Įkraunama...
Įkraunama...

netikras zuikis

QUOTE(elzė 76 @ 2009 03 01, 19:26)
Merginos - pasidalinkit kaip šitą grožį padaryt ... žalia aš  blush2.gif

Tikrai labai tiktu velykoms biggrin.gif
Cia virtas kiausinis aplipdytas farsu ir keptas orkaiteje sakyciau apie pusvalandi mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neryte: 01 kovo 2009 - 20:19
QUOTE(smileja @ 2009 02 25, 14:27)
Kepiau antrą kartą su jautienos ir kiaulienos faršu, gavosi labai sausas ir kietas toks g.gif prieš kelias dienas vėl kepiau, bet tik iš kiaulienos faršo, gavosi labai minkštutis ir skanus thumbup.gif

gitapita, iš kalakutienos irgi turėtų būti minkštas, taip? kotletukai tai labai minkštučiai būna thumbup.gif vaikams lengviau valgyti būna, o kai kieta mėsytė tai žaidžia jie daugiau nei valgo bekramtydami doh.gif

Taip, minkstutis ir skanutis. Maniske "kapojo" net ausys linko.
Atsakyti
Nesuprantu,ka ne taip padariau-idejau dziovintu slyvu ir jos "islipo" i virsu-ir skylutes padariau,kad neplystu.Plyst neplyso,bet slyvos atsirado ant virsaus.
Atsakyti
QUOTE(elzė 76 @ 2009 03 01, 18:26)
Merginos - pasidalinkit kaip šitą grožį padaryt ... žalia aš  blush2.gif

manau labai paprasta, kaip Neryte ir rašė, aplipdytas virtas kiaušinis faršu, orkaitėn ir viskas mirksiukas.gif nieko sudėtingo, bet atrodo tikrai thumbup.gif
Atsakyti
Niu ka . . . Siandien antras bandymas su zuikiais. Sakyciau gana vykes biggrin.gif Kaip radau kazkuri mamyte rasius gaminau tokius maziukus zuikucius. Ir i kiekviena is ju dejau vis kitoki idara (smulkinti kiausiniai, nes visas butu netilpes, kepti grybukai, lydytas suris ir keptos morkytes).

Tai siaip galiu pasakyt viskas gavosi neblogai tongue.gif

Tik pora pastabeliu:

Kepti zuikiai su keptais grybais ir morkytem labai nenori sulipt (tikriausiai del aliejaus) ir suris islipo is zuikiu smile.gif Nesinorejo jam ten likt.

Tai vat tiek

O pirma karta didelius kai gaminau tai dejau po kiausini virta i vidu.

Siaip idomu..... Gal dar kas kitokiu idaru darot i zuikius?

blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(Laimuske @ 2009 03 08, 18:36)
Siaip idomu..... Gal dar kas kitokiu idaru darot i zuikius?

blush2.gif

Esu dėjus džiovintų slyvų,obuolį
Atsakyti
QUOTE(daugvaikuciu @ 2009 02 23, 04:12)
Ar gali zuikio skonis priklausyti nuo farso kokybes? Be galo skaniai gaudavosi,dabar nupirkau farsa "Rimi" ir ...

nenoriu nieko įžeisti...

bet faršo tokio kaip "Rimi" nebūna. Būna kiaulienos, būna jautienos, kalakutienos ir t.t. Tikrai rekomenduoju pirkti kiaulienos kumpio, kad ir be kaulo ir odos, ant kurio būtų šiek tiek riebaliuko, ir susimalti su mėsmale namie.

parduotuvėse būna faršas toks nesuminkytas, "vagelėmis".. tai dar nors galima šiek tiek pasitikėti. O turguje doh.gif minkyta suminkyta, sumalta kas turėta nuo vakar užvakar.. siaubas...

kaip jums vaizdas, kai rašo parduotuvėj - kiaulienos faršas ne daugiau 30 procentų riebalų. Tik pagalvokit, ten trečdalis - taukai doh.gif Riebalų reikia organizmui, tik ne tokiais kiekiais. Be to, riebalas pigiau kainuoja nei raumuo. Todėl tikrai maistingesnis bus faršas, pagamintas namie.

Paprasta mechaninė mėsmalė nebrangiai kainuoja. Ir nedaug laiko reikia mėsos malimui. Mano penkerių metų sūnus praktiškai visada man sumala mėsą bigsmile.gif

aš nusiperku visada kokius 3 - 4 kg kumpio, susipjaustau porcijomis ir susidedu į kamerą. Taip išvengiu staigaus lėkimo į parduotuvę faršo. Įmetu į šiltą vandenį, ir per valandą tiek atšyla, kad galima malti.

nepriimkit tai pamokslu. Tiesiog mano mama dirbo pardavėja daug metų mėsos skyriuje. Patikėkit, faršas tikrai nėra pirmo gerumo prekė, kai daroma pardavimui.

ir anekdotas iš mano gyvenimo, kai prieš kokius 8 ar 10 metų atlėkiau į mėsos skyrių ŠILE Kaune pirkti žalios mėsos. Mama liepė atvežti. Klausiu, ką čia man nupirkti, ką pasiūlys pardavėja.. ta ir tą siūlo, ir kitą gabalą.. Tada sakau:
- Duokit tokį, kad mama, 10 metų dirbusi mėsos skyriuje, neišmestų manęs.
- Ėėė, tada neturiu ką pasiūlyt laugh.gif

skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 03 08, 18:54)
nenoriu nieko įžeisti...

Sutinku visapusiškai 4u.gif jau ne vienerius perku mėsą turguj,ir ne vieną kg,namie išsidalinu porcijomis(kad nereikėtų reikalui esant didžiulio gabalo atlaidint) susimetu į maišiukus bei į kamerą,o kai reikia išsitraukiu ir susimalu,beje ne su mėsmale o su kombainu(labai smulkiai sukapoja) būna kad net su blenderiu rolleyes.gif
O paskui valgydama žinau,kokią mėsą valgau rolleyes.gif tuo labiau ir pigiau gaunas pačiai mėsą maltis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 03 08, 19:54)

Tikrai rekomenduoju pirkti kiaulienos kumpio, kad ir be kaulo ir odos, ant kurio būtų šiek tiek riebaliuko, ir susimalti su mėsmale namie.
aš nusiperku visada kokius 3 - 4 kg kumpio, susipjaustau porcijomis ir susidedu į kamerą.

O kiaulienos sprandine ar tinka? Siandien nupirkau gabaliuka sprandines,o del riebaliuko-kiaulienos sonines be kaulo.Nesigaudau,kam kas tinka-desimtmeti buvau vegetare,tai mesa man dabar terra incognita-nezinoma zeme.
Susimaliau,iskepiau zuiki,tai tikrai-skonis nepalyginamai geresnis.
Aciu zinovems 4u.gif

Ir dar klausimelis:ar geriau malimui tureti mechanine mesmale,ar tuos siuolaikinius "kombainus"?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daugvaikuciu: 10 kovo 2009 - 02:22
QUOTE(daugvaikuciu @ 2009 03 10, 02:20)
Ir dar klausimelis:ar geriau malimui tureti mechanine mesmale,ar tuos siuolaikinius "kombainus"?

Su kombainu daug papraščiau,greičiau,mažiau terlionės mirksiukas.gif

O dėl mėsos,sprandinė irgi puikiai tinka mirksiukas.gif
Atsakyti
labai skanu su pievagrybiais idarytas thumbup.gif
Atsakyti
As parduotuvej issirenku patinkanti kumpi ir paprasau sumalti mirksiukas.gif
Atsakyti