Aš tai labai nerimauju,kad mano mažylė dar nemoka nei ropoti, nei šliaužioti. Nors paskutinėm dienom labai bando šliaužti, bet tai baaaisiai sunkiai išeina

. Gal tik koki centimetra į prieki pašliaužia, o du atgal

. Na bet mes labai stengiamės.
Atsisėsti pačios irgi dar nemokam. Ir man labai keista, kaip kitos mamos sako, kad vaikas jau tvirtai sėdi, bet nemoka pats atsisėsti. Nesuprantu, gal tik aš viena gydytojų nurodymų laikausi - kad negalima sodinti tol, kol pats neatsisėda? Man taip gydytoja net prieš dešimt metų liepė, kai pirmą dukrą auginau. Dabar irgi tą patį patvirtino. Taigi aš ir nesodinu, kol pati neatsisėda. Bet dabar labai atsibodo laukt, tai biškį kartais pasodinu. Nes šiaip jai jokio stimulo sėstis pačiai nėra.
O dėl ropojimo, tai aš galvoju, kad jai ropoti nesinori dėl to, kad mažylė puikiai vartosi į abi puses ir puikiai nusigauna ten, kur nori. Viską pasiekia, bet kokį žaislą ar daiktą. Yra tokią sistemą vartymosi pasiekus, kad net žino, kaip nugriūti ant nugaros, kad paskui apsiverstų ant pilvo ten, kur reikia

. Na, man labiau norėtųsi, kad ropotų, taigi kankinu su mankštom ir sportavimu.
Šnekam tai labai daug, bet nieko reikšmingo: ba-ba-ba-va-va-va, ma-ma-ma, vap-vap-vap, bam, pu ir t.t. Dar išmoko per lūpytes braukti su pirštuku, taip gaunasi br br br. O ate daryti tiesiog nemokėm

, gal jau ir išeitų, reiks pabandyti .
VALGOME:
apie 8-9 ryto - mišinukas
apie 12-13val. daržovių-mėsos košė
apie 16val. kruopų košė
o paskui viskas susimaišo: dažniausiai pavalgom apie 19-20val mišinuką, o po to kada uzsinori miego (apie 21.30-22.30val) dar duodam porciją mišinuko (apie 180g).
Vaisių tyrelę (apie 80g) duodu vieną kartą per dieną, bet tada, kada išeina - kartais ryte, kartais vakare.
Vandens gerti nenori, ją tiesiog supykina. Geria vandenį praskiestą su sultim. Arbatos irgi negeria.
Gydytoja gastroenterologė liepė negerti skysčių kartu su koše. Tai mes dabar geriam arba pusė val prieš valgį, arba valanda po valgio.
Mūsų mažylės tiesiog neįmanoma priversti daryti to , ko nenori. Pvz., ji negeria vaistų, bet ir neverkia kaip dauguma vaikų. Tiesiog negeria ir tiek: arba lūpas suspaudžia, arba išspjauna ir t.t.
Kai aš noriu ką nors nemėgiamo padaryti (nukarpyti nagus, išvalyti nosį ar pamatuoti temperatūrą), tai turiu be sustojimo deklamuoti eilėraščius (o ir ne visi tinka, turi tik savo mėgstamus

).
Labai laukiu kol mūsų mažylė pradės ropoti ir pati sėstis. Tiesa, ji neišnešiota, bet labai nedaug. Tai mes bandom pasivyti kitus

O kaip jums sekasi eiti į lauką? mums tai labai nepatinka. Gal dėl to, kad dar nesėdi?