Įkraunama...
Įkraunama...

Doktorantūra...

Ajste, aš kalbėjau ne apie doktorantus, o apie mokslinius darbuotojus-ne doktorantus. Kad doktorantams kas rinktų medžiagą ar verstų į anglų kalbą negirdėjau. Bet čia buvo pasisakiusų, kad tik darė eksperimentus ir tjuos aprašo, o teorinę dalį ir visą kitą darė vadovas. Nu aš suprantu taip, kad pranešimas konferencijoje yra tada, kai jis tik perskaitomas, bet nespausdinamas. Mano atveju aš dalyvaudavau konferencijose, kuriose iki tam tikros datos reikia pateiktį straipsnį į duomenų bazę, tada iš to straipsnio padarai pranešimą ir privalomai turi jį perskaityt konferencijoje, tada tie straipsniai būna recenzuojami ir kurių recenzijos teigiamos, tai jie išspausdinami. Jei neatvyksti į konferenciją straipsnio niekas net nerecenzuoja. Ir dar būtinai straipsniai privalomi pateikti suvestus į latex, o jus ar dažnai turi straipsnius į latex suvest?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stropi studente: 01 spalio 2013 - 16:35
QUOTE(Virvytė @ 2013 10 01, 17:10)
Gal iš stipendijos? Na, šiaip pasamprotavau. Privalėjau pasižadėti, jei darbas trukdys studijoms, tai...

ir iš LMT stipendija.

QUOTE(stropi studente @ 2013 10 01, 17:32)
Ajste, aš kalbėjau ne apie doktorantus, o apie mokslinius darbuotojus-ne doktorantus. Kad doktorantams kas rinktų medžiagą ar verstų į anglų kalbą negirdėjau. Bet čia buvo pasisakiusų, kad tik darė eksperimentus ir tjuos aprašo, o teorinę dalį ir visą kitą darė vadovas. Nu aš suprantu taip, kad pranešimas konferencijoje yra tada, kai jis tik perskaitomas, bet nespausdinamas. Mano atveju aš dalyvaudavau konferencijose, kuriose iki tam tikros datos reikia pateiktį straipsnį į duomenų bazę, tada iš to straipsnio padarai pranešimą ir privalomai turi jį perskaityt konferencijoje, tada tie straipsniai būna recenzuojami ir kurių recenzijos teigiamos, tai jie išspausdinami. Jei neatvyksti į konferenciją straipsnio niekas net nerecenzuoja. Ir dar būtinai straipsniai privalomi pateikti suvestus į latex, o jus ar dažnai turi straipsnius į latex suvest?

o mokslo darbuotojo pareigybės aprašymą skaitėt? kas ten rašoma?
šiaip nematau ko piktintis g.gif
Atsakyti
Sveikos, doktorantės! 4u.gif

Turiu tokį klausimėlį, gal kas turit patirties tame. Ar galima doktorantūroje pirmą pusmetį pasiimti akademines? Čia konkrečiai domintų VDU. unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(Virvytė @ 2013 10 01, 17:10)
Gal iš stipendijos? Na, šiaip pasamprotavau.

O jeigu studijos ištęstinės ir jokios stipendijos nėra... g.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2013 10 01, 21:16)
ir iš LMT stipendija.

ar daug tikimybes ja gauti? Ar galima aplikuoti jau pirmais doktoranturos metais? Tvarkose lyg skaiciau, kad galima, bet idomu, kiek daug realios tikimybes g.gif
Papildyta:
QUOTE(Levereti @ 2013 10 02, 09:50)
O jeigu studijos ištęstinės ir jokios stipendijos nėra... g.gif

Susikaupt ir laikyt spaudima, o kas belieka verysad.gif o ir is stipendijos kaip isgyventi, ja gaunant, nelabai isivaizduoju...tai, kad gebi mokytis ir pasirenki si kelia, manau, neturi reiksti, kad gali 4 metus gyventi pusbadziu, nesirengti ir nepramogauti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Levereti @ 2013 10 01, 13:47)
O kaip Jūsų vadovai žiūri į Jūsų darbą (jeigu dirbat).
Nes maniškis elgiasi taip, lyg aš nedirbčiau, arba dirbčiau tik jam. Prašo surinkt medžiagą kai šauna į galvą, nori, kad laiškus atsakinėčiau greitai, atvažiuočiau į universitetą, tuo metu, kai jis tenai ir t.t. ir pan. Aš jam daug kartų priminiau, kad aš dirbu ir darbo metu visaip būna - dažnai negaliu užsiimti kitais - ne darbiniais reikalais. Tada jis man sako - pasirinkai tokį kelią, turi viską suderinti, doktorantūra negali būti antraeilis dalykas. Suprantu tai kaip spaudimą mesti darbą, bet iš ko gyvent?  doh.gif

