Įkraunama...
Įkraunama...

8 mėnuo

Iki 8-iu men. likusios 6-ios dienos.
Lovyten einam 8-9val. nakti prabudinejam keliem pasistiprinimam, keliames 7-8 ryte. Pagrindinis maistas tebera MP, pusryciam megaujas ryziu/vaisiu tyre, pietum bandom darzoves kai kada paskanintas mesa, vakarienei vaisiu/avizu tyre. Porcijos kol kas nedideles. Beje, turim du apatinius dantukus.
Mokam graziai sedet, noriai stojasi ant kojyciu, bet kol kas savarankiskai neprilaikomas pastovi tik isikibes sofos atlosan smile.gif Be galo stipriu ranku (nors paguldytas ant pilvuko ju absoliuciai neisnaudoja tongue.gif ), nuo ko kencia mano plaukai. Ir gan nebloga tvarkosi su pirstukais, megsta ir sugeba susirankioti visokias smulkmes. Megsta kopijuot garsus ir pakalbintas noriai bendrauja. Vyresnio brolio pamokytas gan israiskiai reiskia savo emocijas. Absoliuciai nemegsta masinos kedutes, is jos praktiskai 'lipa' lauk kilnodamas savo uzpakali ir spirdamasis aukstyn. Labai saugo mane, dingus is matymo zonos gan daznai pravirksta.
4u.gif
Atsakyti
na musu pasiekimai ir neperdydeli smile.gif moka dabar sedeti vienas,bet neatsiseda pats.kai isgirsta muzika,sededamas spiruokliuoja.neropoja,nevaiksto,labai daug seilejas,jei su juo kalbu,jis atsako savo kalba arba garsiai rekauja.niekaip nevalgo darzoviu kosytes ir mesos schmoll.gif kancia ziureti,kai ziaukcioja.o kartais ikisa pirstus ir iskrapsto viska is burnos,tai visada kariauju,kai matinu biggrin.gif
Atsakyti
mums 8 men. ir savaite, sveriam mazdaug 9 kg.
dantukai: 3 ir vienas pakeliui, skausminagi dantukai dyksta sad.gif
snekam: daus cypauja, rekauja, nieko konkretaus dar nesam is mazosios girdeje, nors taip laukiu zodelio "mama" bigsmile.gif
valgom: 3 kartus dienoje kosytes, misinukas, jogutro neseniai pradejom ragauti
miegam: 2 kartus per diena pokaituko po 1.5val., nakti 21-07 val. (2 kartus valgom nakti)
pasiekimai: neturim labai daug kuom pasigirti, sliauziojam nuo 6.5 men. dabar jau isvyste kosmini greiti thumbup.gif , ropojimo mena dar neatrado, sedeti tingi, o apie atsisedima paciai tai dar toli toli, mielai vaiksto isikibusi i mama ar teti, pastovi isikibusi, bet va ne krust is vietos nejuda
megstamiausi zaislai: mamos plaukai, tetes raktai, tusinukai, mobiliakai, laidai
biggrin.gif
Atsakyti
sveikos, o mano panelytes tikros bobutes, biggrin.gif biggrin.gif tik pramerkia akis ir kalba nuo ryto iki vakaro, moka mama...tete.....baba....kake(kate)...zinoma, nelabai tikriausiai suvokia ka reiskia visi sie zodziai, bet kartoja juos pastoviai.
eina miegoti 20.30 paguldau abi i lovas ir turiu iseiti is kambario, kad netrukdyciau.
valgo daug.bet sveria ne per daugiausiai abi po 8.3 kg, 71 cm.
turi po 1 dantuka.
nemoka nei sliauzioti, nei ropoti, tik sedeti. biggrin.gif
Atsakyti
Mums savaitė iki 8 mėn. Gerai sėdi, bet pati neatsisėda, moka stovėt įsikibusi, paėmus už rankyčių, tvirtai eina. Su vaikštyne bėgioja paskui šunį ir jį gaudo. Nei ropot, nei šliaužti nemoka. Gerai vartosi nuo pilvo ant nugaros ir atvirkščiai. Rėkauja visokius garsus, bet konkrečių žodelių nei skiemenų nesigirdi. Dabar jau ir įvairiom melodijom rėkaut pradėjo. Valgo mamos pieną, pusryčiams kruopų košę, pietums daržovių tyrę su mėsyte, vakarienei tyrelę su varške, kartais obuolį, kartais truputį jogurto (labai patinka), naktį valgo du-tris kartus. LAukiam, kol pati gerai vaikščiot pradės... smile.gif
Atsakyti
Rituxx, ant mano peciu taip pat visi namai sukrauti smile.gif o dar pavasaris atejo, tai prasides zolyno prziurejimas, geliu sodinimas ir t.t.

