Įkraunama...
Įkraunama...

Doktorantūra...

QUOTE(Levereti @ 2013 01 17, 14:33)
Is VU Filologijos doktoranturos reglamento:

"19. Konkurse doktorantūros studijoms gali dalyvauti asmenys, turintys kvalifikacinį magistro laipsnį arba jam prilygstantį aukštąjį išsilavinimą", tai suprantu, kad magistras gali buti ir ne filologijos.

Labiau noreciau istoti i socialiniu mokslu doktorantura, bet ten zymiai didesnis konkursas  ax.gif

Gal ir gali būti kitos srities mg., nei stojat, tik ar esat įsitikinusi, kad puikiai esat įsisavinusi filologijos magistro programą (turėkit minty, kad kiti stojantieji bus ją baigę ir puikiai apgynę baigiamąjį darbą), nors baigėte tik bakalaurą filologijos? Moksl. publikacijų turite, skaitėte pranešimus konferencijose? Jei esat labai stipri šioje srityje, patiksit vadovui, tai tada gal ir įmanoma.
Paskambinkit į katedrą ir paklauskit, ir paaiškės viskas mirksiukas.gif

Dar pritarsiu kitom pasisakiusiom, jog geriau stoti į vieną kryptį, nes kitu atveju matyti, kad esat neapsisprendusi, o tai stojant bus tik minusas.
Atsakyti
QUOTE(Virvytė @ 2013 01 19, 13:10)
Didžiausias paradoksas, kad, pvz., patys docentai gana dažnai per paskutinius 3-4 m. būna neparašę nei vieno straipsniuko, skaitę kokį pranešimą tarptautinėje konferencijoje. Dažnas tik po seminarus lekioja. Šiame kontekste labai keistas reikalavimas magistro laipsnį ką tik gavusiam žmogeliui būti pradėjusiam "gaminti mokslą", t. y. parašiusiam mokslinių straipsnių. Tokiu atveju tokie straipsniai tiesiog "suorganizuojami" prirašant pavardes arba būna abejotinos mokslinės vertės.

Viskas pagrįsta tuo, kad doktorantūrą studijuojantis žmogus jau turi mokėti analizuoti mokslinę literatūrą, rengti mokslinius straipsnius ir atlikinėti tyrimus. Vos baigę magistrantūrą, dažniausiai sunkiai "tempia" doktorantūros krūvį, nes tikrai nemaža apkrova yra ir pačios studijos gana intensyvios. Tad stojant į doktorantūrą, ypatingai soc. mokslų, tikrai svarbu turėti bent jau 2-3 straipsnius, nes kitaip galimybės ypatingai sumažėja. O dabar, kai yra jungtinė doktorantūra, tai dar sunkiau, nes motyvacinį pokalbį vertina ne tik institucijos, į kurią stoji, komisija, tačiau ir kitų universitetų konsorciumo nariai.

Papildyta:
QUOTE(Levereti @ 2013 01 17, 13:27)
Sveikos,

turiu minciu ir as apie doktorantura, bet man nelabai aisku del stojimo...
Esu baigusi bakalaura humanitarinius mokslus, o magistra socialinius.
I doktorantura bandyciau ir tu ir tu.
Klausimas mano toks - jeigu bakalaura esu baigusi pries 5 metus ir jokiu kontaktu universistete nebeturiu, kaip gauti tos srities mokslininku rekomendacijas, negi ateiti lyg niekur nieko "is gatves" i katedra ir paprasyti?

Kitas klausimas kaip yra rengiamas tas stojimo projektas? Ar reikia pries stojant  sukontaktuoti su busimu vadovu? Ar ruostis visiskai savarankiskai, savo iniciatyva daryti tyrima ?

Tikrai reikia viena sritį ir kryptį, čia ne magistro studijos, tad svarbu žinoti tiksliai, ką nori studijuoti ir kodėl. Nes apsibrėžiant ar numatant objektą, turėtų jau savaime labiau išryškėti su kuriais mokslais tai asocijuojasi.
Dėl rekomendacijų, tai tikrai patariu užeiti į katedrą ,kurioje baigėte magistrantūros studijas ir pakalbėti su vedėju, o taip pat apmąsčius kas galėtų būti vadovas, ir su juo sukontaktuoti, galbūt padės išgryninti idėjas pačiam projektui - tai begalo naudinga.
Atsakyti
QUOTE(Virvytė @ 2013 01 21, 14:51)
Jei katedra geba tinkamai organizuoti studijų procesą, tai jame ir iššaiškėja studento gebėjimas analizuoti mokslinę literatūrą, atlikti tyrimus ir kt. Magistro baigiamasis darbas taip pat nėra kokia nors publicistika - jame visos studento kompetencijos.

