Nesiginčiju, bet kažkaip suabejojau ar tikrai žurnalas reikalautų dr. laipsnio? Prestižiniai žurnalai dažniausiai spausdina jau turinčių autoritetą mokslininkų darbus tas tai taip, bet tai pasiekiama su laiku. O turint noro ir darbo tematiką jums reikia nagrinėtis ir ruošti straipsnius. Juos siųsti į įvairius žurnalus, važinėti į įvairias konferencijas ir pristatinėti savo temą. Na ir praktiškai iš tų straipsnių vėliau sudėliosit disertaciją. O jei dirbsite mokslo institucijoje, tai tikrai manau pavyks susitarti, kad gynimą eksternu apmokės darbovietė (bent pas mus taip yra).
Va ir man pasidare idomu-kur reikalaujama daktaro laipsnio, kad straipsni priimtu?
As tokioj srity, kad vien tavo pavarde buna tik jei rasai apzvalga, visais kitais atvejais dar rasomas darbo vadovas, kolaboratoriai, viena ar kita eksperimenta atlike kolegos... Ir tuo labiau norint patekti i gera zurnala ne tik kazka naujo turi "parodyti", bet ir darbo apimtis bei kokybe labai daug reiskia, vienas tiek darbo nepadarysi. Teoriskai tokiu atveju gali buti pirmas autorius ir neturet jokio laipsnio. Idomu kai kitose srityse

Merginos, reikia pagalbos. Kaip sudaryti pirmakursiui individualų studijų planą. Gal kuri susidarėte ir galėtumėte parodyti pavyzduką.
Čia žiūriu užvirusi diskusija dėl pedagoginio darbo krūvio. Norėčiau paklausti žinančių, ar ateity neturėsiu bėdų, jei man neduoda pedagoginio darbo? Situacija komplikuota - darausi darbą kitoje institucijoje, todėl manau man ir nesiūlo nieko
Ir dar turiu klausimuką - ar yra nustatytos doktoranto darbo valandos? šiaip doktorantūros reglamente nieko nerandu

Ir dar turiu klausimuką - ar yra nustatytos doktoranto darbo valandos? šiaip doktorantūros reglamente nieko nerandu

Na mano viena pažustama turi daktaro laipsnį pedagogikos kryptyje, tai sakė, kad rašo į tokius žurnalus, kur tik su dr priima. Pvz ir aš kai keliu straipsnį per internetą į tas jų sistemas iš kur recenzentai paima reenzuoti, tai buna mažiausias laipsnis dr tai aš prie savo pavardės nieko nerašau, bet jie visi kažkodėl nusprendžia kad aš turiu daktaro laipsnį ir mane paskui vadina gerbiama .... mokslų daktare :DDDD, tai aš taip nejaukiai pasijuntu ir prisipažystu, kad tokio laipsnio neturiu. Pas mus būna kad ir po vieną rašo straipsnius, nes nereikia eksperimentų patiems daryti.
QUOTE(DijaD @ 2011 02 07, 15:42)
Čia žiūriu užvirusi diskusija dėl pedagoginio darbo krūvio. Norėčiau paklausti žinančių, ar ateity neturėsiu bėdų, jei man neduoda pedagoginio darbo? Situacija komplikuota - darausi darbą kitoje institucijoje, todėl manau man ir nesiūlo nieko

Jei gerai pamenu, tai privalomos 60 pedagoginio darbo valandos per visus 4 metus. Kiek zinau tai si dalyka vadovai sutvarkydavo tiem doktorantam, kurie neimdavo pedagoginio kruvio.
Nera darbo valandu, nes doktorantas yra studentas. Bet buna, kad vadovas pasako kad turi buti nuo iki. Arba buna toks fakulteto/katedros nutyletas sutarimas, kad atsedi kaip darbo valandas. Dar daug kas priklauso nuo kolektyvo.
QUOTE(pikkolo @ 2011 02 07, 18:14)
Jei gerai pamenu, tai privalomos 60 pedagoginio darbo valandos per visus 4 metus. Kiek zinau tai si dalyka vadovai sutvarkydavo tiem doktorantam, kurie neimdavo pedagoginio kruvio.
Nera darbo valandu, nes doktorantas yra studentas. Bet buna, kad vadovas pasako kad turi buti nuo iki. Arba buna toks fakulteto/katedros nutyletas sutarimas, kad atsedi kaip darbo valandas. Dar daug kas priklauso nuo kolektyvo.
Labai ačiū už atsakymus

o kur-jei ne paslaptis???
QUOTE(stropi studente @ 2011 02 24, 23:16)
Sveiki, galiu pranešt karštas naujienas, aš jau jaunesnioji moksline bendradarbe
Ir įdarbino be jokių pažinčių 1 metams. Pedagoginio krūvio iš vis neturėsiu tik straipsnių rašymui ir dalyvavimui konferencijose. Buvau prisižadėjus pranešt kaip viskas baigsis, tai ir pranešiau.

Labai džiaugiuosi už jus
sėkmės tyrimuose ir pristatymuose.