Įkraunama...
Įkraunama...

Doktorantūra...

QUOTE(pikkolo @ 2010 02 18, 17:48)
Tai vadovam irgi nieko gero, jei jo doktorantai neapsigina. Juk yra atestacijos, kur turi nurodyti kiek turėjai doktorantų ir kiek jų apsigynė.
Be to, vadovą renkiesi pats, jei nėra iš ko rinktis, tai reik pagalvoti ar verta eiti į doktorantūą. Taip pat galima vadovą pasikeisti studijų metu. Daug blogiau kai apsipyksti su komisija, tada mažai šansų apsiginti tame universitete.
Neskaičiau to įstatymo, bet mesti studijas įpusėjus ir neapsiginti darbo yra du skirtingi dalykai. Jei neapsigini, tai bent jau būni baigęs doktorantūros studijas.

Mano vadovui tikrai dzin tos atestacijos, nes jis raso pakankamai daug straipsniu, gana daug laiko jis praleidzia uzsienio universitetuose, o Lietuvoje mazai panasaus lygio kaip jis toje mokslo srityje. Ir niekas jo cia nebaus, kad ir kiek doktorantu pas ji neapsigintu (na ka jam gali padaryti?)

Del vadovo rinkimosi, tai pvz. as rinkausi is daug variantu, pasirinkau ta, kuris atrode rimtas mokslininkas, bet is kur galejau zinoti, koks jis bus vadovas? Kai susipazinome, jis man zadejo padeti, konsultuoti ir visa kita, t.y. atrode normalus vadovas. Na bet is tikruju nieko jis man nepadejo, kai tik istojau, iskart pareiske, kad viska turiu daryti pati smile.gif Nes jam mat ta tematika nusibodo ir jis uzsimane uzsiimti kitais dalykais smile.gif

Na tiek to, ir taip apsiginsiu, jei tik nepatingesiu surasyti visko smile.gif Bent tokia nauda, kad jauciu didesni pasitikejima savimi, nes sugebejau ir pati parasyti straipsnius ir t.t. Drasiau jausiuosi per gynima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Arrow @ 2010 02 18, 15:05)
Mano manymu doktoranturoje didele atsakomybe tenka ir vadovui, ne tik doktorantui. Yra vadovu, kurie praktiskai viska padaro uz doktoranta: duoda uzduotis, konsultuoja, nurodo literatura, padeda rasyti straipsnius, skaito pranesimus. Tokiu vadovu doktorantai beveik visada apsigina, is esmes jiems pakanka vaikscioti i konsultacijas su vadovu ir vykdyti jo nurodymus. O kiti vadovai nieko del savo doktorantu nedaro, geriausiu atveju pasako temos pavadinima, na ir dar parasiukus sudelioja ant visokiu oficialiu dokumentu. Pas tokius daug kas neapsigina, nors gali buti ir taip, kad ju doktorantai daug gabesni ir daug daugiau dirba uz anuos. O pagal sita istatyma nukencia tik doktorantas, o vadovui - nieko.

Vadovas nukenčia materialiai, nes apsigynus doktorantui jis gauna nemažą sumelę pinigų. Gal dabar krizė, atlygis sumažėjo, bet prieš pora metų visai padoriai būdavo. Gal dėl to kiti vadovai ir tempia silpnus doktorantus, už juos dirba g.gif Nes kitos priežasties, kam vadovui būti tokiam geram ir vedžioti už rankos doktorantą, dalintis straipsnių autoryste, jei tas doktorantas pats nieko nesugeba, nežinau g.gif

Dėl atestacijų: aišku gerai jas papildyti apsigynusių doktorantų pavardėmis, bet būtino reikalavimo nėra, atestacijose būna arba - arba, pvz., arba parašyti pačiam monografiją / vadovėlį, arba vadovauti porai sėkmingai apsigynusių doktorantų... Tad kas kokį nori, tokį punktą ir vykdo.