Na siaip nepazistu nieko, kas dirbo pilnu etatu kol mokesi doktoranturoj, visi nepilnais etatais, savaitgaliais ir pan. Jei patenki i gerai finansuojama doktorantura, tai gali labai laisvai gyventi is stipendijos. Dar universitete galima pauzdarbiauti padedant su laboratoriniais, per visokias studentu registracijas ir pan. Be to JK studentai gauna nemazai nuolaidu (parduotuvese ir pan), tai kazkiek lengviau. Manau priklauso ir nuo srities, as kai laboratorine, tai neisivaizduoju kaip reiketu suderint dar su kazkokiu kitu daru, nes bandymai kiti gali trukti 12 valandu, ar keleta dienu atitinkamom valandom turi atlikt matavimus, plius iranga daliniesi su kitais studentais, post-dokais ir t.t. tai reikia derintis kada bus priejimas (pagal visus kiaulystes desnius iranga nelieciama menesiais, o kai tau prireikia, visiem kitiem irgi doh.gif ). Jei daugiau darbo prie kompo, tai manau grafikas laisvesnis, nes keletas draugu taip dirbo, tai tik rinkti duomenis reikedavo taikytis prie pacientu ar dar ko.
O toliau jau nuo vadovo priklauso. Nors dauguma serga didybes manija ir jauciasi svarbiausi uz visus ir viska, turi begti pas juos viska metus. Nors prizada, kad galesi laisvai planuotis, tave parems, pades, svarbu rezultatai butu bigsmile.gif Realybeje retai taip buna. Bet cia tik is mano patirties 4u.gif

QUOTE(stropi studente @ 2013 10 01, 15:32)

Na, kadangi kalba buvo apie dokturantura, tai suprata, kad ir Jus apie doktorantus ax.gif Bet jei apie mokslinius darbuotojus, tai...sutinku su mylimuke, nes mano supratimu visa tai ka isvardinot ir priklauso daryt moksliniam darbuotojui su vadovo pagalba. Kiek pagalbos gauni - susitarimo reikalas. Kiek zinau, vieninteliai zmones, kurie neraso straipsniu, nerenka medziagos ir t.t., tik atlieka tyrima ir priduoda rezultatus su pilna ar daline analize reikiamam zmogui, tai yra techniniai darbuotojai (laborantai?).
Su tokiom konferencijom neteko susidurt ax.gif Tik santraukas atspauzdina, kurios atrinktos pries konferencija. Ar spauzdina jei nesudalyvauji, nezinau, neteko tokioj situacijoj atsidurt. Kitaip tariant procesas toks: priduodi santrauka (abstract), ja priima arba pranesimui-presentacijai (talk) arba plakatui (poster), paruosi prezentacija ar plakata, vaziuoji i konferencija. Po konferencijos jei yra tokia praktika, isleidzia kazkokio leidinio konferencini prieda su visom santraukom. Kitos konferencijos teturi viena leidinuka - santrauku knyga, tokia kaip programa, kuri spauzdinama konferencijai ir viskas. Gal smulkmeniskai aprasiau, bet nezinau kiek skirtumu tarp skirtingu sriciu ax.gif Latexu naudotis dar neteko g.gif
Atsakyti
Ar realu per 1 semestrą išsilaikyti visus 4 egzaminus?
Atsakyti
QUOTE(Virvytė @ 2013 10 03, 08:23)

imanoma cool.gif
Atsakyti
ajste kur mokeisi doktorantura?ir kokia sritis:)
Atsakyti
QUOTE(garbane perliuke @ 2013 10 08, 16:37)
ajste kur mokeisi doktorantura?ir kokia sritis:)

JK, molekuline medicina ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Virvytė @ 2013 10 03, 08:23)

Man aiškino, kad net per 2 metus nevisada įmanoma dėl komisijos sudarymo sunkumų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Virvytė @ 2013 10 10, 18:39)
kaip katedros jus priėmė studijų pradžioje? ar jautėtės bendruomenės dalimi? ar turėjot darbo vietą su kompiuteriu?

o turi suteikti? g.gif
į bendruomenę nesiveržiu, darbo vietos, kompo nedavė, bet ir nereikia - man tai tik apsunkinimas būtų, nes neturėčiau laiko ten sėdėt, viską namie darausi. Dirbu savarankiškai, su retomis vadovo konsultacijomis.
Atsakyti