Įkraunama...
Įkraunama...

Doktorantūra...

QUOTE(Girl_not4_you @ 2012 09 12, 21:02)
Man rodos, kad nuo 2011 m., kuomet nauja tvarka patvirtinta, yra ir valstybės finansuojamos ištęstinės doktorantūros studijos. Tarkime viena vieta yra nuolatinių studijų ir viena ištisinių. Man iškart pasakė, kad jei aš apsigalvoju ir nesutinku studijuoti, sekančiam po manęs suteikiama ši galimybė. Jei reikėtų mokėti, tai kažin ar būtų norinčių tokią forma studijuoti g.gif o tam tikrose programose, kur gali studijuoti nefinansuojamose vietose, tai lyg ir neribojamos tos vietos.. ai nežinau, viskas sukasi man galvoj. Rytas už vakarą gal bus protingesnis.

Man rodos, kad nemokama, tik kad stipendijos nemoka. Man jei butu toks pasirinkimas, tai as matyt nepasirasyciau, nes nebutu is ko gyvent, jei stipendijos nemoketu, o dirbti ir mokytis su mano sritim neimanoma ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo avyte21: 12 rugsėjo 2012 - 19:54
QUOTE(avyte21 @ 2012 09 12, 20:51)
Man rodos, kad nemokama, tik kad stipendijos nemoka. Man jei butu toks pasirinkimas, tai as matyt nepasirasyciau, nes nebutu is ko gyvent, jei stipendijos nemoketu, o dirbti ir mokytis su mano sritim neimanoma  ax.gif

Na taip, stipendija motyvuoja smile.gif bet yra galimybė juk ir dirbti ten pat kur mokaisi, gauti didesnį pedagoginį krūvį už privolomą, už kurį jau mokėtų pinigus. Tai tikrai įmanoma suderinti su studijomis
Atsakyti
QUOTE(Girl_not4_you @ 2012 09 12, 20:02)
Man rodos, kad nuo 2011 m., kuomet nauja tvarka patvirtinta, yra ir valstybės finansuojamos ištęstinės doktorantūros studijos. Tarkime viena vieta yra nuolatinių studijų ir viena ištisinių. Man iškart pasakė, kad jei aš apsigalvoju ir nesutinku studijuoti, sekančiam po manęs suteikiama ši galimybė. Jei reikėtų mokėti, tai kažin ar būtų norinčių tokią forma studijuoti g.gif o tam tikrose programose, kur gali studijuoti nefinansuojamose vietose, tai lyg ir neribojamos tos vietos.. ai nežinau, viskas sukasi man galvoj. Rytas už vakarą gal bus protingesnis.

Gali būti, kad jūs teisi, nes aš kai stojau 2010 m. VU, tai pas mus viso buvo 5 vietos (3 nemokamos ir 2 mokamos), ir visas užėmė smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Girl_not4_you @ 2012 09 12, 21:57)
Na taip, stipendija motyvuoja smile.gif bet yra galimybė juk ir dirbti ten pat kur mokaisi, gauti didesnį pedagoginį krūvį už privolomą, už kurį jau mokėtų pinigus. Tai tikrai įmanoma suderinti su studijomis

Na taip, čia jau pačiam reik spręsti, ko nori smile.gif Aš asmeniškai po magistro buvau sakius, kad jei negaunu darbo pagal specialybę, stoju į doktorantūrą - pajamos 4 m. užtikrintos, tikrai geriau studijuoti nei kokioj maximos kasoj dirbti ir gauti tą patį atlygį. Aišku, vėliau kai radau darbą pagal specialybę, bet nesusijusį su disertacijos tema - labai sudėtinga buvo.. O kas liečia papildomą dėstymą, čia jau priklausys nuo katedros, ar je jums pasiūlys kokią vietą, be to, ar jums patiks dėstyti..
Atsakyti
Ar gal dar kas gali pakomentuoti, kai nesiau dokementus, klausia kiek vietu pas mus, sakiau lyg viena, o paskui perklause, kitos darbuotojos, tai pasake, kad viena valstybes finansuojama, o kita universiteto g.gif Tai kaip cia gaunasi, nes pagal ministro isakyma, del doktoranturos, tai vieta viena. Tai gal cia universiteto vieta be stipendijos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmzz @ 2012 09 13, 09:52)
Gali būti, kad jūs teisi, nes aš kai stojau 2010 m. VU, tai pas mus viso buvo 5 vietos (3 nemokamos ir 2 mokamos), ir visas užėmė smile.gif
Papildyta:
Na taip, čia jau pačiam reik spręsti, ko nori smile.gif Aš asmeniškai po magistro buvau sakius, kad jei negaunu darbo pagal specialybę, stoju į doktorantūrą - pajamos 4 m. užtikrintos, tikrai geriau studijuoti nei kokioj maximos kasoj dirbti ir gauti tą patį atlygį. Aišku, vėliau kai radau darbą pagal specialybę, bet nesusijusį su disertacijos tema - labai sudėtinga buvo.. O kas liečia papildomą dėstymą, čia jau priklausys nuo katedros, ar je jums pasiūlys kokią vietą, be to, ar jums patiks dėstyti..