Arrow, tu turi nuostabų vadovą, pasiimk iš jo tai, ką mažai Lietuvos mokslininkų turi: gerus užsienio ryšius, gal pvz. jis tau padėtų rimtą postdoką užsieny susiorganzuoti, į naudingus projektus įtrauktų, "pramuštų" tavo straipsnius reikiamuose žurnaluose ar pan....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamutas: 19 vasario 2010 - 20:59
QUOTE(mamutas @ 2010 02 19, 20:55)
Vadovas nukenčia materialiai, nes apsigynus doktorantui jis gauna nemažą sumelę pinigų. Gal dabar krizė, atlygis sumažėjo, bet prieš pora metų visai padoriai būdavo.

Nesumažėjo, o jo visiškai neliko, tik grynas atlyginimas, be jokių priedų už doktorantus, už straipsnius, už dalyvavimą doktorantūros komisijoje. ĮTariu, kad šįmet gali būti sunku prisikalbinti kai kuriuos dėstytojus į komisiją. Gaišti laiką be atlygio mažai kas norės.
Atsakyti
QUOTE(mamutas @ 2010 02 19, 21:55)
Vadovas nukenčia materialiai, nes apsigynus doktorantui jis gauna nemažą sumelę pinigų. Gal dabar krizė, atlygis sumažėjo, bet prieš pora metų visai padoriai būdavo. Gal dėl to kiti vadovai ir tempia silpnus doktorantus, už juos dirba  g.gif Nes kitos priežasties, kam vadovui būti tokiam geram ir vedžioti už rankos doktorantą, dalintis straipsnių autoryste, jei tas doktorantas pats nieko nesugeba, nežinau  g.gif

Na sakyti, kad tas doktorantas visai nieko nesugeba gal ir per griezta butu. Pvz. suveda straipsnius su Latex, visokius smulkius darbelius patys padaro. Kokia nauda vadovui, neisivaizduoju. Gal pinigai, gal noras buti itakingu, tureti savo mokykla (kas, kad tik vietines reiksmes). Pati anksciau turejau tokio tipo vadova (pas ji tai tikrai daug doktorantu ir beveik visi apsigina), tai man susidare toks ispudis, kad nesunkus jam tas vadovavimas. Mokslo lygis ten nera aukstas, netgi pavadinciau mokslo imitacija, bet Lietuvoje to pakanka... Jis su savo doktorantais susitinka kas savaite, nurodo konkreciai ka paskaityti, ka padaryti, doktorantas pabando, jei kas nors iseina, toliau juda ta kryptimi, jei ne, pasiulo dar kokia ideja (standartine, visi ten pas ji tais paciais dalykais uzsiima) ir t.t. Man ten pasirode ne sunkiau, nei rasant bakalauro darba. Tik tiek, kad vietoje vieno bakalaurinio kokius 5 paraso, ir jau yra disertacija smile.gif

O tarkim mano dabartinis vadovas nieko neprisideda, is esmes doktorantas turi buti pats sau vadovas. Pas ji keli pries mane buve doktorantai taip ir neparase disertaciju, nes paprasciausiai jiems tikrai buvo per sunku... Nors kai kuriems ir padeda, jei netycia duoda jiems tokia tema, kuria ir pats tuo metu uzsiima ir yra i tai isigilines biggrin.gif

