Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

off topic, sapnavau kad andriuskos dazasvydi fotkinau lotuliukas.gif uz tvoros aisku. bet mano objektyvas su max priartinimu 70 mm ne ka tetrauke, tai andriuska dave savo canon'a su 70-200 (net nezinau ar jis toki turi biggrin.gif) tik jis ziauriai negerai fokusavo, vis nepagaudavo autofokuso, bet kazka nufotkinti pavyko, atsimenu andriuskos zmona visaip fotkinau pries varzybas (kiek zinau ji irgi komandos nare blush2.gif ) lotuliukas.gif

ir biski i tema:
daug e-knygu rusu kalba apie fotografavima. apie ka norit, nuo pinholo iki ryskalu cheminiu sudeciau, nuo fotofilosijos iki PS efektu ar Lightroom'o
o cia e-knygos daugiausia anglu k. bet yra ir nuotrauku albumu, ir biografiju, ir ko tik norit. 4u.gif
(ale zinau kaip su tom e-knygom buna biggrin.gif kaip ediper (atrodo) pasakojo, pilnas kompas knygu, o neperskaitai normaliai nei vienos, jei neatsiprintini)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 20 rugpjūčio 2009 - 08:27
QUOTE(sillwio @ 2009 08 20, 08:09)
Zitlali, jei bijai chemijos, ryskink kavoje smile.gif Juokauju aisku, nors as pats moraliskai ruosiuosi tokiam bandymui smile.gif Jokiu nuodu - kava, soda, vitaminas C.

aš tai morališkai ruošiuos kada nors spalvotą juostą nespalvotos ryškaluose išryškinti biggrin.gif

aš tai nesapnavau andriuškos (nu sorry biggrin.gif), ale mačiau, rodos, jį vakar apie 17 val. kylantį mašina į Tauro kalną smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 08 20, 08:14)
Silwio, o kiek laiko juostele po tokio ryskinimo lieka ryski, neblunka?

Kiek zinau ir suprantu, ryskinimas kavoje (ar bet kame kitame) niekaip neitakoja juostos ilgaamziskumo. Tai itakoja fiksazas.

QUOTE(sayonara @ 2009 08 20, 08:25)
aš tai morališkai ruošiuos kada nors spalvotą juostą nespalvotos ryškaluose išryškinti biggrin.gif

As irgi. Taip pat spalvota ryskint spalvotuose ryskaluose namie. Pasiziurejau youtube. Rodos viskas paprasciau, negu as galvojau smile.gif
Atsakyti
Sansara aciu uz nuorodas, bet rusiskai kol perskaitysiu tai praeis geri penki metai, skaitau prastai, tik sneket galiu smile.gif o del e-knygu, jeigu nervinu tai sakykit, eisiu kitur kitus nervint biggrin.gif bet daug paprasciau cia paklausus gauti tikslu atsakyma is praktikos, nei perskaityt daug skirtingu knygu 4u.gif na, laiko atzvilgiu smile.gif

sayonara, kokio rezultato tikiesi?

Silwio supratau, aciu, o fiksaza naudotumei ta pati kuri naudoji ir ryskinant su cheminem medziagom?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 20 rugpjūčio 2009 - 08:37
QUOTE(Zitlali @ 2009 08 20, 08:32)
Silwio supratau, aciu, o fiksaza naudotumei ta pati kuri naudoji ir ryskinant su cheminem medziagom?

Taip.

Sansara, aciu. Knygos, kaip knygos, o zurnalus megstu pavartyt kompe.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 20 rugpjūčio 2009 - 08:37
sorry... ir as nesapnavau andriuskos ir taip pat didelis sorry, kad nenoriu spalvotos ryskint kaip nespalvotos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 08 20, 08:32)
sayonara, kokio rezultato tikiesi?

kokio nors durno biggrin.gif

QUOTE(_ms_ @ 2009 08 20, 08:39)
sorry... ir as nesapnavau andriuskos ir taip pat didelis sorry, kad nenoriu spalvotos ryskint kaip nespalvotos smile.gif

atsiprašyk didžiosiomis biggrin.gif
Atsakyti
uzmaciau ir jau parsisiunciau Anne Leibovitz At Work is antros nuorodos. puiki biografija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 08 20, 09:41)
uzmaciau ir jau parsisiunciau Anne Leibovitz At Work is antros nuorodos. puiki biografija  4u.gif

dar filmą pažiūrėk prie to pačio. fainas labai.
ir dar vakar straipsnį skaičiau apie ją.
http://nymag.com/fas.../09/fall/58346/
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 08 20, 08:41)
uzmaciau ir jau parsisiunciau Anne Leibovitz At Work is antros nuorodos. puiki biografija  4u.gif