Komiteto nariai nežino, ką stojantysis rašė savo darbe, tik mato baigiamąjį pažymį. Tad esantys straipsniai (kurie gali būti parengti remiantis magistro darbu) ir parengtas tyrimo projektas, dažniausiai labiausiai pagrindžia ir parodo stojančiojo kompetenciją. Tačiau, jeigu nėra didelio konkurso, ir be straipsnių yra tikimybė patekti. Be to, juk motyvacinio pokalbio metu daug kas pasirodo, o jo svertinis balas yra nemažas.
Atsakyti
QUOTE(Virvytė @ 2013 01 21, 13:52)
Jei katedra geba tinkamai organizuoti studijų procesą, tai jame ir iššaiškėja studento gebėjimas analizuoti mokslinę literatūrą, atlikti tyrimus ir kt. Magistro baigiamasis darbas taip pat nėra kokia nors publicistika - jame visos studento kompetencijos.

Toks modelis yra JK universitetuose. Turėdamas gerus pažymius gali į doktorantūrą įstoti tiesiai po bakaluro ir jokių straipsnių nereikia, bet jei turėtum, turbūt būtų pliusas g.gif Gamtos-medicinos mokslų srity sunku iš magistro turėt straipsnių, nebent tai būtų literatūros apžvalga (review), laboratorinio darbo vaisiai priklausomai nuo konkrečios srities ir kokiame leidinyje spauzdinami, gali dienos šviesos laukti keletą metų. Mano projektas ką dariau magistro darbui buvo dalis didelio projekto ir kol buvo surinkti visi duomenys, praėjo redakcijas ir t.t. straipsniu moksliniame žurnale pasirodė praėjus 4 metams po mano baigimo. Į doktorantūrą stojant komisija/vadovai mato taip pat tik pažymius, rekomendacijas, motyvacinį. Jei projektas finansuojamas ne universiteto, gali būti ir papildomų reikalavimų, plius konkursai didesni, nes stipendijos geresnės ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2013 01 23, 01:02)
Toks modelis yra JK universitetuose. Turėdamas gerus pažymius gali į doktorantūrą įstoti tiesiai po bakaluro ir jokių straipsnių nereikia, bet jei turėtum, turbūt būtų pliusas  g.gif  Gamtos-medicinos mokslų srity sunku iš magistro turėt straipsnių, nebent tai būtų literatūros apžvalga (review), laboratorinio darbo vaisiai priklausomai nuo konkrečios srities ir kokiame leidinyje spauzdinami, gali dienos šviesos laukti keletą metų. Mano projektas ką dariau magistro darbui buvo dalis didelio projekto ir kol buvo surinkti visi duomenys, praėjo redakcijas ir t.t. straipsniu moksliniame žurnale pasirodė praėjus 4 metams po mano baigimo. Į doktorantūrą stojant komisija/vadovai mato taip pat tik pažymius, rekomendacijas, motyvacinį. Jei projektas finansuojamas ne universiteto, gali būti ir papildomų reikalavimų, plius konkursai didesni, nes stipendijos geresnės  ax.gif

