QUOTE(daugvaikuciu @ 2009 02 23, 04:12)
Ar gali zuikio skonis priklausyti nuo farso kokybes? Be galo skaniai gaudavosi,dabar nupirkau farsa "Rimi" ir ...
nenoriu nieko įžeisti...
bet faršo tokio kaip "Rimi" nebūna. Būna kiaulienos, būna jautienos, kalakutienos ir t.t. Tikrai rekomenduoju pirkti kiaulienos kumpio, kad ir be kaulo ir odos, ant kurio būtų šiek tiek riebaliuko, ir susimalti su mėsmale namie.
parduotuvėse būna faršas toks nesuminkytas, "vagelėmis".. tai dar nors galima šiek tiek pasitikėti. O turguje

minkyta suminkyta, sumalta kas turėta nuo vakar užvakar.. siaubas...
kaip jums vaizdas, kai rašo parduotuvėj - kiaulienos faršas ne daugiau 30 procentų riebalų. Tik pagalvokit, ten trečdalis - taukai

Riebalų reikia organizmui, tik ne tokiais kiekiais. Be to, riebalas pigiau kainuoja nei raumuo. Todėl tikrai maistingesnis bus faršas, pagamintas namie.
Paprasta mechaninė mėsmalė nebrangiai kainuoja. Ir nedaug laiko reikia mėsos malimui. Mano penkerių metų sūnus praktiškai visada man sumala mėsą
aš nusiperku visada kokius 3 - 4 kg kumpio, susipjaustau porcijomis ir susidedu į kamerą. Taip išvengiu staigaus lėkimo į parduotuvę faršo. Įmetu į šiltą vandenį, ir per valandą tiek atšyla, kad galima malti.
nepriimkit tai pamokslu. Tiesiog mano mama dirbo pardavėja daug metų mėsos skyriuje. Patikėkit, faršas tikrai nėra pirmo gerumo prekė, kai daroma pardavimui.
ir anekdotas iš mano gyvenimo, kai prieš kokius 8 ar 10 metų atlėkiau į mėsos skyrių ŠILE Kaune pirkti žalios mėsos. Mama liepė atvežti. Klausiu, ką čia man nupirkti, ką pasiūlys pardavėja.. ta ir tą siūlo, ir kitą gabalą.. Tada sakau:
- Duokit tokį, kad mama, 10 metų dirbusi mėsos skyriuje, neišmestų manęs.
- Ėėė, tada neturiu ką pasiūlyt
skanaus
Iš Lietuvos emigravo jau ir delfinai...