O mano nuomone suaugusiam zinanciam daikto verte gerai tureti viena gera, o ne kelis prastus daiktus, taciau vaikams nemanau - juk keiciasi amzius, poziuris, megstami dalykai, aktualus herojai. Prisimenu save laiminga droziancia i pirma klase su Mickey kuprine, tada trecioj su Tom and Jerry. O ketvirtoj man nupirko "GERA ODINE KUPRINE" ir ja as turejau gal iki devintos klases. Dieve kaip man budavo liudna kai kitos drauges nesiojo Barbie kuprines, tada per peti permetamas, o as tasiau savo gera kuprine. Vien tas rugsejo laukimas su kvepianciu mokykliniu priemoniu pakavimu ir rusiavimu
                Isijungiau tema Taupi taupuole ir skaitau apie rankines uz 700 lt, kuprines uz 350.Bepigu turbut patarimus taupymo dalinti, kai nesioji rankine brangesne nei kito zmogaus menesio atlyginimas. Va kaip cia as piktai  

O mano nuomone suaugusiam zinanciam daikto verte gerai tureti viena gera, o ne kelis prastus daiktus, taciau vaikams nemanau - juk keiciasi amzius, poziuris, megstami dalykai, aktualus herojai. Prisimenu save laiminga droziancia i pirma klase su Mickey kuprine, tada trecioj su Tom and Jerry. O ketvirtoj man nupirko "GERA ODINE KUPRINE" ir ja as turejau gal iki devintos klases. Dieve kaip man budavo liudna kai kitos drauges nesiojo Barbie kuprines, tada per peti permetamas, o as tasiau savo gera kuprine. Vien tas rugsejo laukimas su kvepianciu mokykliniu priemoniu pakavimu ir rusiavimu
 Dziaugsma sugadindavo tik ju dejimas i amzinai nesusidevincia tase... 

QUOTE(Skambanti tyla @ 2009 07 30, 21:34)
Man irgi panašiai - vienos lengvos (neodinės) vasarai ir poros - didesnės, mažesnės šaltam sezonui
O dėl natūralios odos, tai mane pradėjo erzint tas savotiškas kvapas - kažkoks šleikštus pasidaręs jis man
Papildyta:
QUOTE(arbatine_saldainine @ 2009 07 30, 22:11)
O mano nuomone suaugusiam zinanciam daikto verte gerai tureti viena gera, o ne kelis prastus daiktus, 
Viskas nuo prioritetų priklauso - kartais užtenka ir vieno paprasto
QUOTE(arbatine_saldainine @ 2009 07 30, 22:11)
O ketvirtoj man nupirko "GERA ODINE KUPRINE" ir ja as turejau gal iki devintos klases. Dieve kaip man budavo liudna kai kitos drauges nesiojo Barbie kuprines, tada per peti permetamas, o as tasiau savo gera kuprine. Vien tas rugsejo laukimas su kvepianciu mokykliniu priemoniu pakavimu ir rusiavimu  
 Dziaugsma sugadindavo tik ju dejimas i amzinai nesusidevincia tase... 
 man panasiai buvo QUOTE(sage master @ 2009 07 30, 21:47)
rankines- ko gero daugelio moteru kazkoksai tai ypatinkas atributas. ir tai gerai. bet as esu visiskai netipiska moteris- man rankinuku parduotuve kelia nerva, man ten niekas negrazu. turiu pora puikiu ale klasikiniu rankiniu, bet patarneve pora menesiu atgule i spinta. i darba einu su kuprine. gerai laikysenai, gali prisideti visokio slamsto. 
nekiltu niekaip ranka moketi uz rankine daugiau nei 100lt...

