tęsiam.
sustojom ties šia jolčiko įdėta info:
Besikapstydama Zet7 programoje, netikėtai įjungiau Nebule - Ūkus. Žinojau, kad yra tolimos nejudančios žvaigždės, kurios lemia žmogaus gyvenimo kelią. Toks žmogus yra likimo pažymėtas, jo gyvenimas fatališkesnis. Bet ūkai...buvau tik kažkur skaičiusi. Ir ką gi matau. Vienos forumietės astro rodo, kad jos horoskope yra konjunkcija su ūku (rusiškai - tumannost). Kai perskaičiau jo reikšmę, man akys atsivėrė, viskas sustojo į vietas. Ši velniška diena man atnešė daug naujovių, ne tik šitą. Prisiminiau, kad turiu vieną Globos (vėl to nelemto Globos) knygą apie žvaigždes ir ūkus. Pradėjau ją versti iš rusų kalbos. Įdėsiu gabaliuką, kad susidarytumėte vaizdą apie ką ten kalbama. Gal kils kokių minčių, klausimų.
Ūkai
Ūkus žmogaus horoskope reikėtų interpretuoti būtinai, nes jų veikimas yra paslaptingas, tačiau tai vyksta subtilesniame lygmenyje, negu tolimųjų žvaigždžių. Reikalas tame, kad ūkai priklauso tolimoms galaktikoms, kitiems pasauliams, kurie mums yra visiškai svetimi. Jie mus susieja su kažkuo paslaptingu, Saulės sistemai nebūdingais dėsniais. Bet susijungę su mūsų horoskopu, priverčia mus dirbti ir gyventi ūko ritmu. Tuo atveju žmogaus sąmonė būna visiškai kitokioje būklėje, negu įprasta, ji kinta iš vidaus, kitiems tokio žmogaus elgesys atrodo keistas. Bendrai, bet kuri žvaigždė iškreipia mūsų sąmonę, gyvenimo ritmus. Bet tolimos žvaigždės rodo sąmonės pakitimus, su kuriais mums jau teko susiliesti praėjusiuose gyvenimuose, tai įrašyta mūsų karmos kode, tai ūkai rodo visiškai kitokias sąmonės pakitimo formas. Todėl daugelis žmonių, turinčių sąsajas su ūkais, neišlaiko įtampos, išprotėja arba jų gyvenimas visiškai sugriūna, kyla sumaištis. Bet nebūtinai ūkai yra blogi, negatyvūs, negailestingi rodikliai. Čia bus aprašomi du skirtingi poveikiai, kuriuos sukelia ūkai.
Astrologiškai veikiantys yra 12 ūkų. Iš jų du ūkai yra mūsų galaktikoje tai Plejados ir Gijados, esančios Tauro žvaigždyne. Jos yra kitų sistemų pasiuntiniai. Šie du ūkai gana keistai veikia mūsų gyvenimus, įnešdami nepakeičiamas korekcijas, stipriai veikia psichiką, sutrikdo mąstymo aiškumą, atbukina jausmus ir sensorinius pojūčius. Medicinos astrologijoje jos kenkia regai, nes pagrindinė ūko funkcija būtent atbukinti regėjimo pojūtį. Bet, atjungdami fizinį regos pojūtį, ūkai atidaro dvasingumo akis, tuo pasireiškia ūko pozityvus vaidmuo.
Bulgarų aiškiaregė Vanga savo horoskope ryškiai pažymėta ūko, vardu Racies, kuris susijungęs su jos Asc. Tai mus įtikina tuo, kad aklas gali regėti. Aplink žmogų su išreikštu ūku vyksta keisti dalykai, nes ūkas veikia ne tik žmogų, bet ir aplinką, netgi ištisus kolektyvus. Tada aplink tokį žmogų egzistuoja chaosas, griūna normalus gyvenimo ritmas, žmonės pasimeta (pameta savo kryptį).
Ūkai, žinoma, priklauso ateičiai, šiuo metu mes dar nemokame jų teisingai vertinti. Yra tik pakankamai didelė statistika. Žmones su ūkais galime laikyti fenomenais. Jie negali būti kaip nors įvertinti nei astrologiškai, nei psichologiškai, nei kaip kitaip. Tai anksčiau buvo daroma sideralinės (pagal žvaigždes) astrologijos pagalba. Tokių žmonių dabar yra priskaičiuojama tik apie 5 proc., ir jie sudaro išimtį iš bendražmogiškų normų.
Visiems ūkams reikia taikyti 20 orbą.
Svarbiausi ūkai yra šie:
Verteksas arba Andromedos ūkas tai didžiulė galaktika, kurios matome tik centrinę dalį. Tie, kieno horoskope šis ūkas išreikštas (išreikštas tai yra susijungęs su kokia nors planeta arba būsto kuspidu ne didesniu nei 20 orbu), pradeda lėtai, bet užtikrintai išklysti iš įprasto gyvenimo ritmo, prasideda chaosas, apgaulės, perdėjimai, liguistos fantazijos, neadekvati reakcija į gyvenimą. Labai stiprų poveikį Andromeda turi į regą (ypač konjunkcijoje su šviesuliais arba 8 būste), pasireiškiančiu aklumu, labai silpna rega nuo gimimo, akių nervo pažeidimas. Šis ūkas taip pat susijęs su