Paskui nusipirkom kitą ekskursiją į Cayo Largo. Būtent į šią salą aš visiems rekomenduoju nuvykti. Ko gero ten filmuojamos reklamos apie sniego baltumo paplūdimius Karibuose, ir daromos nuotraukos, kurias galima be jokių taisymų dėti į blizgančius katalogus. Keisčiausia tai, kad šiai tolimai kelionei laivu+ lėktuvu užtenka 1 dienos. Bet dabar aš žinau, kad dar kartą nuvažiavus į Kubą, norėčiau pagyventi Cayo Largo saloje. Tuo labiau,kad tai visai įmanoma- saloje yra keletas viešbučių. Pati sala yra Karibų jūroje, taigi teko perskristi visą Kubą skersai.
Pirmiausiai mus nuskraidino iš Varadero oro uosto į salą šitokiu lėktuvėliu

Internete buvau prisiskaičius siaubingų, persigandusių turistų pasakojimų apie lėktuvus-griuvenas, kurios Kuboje dar ir sugeba skraidyti, bet realybėje lėktuvas buvo puikus. Neatrodė, kad vos pakilęs nuo žemės jis svirduliuos danguje kol kreivai pikiruodamas rėšis į bangas-kaip kažkas gąsinosi,kad tipo Kuboje lėktuvai siaubingos būklės. O man susidarė įspūdis, kad turistams ten duodama viskas, kas įmanoma, ir net daugiau, ir visa tai yra nepriekaištingos kokybės. Stiuartas vos spėjo išdalinti saldainukus, kai paskelbė, kad jau leidžiamės, skrydis truko vos pusvalandį.Iš oro uosto mes vėl persėdom į katamaraną. Šįkart katamaranas buvo pustuštis. Ilgai plaukėm tarp mangrų sąžalynų, pūtė smagus vėjas. Prie vienos visiškai be medžių ir jokių žmonių salos mus išleido

kas norėjo, išlipo į vandenį su rūbais, kas su maudymosi kostiumais, bet dauguma- daryti tai , kas vadinama snorkelingu. Geriausia turėti savo snorkelingo akinius ir vamzdelį, nes tie kurie katamatane duodami... kažkokie negeri, gali su jais išbūti kelias minutes, paskui ima leisti vandenį ir niekaip nesusireguliuoja- mat vienkartiniai(išdalino tarsi kokius švirštus supakuotus į celofaną

) Nors, tiesa, toje vietoje koralų nėra, bet plaukioja įspūdingo dydžio žuvys, jūros žvaigžgės guli visai negiliai, pilna vėžių su kriauklėmis ant nugaros(nežinau kaip jie vadinasi),mačiau net kelias rajas, plevėsuojančias savo metriniais sparnais po vandeniu. Žodžių, pasižiūrėti yra į ką.
Neilgai ten buvom- grįžom ir plaukėm toliau į sekančią salą su ... vėl nežinau kas tai per padarai, driežai va kokie

Ėda iš rankų, nors iš pradžių visi išsilakstė

Tiksliau, ne jie išsilakstė, o aš nuo jų laksčiau
Ir vėl plaukėm toliau- dabar jau prie koralinio rifo . Beplaukiant įgula ruošė mums pietus- vadinamuosius lobsterius, Va čia jie dar žali

Šis buvo kepėjas

ir galop išėjo toks patiekalas

Buvo skanus,nes apskritai, pirmą kartą gyvenime valgiau šviežią lobsterį