Sveikos, visos
Aš jau po atostogų....
Gyvenom Paladion viešbutyje, Agios kaime( pagal dydį panašus į Juodkrantę).Viešbutis 3*, viskas taip kaip aprašyta Star holidays kataloge. Prie baseino gultai su skėčiais, vietos visiems pakakdavo. Rankšluoščius keitė kas 3 dienas, patalynę- kas 4d. Kambariai tvarkingi, kiekviename kondicionierius, tuoletas ir dušas. Kambariai su balkonais, vieni į baseino pusę, kiti - į greitkelio. Gyvenom greitkelio pusėje, bet man tai netrukdė

Viešbutis suremontuotas, kaip supratom iš pokalbio atnaujinamas prieš kiekvieną sezoną.
Maitinimas - švediškas stalas. Pusryčiai - visą laiką buvo standartiniai: 2 rūšių dešra, duona, ferm. sūris, sausi dribsniai, virti kiaušiniai, 2 rūšių marmeladas, pienas, kava, arbata, milteliniai 2 rūšių pyragai. Bet vakarienė

Mano skrandis buvo pamalonintas...

Visai savaitei sudarytas meniu, todėl patiekalai nesikartojo. Vakarienei būdavo: sriuba, 3 karšti patiekalai, garnyrui - virtos daržovės, ryžiai arba bulvės, salotos - 9 rūšių (skaičiuojant agurkus ir pomidorus), tradicinis jogurto padažas - tzaki (kažkaip panašiai rašosi), desrtas - 2 rūšių: vaisiai( vynuogės, melionai, arbūzai), putėsiai, manų kruopų ir graikinių riešutų pudingas, želė, pyragas. Neįsivaizduoju kur man tilpdavo visas tas suvalgomas maisto kiekis vakarienės metu,

, bet nė karto nestreikavo nei skrandis, nei žarnynas, o kilogramo nei vieno papildomo neužsidėjau...
Pietauti eidavom į miestelį. Imdavom 2 žmonėms 1 salotų porciją ir 1 karštą patiekalą: picą, spageti, mousaka. Atsigėrimui Frape arba alus. Viskas kainuodavo nuo 12 iki 17 eurų. Aš buvau apakus , kai pamačiau kokio didumo porcijos ir kaip graikams viskas sutelpa
Paplūdimys - 150 m, ne daugiau, reikia pereiti kelią. Mes eidavom pro Rose taverną, nes ten jūros dugnas geresnis. Šiaip pačioje pakrantėje labai daug akmenų, kažkur apie 3-4 m, skaičiuojant nuo jūros iki smėlio. Bet pats jūros dugnas tokiais dideliais granito luitais padengtas., todėl būdavo patogu maudytis. Gultai paplūdymyje 4-5 eutrai visai dienai, bet mes atsisakėm minties juos nuomotis, nes ištverdavom pajūryje daugiausiai 2 val.
Susisiekimas geras, kas 20 min kursuoja autikai į Retymną, kaina - 1,2 euro. Ti su tais autikais įdomiai - stotelėse pavadinimų nerasta, o kur išlipti - turi pats žinoti arba klausti vietinių. O sustojimas - jei nepaspaudei STOP mygtuko, autikas stotelėje nestos
Kainos: jei eurą lyginsi su litu, tai bus juokingos. Tik reikia nepatingėt pasivaikščiot po miestuką, nes kainos skiriasi iki 1,5 euro. Apelsinai - 0,65 e, persikai, nektarinai - 1,7 e, slyvos - 2,2 e, vyno taurė (200 ml) - 2.1 e, raki 1 L - 4,4 (skani), feta 1 kg- 5,5 e, Frape - 2,5 e, graikiška kava - 1,5 e., alyvuogių aliejus 1L(naminis)- 5,5 e.
Man patiko vakarais pas juos rengiamos akcijos: nuo 8 val. vakaro visi kokteiliai - 3,5 e. Pavalgymas 2 asmenims(tzaki,, graikiškos salotos, karštas patiekalas, ir gėrimai) nuo 13 iki 25 eurų, priklausomai nuo karšto patiekalo.
Šiaip tai buvom blogos turistės, nes beveik visas dienas praleidom prie vandens. Aplankėm Chaniją ir Retymną. Nors Chanija laikoma vienu iš gražiausių Kretos miestu, mums asmeniškai labiau patiko Retymnas. Kažkaip jo senamiestis, uostas mums buvo mielesni akiai, o mečetė neprastesnė nei Chanijoje.
Oras mums patiko tuo, kad visas dienas buvo saulėta, sausas karštis, slėgis pastovus( todėl neskaudėjo galvos) oro temp. dieną apie 33-35, vakare apie 25, vanduo šiltas apie 24 (spėju). Viskas ko reikėjo mūsų atostogoms - buvo išpildyta.
Vaje, kiek prirašiau. Žiauriai daug...

Mašinų nuoma; mūsų kaimynai išnuomavo mašiną 3 d, Toyota Avensis už 135 e su pilnu draudimu. Tik įspėjimas buvo, kad šia mašina nevažinėtų prastais (kalnų) keliais. O kuro kaina - 1,2 e 95 benzinas.