Įkraunama...
Įkraunama...

Debatų tema maitinančioms MP ir mišinukais

QUOTE(HappyAngel @ 2009 08 10, 17:19)
O aš va labai sąžiningai prisipažinsiu, kad esu priekaištavusi savo mamai dėl to, kad manęs nežindė ax.gif Šiaip esam be galo geros draugės (nors kartais ir pasiginčyjam dėl ko nors, kaip gi kitaip rolleyes.gif ), tačiau dėl to, kad beveik negavau MP sukirba smegeninėj ir širdy kažkas ax.gif Mama pasirinko lengviausią kelią, o jei būtų įdėjusi šiek tiek pastangų galgi būtų be problemų maitinusi.
Beje, tas kirbėjimas atsirado tik tada, kai pati tapau mama ir pradėjau žindyti dukrelę.

Bet del to gi nepradejot ja maziau myleti (savo mama) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(wilija7 @ 2009 08 10, 17:20)
Tikrai nieko nenorejau i zeisti. Ir klausimas ne asmeniskai o retorinis. Man tikrai tikrai susidaro ispudis, kad kai kurios maitinacios MP, kaip kazkokioj "sektoj" tiki nebutais dalykais ir viska, kas gero nutinka ju vaikams per MP "geruma" mato... (nu tikiuosi nieko neizeidziau, bet geresnio palyginimo nesugalvojau)
Jau ne karta buvo kalbeta, kad nemaitinanciu vaikai sveiki, sveikesni...
Ir jau ne karta buvo daugybe istoriju cituota, kad ne visos, kurios nori - gali.
Taigi neisizeiskite, bet ne "viska galima ispresti" bei MP ir ligos tai nesusije dalykai taip kaip noretu maitinancios...
Dar karta atsiprasau, jei ka nors izeidziau  4u.gif

o aš isižeidžiau. jeigu aiškiai parašiau, kad ligos atveju mp labai padėjo. tai pasakė gydytoja ne aš. o jūs kažkokias sapaliones išvedinėjate. nes nė 1 kartą nerašiau, kad tik mp maitinti būna sveiki.
Atsakyti
QUOTE(-simona- @ 2009 08 10, 16:39)
dėl nebuvimo kartu. tik gimus mergaitę perkėlė į reanimaciją. 10 val man neleido lipt iš lovos. kartu perkėlė tik po 4 parų, bet prarastą laiką kompensavom, seselė parodė kaip reikia kenguruoti, mažylei nebešalo kojytės, atsirado daugiau pienuko. viską galima išspręst  4u.gif

dėl ligų- mp nauda neabejotika. kai dukrytei buvo 2 metai pasigavom visa šeima kažkokią siaubingą bacilą ( net mb kuris praktiškai neserga).  mergaitė nieko nevalgė 3 paras , tik mp, neskaitant to, kad gavo su lašaline gliukozės. tai gydytoją sakė ačiū Dievui, kad dar maitinate, (mišinėlį tuo atveju nebūtų leidę naudot).  tai vien dėl to labai džiaugiuosi, kad ilgai maitinau.

Na tai jus teigiate kad MP padejo pasveikti? As is sito jusu pasisakymo galiu suprasti tik tiek, kad gydytoja pasake, puiku, kad maitinate MP, nes kito maisto mazylei negalima. Bet tai nereiskia kad jei butumet nemaitinusi MP, tai vaikas butu alkanas. Tuo atveju jai butu gana ir lasines. Taip kad MP padejo tiek, kad vaikas galejo valgyti kaip iprates, o "nelaukti kol pasveiks".
O teiginys apie tai kad viska galima ispresti - tai jus neteisi. Gal nepaskaitete kitu, negalinciu/neisprendusiu istorijas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wilija7: 10 rugpjūčio 2009 - 16:43
QUOTE(dange @ 2009 08 10, 17:21)
Abejotinas argumentas  g.gif Ar jūs ramiai ir gerai miegate, prisivalgiusi sunkiai ir ilgai virškinamo maisto nakčiai  bigsmile.gif

Ne, nes sąžinė dėl svorio graužia biggrin.gif O šiaip stengiuosi nevalgyti sunkaus maisto prieš einant miegot, kad neapkraučiau skrandžio.

QUOTE(wilija7 @ 2009 08 10, 17:25)
Oho. Nustebinote... Noreciau pakomentuoti, bet bijau, kad nuskambes labai kategoriskai... pati asmeniskai laikausi taisykles - niekada nepriekaistauti tevams, kaip jie mane augino, ka dare, ko nepadare... Nors tikrai esu pagalvojus, kas butu, jeigu butu... Bet suprantu, kad tokios teises neturiu. Ir viskas, ka galiu pasakyti, tai padekoti kad AS ESU  smile.gif

Na, nebuvo mano priekaištai pikti, nes ne man savo mamą mokyt, tačiau meluočiau pati sau, jei sakyčiau, kad man jokio skirtumo - maitinta aš MP ar ne.

QUOTE(Ievamul @ 2009 08 10, 17:28)
Ir kas nuo to butu pasikeite, jus protingesne butumet buvusi?

O iš kur gi aš žinau?