Tai vat...mums jau 8 men ir savaite. Mokam: lovyteje pats atsistoja, o ypac kai supyksta, atsistoja isikibes i taburete.Sliauzioja, po truputi ropoja.Turim jau du dantukus, tiesa, maziukus, nes ne pes seniausiai prasikale.Ant dienu gal islis ir virsutiniai g.gif Parodo ate, kartais padar "myliu myliu", apsikabina, prisiglaudzia.
Dabar su valgiu vaikinui didele problema, nes ne per seniausiai is ligonines po bronchito, tai beveik nevalgo. Siaip maisto nuo stalo nelabai duodu (ka patys valgom), duodu augiau skirta maziukams.
Sveriam dabar 9,2 kg, ugis 75 cm.
Atsakyti
Sūnui už savaitės bus 8 mėnesiai.Ką tik sulaukėm pirmo dantuko.Ropot pradėjo prieš 2 savaites ir pats jau atsisėda kai tik nori.Dabar įnirtingai visur bando atsistot todėl labai reik prižiūrėt,vieno nė minutei negali palikt.Valgo daržovienę su mėsa,dukart košę ryžių,geria vandenuką,bet va vis tiek naktį kelias 2-3 kartus mišinio gert.Sako mama,tete,baba ir dar tik jam suprantamus žodžius.Miega dieną 2 kartus maždaug po 1 valandą,o naktį nuo 20.30 iki 7 ryto su pavalgymais.
Atsakyti
mano mažyliui jau 8 su trupučiu, mokam sakyti mama, niam niam, gydytes ploti, rodo "didelis", "ajajai" (galva kraipo i šonus). ropoja nuo 6mėn, atsistojo manieze 6,5mėn, o nuo 7,5mėn pats jau vienas stovi. mokam ate ate, bet kai reikia nerodo lotuliukas.gif turim 4dantukus. diena miegam 3 kartus po 1-3val. naktį labai prastai miegam nes dantukai kankina schmoll.gif kelemes 2kartus atsigerti.
valgom labai daug kai nori pats pasako niam niam biggrin.gif
Atsakyti
Martynui 8mėn. ir savaitė. Sveria 8,3kg, ūgis 71cm. Turi 2 dantukus.

Pagal fizinio vystymosi parametrus jis spartuolis: sėdi ir stovi ant keturių nuo 4,5mėn., ropoja ir atsisėda nuo 6 mėn., atsistoja nuo 7mėn. Dabar atsistoja visur, kur tik sugeba atsiremti ar įsikibti: prie sienos, baldų, didesnių žaislų, net laikydamasis užuolaidos ar mano sijono. Labai greitai ir gražiai keturpėsčias lipa laiptais. Prisilaikydamas abiem rankomis bėgioja, viena ranka eina lėtai. Labai mėgsta vaikščioti kažką stumdydamas: kėdes, gėlių vazonus, vežimuką, brolių žaislų dėžę. Trumpus atstumus bando pereiti apskritai nesilaikydamas, bet lygsvaros dar neišlaiko, todėl mėlynės ir nubrozdinimai dabar mūsų kasdienybė.