Jau išsiaiškinau, kad tikrai nemokama, bent ta kurią man siūlo. smile.gif
O dėl dėstymo, tai beabejo dar ir nuo srities priklauso, ką tu studijuoji, bet tarkime mano atveju beprasmiška tada studijuoti doktorantūroj, jei nesieji savo ateities su akademiniu darbu, nes visais kitais atvejais pilnai užtenka magistro. Ir aš pati stojau į doktorantūrą po metų akademinio darbo, nelėkiau akis išdegus iškart po magistro visiškai nesuvokdama, kas ta doktorantūra yra ir kam man jos reikia smile.gif
QUOTE(avyte21 @ 2012 09 13, 10:32)
Ar gal dar kas gali pakomentuoti, kai nesiau dokementus, klausia kiek vietu pas mus, sakiau lyg viena, o paskui perklause, kitos darbuotojos, tai pasake, kad viena valstybes finansuojama, o kita universiteto  g.gif  Tai kaip cia gaunasi, nes pagal ministro isakyma, del doktoranturos, tai vieta viena. Tai gal cia universiteto vieta be stipendijos?  g.gif

Yra dar ir ES struktūrinių fondų finansuojama vieta. Tai gal tą turėjo jums omeny? kiek suprantu jūs irgi VDU? nes radau kaip tik tokį įsakymą, kur aiškiai matosi, kiek ir kur skiriama tokių vietų.

es finansuojamų dokt vietų skaičius
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Girl_not4_you: 13 rugsėjo 2012 - 09:44
Taip as bandau stoti i VDU smile.gif . Na tame isakyme, nerandu savo srities, as i ekologija stoju ax.gif Tai vat ir galvoju, kas ten per universiteto vieta, gal cia kaip ir Jums siuloma kazkas
Atsakyti
Na nedaug liko, pati viską greit išsiaiškinsit 4u.gif linkiu, kad pasisektų mirksiukas.gif

beje, pas mus įstojo žmogus iš šalies ar kaip tai pavadinti. Senokai jau baigusi visus mokslus, turinti n publikacijų ir nemažą mokslinę veiklą jau nuveikusi, taigi savų palaikymas nelabai ir padėjo - nugalėjo tikrai stipriausias žmogus. Ech ir kodėl ji sugalvojo po daugybės metų stoti būtent dabar laugh.gif
Atsakyti
O as tai isvis busiu kaip is nezinau kur iskritus, publikacijos tik dvi, magistras pries 2 metus pabaigtas, dirbau visai kitoj srity lotuliukas.gif . Na o Jusu atveju, matyt kaip ir teisybe nugalejo, nors viena mano drauge stojo, ja prieme, nors dalyvavo ir zmoniu su labai didele patirtim ir toje srityje ax.gif Jai pasiseke biggrin.gif
Atsakyti
sveikos, mamos doktorantės ir mokslų daktarės
gal kuri nors galite ką nors papasakoti apie universiteto finansuojamas doktorantūros studijas (t.y. kai studentas stoja į valstybės nefinansuojamą doktorantūros vietą, bet studijų mokesčius už jį moka pats universitetas)?? kaip gauti tokį finansavimą? ar jis skiriamas tik jau dirbantiems universitete, ar ir žmogus "iš šalies" gali pretenduoti gauti tokį finansavimą?
iš anksto dėkoju!
Atsakyti
QUOTE(VEgle @ 2012 09 13, 16:38)

dazniausiai toki finansavima skiria zmogui, jau dirbanciam universitete, ypac jei yra poreikis tureti nauja daktara... siaip belekam is salies tikrai neskiria. Seniau netgi budavo pasirasomas isipareigojimas po tokiu apmoketu studiju bent 5 metus "atidirbti" finansavusiame universitete. Bet bijau, kad sie geri laikai jau praeity ax.gif
Atsakyti
uhuuu, be penkiu minuciu doktorante smile.gif
Atsakyti
QUOTE(avyte21 @ 2012 09 14, 15:41)
uhuuu, be penkiu minuciu doktorante smile.gif

Na va sveikinu wink.gif kiek pretendentu buvo ?
Atsakyti