Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(sillwio @ 2009 08 20, 15:16)
off topic - nikon'istai, kas turit vaistu capture nx? Niekaip nerandu veikianciu.

aš namie pažiūrėsiu. tu nori tai naujai versijai?

sansara, ko tu bijai į vidų eit? aš tai tikrai eičiau. užsidedi šalmą ir pirmyn.
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2009 08 20, 14:30)
aš namie pažiūrėsiu. tu nori tai naujai versijai?

Geriau naujai, bet tiks bet kuriai, nes vargstu jau senokai ir niekaip nepaleidziu. Aciu.
Atsakyti
sillwio, vaistu turiu. bet pas mane Nikon Capture tik offline nuo interno veikia be problemu. galiu permest i AZ. versiju nezinau, pabandysi (o gal tik pabandyk interna isjungti mirksiukas.gif )

andriuska, aisku biggrin.gif

bitemaja, o tu nematei kokios zymes lieka kai pataiko su tu dazu kamuoliuku i neapsaugota vieta? (ne apie rubus kalbu, apie kuna) mirksiukas.gif as maciau ir tikrai nenoriu lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 20 rugpjūčio 2009 - 14:46
duok sklerotinei blondinei juosta pusinti, tai ir gaunasi gaidys doh.gif jau kad suveliau, tai suveliau. nebezinau net ka daryt.
zodziu juosta ISO 400, 4 kadrai eksponuoti kaip ISO 800, o sian sumaisiau JB jautruma su spalvotos kitame back'e ir 3 kadrus eskponavau, kaip ISO 100 doh.gif nors po zeme lysk, kaip geda, kad pamirsau viska.... na siandieniniai kadrai visi pries saule priedo, maksimaliai trumpais islaikymais. tai jai ryskinsiu kaip 800, net jei kaip 400 visi mirs. o dar taip norejau pasididziuot, kad pagaliau ne vien seima i kadra pateko.... doh.gif suprantu kad kazkuriuos teks aukot. doh.gif ot nevykele. doh.gif
Atsakyti
kažką teks aukoti arba ryškinti kaip nominalą (iso 400) bet su praskiestais ryškalais. jei bus iso 400 tai gausi max. paklaidą 2 stopus (kas dar puse velnio). nors aš čia kiek susikompramitavau blush2.gif bet drįsčiau pasiūlyti (pas tave rodinalis juk?) 5 ml+500 ml vandens ir 25 min arba dar ekstremaliau 3 ml į rodinalio į 500 ml vandens ir kokias 45 min ryškinti. agitacijos režimas: pirmas 3 min. pastoviai, po to kokius 10 kartų kas 10 sek. (suskaičiuoji mintyse iki 10 neskubiai ir pasukioji/pavartai), tada kokius 4 kartus kas 30 sek., tada kas minutę iki 15 minutės, po to kas 1,5 minutės iki 25 ryškinimo minutės, tada pauzes padarai iki 2-2,5 min. ir paskutinis kelis kartus palieki 4-5 minutėm.

taip daryčiau (tiksliau darau) aš. už rezultatą neatsakau cool.gif

dėl mėlynių- parūpinčiau storą teisėjo liemenę. bet problema ne mėlynėse, nes jos užgis. vot jei aparatan pataikytų - shit hapen tada.... matėt klipukuose kaip kameras į rankšluosčius vynioja? mes kamerą į kaukę dėjom. tas, kuris vestuves filmuoja (bachuras net gervę turėjo), tai net spec dėžę buvo sukalęs. ir operatorių pasamdęs. ot prisikentėdavo berniukas, kaip koks karo korespondentas matyt jausdavosi rolleyes.gif štai radau jo foto (ir tos dėžės) http://www.exzero.lt...1/pages/31.html
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 08 20, 15:45)
bitemaja, o tu nematei kokios zymes lieka kai pataiko su tu dazu kamuoliuku i neapsaugota vieta? (ne apie rubus kalbu, apie kuna)  mirksiukas.gif as maciau ir tikrai nenoriu  lotuliukas.gif

aha, esu mačius biggrin.gif bet ale vis tiek smile.gif man visai būtų įdomu. andriuška tau ir liemenę parūpins, šalmą duos. davai varyk.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 20 rugpjūčio 2009 - 20:14
o neimanoma aukojant koki 1-2 kadrus is akies atkirpti per daugmaz ta vieta, kur keiciasi eksponavimas. pvz. pasiruosti pagal rakorda atitinkamo dydzio lentute ar juostele medziagine ir tamsoje bandyt atkirpti panasu gabala ir abi dalis ryskinti skirtingai biggrin.gif cia mano blondines procesorius toki ismete atsakyma. na kitas pasiulymas mano proco buvo ryskinti kaip ISO 400 ir bandyt laime viduriuka ispesti, nes eksponavau ne visai pagal skaitmenos parodymus, daugiau is intuicijos, todel dar vidinis eksponometras ines paklaida ir kai viskas suniveliuosiu gausiu dideli nuli bet kokiu atveju lotuliukas.gif
siaip pofig ta juostele, sedevru ten nera ir dar nebus. 4 kadrai kur ISO 800 eksponavau: 2 dubliai to paties kadro maudomo vaiko, 2 dubliai miegancio vaiko biggrin.gif visi pakartojami ir nesunkiai. o vat siandieniniai jau sunkiau pakartojami, nes tipo stengiausi. biggrin.gif liko dar 5 kadrai, kazi kaip dar juos paeksponuot, kaip ISO 3200 gal lotuliukas.gif
pasimokiau tiesiog. gavau su grebliu per nosi, nes sakiau "ai, man popieriuko i back'a atsiminti ISO kisti nereik, as turiu puikia atminti, kurios man visi pavydi, atsiminsiu" lotuliukas.gif o

