Įkraunama...
Įkraunama...

Bandelės, pyragėliai

QUOTE (Bitulka @ 2004 11 10, 09:23)
o as tai ziama vakarienei, savaitgaliais, kepu mielinius pyragelius su raugintais kopustais.

Parasyk receptuka wink.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Danguole55 @ 2004 11 10, 10:45)
Parasyk receptuka wink.gif smile.gif

Prasom rasau: o buvo taip:
Uzminkau mieline tesla:
mieles istrinu su trupuciu cukraus, kol pasileidzia, pasidaro tokia skysta tyrele. Pasildau siek tiek pieno ir jame islydau sviesta. Viska supilu i dubeni su mielem, ipilu miltu, imusu kiausini, siek tiek druskytes. Minkau - ilgai ir nuobodziai. Minkant reikia vis dadeti miltu, bet ne per daug, nes tesla nepakils kaip reikiant. Zodziu minkau tol kol nelimpa prie ranku. Is teslos suformuoju kamuoli, palieku tame paciame dubenyje tik uzdengiu, kokiu ranksluosteliu ir padedu i silta vieta, kad pakiltu. Geriausiai tai pakaitinu siek tiek orkaite, isjungiu ir tesla i orkaite.

Idaraui:
Pakepinu mazyciais spirguciais lasiniukus, kopustus dar susmulkinu peiliu, jei labai rukstus truputi nuplaunu vesiu vandeniu vadinamam"drushlioke" laugh.gif . Tad sudedu i keptuve su spirgiukais, uzdengiu dangti ir patroskinu kokias 20-25 min, kad suminkstetu visai. Galima ideti siek tiek vegetos (jei reikia).

Pakiluse tesla siek tiek atsargiai perminkau, suskirstau i mazdaug vienodo dydzio gumuliukus. Stala pabarstau miltais, dedu viena tarp delnu suvoliota i kamuoliuka gabaleli teslos, su kocelu siek tiek pakocioju, i viduri dedu kopustu ir sulenkiu kaip cebureka, tik kai uzspaudziu krastus, tarp delnu suformuoju lyg ir cepelino formos pyrageli ir dedu i pariebaluota ir dziuvesiais arba miltais pabarstyta skarda. tik reikia ziureti, kad siule pyrakelio butu po apacia, tada jie buna grazesni ir nepratruksta. Skarda su pyrageliais vel dedu i pasildyta orkaite, kad dar karta pakiltu, kai pakyla aptepu kiausinio plakiniu ir tada jau kepu. Kepu kol pasidaro graziai parude. Zodziu kai jau skaniai atrodo, tai ir traukiu biggrin.gif apytikaliai kepa apie 30-45 min.
Normu nerasiau, nes nezinau.As visada darau is akies, pas mus semoje svarbu nepamazinti laugh.gif
Skanaus
Atsakyti
Joooo, nevidatj tebe, baba, pyrazkov sad.gif Sitiek krusliavos, nusprogciau virtuvej turbut ohmy.gif O jei dar nepavyktu (pirmo blyno taisykle suveikti gali), tai dar ir pasikarciau

p.s. smurkel, nuostabus avataras smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bea: 10 lapkričio 2004 - 18:07
Smurka, a ko tu čia taip žiauriai, aš ir su proporcijom galiu biggrin.gif tikrai pasiseks nu.

Tiesa, aš tešlą kočioju visą ar pusę ir išpjaunu su puodeliu skritulius, į juos dedu įdarą ir užspaudžiu, taip gaunasi lygesni ir gražesni.

Mielinės bandelės

30 g mielių
50 g cukraus
¼ l drungno pieno
500 g miltų
2 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
100 g tirpinto sviesto


1. Piene ištirpinti cukrų ir mieles. Suberti persijotus miltus ir druską, įmušti kiaušinius, įdėti 3 šaukštus sviesto. Užminkyti tešlą ir palikti, kol dvigubai pakils.
2. Tešlą dar kartą išminkyti, padaryti bandeles, aptepti tirpintu sviestu. Sudėti į kepimo indą vieną šalia kitos, pridengti ir palikti, kad dar pakiltų.
3. Kepti 220C orkaitėje apie 30 minučių. Iškepusiais apibarstyti cukraus pudra.

Mielinė tešla (universali)

1. Šildyti 2 stiklines pieno
2. Dėti miltų
3. Dėti mieles (30 g) su trupučiu cukraus
4. Įmušti 1 kiaušinį
5. Dėti druskos žiupsnelį
6. Pilti aliejaus arba tirpinto sviesto pora šaukštu
7. Kildinti
8. Formuoti pyragą ar bandeles.

