Įkraunama...
Įkraunama...

Doktorantūra...

Prieš porą metų pažįstama laikėsi eksternu, tai apie 10tukst ir sumokėjo. Veiksmas VU. Kiek šiais laikais kainuotų, neturiu supratimo.
Atsakyti
Kiek pamenu tai buti vien mokslininku univere negali, turi tureti pedagogini kruvi, tik priklausomai nuo pareigu, priklauso valandu skaicius.
Jei straipsnis geras kokio velnio ji spausdinti lietuviskame zurnale? Tik i uzsienio zurnala siusti. Pradzioj bandyti i nemokamus, jie tures mazesne ISI verte, bet bus pralauzti ledai. Lietuviski zurnalai man nepatinka tuo, kad juose priima spausdinti visus straipsnius (kalbu apie savo sriti), net ir su klaidom, ir nesamoniu prirasytus. Nes reik kazkuo uzpildyti zurnala. Tai pagrindinis zurnalas magistrantu straipsniams, bet tikrai ne doktorantam.
O zinomumas ateina su laiku, daugiausiai tam padeda konferencijos. Doktorantam daznai jose dalyvavimas buna nemokamas.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2011 01 11, 12:52)
Kiek pamenu tai buti vien mokslininku univere negali, turi tureti pedagogini kruvi, tik priklausomai nuo pareigu, priklauso valandu skaicius.

galite pasakyti, kuo remiantis? g.gif

tikrai zinau, jei katedra turi "tyrejo" etata, tai pedagoginio kruvio gali buti labai mazai (na kad visai neturetu tokio atv nezinau, bet teoriskai maniau, kad imanoma g.gif )

kitas dalykas, kad tuos etatus per krize labai smarkiai karpe. pvz. KTU kai kuriose katedrose buvo tikrai nemazai (na jie ir verslo imoniu uzsakymus atlikdavo), tai kur galejo - visur naikino.

o vat mokslo institutuose - manau mazuma mokslo darbuotoju turi pedagogini kruvi. tik kad jaun. mokslo darbuotojo alga - ne pyragai.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2011 01 11, 12:25)
galite pasakyti, kuo remiantis?  g.gif

Reiktu paskaityti reikalavimus moksliniams darbuotojams. Gal dabar kazkas ir pasikeite, bet kai as buvau doktorante, tai tikrai imdavo visi darbuotojai (isskyrus laborantes) pedagogini kruvi. Siaip ar taip Universitetas yra ne tik mokslo, bet ir mokymo istaiga. Todel keista butu, jei ten dirbtu nepedagogai. O vat institutai kita kalba, jie daro moksla. Nors manau, kad docento ir profesoriaus pareigom ko gero keliami tie patys reikalavimai, t.y. tureti ir pedagoginio darbo. Kiek zinau yra destytoju kurie dirba ir univere ir institute. Reiktu ziureti reikalavimus, nes labai daug kas keitesi per paskutinius metus.
Atsakyti
Reiktų atskirti pedagoginius darbuotojus (asistentas, lektorius, docentas, profesorius) nuo mokslinio darbuotojo (jaunesnysis, vyresnysis, laborantas...). Apie pastaruosius nelabai daug domėjausi, bet jų esmė ir yra "daryti mokslą" be pedagoginio krūvio (nebent minimalaus). Tik turiu įtarimą, kad į šias vietas prašalaičių nepriima, o kai priima, tai atlyginimu nelepina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(n-e-r-i @ 2011 01 11, 18:14)
Reiktų atskirti pedagoginius darbuotojus (asistentas, lektorius, docentas, profesorius) nuo mokslinio darbuotojo (jaunesnysis, vyresnysis, laborantas...). Apie pastaruosius nelabai daug domėjausi, bet jų esmė ir yra "daryti mokslą" be pedagoginio krūvio (nebent minimalaus). Tik turiu įtarimą, kad į šias vietas prašalaičių nepriima, o kai priima, tai atlyginimu nelepina smile.gif

Jus neskaitote ka rasiau. Istrauka is jaunesniojo mokslo darbuotojo pareigybes aprasymo (KTU)
21. Pagrindiniai jaunesniojo mokslo darbuotojo veiklos uždaviniai yra:
1.1. studijų procesas (praktinių studentų užsiėmimų ir laboratorinių darbų vedimas; studentų konsultavimas ir kt.);

Sis punktas yra visu mokslo darbuotoju pareigybes aprasymuose. Tad pedagogine veikla yra privaloma, o kiek valandu gali nuo daug ko priklausyti, kad ir nuo studentu skaiciaus tais metais.