bite, andriuska - nu neeeee. nenoriu as. nesu tiek azartiska fotografe, kad sutikciau savo kailiu kenteti (nors siandien skruzdes ir sukandziojo begulinejant po pievas), o technika dar brangesne). man reginys idomiau biggrin.gif o dar po pateiktos 0.5 mln statistikos, net aptaskyta sutinku but lotuliukas.gif

sillwio, kaip su "vaistais"?
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 08 20, 14:45)
sillwio, vaistu turiu. bet pas mane Nikon Capture tik offline nuo interno veikia be problemu. galiu permest i AZ. versiju nezinau, pabandysi (o gal tik pabandyk interna isjungti  mirksiukas.gif )

Tu teisi. Su įjungtu internetu pasitikrina online ir parodo špygą, o kai atjungi, veikia. Galima būtų iš bėdos kankintis, bet bite maja suorganizavo su tvarkingais vaistais. Ačiū, bite maja!

QUOTE(Sansara @ 2009 08 20, 18:14)
duok sklerotinei blondinei juosta pusinti, tai ir gaunasi gaidys  doh.gif jau kad suveliau, tai suveliau. nebezinau net ka daryt.
zodziu juosta ISO 400, 4 kadrai eksponuoti kaip ISO 800, o sian sumaisiau JB jautruma su spalvotos kitame back'e ir 3 kadrus eskponavau, kaip ISO 100  doh.gif nors po zeme lysk, kaip geda, kad pamirsau viska.... na siandieniniai kadrai visi pries saule priedo, maksimaliai trumpais islaikymais. tai jai ryskinsiu kaip 800, net jei kaip 400 visi mirs. o dar taip norejau pasididziuot, kad pagaliau ne vien seima i kadra pateko....  doh.gif suprantu kad kazkuriuos teks aukot.  doh.gif ot nevykele.  doh.gif

Sansara, užuojauta. Kad tau būtų ne taip graudu pasakysiu, kad man kelis kartus taip yra nutikę. Paguli aparatas kiek laiko ir pasimiršta, kokia jame juosta. Aš irgi, taip išeina, sklerotinė blondinė biggrin.gif
Atsakyti
kirpti galima (maždaug 4 kadrus nuo juostos pradžios nesunkiai atmatuosi). bet vat ryškinant reiks paklaidą daryti. kuo labiau skiesi - tuo didesnė paklaida. juostelės plotas kvadratiniais cm juk keisis. jei ryškinsi 1+40 ar 1+60 gali nesukti galvos, ten ryškalo per akis. o vat jei 1+100 ar tuo labiau 1+200 tuomet laiko biški reikės nuimti. gal kokius 5 -10 proc. tas pats sakytina ir apie 2 juostų ryškinimą vienu metu. tik ten laiko reikia pridėti (nes plotas didesnis).
Atsakyti
aciu andriuskai uz pakvietima biggrin.gif puikiai praleidom laika thumbup.gif dabar dar esu tikresne, kad i tinklo vidu neiciau be tinkamos ekipiruotes lotuliukas.gif issidazem labai kukliai, daugiausiai nukentejo Tado vezimelis lotuliukas.gif
del fotografavimo - per tinkla, nieko gero. o viduje ne pyragai, nes tikrai technika kentetu. sayonara ir bite uj turetu darbo, nes kaip is gatves fotografija gaunasi, kai emocijas ar nutekejusius dazus per veida (andriuska buvo taip nutekejes lotuliukas.gif ) bandai pagaut vaikstant tarp komandu. o as drasos neturiu tam, tai ir gavosi "vokrug da okolo" ir turbut nieko gero lotuliukas.gif
tik super praleistas laikas, emocijos, geras oras ir smagus reginys
P.S. aciu uz suteikta proga papyskinti i siena thumbup.gif patiko uch.....
Atsakyti
andriuska, tai kuri vieta jusu? mirksiukas.gif
mano vyresnelis grizo su 38.3 doh.gif ale del reginio idomumo to net nesimate "ant" jo.
perziurejau foto. kelios neblogos (veliau imesiu). pamaciau klaidas pagrindines (viena didziausiu per ilgi islaikymai greitam sportui) ir geriausius kampus fotkinti, geriausius atstumus. kita karta jau niezti nagus pafotkinti dar ir pabandyt jau kazka geresnio ispesti, nes si karta kol apsipratau su svilpianciais soviniais is visur vien kiek laiko praejo, tai apie kazka kito galvot nelabai ir isejo.
Atsakyti
išėjom į pusfinalius. kadangi pagal taškus buvome blogiausia iš keturių komadnų, tai teko kovoti su geriausia (latviais). po dramatiškos kovos gavom 2:1 (bet vos vos nelaimėjom). tada dar po valandos pertraukos žaidėm dėl 3-4 vietos. tos pertraykos žudo...gavom sausai. kitos varžybos ten pat bus rugsėjo 12 d. tikėkimės, kad oras bus toks pats.
p.s. o temperatūra gal dėl perkaitimo saulėje? šilta gi buvo. ar dėl įspūdžių?
p.p.s. lauksim nuotraukų.
p.p.p.s. pirmą kartą neradau ant savęs nei vienos mėlynės cool.gif .
Atsakyti