Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

vat kelios mano foto iš praėjusių varžybų (šį savaitgalį net nefotografavau). bet pažiūrėjęs Sansaros nuotraukas galutinai supratau, kad šiam sportui nelabai tinka BW.... ir jei kada nežaisiu, bet galėsiu būti toje vietoje, tai būtinai lįsiu už tinklo su aparatu:) .

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
andriuska, netinka JB tokiam sportui, oj netinka biggrin.gif mes su vyru net juokemes, kai nusprendem, kad dazasvydzio komufliazas turi but vaivorykstinis, kad nesimatytu kai nudazo lotuliukas.gif

visiems kam smalsu cia kelios foto. nekreipkit tik i tinkla demesio lotuliukas.gif jis neatsiejama sio sporto dalis lotuliukas.gif
Atsakyti
Andriuskos antras kadras kazko man juoka sukele biggrin.gif kaip kareiveliai kur vaikysteje mano pusbrolis turejo... toki visi isijaute, susitate pozicijom biggrin.gif smagu turejo but wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 24 rugpjūčio 2009 - 09:29
Andriuska, sansara, smagios foto. Nors saudziau tik megejiskai, bet supratau, kokios emocijos apima, kai pats esi aptvaro viduje ir kaip sunku jas suprasti/parodyti, stebint is anapus tvoros.

Tesiant apie sklerotines blondines. Vakar vakare, po uzvakarykscio viskio (klaida numeris vienas) nutariau isryskint pora Norvegijos juostu. Gerai viskas, kas gerai baigiasi, bet zioplumui ribu nera smile.gif Nutariau ryskinti dar niekad nebandytais calbe r09 (rodinalio klonas) ryskalais. Kadangi proporcijos naujos, nutariau smarkiai neeksperimentuot ir skiest 1:40. 10 ml ryskalo + 400 ml vandens lyg ir mazoka mano bakeliui. Sugalvojau, kad pilsiu 11 ml ir 440 vandens. Vandens ipyliau kiek planavau, o ryskalo tik 10 ml (klaida numeris du). Tai supratau jau ipusejus ryskinimui. Atrodytu tas vienas ml nieko nereiskia, bet tai beveik 10%. Teko prideti apie viena minute ryskinimo laiko. Atrodo baigesi viskas gerai. Beryskindamas pradejau ruostis juostos praplovimui ir nutariau uzsimaisyti photoflo tirpalo. Jis skiedziamas 1:600, taigi i inda ilasinau 1 ml koncentrato, veliau planuodamas (klaida numeris trys) pripilti 600ml vandens. Kad as jau ipyliau 1ml koncentrato, zinoma pamirsau (kaltinu nelemta viski smile.gif ). Kadangi su pirma juosta viskas lyg ir pavyko, nutariau isryskinti dar viena juosta (klaida numeris keturi) doh.gif ir ryskalus, zinoma, pradejau skiesti tame paciame inde, kur jau ivarvintas 1 ml photoflo. Pasiruosiau ryskala. Inde iskrito kokios tai keistos nuosedos (gal sansara, kaip chemike, pasakys, kas ten ivyko), bet as tebegalvodamas apie "vakar" nelabai kreipiu i tai demesi. Suprantu kas ivyko, kai ryskalai pavarcius bakeli graziai suputojo smile.gif Turiu pasakyti, kad photoflo ryskinimui itakos nedaro, bent jau vizualiai to nesimato lotuliukas.gif Bandysiu siandien nuskenuot.
Vat jums ir patirtis. Vat jums ir zinios. Buciau as jb juosta, tokiu tyciojimusi neatleisciau smile.gif
Atsakyti
manau, kad tas 1ml rodinalio labai jau daug įtakos neturėjo. bet patikėk, jo tikrai nereikia tiek daug. gali drąsiai 1+100 ir net dar daugiau ryškinti. nors kitą vertus, tai, kad jis po to metus buteliuke stovi ir niekaip nesibaigia irgi nieko gero.

o dėl putojimo, tai man irgi buvo taik kartą, kai po juostos praplovimo su PAV gerai neišploviau bakelio ir ryškindamas pavarčiau. tai putų kepurė buvo geresnė, nei švyturio alaus bokale.... labiausiai bijojau, kad burbulais neapliptų emulsija ir dėl to ryškalams būtų sudaryta kliutis prie jos patekti. bet tie burbulai (sudarantys putą) matyt nusistovi paviršiuje, o aš skysčio pilu visą laiką su gera atsarga. tai irgi be pasekmių praėjo. tiesa, vartymą aš užbaigiu kelis kartus staigiai pirmyn-atgal pasukdamas tą strypelį (kuris suka spiralę). laimei, naujas bakelis leidžia tai daryti. stebėjimo būdu (juosta, vanduo+PAV) nustačiau, kad tai pats efektyviausias būdas atsikratyti burbulų nuo juostos/spiralės apvijų).
Atsakyti
sillwio, pasismaginau skaitant tavo klaidas lotuliukas.gif nes kai tiek klaidu,jau tikrai nebe liudna darosi, nes situacija buvo beviltiskai ne tavo naudai (matyt visgi viskis itakoja).o as niekaip neapsisprendziu kaip toliau eksponuot pagadinta juosta ir kuriuos kadrus saugot. itariu eksponuosiu toliau kaip ISO 400, ryskinsiu kaip 400, su vienoda viltim abieju kadru atzvilgiu lotuliukas.gif ir siaip as biologe ir fotochemikalu sudeties nenujauciu net biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 08 24, 10:35)
manau, kad tas 1ml rodinalio labai jau daug įtakos neturėjo. bet patikėk, jo tikrai nereikia tiek daug. gali drąsiai 1+100 ir net dar daugiau ryškinti. nors kitą vertus, tai, kad jis po to metus buteliuke stovi ir niekaip nesibaigia irgi nieko gero.