Papildyta:
QUOTE(Kava&arbata @ 2009 08 10, 17:30)
Bet del to gi nepradejot ja maziau myleti (savo mama)  4u.gif

Ne, žinoma, kad ne. Na, bet kokiu atveju čia ne vieta aiškintis savo jausmus mamai dėl nemaitinimo MP 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(HappyAngel @ 2009 08 10, 17:53)
Ne, žinoma, kad ne. Na, bet kokiu atveju čia ne vieta aiškintis savo jausmus mamai dėl nemaitinimo MP 4u.gif

Uzklausiau del to, kad yra labai negraziu postu ant nemaitinanciu 4u.gif (tiesiog Jus atsakete). Vadinasi kai kas skaito, kad galima smerkti nepazystamus zmones, bet kaitai paliecia labai artimai manau visi tie negrazus issakyti zodziai dingsta 4u.gif (nieko asmenisko Jums)
Atsakyti
QUOTE(Kava&arbata @ 2009 08 10, 17:59)
Uzklausiau del to, kad yra labai negraziu postu ant nemaitinanciu  4u.gif (tiesiog Jus atsakete). Vadinasi kai kas skaito, kad galima smerkti nepazystamus zmones, bet kaitai paliecia labai artimai manau visi tie negrazus issakyti zodziai dingsta  4u.gif (nieko asmenisko Jums)

Na, smerkti nemaitinančių (tų, kurios nusistato prieš MP iš anksto, net nebandę maitint) aš nesmerkiu, tiesiog nesuprantu jų ax.gif Lygiai taip pat nesuprantu ir savo mamos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(wilija7 @ 2009 08 10, 17:43)
Na tai jus teigiate kad MP padejo pasveikti? As is sito jusu pasisakymo galiu suprasti tik tiek, kad gydytoja pasake, puiku, kad maitinate MP, nes kito maisto mazylei negalima. Bet tai nereiskia kad jei butumet nemaitinusi MP, tai vaikas butu alkanas. Tuo atveju jai butu gana ir lasines. Taip kad MP padejo tiek, kad vaikas galejo valgyti kaip iprates, o "nelaukti kol pasveiks".
O teiginys apie tai kad viska galima ispresti - tai jus neteisi. Gal nepaskaitete kitu, negalinciu/neisprendusiu istorijas...

tai va interpretuojate savaip ir tiek. Vien tik su lašine gal būtų tekę ilgiau laukt sveikimo, nes juk Mp turi maistingų medžiagų. su lašine reikėjo tik papildomai gliukozės ir atskirai vaistų, kurie įveiktų ligos sukilėjus. tuo gerai, ne skuo mažiau sintetikos tuo geriau. Galėčiau ir daugiau apie tai rašyt, nes tada gana plačiai kalbėjomės su gydytoja.
o dėl antro komentaro nesupratot mano minties ir tiek. nes 1 mamytė rašė, apie tas pirmas minutes, kai vieni gali priglaust prie savęs leliuką kiti ne. Aš galėjau tik tą momentą kol nukirpo virkštelę gal 5 sek., ir buvom 3 paras atskirai. todėl nemanau, kad dėl Cp ar dėl kitko prarandamas ryšys., nors literatūroj apie tai rašoma (o tą laiką galima kompensuoti vėliau ir kaip teigiau maitinti ilgai)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -simona-: 10 rugpjūčio 2009 - 17:34
Ale ir krypstat į lankas smile.gif Atskirkit du dalykus - maitinimą MP ir auklėjimą. Juk nėra taip, kad maitinančios MP nepalieka vaiko nei minutei, o maitinančios mišinėliais mėto vaiką bele kur ir laksto kur nori smile.gif Maitinimas ir auklėjimas - atskiri dalykai, gali maiint mišinukais ir vaiko iš rankų nepaleist nei minutei, o gali MP prišaldyt savaitei laiko ir lėkt atostogaut.

Kitas dalykas - rėmimasis savo asmenine patirtim tai juokingai atrodo... Va mačiau du vaikus maitinamus MP, tris - maitinamus mišinukais, tai jau kad padarysiu išvadas apie bendras tendencijas smile.gif Yra juk tyrimai, kurie rodo, kaip maitinami vaikai mažiau/daugiau serga, būna savarankiškesni ar mažiau savarankiški ir pan. aišku, tie tyrimai dar ne absoliuti teisybė - bet padaryti bendras išvadas iš to, kad Marytės vaikas nesavarankas, nes jinai ilgai maitino - nu tai juokinga wink.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2009 08 10, 19:44)

Kitas dalykas - rėmimasis savo asmenine patirtim tai juokingai atrodo... Va mačiau du vaikus maitinamus MP, tris - maitinamus mišinukais, tai jau kad padarysiu išvadas apie bendras tendencijas smile.gif Yra juk tyrimai, kurie rodo, kaip maitinami vaikai mažiau/daugiau serga, būna savarankiškesni ar mažiau savarankiški ir pan. aišku, tie tyrimai dar ne absoliuti teisybė - bet padaryti bendras išvadas iš to, kad Marytės vaikas nesavarankas, nes jinai ilgai maitino - nu tai juokinga wink.gif

na apie marytes ar kazytes vaikus nieko negaliu pasakyt smile.gif tik apie savo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(wilija7 @ 2009 08 10, 10:28)
O jus klaidos nedarote?  smile.gif

ar cia klausimas buvo ar poziuris su klaustuku? Jeigu klausimas tai nepagavau kampo, o jiegu poziuris - tai jo keisti nesiruosiu, nes komentaras buvo skirta sne jums. Deja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-simona- @ 2009 08 10, 19:40)
na apie marytes ar kazytes vaikus nieko negaliu pasakyt  smile.gif  tik apie savo  ax.gif

Ir apie savo smile.gif Per maža imtis, kad daryti apibendrinančias išvadas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(manjana @ 2009 08 10, 21:49)
Ir apie savo smile.gif Per maža imtis, kad daryti apibendrinančias išvadas wink.gif

jeigu dar bus vaikučių..tai patirties dėl mp jau turėsiu ir remsiuos savim, savo pirmuoju vaikučiu smile.gif (aišku gali būti visiškai skirtingi atvejai, bet vis ne žalia) nes bent iš artimųjų rato nelabai yra kuo remtis daugiau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -simona-: 10 rugpjūčio 2009 - 21:33