O ka laikote prasalaiciu? ZInoma, kad i visas vietas norima priimti patikima, pazistama zmogu - dazniausiai buvusi doktoranta. Tai naturalu, nes ji daug kas pazista, zino kaip dirba ir pan.
Atsakyti
Man siūlė dirbti jaunesniaja mokslo darbuotoja turint tik magistro laipsnį ir tik straipsnių rašymui ir vadovauti kursiniams darbams (nu bet sutarus su katedros vedėju gal išeitų ir bakalauro darbų išprašyt). Mes pakalbėjom, kad aš nedėstysiu paskaitų, nes yra tam tikros priežastys, dėl kurių man labai sunku būtų jas vesti ir katedros vedėjas, tai žino. Pasibaigus sesijai eisiu vėl kligint abu katedros vedėjus, dėl jaun. mokslo darbuotojo etato, tik sakė, kad labai sunku tą etatą gauti. Sakė, kad labai truksta žmonių rašančių straipsnius, nes dabar nuo mokslininkų aktyvumo priklauso kiek gaus vietų katedros kuruojama studijų programa. Idealiausias variantas man būtų dirbti tuo jaunesniuoju darbuotoju. Nu bet jau už kelių mėnesių bus konkursas jei gaus vietą, tai tada parašysiu kuo baigėsi visas reikals.
Atsakyti
"Prašalaitį" tą ir turiu omeny: užsimaniau būti mokslininku ir mane priims smile.gif Pritariu, kad dažniausiai ir įdarbina doktorantus. Suprantama jei studentas buvo pažangus, gerai sutarė su katedros vedėju, katedra turi laisvų etatų, tai gali būti, kad ir įgijus magistro laipsnį bus priimtas dirbti. Stropiai studentei noriu tik palinkėti įstoti į savo vėžias ir būti patenkintai savo pasirinkimu. Asmeniškai man (dirbu dėstytoja, baiginėju doktorantūrą) mano pasirinktas kelias labai nepatinka pagrindiniu aspektu - piniginiu. Atlyginimas nėra didelis ir dar kas 5 metus reikia atestuotis.
Atsakyti
QUOTE(stropi studente @ 2011 01 11, 20:16)
Man siūlė dirbti jaunesniaja mokslo darbuotoja turint tik magistro laipsnį ir tik straipsnių rašymui ir vadovauti kursiniams darbams (nu bet sutarus su katedros vedėju gal išeitų ir bakalauro darbų išprašyt).  Mes pakalbėjom, kad aš nedėstysiu paskaitų,.....

na nesuperantu, kodel turite iliuzija, kad vadovavimas kursiniams, tai ne pedagoginis, o jau paskaitos pedagoginis... smile.gif

iki apsigynimo vedziau seminarus ir paskaitas pradejau vesti jau po pakankamai ilgo laiko, taip susikloscius aplinkybems, bet tiek seminaru vedimas tiek vadovavimas kursiniams, jau pedagoginis kruvis.

visai "isgryninta" moksline pareigybe turbut rasite tik moksliniuose institutuose (kaip minejau, esant pareigybei "tyrejas" o ne "jaun. moksl darbuotojas" galima teoriskai isvengti ir universitetuose to, taciau praktiskai to nesu sutikusi)

P.S. Del reikalavimu - jie skiriasi priklausomai nuo institucijos ir mokslo srities, taciau yra priimti LMT nuostatai

