sekdamas guru pavyzdžiu ir aš atsiprašau. už tai, kad dabar sporadiškai čia lankausi. darau penkmečio darbą - tęsiu leidimą ginklam. procedūra reikalauja daug laiko, vien medkomisija poliklinikoje ką reiškia
bet negalėjau praleisti pokalbio apie reaktyvų toksiškumą (tarp fleimo čia ir gerų klausimų pasitaiko). ypač prajuokino pasakymas apie formaldegidą. jame lavonus iš ties laiko, kai reikia juos išlaikyti ilgesnį laiką, pvz. studentų medikų mokymui. bet mirusiuosius ir šaldytuvuose laiko, tai ką dabar, iš namų juos išnešti?
visi tie pasakymai apie nuplikimą, mirtis (gal ir impotenciją) yra dalinai tiesa. dalinai - nes tai liečia dirbančius su spalvotomis nuotraukomis. ten naudojami visai kitokie chemikalai. ir senesnės receptūros gan toksiškos. aišku, BW chemija irgi ne limonadas. saugumo ir atsargumo reikalauja. tačiau tokia medžiaga, kaip dažnai ryškaluose naudojamas gidrochinonas (Гидрохинон) įeina į nemažą kosmetinių ir gydomųjų kremų sudėtį.
nereikia pamiršti, kad fotochemikalai ne tik toksiški, bet ir turi korozinių savybių. reikia tai prisiminti, bet ne paniškai bijoti. gal dėl to, kad mano dukra jau kiek vyresnė, nei jūsų vaikai, gal dėl to, kad nuo mažens augau aplinkoje, kur buvo nemažai pavojingų daiktų (ginklai, fotochemija, vaistai ir t.t.), kažkaip žiūriu į tai paprasčiau. dukrai paaiškinau, kad buteliukuose yra vanduo, nuo kurio galima sunkiai susirgti, parodžiau, kaip jie atrodo. dalį jų laikau šaldytuve atskirame "daržovių" skyrelyje, dalį - savo spintoje. dirbu su skiestais tirpalais, todėl juose mažesnė toksinų koncentracija. po kiekvieno sąlyčio su tirpalu nuplaunu rankas (neįmanoma sukti spiralę ar atidaryti vartyto bakelio dangtį taip, kad ant odos nepakliūtų tirpalo). kai ryškinau plokšteles vonelėse pajutau, kad "graužia" odą. tada pradėjai vonelėse ryškinti su "antpirščiais" - nukarpau nuo guminės pirštinės du pirštus (patogu nusiimti/užsidėti, ranka neprakaituoja). per daugiau kaip du metus tokio intensyvumo ryškinimo, kokiu kažin ar jūs kada ryškinsite, klo kas jokio neigiamo poveikio nepajutau (o ir mokykloje kažkiek ryškindavau). plaukai yra...na ir kitos galūnės funcionalumo neprarado.
nemanau, kad dėl to reikia perdėtai baimintis. skalbimo priemones juk laikote namuose? manau, kad ACE ar Domestos - kur kas pavojingesnės medžiagos. koncentratus laikykite nepasiekiamoje vaikams vietoje. ryškalus darykite vienkartinius tirpalus, kad po to galima būtų išpilti (kaip tik skaičiau diskusiją apie utilizavim, kur buvo prieta išvados, kad akvariuman geriau nepilti, o jei į unitazą ir nuleisti vandenį - tai viskas o.k. bo per dieną iš namo tiek skalbimo/plovimo priemonių išbėga, kad ojoi). dar mano know how. tirpalus (skiestą x-talį ir fiksažą) laikau tamsiai ruduose buteliuose nuo alaus su tokiais įmantriais kamščiais (yra iki gurmanu alus, kažkoks vokiškas puslitriuose). tie kamščiai sandarūs ir vaikams juos gan sunku atidaryti. dėl saugumo galima porą kartų izoliacija apsukti ir pritvirtinti svirtelę prie butelio. tikrai neatidarys.
vat tokios mano trys kapeikos.
p.s. gal kas susigundys ne tik sapne dažasvydį pamatyti?
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2009 08 20, 09:25)
aš tai morališkai ruošiuos kada nors spalvotą juostą nespalvotos ryškaluose išryškinti
aš tai nesapnavau andriuškos (nu sorry

), ale mačiau, rodos, jį vakar apie 17 val. kylantį mašina į Tauro kalną
aha, aš ten buvau.
o dėl tokio ryškinimo - bus "gaidys". juk rodžiau skanus. ten gi sidabro beveik nėra. o dar spalvotas mas'kas. histograma gaunasi vos vienas pikas, ten net tiems trims trikampiukams nėra kur sutilpti. spalvotą ryškink c-41 ir bus čiki.