bet ka mes cia apie tas rankines? apie taupuma gi
nekiltu niekaip ranka moketi uz rankine daugiau nei 100lt...
bet ka mes cia apie tas rankines? apie taupuma gi
Man vaikystėje kiekvieniems metams pirkdavo po naują pigią kuprinę iš turgaus
QUOTE(dontstop @ 2009 07 31, 11:12)
Man vaikystėje kiekvieniems metams pirkdavo po naują pigią kuprinę iš turgaus
nesuprantu,nusistatymo pries baze..kaip ir visur yra visko..as asmeniskai perku ten turkiskus (kelias vietas zinau ,kur man patinka) dzinsus,kaina apie 200lt..man jie daug kokybiskesni,grazesni nei tie is bershos ar zaros.. bet siaip turguose ar bazei dauguma drabuziu tikrai ne kokie..tik kelios vietos yra kur
                siuo metu ir mes su vyru labai taupom. atlyginimus gaunam bent jau kol kas itin gerus ir didelius(kaip siais laikais), bet statomes nama be jokiu paskolu, todel susiriete taupom, niekur nevaziuojam, perkam tik butiniausius dalykus, nes apie nama labai labai svajojam. ir is tikruju, kol neturejom tokios svajones, tokio tikslo, taupem kazkiek, bet ne itin. o kai yra tikslas, kazkokia grazi svajone, kai sedi iki isnaktu internete ir vartai paveiksliukus ir isivaizduoji kaip galbut atrodys tavo virtuve, svetaine ir visa kita, tai labai labai skatina taupyti.
iki tol, kai nusprendem statyti nama(na tiksliau is ukinio renovuojam, daromes namus), buvo didelis poreikis vos ne kasdien parduotuveje palikti po koki 100lt, o dabar, kai tenka daznai isleisti dideles sumas pvz santechnikai, elektrikai ir panasiems dalykams, nebesinori ir parduotuveje islaidauti. as sakau savo vyrui, kad dabar mes savo islaidavimo poreiki patenkinam su kaupu, todel visokiem kitiems niekalam nei norisi leisti, nei ju reika

iki tol, kai nusprendem statyti nama(na tiksliau is ukinio renovuojam, daromes namus), buvo didelis poreikis vos ne kasdien parduotuveje palikti po koki 100lt, o dabar, kai tenka daznai isleisti dideles sumas pvz santechnikai, elektrikai ir panasiems dalykams, nebesinori ir parduotuveje islaidauti. as sakau savo vyrui, kad dabar mes savo islaidavimo poreiki patenkinam su kaupu, todel visokiem kitiems niekalam nei norisi leisti, nei ju reika
QUOTE(lyrika @ 2009 07 31, 15:25)
siuo metu ir mes su vyru labai taupom. atlyginimus gaunam bent jau kol kas itin gerus ir didelius(kaip siais laikais), bet statomes nama be jokiu paskolu, todel susiriete taupom, niekur nevaziuojam, perkam tik butiniausius dalykus, nes apie nama labai labai svajojam. 
Musu (jaunos seimos) situacija labai panasi
Planas toks: kieviena menesi tam tikra vienoda suma keliauja i taupykle (banko indeliai), o likusia pajamu suma paskirstom menesinem islaidoms (mokesciams, maistui, drabuziams, pramogoms...- pvz. jei dideja islaidos mokesciams, tai mazeja pramogoms ir t.t.)...Saves tikrai neskriaudziam, viskas proto ribose. Pagal musu skaiciavimus, sekmingai taupant, kasmet dar sau turetume leisti isvaziuoti i kelione bei paatostogaut savaitgaliais vasara Lietuvoj. Ir po keliu metu dazyt nauju namu sienas...
Nemokancioms taupyti patariu pasiskaityti protingos literaturos, atveda i prota truputuka, kaip su pinigais elgtis
Ir labai gerai, jei seimoje vyras ir zmona siuo klausimu vienas kita palaiko...as pvz. uzsimanau kazko, be ko tikrai galiu isgyventi, vyras sustabdo, jei jis ko uzsiskiedzia - as ji stabdau
Tas taupymas kaip azartas, kaip loterija kokia...i taupykle vis noris daugiau ir daugiau det...Turbut todel, kad pries akis - tikslas
Sekmes taupancioms!
                barbarise - Nemokancioms taupyti patariu pasiskaityti protingos literaturos, atveda i prota truputuka, kaip su pinigais elgtis 
 Tik visus patarimus is tu knygu reikia pasikoreguoti pagal save 
Kokia literatura siulote skaityti? Pavadinimus kelis gal galima?