Dar vienas receptas (apie 1 kg tešlos)

¼ l pieno
500 g miltų
35 g šviežių mielių
70 g sviesto
50 g cukraus
žiupsnelis druskos
1 kiaušinis
1 trynys


1. Pieną pašildyti, persijoti miltus, padaryti miltų viduryje duobutę, suberti ten mieles ir pilti pieną. Maišyti mediniu šaukštu, kol mielės pilnai išsileis ir susimaišys.
2. Leisti pakilti tešlai (20-25 min). Sviestą ištirpinti, į jį sudėti kiaušinį, trynį, druską ir cukrų. Sviesto-kiaušinių mišinį supilti į tešlą, išmaišyti mediniu šaukštu.
3. Iš tešlos suformuoti rutulį, leisti dar 20-25 min pakilti.
4. Daryti pyragą ar bandeles, kepti 220C.
Atsakyti
QUOTE (Smurka @ 2004 11 10, 17:34)
p.s. smurkel, nuostabus avataras smile.gif

Nu tu, bea, pavarai laugh.gif Isiropstei i mano zinute, pagyrei mano avatara, bet ispudis toks, kad as pati ji giriu laugh.gif
Atsakyti
QUOTE (Smurka @ 2004 11 10, 21:11)
Nu tu, bea, pavarai laugh.gif Isiropstei i mano zinute, pagyrei mano avatara, bet ispudis toks, kad as pati ji giriu laugh.gif

aj galvojau kaip ce bandelių temos nesupošlint, tai ir įlindau biggrin.gif (nesusilaikeu, jau tooooooooke seksy, kad net bandelės nublanko visos, nors kelias suėdus, tos grožybės dar grožybesnės būtų) rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE (bea @ 2004 11 09, 19:41)
Tiesą sakant, pirmąkart girdžiu apie tokį įdarą. Kas čia per daiktas ir kame tu jį ragavai???

Bandelių su tokiu kokosų įdaru aš perku Panevėžyje, turguje. Čia atveža net iš Mažeikių tokių visai skanių sveriamų mielinių bandelių su įv. įdarais (varške, aguonomis, obuoliais). Man tai kokosinės skaniausios, nors kuo toliau, tuo jose įdaro mažėja. Pati galėčiau bandyti išsikepti -- bet kur gauti tą receptą? g.gif Bea, gal gali sukurti? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE (merepopins @ 2004 11 11, 13:20)
Bandelių su tokiu kokosų įdaru aš perku Panevėžyje, turguje. Čia atveža net iš Mažeikių tokių visai skanių sveriamų mielinių bandelių su įv. įdarais (varške, aguonomis, obuoliais). Man tai kokosinės skaniausios, nors kuo toliau, tuo jose įdaro mažėja. Pati galėčiau bandyti išsikepti -- bet kur gauti tą receptą? g.gif Bea, gal gali sukurti? biggrin.gif

Man ir tos bandeles thumbup.gif ir nebrangios visai ,kai nuvaziuoju pas sese tai pavaisina biggrin.gif man ypac su aguonom patinka,niam niam...
Atsakyti
Tai man tiek iki mažeikių, tiek iki panevėžio pakankamai toli. neragavau aš tų jūsų bandelių ir negirdėjau apie tokias, ot
Atsakyti
Parnese vyras sausu mieliu. Neturiu jokio supratimo, kaip su jomis minkyti tesla. Nu blondine ir ne kitaip blush-anim-cl.gif

Ant pakelio (25 g) uzrasyta: 1 pakelis atitinka 100 g svieziu mieliu, rekomenduojama 2-3 kg miltu. Vartojimo budas: i tris ketvircius stiklines silto vandens arba pieno supilti pakelio turini, ideti sauksteli cukraus, 1 sauksta miltu, ismaisyti, palikti 10 minuciu...

Tai ka, jei 25 gramai sausu mieliu atitinka 100 g svieziu, as mesla turiu maisyti is 2-3 kg miltu? ohmy.gif O tom mielem paruosti kuriem velniam tik vienas saukstas reikalingas tu mitu? g.gif

Ir isvis, geriausiai man blondiniskai paaiskinkit, kaip as tas sausas mieles turiu paruosti ir kaip po to tesla uzmaisyti? Seima bandeliu laukia rolleyes.gif
Atsakyti
smurka, nu kaip parashyta taip ir daryk. ir uzmaisyk ne mesla, o tesla wink.gif imk tu mieliu trecdali pokucio ar kazkiek ten ir daryk kiek tau reik. tiesa sakant, as naudoju sviezias, sausos man kazkajp nemielos sad.gif
Atsakyti
QUOTE (bea @ 2004 11 13, 21:31)
Tai man tiek iki mažeikių, tiek iki panevėžio pakankamai toli. neragavau aš tų jūsų bandelių ir negirdėjau apie tokias, ot

Užsiciklinau aš ant to kokosinio įdaro wink.gif Na jau labai skanus. Bea, o gal kai tu tokia šeimininkė, išmąstyti ką nors gali? toks vaizdas, kad gal ten su kokoso drožlėm sumaišytas kiaušinis ir cukrus. Negirdėjai nieko panašaus? Įdomu, ar toks įdaras būtų tąsus kaip tose bandelėse? O tai bekepant sutrupės ir išbyrės g.gif
Atsakyti