Aš labiau ir kalbu apie socialinių mokslų doktorantūrą, kur straipsniai tikrai svarbu. Tad gali papildyti tik tiek, kad jeigu jau jis priduotas spausdinti kažkokiam leidiniui, tai užtenka ir rašto iš spaustuvės, kad jis priimtas spausdinti. Bet žinoma, kaip ir minėjote, kartais ir iki šito etapo gali praeiti ne vieni metai... smile.gif
Atsakyti
Gal nesupyksit, kad as cia vis ilendu ir pakomentuoju pagal kitos salies sistemas, bet gal kam idomu ar pravers :4:
Del straipsniu, tai pas mus bent CV gali rasyti, kad straipsnis ruosiamas (manuscript in preparation), taip duodi suprast, kad bent duomenys bent jau surinkti. Veliau gali rasyti, kad priduotas tokiam ir tokiam leidiniui (net jei neprieme dar) ir galiausiai kai priima tada tai jau aisku kaip ir LT rasai, kad priimtas ten ir ten. Nezinau kokiuose leidiniuose daugiau spauzdinami lietuviski mokslo darbai, bet JK tai visad taiko kuo auksciau, o tada po truputi zemyn, kol randa kas priims (nekalbant apie straipsniu pridavima per pazintis), zodziu procesas ilgas ir nuobodus, konkkurencija didele, reikalavimai irgi, gal todel siek tiek laisviau ziurima i straipsniu pridavimus g.gif:
Atsakyti
LT stodami į doktorantūrą (soc. mokslų krypties) tai dauguma duoda betkur, kad tik priimtų tuos straipnius. Nes iš tiesų, tik baigus magistrą, ar dar tik besimokant jame, yra ganėtinai naivu tikėtis, kad tavo straipsnį priims solidus leidinys. Aišku, jei į bendraautorius pasirenki kokį kompetetingą profesorių - tada paprasčiau...o jau vėliau, studijuonat, tai žinoma, kad stengiesi atsirinkti geresnius leidinius, neduodi betkur, ypač, jei geras straipsnis smile.gif
Atsakyti
Laba diena, esamos ir būsimos doktorantės smile.gif aš į jus visas kreipiuos štai tokiu klausimėliu - sprendžiu didžiąją dilemą, kokį universitetą pasirinkti doktorantūros studijoms - KTU ar MRU... Gal galite pasidalinti mintimis ir potyriais, kas ir kur jums priimtina, ar nelabai. Norisi pliusus ir minusus susideliot,o tai nera lengva nepabandzius. O isbandyti pries pasirenkant,kaip zinia,nelabai kas leis biggrin.gif Is anksto dekoju labai labai 4u.gif
Atsakyti
Tai suprantama, kad nebutinai dar tokioj stadijoj turesi super duomenu ar pan. Bet tai gaunasi tokia "pakazucha", nes priduodantis darba zino, kad svarbu turet straipsni betkokiam leidiny, o komisija zino, kad dalis tu darbu yra kad tik pakliut doh.gif: Nesupraskit neteisingai, nesakau, kad jie nieko verti, betgi nebutinai tai isbaigtas darbas, tokio lygio kokio jis galetu buti su daugiau duomenu, analizes ar pan. Mano srityje tai reikia balanso tarp noro tureti straipsni, duomenu kiekio reikalingo straipsniui patekti i gera leidini ir laiko praleisto eksperimentuojant, analizuojant ir rasant. Nes nera reta, kad su kita grupe lenktyniauji kas pirmesnis paskelbs duomenis, antru niekas buti nenori, nes cituojamas visur bus pirmas, antras jau tik patvirtina pirmojo radinius. O darbo idet jei esi dinamiskoj srity, kur daug tyrimu vykdoma, reik beprotiskai daug, net taikant i vidutiniska leidini. Straipsniai visai kitaip ziurisi i postdokus, nes pvz JK doktorantura gali baigt ir be straipsniu, o kiek zinau pvz Vodietijoj yra vos ne minimalus skaicius straipsniu nustatytas kiek turi paskelbti, kad butum vertas daktaro vardo. Panasiai vyksta ir Australijoj ir JAV. Kiek girdejau blush-anim-cl.gif: Tada kunkuruojant darbo rinkoj tai didelis privalumas, nes ir visi zino, kad tie straipsniai rimti (salyginai rimtesni uz magistrinius ar bakalaurinius).
Aisku, nieko nenoriu izeisti savo pasisakymais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 01 25, 17:24)
Laba diena, esamos ir būsimos doktorantės  smile.gif  aš į jus visas kreipiuos štai tokiu klausimėliu - sprendžiu didžiąją dilemą, kokį universitetą pasirinkti doktorantūros studijoms - KTU ar MRU... Gal galite pasidalinti mintimis ir potyriais, kas ir kur jums priimtina, ar nelabai. Norisi pliusus ir minusus susideliot,o tai nera lengva nepabandzius. O isbandyti pries pasirenkant,kaip zinia,nelabai kas leis  biggrin.gif Is anksto dekoju labai labai  4u.gif

dar karteli prasau nuomoniu ir pagalbos 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 02 05, 14:59)
dar karteli prasau nuomoniu ir pagalbos  4u.gif  4u.gif  4u.gif

O kokią studijų kryptį planuojat rinktis?
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2013 02 05, 14:59)
dar karteli prasau nuomoniu ir pagalbos  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Aš taip pat manau, kad pasirinkimui turi įtakos tai, kokią kryptį rinktumėtės. Ir dar daug kitų niuansų: kurį uni baigėte; kokią temą nagrinėti pasirinkote (svarbu, kad ji sutaptų su tos katedros dėstytojų / darbo vadovo tyrimų tematikom); su kurio iš minėtų uni profesūra esate labiau pažįstama; kur stipresnis užnugaris būtų; ir t.t.
Manyčiau, nuo to reikėtų pirmiausia pradėti.
O jei ir apsvarsčius visa tai būtų dedamas lygybės ženklas, tai man asmeniškai iš šių dviejų rimtesnis atrodo KTU.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ridziniece: 05 vasario 2013 - 16:06