Kokia literatura siulote skaityti? Pavadinimus kelis gal galima?
QUOTE(kumiko @ 2009 07 31, 13:15)
nesuprantu,nusistatymo pries baze..kaip ir visur yra visko..as asmeniskai perku ten turkiskus (kelias vietas zinau ,kur man patinka) dzinsus,kaina apie 200lt..man jie daug kokybiskesni,grazesni nei tie is bershos ar zaros.. bet siaip turguose ar bazei dauguma drabuziu tikrai ne kokie..tik kelios vietos yra kur  
Na, man 200 už džinsus yra labai daug, aš daugiau kaip 40, na, 50 lt už džinsus nemokėčiau
QUOTE(dontstop @ 2009 07 31, 21:42)
Na, man 200 už džinsus yra labai daug, aš daugiau kaip 40, na, 50 lt už džinsus nemokėčiau  
 O bazė man tiesiog šlykštu būti, nesakau, kad ten nėra gerų daiktų  
interjeras nepatinka?
QUOTE(kumiko @ 2009 07 31, 20:59)
Aha, interjeras,ir ypač įkyrios pardavėjos, tik stabtelni ties kuria nors vieta, tuoj pripuola
QUOTE(barbarise @ 2009 07 31, 16:57)
Musu (jaunos seimos) situacija labai panasi 
 turim zemes lopineli, belieka pradet plytas muryt 
 tik beda - dar plytu neturim 
 Paskolos nenorim imti (o turbut niekas dabar ir neduotu), todel susideliojom taupymo plana keletui metu, kaip ir po kiek reikia taupyti, kad pasiektume norima suma.
Planas toks: kieviena menesi tam tikra vienoda suma keliauja i taupykle (banko indeliai), o likusia pajamu suma paskirstom menesinem islaidoms (mokesciams, maistui, drabuziams, pramogoms...- pvz. jei dideja islaidos mokesciams, tai mazeja pramogoms ir t.t.)...Saves tikrai neskriaudziam, viskas proto ribose. Pagal musu skaiciavimus, sekmingai taupant, kasmet dar sau turetume leisti isvaziuoti i kelione bei paatostogaut savaitgaliais vasara Lietuvoj. Ir po keliu metu dazyt nauju namu sienas...
Nemokancioms taupyti patariu pasiskaityti protingos literaturos, atveda i prota truputuka, kaip su pinigais elgtis
 Tik visus patarimus is tu knygu reikia pasikoreguoti pagal save 
Ir labai gerai, jei seimoje vyras ir zmona siuo klausimu vienas kita palaiko...as pvz. uzsimanau kazko, be ko tikrai galiu isgyventi, vyras sustabdo, jei jis ko uzsiskiedzia - as ji stabdau
Tas taupymas kaip azartas, kaip loterija kokia...i taupykle vis noris daugiau ir daugiau det...Turbut todel, kad pries akis - tikslas
Sekmes taupancioms!
Sekmes taupancioms!
tikrai labai gera taupyti,kai yra tikslas. mes sienas turim jau, langus netgi bei santechnika, todel viskas atrodo taip ranka pasiekiama, jog net naktim sunku uzmigti
jau 2 menesius vedam tikslia buhalterija, rasom kiek isleidom, kiek uzdirbom 2 lt tikslumu. ir labai svarbu, jog abu to siekiam ir norim, o ne vienas islaidauja, o kitas dirba ir taupo