Matau, kad yra tikrai geru knygu. Aciu dar karta.
Atsakyti
sekdamas guru pavyzdžiu ir aš atsiprašau. už tai, kad dabar sporadiškai čia lankausi. darau penkmečio darbą - tęsiu leidimą ginklam. procedūra reikalauja daug laiko, vien medkomisija poliklinikoje ką reiškia blink.gif

bet negalėjau praleisti pokalbio apie reaktyvų toksiškumą (tarp fleimo čia ir gerų klausimų pasitaiko). ypač prajuokino pasakymas apie formaldegidą. jame lavonus iš ties laiko, kai reikia juos išlaikyti ilgesnį laiką, pvz. studentų medikų mokymui. bet mirusiuosius ir šaldytuvuose laiko, tai ką dabar, iš namų juos išnešti?

visi tie pasakymai apie nuplikimą, mirtis (gal ir impotenciją) yra dalinai tiesa. dalinai - nes tai liečia dirbančius su spalvotomis nuotraukomis. ten naudojami visai kitokie chemikalai. ir senesnės receptūros gan toksiškos. aišku, BW chemija irgi ne limonadas. saugumo ir atsargumo reikalauja. tačiau tokia medžiaga, kaip dažnai ryškaluose naudojamas gidrochinonas (Гидрохинон) įeina į nemažą kosmetinių ir gydomųjų kremų sudėtį.

nereikia pamiršti, kad fotochemikalai ne tik toksiški, bet ir turi korozinių savybių. reikia tai prisiminti, bet ne paniškai bijoti. gal dėl to, kad mano dukra jau kiek vyresnė, nei jūsų vaikai, gal dėl to, kad nuo mažens augau aplinkoje, kur buvo nemažai pavojingų daiktų (ginklai, fotochemija, vaistai ir t.t.), kažkaip žiūriu į tai paprasčiau. dukrai paaiškinau, kad buteliukuose yra vanduo, nuo kurio galima sunkiai susirgti, parodžiau, kaip jie atrodo. dalį jų laikau šaldytuve atskirame "daržovių" skyrelyje, dalį - savo spintoje. dirbu su skiestais tirpalais, todėl juose mažesnė toksinų koncentracija. po kiekvieno sąlyčio su tirpalu nuplaunu rankas (neįmanoma sukti spiralę ar atidaryti vartyto bakelio dangtį taip, kad ant odos nepakliūtų tirpalo). kai ryškinau plokšteles vonelėse pajutau, kad "graužia" odą. tada pradėjai vonelėse ryškinti su "antpirščiais" - nukarpau nuo guminės pirštinės du pirštus (patogu nusiimti/užsidėti, ranka neprakaituoja). per daugiau kaip du metus tokio intensyvumo ryškinimo, kokiu kažin ar jūs kada ryškinsite, klo kas jokio neigiamo poveikio nepajutau (o ir mokykloje kažkiek ryškindavau). plaukai yra...na ir kitos galūnės funcionalumo neprarado.

nemanau, kad dėl to reikia perdėtai baimintis. skalbimo priemones juk laikote namuose? manau, kad ACE ar Domestos - kur kas pavojingesnės medžiagos. koncentratus laikykite nepasiekiamoje vaikams vietoje. ryškalus darykite vienkartinius tirpalus, kad po to galima būtų išpilti (kaip tik skaičiau diskusiją apie utilizavim, kur buvo prieta išvados, kad akvariuman geriau nepilti, o jei į unitazą ir nuleisti vandenį - tai viskas o.k. bo per dieną iš namo tiek skalbimo/plovimo priemonių išbėga, kad ojoi). dar mano know how. tirpalus (skiestą x-talį ir fiksažą) laikau tamsiai ruduose buteliuose nuo alaus su tokiais įmantriais kamščiais (yra iki gurmanu alus, kažkoks vokiškas puslitriuose). tie kamščiai sandarūs ir vaikams juos gan sunku atidaryti. dėl saugumo galima porą kartų izoliacija apsukti ir pritvirtinti svirtelę prie butelio. tikrai neatidarys.

vat tokios mano trys kapeikos.

p.s. gal kas susigundys ne tik sapne dažasvydį pamatyti?
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2009 08 20, 09:25)

aš tai nesapnavau andriuškos (nu sorry biggrin.gif), ale mačiau, rodos, jį vakar apie 17 val. kylantį mašina į Tauro kalną smile.gif

aha, aš ten buvau.

o dėl tokio ryškinimo - bus "gaidys". juk rodžiau skanus. ten gi sidabro beveik nėra. o dar spalvotas mas'kas. histograma gaunasi vos vienas pikas, ten net tiems trims trikampiukams nėra kur sutilpti. spalvotą ryškink c-41 ir bus čiki.
Atsakyti
Andriuska, aciu uz paskaita. Kai kuriose vietose ne taip mane supratai, bet ne esme smile.gif geros dienos visiems 4u.gif keliauju fotkint..
Atsakyti