Dar vienas labai mėgstamas užsėmimas - įvairiausios smulkmės rinkimas. Net svetimoje aplinkoje paleistas ant grindų pirmiausia puola ten ieškoti kokių trupinukų, o kai broliai valgo įsitaiso po stalu ir su malonumu gaudo kiekvieną žemėn nukritusį maisto gabalėlį. Šiaip apetitas normalus. Pgrindinis maistas vis dar MP (3-4 kartai per parą). Pietums valgo daržovienę su mėsa (namie virtą labai noriai, iki 300ml kartui), vakarienei kruopienę (150-180ml). Ryte tarp maitinimų gauna obuolį ar vaisinės tyrelės, pavakariams sausainį, duoniuką ar kukurūzų. Geria virintą vandenį, skonio paįvairinimui - vaistažolių ar uogienių arbatėles (10-50ml per parą).

Moka ploti katutes, virti košę, daryti ate ate, ištiesia rankytę pasakius Labas, straksi sėdėdamas išgirdęs Kur joji Jonai. Mokomės "plasnoti", "lesti", rodyti, kokie dideli esame ir kokie maži galime būti, bet dar nevisada išeina. Iš sąmoningų ir vietoje sakomų žodelių kol kas ate ate ir am am. Visokių mamama, tetete, bababa. gugugu yra, bet jie dar beprasmiai.

Miega naktį 9-10val., dieną apie 3val. (dažniausiai vienu kartu).