"LIETUVOS MOKSLO TARYBA

NUTARIMAS
DĖL MINIMALIŲ KVALIFIKACINIŲ VALSTYBINIŲ MOKSLO IR STUDIJŲ INSTITUCIJŲ MOKSLO DARBUOTOJŲ PAREIGYBIŲ REIKALAVIMŲ APRAŠO PATVIRTINIMO

2009 m. spalio 12 d. Nr. VII-20"

sekmes.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karra: 13 sausio 2011 - 08:14
Karra aš nežinojau, kad vadovavimas kursiniams yra pedagoginis krūvis, kai neturi nei pažystamų, nei giminių dirbančių universitete, tai nelabai supranti pradžioj kas čia prie ko ir su kuo. O seminarų pas mus nebūna, bent tose katedrose kur aš mokiaus.
N-e-r-i aš nesakau, kad užsimaniau tapti mokslininke ir mane turi priimti, juk ne aš jiems siuliaus pas juos dirbti, o jie man siūlė. O kas jums trukdo išeiti ir nebedirbti universitete, niekas jūsų nevertė ten eit ir niekas jūsų ten pririšęs nelaiko. Ir eidama ten dirbti juk manau žinojot, kad dirbti reiks daug, o uždirbsit mažai? Aišku, jei jus nepatenkinta dar nebaigus doktorantūros savo pasirinktu keliu,tai po 20-30 metų būsit viena iš surūgėlių destytojų, kurios niekuo nepatenkintos. Mano manymų aktyvūs žmonės ieško savo kelio ir jį suranda, ne vieiems lemta būti mokslininkais ir pedagogais ir vien paskaičius jūsų žinutes tikrai matosi bent man kad nelabai tinka jums dirbti dėstytoja.
O dėl mano stropumo, tai dėstytojai sakydavo, kad aš per stropi, kad nereikia tiek dirbti, nes kai atneši darbą dėstytojai iš kart pastebėdavo, kad gerokai persistengiau darydama vieną ar kitą darbą, nors mano manymu, tai turėtų būti tik pliusas studentui, bet jie įvertindavo kaip minusą man. Ir aš niekad nesipykau nei su dėstytojais, nei su katedros vėdėju ir nelabai suprantu ko ten su jais pyktis, jei visi daro savo darbus t.y. dėstytojai dirba dėstydami, o studentas mokosi.
Atsakyti
Stropi studente, blogai supratote, jei pamanėte, kad "prašalaite" pavadinau tiesiogiai jus. Turėjau omeny bendrą situaciją. Nei jūs žinot mano aplinkybių, nei aš jūsų, todėl ir įsižeidinėti neverta. O kas sakė, kad aš nepatenkinta savo pasirinkimu? Man tik labai nepatinka kai kurie šio pasirinkimo dalykai: atlyginimas (tikrai galėtų būti didesnis), studijų kokybės lygis (yra fakultetų kuriuose privalai "praleisti" studentą), nevienodos sąlygos doktorantams (labai priklauso nuo vadovo) ir pan. Tačiau čia kaip ir su vyru: juk žinai jo minusus, bet vistiek myli. Tik būdama šioje virtuvėje aš suvokiau, ir dabar jau kitiems rekomenduoju, prieš planuojant bet kur stoti studijuoti prieš tai gerai apsvarstyti ar tikrai tu to nori ir ar tikrai tau to reikia. Tarkime draugė jau kelinti metai vis planuoja stoti į doktorantūrą, nors ateityje neplanuoja dirbti mokslo srityje...
Atsakyti
Aš nesakau, kad nereikia gerai apsvarstyti prieš stojant į doktorantūrą ar paąiam žmogui to reikia, bet viskas vėl atsiremia į tai, kad jei nori dirbti mokslinį darbą reikia dr turėti, juk ir užsienyje yra daug mokslinių žurnalų į kuriuos priima straipsnius tik su nežemesniu nei dr laipsniu. ir čia jau užburtas ratas pasidaro. Jei nori užsiimti moksline veikla reikia dr, jei pagalvoji kam man jis aš ir taip galiu straipsnius rašyti, bet jų niekas nepriims, jei neturėsiu dr.
Atsakyti