QUOTE(stropi studente @ 2013 09 30, 16:33)
Sveikos merginos, čia aš gal biški ne į doktorantūros temą parašysiu. Bet ale ir pasisekė toms, kurioms reikdavo tik tyrymus atlikt ir juos aprašyt, geri vadovai pasitaikė. Mane įdarbino į universitetą jaunesniaja moksline darbuotoja po magistrantūros, tai bendradarbiavau ne su savo buvusiu vadovu, o su katedros vedėju, tai man reikdavo ir medžiaga visą surinkt ir analizę daryt ir straipsnį rašyt ir jį į anglų kalbą išverst. O tas vėdėjas tik klaidas pažiūrėdavo darbo gale ir vsio ir į konferencijas aš važiuodavau. Aš Ir manau per 4 metus tikrai įmanoma 10 strraipsnių parašyt, nes aš nebūdama doktorante ir viską darydama pati per 4 metus gal 9 ar 10 straipsnių parašiau,du iš jų ISI, kiti skaityti konferencijose ir po jų atrenka ir išspausdina. Na kadangi panaikino etatą su juo ir mane, tai aš dabar kol kas prie "chebros" esu, bet į doktorantūra nebežadu jau stot.
O dar taip buna, kad doktorantui kazkas kitas medziaga surenka, straipsnius raso ir dar i anglu kalba isvercia?
Ir paaiskinkite kas per straipsniai skaitomi konferencijose? Gal pranesimai?
O del straipsniu kiekio, tai labai priklausys nuo srities kurioje dirbi, temos idirbio ir metodu. Molekuline biologija pvz, reik kokia genetiskai modifikuota pelyte pagaminti ir gali su ta gamyba knistis metus, duomenis surinkti straipsniui dar minimum metai... Dar jei sritis, kur didele konkurencija, tai duomenis rinksi ilgiau, nes net i eilini zurnaliuka patekti reikia viska tikrinti ir ta pati patvirtinti n eksperimentu

Aisku i tokius Nature patekti tai reikia turet visom prasmem gera uznugari ir gera projekta. Beje, pas mus uzsieniuose vadovams ivedineja kvotas kiek kokio lygio straipsniu turi "iskepti", kiek grantu parastri... Su pranesimais is konferenciju neprasisuksi