Zinau, kad galima skiesti labiau. Ryskinimo laikas pailgeja, bet kiek jis pailgeja, kol kas neikertu. Gal turi kazkokia sistema issivedes?

QUOTE(Sansara @ 2009 08 24, 10:38)
sillwio, pasismaginau skaitant tavo klaidas  lotuliukas.gif nes kai tiek klaidu,jau tikrai nebe liudna darosi, nes situacija buvo beviltiskai ne tavo naudai (matyt visgi viskis itakoja).o as niekaip neapsisprendziu kaip toliau eksponuot pagadinta juosta ir kuriuos kadrus saugot. itariu eksponuosiu toliau kaip ISO 400, ryskinsiu kaip 400, su vienoda viltim abieju kadru atzvilgiu  lotuliukas.gif

ir siaip as biologe ir fotochemikalu sudeties nenujauciu net biggrin.gif   blush2.gif

Taigi, kad ne mano naudai. Bet juosta atlaidi labai, del to tu maziau galvok, o imk ir isryskink (as sekanciu kadrus eksponuociau kaip iso 200 ir ryskinciau, kaip iso 200. 100 butu vienu stopu pereksponuoti, kas nera labai baisu jb juostai, o 400 vienu stopu tektu traukti, kas irgi visai imanoma, jei ekspozicija nustatyta teisingai)

doh.gif matyt viskis dar ir siandien neisgaraves smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 24 rugpjūčio 2009 - 10:52
sillwio, aga gerai butu. pas mane 4 kadrai ISO800, o 3 ISO100 lotuliukas.gif didesnio diapazono ekspoziciju vargu ar buciau sugalvojus doh.gif
Atsakyti
Sveiki, bandau jungtis po atostogų. Žinokit, kaip aptingau ryškinti. Su malonumu atiduočiau šitą darbą kažkam kitam. Bet nelabai kam yra. Dabar dar sudurniavau, nes prisiminiau, kad turiu seną Kodako muilinę - absoliučiai primityvią ir pasiėmiau į pajūrį. Pagalvojau - šviesa gera, jos turėtų užtekti. Bet kaip malonu fotkint užtat smile.gif Platus kampas biggrin.gif . Jokių nustatymų. Lengva, patogi. Žiūrėsim kas gausis smile.gif

Sillwio, čia tau - paguodos momentas:)

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 08 24, 10:56)
sillwio, aga gerai butu. pas mane 4 kadrai ISO800, o 3 ISO100  lotuliukas.gif didesnio diapazono ekspoziciju vargu ar buciau sugalvojus  doh.gif

Grizau net atgal paskaityt, kad vel nenusisnekeciau smile.gif As, zinok, vistiek pasirinkciau kazkoki vidutini varianta (matyt nominala iso400). 100 kadrai bus perryskinti smarkiai, bet juose bus vaizdas.
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 08 24, 11:02)
turiu seną Kodako muilinę - absoliučiai primityvią ir pasiėmiau į pajūrį. Pagalvojau - šviesa gera, jos turėtų užtekti. Bet kaip malonu fotkint užtat  smile.gif Platus kampas  biggrin.gif . Jokių nustatymų. Lengva, patogi. Žiūrėsim kas gausis  smile.gif

Sillwio, čia tau - paguodos momentas:)

As vis dazniau irgi apie kokia nors muiline pagalvoju. Kokybes supratimas po truputi transformuojasi smile.gif

Aciu, Puriena smile.gif
(dainos zodziai primine man nelaime su flex'u norvegijoj, kai atsikabino dirzelis ir nuskambejo jis nuo mano peties ant zvyro - skaudziai ilinko dugnas (atrodo istiesinau); testuoju dabar kas dar galejo nutikt (o galejo nutikt bet kas, pradedant fokusu, baigiant islaikymais ar transporto mechanizmu).
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2009 08 24, 08:20)
visiems kam smalsu cia kelios foto. nekreipkit tik i tinkla demesio  lotuliukas.gif jis neatsiejama sio sporto dalis  lotuliukas.gif

kaip su tekstūra gavos laugh.gif smagiai jūs ten laiką praleidot smile.gif

mano pentaconui kažkas atsitiko. įsidėjau juostą ir jaučiu kad garsas kažkoks ne toks. atsukau objektyvą, o ten veidrodžio nebėr unsure.gif aš čia taip blondiniškai papasakojau doh.gif reiks keliaut pas tą Mečkauską.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 24 rugpjūčio 2009 - 12:47