kažkokia karinga jėga, nes tokie žmonės generuoja neigiamą lauką, gana stipriai sujaukia aplinką. Nors ūkas yra protu sunkiai suvokiamu atstumu nuo Žemės, bet veikia stipriai, ypač su piktomis planetomis. Konjunkcija su Asc duoda maniakines reakcijas, haliucinacijas, kliedesius, savęs kankinimą. Šis ūkas visiškai užblokuoja žmogaus vystimąsi, jeigu yra konjunkcija su MC tokio žmogaus gyvenimas šioje žemėje bus tuščias, beprotiškas, kai einama bedugnės pakraščiu ir, galų gale, baigiasi mirtimi. Vertekso konjunkcija su planetomis rodo pastovų pavojų, sklindantį iš to žmogaus pusės, jam būdingi nemotyvuoti užpuolimai, jo pojūčiai atbukę, nesupranta ką jaučia, jis gyvena kituose pasauliuose.
Ūko tarnais gali būti Neptūnas, Plutonas, Vulkanas, Prozerpina ir Mėnulis, tik užima skirtingas vietas eilėje. Andromedos ūkas susijęs su vyriškuoju pradu, o būtent su Plutonu. Beprotystė, chaosas, nenuspėjami judesiai, aktyvūs, bet nesuvokiami poelgiai štai Andromedos ūko išraiška. Tarnai: Plutonas, Neptūnas, Prozerpina ir Mėnulis.
Kapulus Persėjos ūkas. Tarnai: Plutonas, Uranas, Mėnulis. Žmogus su išreikštu Kapulos ūku tampa atpirkimo ožiu. Visos kitų žmonių nelaimės užgriūna jį, jis gauna vienas už visus. Normalus, geras žmogus staiga pradeda kentėti, jis kaltinamas, išvejamas iš darbo, atimamas laipsnis, pareigos, vardas. Be to, užpuola nepagydomos ligos, miršta antroji pusė, griūna šeima, žūsta vaikai, galų gale miršta jis pats. Kitų žmonių klaidos, nelaimės priskiriamos jam. Iškrenta dantys, plaukai, griūna kūnas, niekas neatsistato. Toks gyvenimas trunka iki tam tikro momento, paskui viskas sustoja, apmiršta, be prošvaisčių, žmogus pasineria į rūką. Šis ūkas susijęs su negrįžtama gyvenimo griūtimi.
Bet kuris ūkas pavojingas tuo, kad įsijungia netikėtai. Iki tam tikro momento žmogus būna visiškai normalus, bet netikėtai pasireiškia griaunanti jėga. Kapulus ūkas statybininkas. Žmogus turi viską pastatyti iš naujo, sukurti naują gyvenimo formą, naujus santykius, ir tai jis gali, jeigu nori. Ūkai nieko neverčia daryti, jie tik pašaukia. Bet tai, ką jie atima tai duoklė, kurią reikia atiduoti. Jeigu žmogus su Kapulus suklumpa, jo gyvenimas pradeda griūti, tai įvyksta grandininė reakcija ir griūna viskas aplink. Jis sėja blogą įtaką visiems, gali iššaukti net masinę psichozę, pats nieko nedarydamas. Nes vien tik jo išvaizda sukelia baimę, priversdama žmones drebėti, lyg per juos eitų magiška srovė. Tokie žmonės miršta taip, kad lieka nežinomas jų kapas arba nelieka ką laidoti.
Alciona tai ne žvaigždė, bet žvaigždžių ūkas, įeinantis į Plejadas. Tai pirmoji iš Plejadžių, 7 šventųjų seserų, kuri yra raktas, pagrindinė projekcija. Alciona yra žalsvos spalvos žvaigždė, 3 dydžio, nors kitos Plejados yra 2 dydžio. Tarnai: Prozerpina, Saulė, Jupiteris. Alciona valdo gamtos galias, susijusi su dvasiomis, naminukais. Dvasinis vyrų valdymas vyksta per moteris, o moteris valdo vyrai. Žmogus su Alciona turi galingus globėjus, didelį ryšį su gamta, gauna energetinę įkrovą iš gamtos. Pasireiškia gyvūnų meilė, ateina pagalba per juos. Konjunkcijoje su Marsu ir Saturnu duoda didelius nemalonumus, vyksta negrįžtami gyvenimo pasikeitimai, perversmai, metamorfozės. Labai nemaloni Alciona prie Asc galimas aklumas, dvasiniai klaidžiojimai, amžinos klaidos. Medicinos požiūriu gali duoti tiek fizinį aklumą, tiek apskritai jutimo organų veiklos sutrikimus, kurtumą ir pan.
Verteks arba Andromedos ūkas 1975m. buvo Avino 27°30,09', 2000m. Avino 27°50,90'.
Kapulus 1975m. buvo Jaučio 23°50,63', 2000m. Jaučio 24°11,23'.
Alciona 1975m. buvo 29°38,47', 2000m. Jaučio 29°59,04'.
Laukite tęsinio...
Ištrauka iš Globos knygos "Nepodvižnyje zviozdy"
Papildyta:
labai labai laukiu tęsinio.
Šauniai padarei, Rozmarinai, visa info dabar priekyje, nereiks klaidžiot
pasakykit, man durnai, ar tie ūkai galimi tik tiems asmenims, kurie gimę nurodytais metais?

