QUOTE(Hmzz @ 2012 09 13, 09:52)
Gali būti, kad jūs teisi, nes aš kai stojau 2010 m. VU, tai pas mus viso buvo 5 vietos (3 nemokamos ir 2 mokamos), ir visas užėmė
Papildyta:
Na taip, čia jau pačiam reik spręsti, ko nori

Aš asmeniškai po magistro buvau sakius, kad jei negaunu darbo pagal specialybę, stoju į doktorantūrą - pajamos 4 m. užtikrintos, tikrai geriau studijuoti nei kokioj maximos kasoj dirbti ir gauti tą patį atlygį. Aišku, vėliau kai radau darbą pagal specialybę, bet nesusijusį su disertacijos tema - labai sudėtinga buvo.. O kas liečia papildomą dėstymą, čia jau priklausys nuo katedros, ar je jums pasiūlys kokią vietą, be to, ar jums patiks dėstyti..
Jau išsiaiškinau, kad tikrai nemokama, bent ta kurią man siūlo.
O dėl dėstymo, tai beabejo dar ir nuo srities priklauso, ką tu studijuoji, bet tarkime mano atveju beprasmiška tada studijuoti doktorantūroj, jei nesieji savo ateities su akademiniu darbu, nes visais kitais atvejais pilnai užtenka magistro. Ir aš pati stojau į doktorantūrą po metų akademinio darbo, nelėkiau akis išdegus iškart po magistro visiškai nesuvokdama, kas ta doktorantūra yra ir kam man jos reikia
QUOTE(avyte21 @ 2012 09 13, 10:32)
Ar gal dar kas gali pakomentuoti, kai nesiau dokementus, klausia kiek vietu pas mus, sakiau lyg viena, o paskui perklause, kitos darbuotojos, tai pasake, kad viena valstybes finansuojama, o kita universiteto

Tai kaip cia gaunasi, nes pagal ministro isakyma, del doktoranturos, tai vieta viena. Tai gal cia universiteto vieta be stipendijos?
Yra dar ir ES struktūrinių fondų finansuojama vieta. Tai gal tą turėjo jums omeny? kiek suprantu jūs irgi VDU? nes radau kaip tik tokį įsakymą, kur aiškiai matosi, kiek ir kur skiriama tokių vietų.
es finansuojamų dokt vietų skaičius