Esant sitiems naujiems istatymams i doktorantura stociau tik tada, kai tureciau pakankamai straipsniu disertacijai, kad garantuotai apsiginciau... Bet tada (turint straipsniu) gal geriau butu stoti i normalia doktorantura uzsienyje, gauti padoria stipendija ir laipsni, kuris butu vertinamas ir kitur, ne tik Lietuvoje smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Arrow @ 2010 02 20, 12:58)
Esant sitiems naujiems istatymams i doktorantura stociau tik tada, kai tureciau pakankamai straipsniu disertacijai, kad garantuotai apsiginciau... Bet tada (turint straipsniu) gal geriau butu stoti i normalia doktorantura uzsienyje, gauti padoria stipendija ir laipsni, kuris butu vertinamas ir kitur, ne tik Lietuvoje smile.gif
Mokslinis lygmuo pas mumi isties nera aukstas. Kasmet vis nuskamba skandaliukai del nuplagijuotu moksliniu monografiju (jau nekalbu apie straipsnius).
Be to, is uzsienio grizusi dr labaiu vertina tuo atveju ... jei jis neketina dirbti mokslinio tiriamojo darbo. Kakzaip tie mokslininkai uzsiangazave ir ... bijo naujoviu bei konkurencijos blink.gif
Atsakyti
Sveikos, o pas mane iskilo finansinis, tiksliau stipendijos mokejimo klausimas KTU universitete smile.gif
kuomet padidinama stipendija, ar po pirmu metu, t.y. jau nuo liepos men , ar po to, kai islaikai visus egzaminus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šaltukė: 24 vasario 2010 - 12:35
QUOTE(Šaltukė @ 2010 02 24, 12:25)
Sveikos, o pas mane iskilo finansinis, tiksliau stipendijos mokejimo klausimas KTU universitete smile.gif
kuomet padidinama stipendija, ar po pirmu metu, t.y. jau nuo liepos men , ar po to, kai islaikai visus egzaminus?

Bent jau anksčiau buvo taip: po pirmų metų, išlaikius ne mažiau kaip 3 iš 4 egzaminų. Ir mokama ne nuo liepos, o rugsėjo mėnesio.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 02 24, 15:53)
Bent jau anksčiau buvo taip: po pirmų metų, išlaikius ne mažiau kaip 3 iš 4 egzaminų. Ir mokama ne nuo liepos, o rugsėjo mėnesio.

Aciu uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
Ikisau as cia nosi pasiskaitineti kaip kiti doktorantai gyvena ax.gif Pasirodo (kaip ir reikejo tiketis) visam pasauly tas pats lotuliukas.gif vieni vadovai tokie sustri "ant popieriaus", o kai reik su jais dirbt... doh.gif Paguoda tik tokia, kad jei gauni maziau pagalbos pats esi savarnkiskesnis 4u.gif

O del to kas buna vadovui jei jo studentas neapsigina, tai manautai daro itaka ir jo paties (taip pat ir tarptautinei) ir universiteto reputacijai g.gif ir siaip jei labai savanaudiskai galvot, tai vadovai gi gyvena is studentu darbo-kuo geriau jie dirba, tuo gariau vadovui/univerui, nes pritraukia investiciju, o zinant savo darba tai ir apsigint ne taip baisu, ar ne? thumbup.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif

Gal yra studijuojanciu Biotechnologijos institute?

kiek reikia maziausiai gauti is dktoranturos egzamino, kad uzskaitytu ax.gif ?
Atsakyti
Aš ne Biotechnologijos institute, bet pas mus, tai ir 5 užtenka smile.gif Tik aišku, jau yra didžiulė gėda gauti tiek iš doktorantūros egzo biggrin.gif Paskui ir visi dėstytojai, ir doktorantūros skyriuje labai kreivai žiūri smile.gif
Šiaip gi diplome pažymių priedo nėra, ir tie pažymiai nelabai kur figūruos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bishojo @ 2010 03 02, 10:19)
Aš ne Biotechnologijos institute, bet pas mus, tai ir 5 užtenka  smile.gif Tik aišku, jau yra didžiulė gėda gauti tiek iš doktorantūros egzo  biggrin.gif Paskui ir visi dėstytojai, ir doktorantūros skyriuje labai kreivai žiūri  smile.gif
Šiaip gi diplome pažymių priedo nėra, ir tie pažymiai nelabai kur figūruos  4u.gif

aciu uz atsakyma 4u.gif nes pas mus doktoranturos reglamente parasyta ne maziau 8, tai matyt tiek ir reikes gauti g.gif
Atsakyti