Atsakyti
Labi labi, geguzes 27 mums suejo 8 menesiukai, taigi mums jau 8 menesiai ir 1.5 savaites. ka mas mokam, o gi mookam jau daug daug ka. Labai norim ir mokam stiveti i ka nors isikibusi, patinka ziauriai is sedimos padeties stotis, tai net krykstauja visa, rekauja ir savo balso klasuosi. Labai mokam mokam maivytis graziai graziai kraipom galvyte ir uzpakaliuka (mergaitems priklauso smile.gif) Tik uzgirdus LT united daina labai idemiai klausomes, matyt bandom isiminti, ziuri akis i ekrana isputusi ir nei prakalbinsi, nei pajuokinsi. Labai mokam ir norim teveliui ant sprando sedeti ir uz plauku tampyti, o jei dar grandinele ant kaklo, tai vaje vaje, koks dziaugsmas pupai. Ropoti nemokam ir net nebandom, cia matyr bus vaikas is tu kurie pirmiausia ismoksta vaikscioti nei ropoti. Sakom MA-MA, AM-AM, TE-TE, ATE-ATE. Mokam duoti rankyte LABA DIENA ir rodom ATE.
Musu valgiarastis: ryte apie 6-4-7 val 250 ml pienuko, apie 10-11 val vaisine tyrele 200 g., pietums 13-14 val mesine ir darzoviu kose - 350-400 ml., pries mieguti dar atsigeriam sultyciu arba pienuko arba arbateles, o kai apie 18 val atsikeliam, tai suvalgom irgi apie 350-400 ml. kruopu kose, o ypac megstam kukuruzu ir mieziu. visas koses verdu pati, tu pirktiniu, is indeliu nepripazystu, nebent vaisines, nes is paprastu vaisiu tik bananus megstas, tad dabar labai laukiam kol sode uzaugs uogos, bandysim ir ju ragauti. dar tarp valgymo grauziam riestainius, sausainius, talerius ir t.t., kas panasu.
labai megstam maudytis, galetu kiekviena diena vonioje mikrti, nors maudomes tik kas antra diena, o ypac megsta gerti vandenuka kai ant galvytes pilu ar is duso kai bega, o is vis geriausia, kai pasigauna kempine ir ja ciulpia, taip geria vandenuka. dar labai megstam lauke vezimuke miegoti, as jos neet nevezioju sedincios, nes mes i laukuti miegoti einam, tik velai vakare nebent pasivaiksioti iseinam, pries mieguti. turim jau 6 dantukus ir 7 dygsta virsuje. turim labai daug ivairiu ziasliuku, taciau is visu ju geriausias yra mobiliakas ir pultelis nuo teliko, pamaciusi net lydosi, kaip nori pasiekti ir paimti.
TAI VAT, KOL KAS TIEK TU MUSUS PASIEKIMU, bet mums jia labai labai jau dideli
Atsakyti
Aš tai labai nerimauju,kad mano mažylė dar nemoka nei ropoti, nei šliaužioti. Nors paskutinėm dienom labai bando šliaužti, bet tai baaaisiai sunkiai išeina verysad.gif . Gal tik koki centimetra į prieki pašliaužia, o du atgal rolleyes.gif . Na bet mes labai stengiamės.
Atsisėsti pačios irgi dar nemokam. Ir man labai keista, kaip kitos mamos sako, kad vaikas jau tvirtai sėdi, bet nemoka pats atsisėsti. Nesuprantu, gal tik aš viena gydytojų nurodymų laikausi - kad negalima sodinti tol, kol pats neatsisėda? Man taip gydytoja net prieš dešimt metų liepė, kai pirmą dukrą auginau. Dabar irgi tą patį patvirtino. Taigi aš ir nesodinu, kol pati neatsisėda. Bet dabar labai atsibodo laukt, tai biškį kartais pasodinu. Nes šiaip jai jokio stimulo sėstis pačiai nėra.
O dėl ropojimo, tai aš galvoju, kad jai ropoti nesinori dėl to, kad mažylė puikiai vartosi į abi puses ir puikiai nusigauna ten, kur nori. Viską pasiekia, bet kokį žaislą ar daiktą. Yra tokią sistemą vartymosi pasiekus, kad net žino, kaip nugriūti ant nugaros, kad paskui apsiverstų ant pilvo ten, kur reikia biggrin.gif . Na, man labiau norėtųsi, kad ropotų, taigi kankinu su mankštom ir sportavimu.
Šnekam tai labai daug, bet nieko reikšmingo: ba-ba-ba-va-va-va, ma-ma-ma, vap-vap-vap, bam, pu ir t.t. Dar išmoko per lūpytes braukti su pirštuku, taip gaunasi br br br. O ate daryti tiesiog nemokėm blush2.gif , gal jau ir išeitų, reiks pabandyti .
VALGOME:
apie 8-9 ryto - mišinukas
apie 12-13val. daržovių-mėsos košė
apie 16val. kruopų košė
o paskui viskas susimaišo: dažniausiai pavalgom apie 19-20val mišinuką, o po to kada uzsinori miego (apie 21.30-22.30val) dar duodam porciją mišinuko (apie 180g).
Vaisių tyrelę (apie 80g) duodu vieną kartą per dieną, bet tada, kada išeina - kartais ryte, kartais vakare.
Vandens gerti nenori, ją tiesiog supykina. Geria vandenį praskiestą su sultim. Arbatos irgi negeria.
Gydytoja gastroenterologė liepė negerti skysčių kartu su koše. Tai mes dabar geriam arba pusė val prieš valgį, arba valanda po valgio.
Mūsų mažylės tiesiog neįmanoma priversti daryti to , ko nenori. Pvz., ji negeria vaistų, bet ir neverkia kaip dauguma vaikų. Tiesiog negeria ir tiek: arba lūpas suspaudžia, arba išspjauna ir t.t.
Kai aš noriu ką nors nemėgiamo padaryti (nukarpyti nagus, išvalyti nosį ar pamatuoti temperatūrą), tai turiu be sustojimo deklamuoti eilėraščius (o ir ne visi tinka, turi tik savo mėgstamus biggrin.gif ).
Labai laukiu kol mūsų mažylė pradės ropoti ir pati sėstis. Tiesa, ji neišnešiota, bet labai nedaug. Tai mes bandom pasivyti kitus rolleyes.gif
O kaip jums sekasi eiti į lauką? mums tai labai nepatinka. Gal dėl to, kad dar nesėdi?
Atsakyti
Pirmieji pasiekimas sulaukius 8men, tai yra tai, kad mano mazius jau moka rodyti ate ate ir supranta kad tai daro. Ir taip pat plodamas katuciu moka parodyti, kad "keps dideles dideles bandutes".
Kalbeti kolkas kalba tik savo kalba arba skiemenimis nelabai pats suprastadas, kad tie skiemenys reiskia zodi (te-te, ba-ba, brr-brr).

apie kitus pasiekimus gal kita kart parasysiu, nes jau labai velu ir isiplesti nenoriu, nes jau liuliuka reiktu eit.
Sekmes visosm bendraamziu mamytems ir jusu maziukams ir maziukems.
Atsakyti