkalbinejo, nes skraidino lektuvais zmones atgal del skundu, kad viskas sugriauta pradedant pliazais ir baigiant viesbuciais. Sake, buvo rajonu, kur istisos gatves viesbuciu uzdarytos del prauzusio uragano, griuvesiai ir statybos aplink unsure.gif
Atsakyti
labai graziai aprasyta kelione 4u.gif o jau nuotrauku grazumas bigsmile.gif wub.gif thumbup.gif ...ir turiu klausimeli... ax.gif rusu forumuose raso-kad geriausia veztis-kanados dolerius g.gif ...o jei perki keliones is varadero viesbuciu..kaip jos nurodytos...kokia valiuta g.gif aciu is kart uz atsakyma aciuks.gif
Atsakyti