Tik nesusinervinkit, bet prašau ypač kvailiems dar kartą paaiškint, kaip Zete įjungt ūkus. Uždėjau varną ant Include nebulae ir nieko.
QUOTE(niekada @ 2009 07 22, 16:59)
Tik nesusinervinkit, bet prašau ypač kvailiems dar kartą paaiškint, kaip Zete įjungt ūkus. Uždėjau varną ant Include nebulae ir nieko.
Man tai rodo tuos ūkus, bet nerodo jokių aspektų

chart settings=misc=varnytė ant stars nebulae=varnytė ant show nebulae
Papildyta:
marlen, nu jei aspektų nėra, tai ir nerodo
Papildyta:
perskaityk, ką rašė jolčikas senoje temoje. ūkai nedaro aspektų, jie susijungia arba ne.
Papildyta:

Papildyta:
perskaityk, ką rašė jolčikas senoje temoje. ūkai nedaro aspektų, jie susijungia arba ne.
QUOTE(corpse rozmarinas @ 2009 07 22, 17:05)
chart settings=misc=varnytė ant stars nebulae=varnytė ant show nebulae
Papildyta:
Papildyta:
Papildyta:

Papildyta:
ačiū Rozmarinai, skaičiau skaičiau, bet kai šiandien daugiau promilės negu kraujas po smegenų vingius klaidžioja, tai nėra ko norėt

Pas mane ZET8 ir ten kur Misc nėr tokio. Nu kaip nervina.
QUOTE(niekada @ 2009 07 22, 17:07)
Pas mane ZET8 ir ten kur Misc nėr tokio. Nu kaip nervina.
Star names uždėk varnelę, pas mane ir Zet 8
Tai kur jums tuos ūkus rodo, man nerodo. Marlen, parašyk kur dėjai kokias varnas.
Papildyta:
Bendrai kai įjungiu Include nebulae dešinėj pusėj prie MC atsiranda Andromeda Nebulae, bet čia amn dar reik pasižiūrinėt. Mane užtemimas stipriai paveikė.
Papildyta:
Bendrai kai įjungiu Include nebulae dešinėj pusėj prie MC atsiranda Andromeda Nebulae, bet čia amn dar reik pasižiūrinėt. Mane užtemimas stipriai paveikė.
taškas ant Conjunct with planets, varnelės ant Star name, Aspects to stars...
taškas ant named stars only, varnelė ant include nebulae, varnelė ant Conjunction with planet
pas mane šitaip padaryta, bet negarantuoju, kad čia viskas gerai
man ta anglų kalba tai...
taškas ant named stars only, varnelė ant include nebulae, varnelė ant Conjunction with planet
pas mane šitaip padaryta, bet negarantuoju, kad čia viskas gerai

Pasakykit kas nors kad Andromeda nesusijungus su mano MC