QUOTE(Erszebeth @ 2009 08 11, 10:45)
Tai va, aš irgi kartais pagalvoju, kas būtų, jeigu būtų... Mano mažoji maitinama MP, o alergijas nuo to ar kito tik spėk gaudyti ir sekti. Nebesusigaudau kitąkart, nuo ko čia beria. Anksčiau, kai maitinau tik MP, studijavau savo valgiaraštį. Ypatingas chaosas prasidėjo, kai teko pradėti duoti daržoves, kruopas, dabar jau ir mėsytę. Ir vėl nebežinau, ar kalakutiena, kurią daviau dukrytei, ar mano suvalgytas pyrago gabaliukas buvo su kažkuo netinkamu. Dar yra toks dalykas, kad vyresniam vaikui susidūrus su alergenu, reakcija gali nekilti. O mano dukrytė per MP jau tiek ir tiek prisiragavusi "nekaltų" morkyčių (kai į galvą ilgai neatėjo, jog gali berti nuo morkos, kuri rekomenduojama net kaip pirma daržovė, kurią paragauja kūdikis), kad dabar jau kažin ar išvis gyvenime kada galės valgyti morkas... O jeigu būtų negėrusi MP ir pirmą kartą su karotinu susidūrusi tik 5-6 mėnesių, kai prasideda primaitinimas, gal ir būtų nealergiška

Aišku, čia tik pasvarstymai, šiaip jau bant man maitinimas MP turi daugiau privalumų, nei trūkumų.
Mergaites jus nesijaudinkite jeigu MP maitinamas leliukas irgi serga. Tai absoliuciai normalu

Juk imunitetas turi susiformuoti, o organzimas yra organizmas.

MP daro didele itaka sveikatai, bet nekeicia genu, prigimties bei virusines sitaucijos aplinkoje. Jeigu siuacia kiauliu gripas na tai maitinamas leliukas gali buti ir neisimtis. arba jiegu mama laiko vaika "ant skersvejo" tai joks MP nepades ir t.t. Vertinti MP nauda reiketu net praejus paauglystei.
O siaip tai cia yra abejotina, kad per MP patapo alergiska morkoms, nes mamos pienas turi savo sudeti ir nuo to ar suvalgysi kotleta ar morka ar banana - VISISKAI VIENODAI. As esu spec.mamu programoje kurioje profesorius kaip tik deste sia tema, kad tai yra nusistovejas poziuris, bet jokia teisybe. Jau tai yra irodyta ir pakartota 15 kartu perirodant. Alergiskumas yra igyjamas vis dazniau ir dazniau, o kodel tai atsitinka su vienu greiciau su kitu veliau mokslininkai dar nera vieningi. Dabar netgi alergiskais tampa zmones ir vidutinio amziaus. Todel sieti alergija su MP yra nelabai tikslinga. Vien jau jeigu vaikas yra cezariu gimdytas tai jau vienareiksmiskai potencialus alergikas. Galu gale vienas vaikiukas turi vienokiu alialiu (zymenu) imunineje sistemoje, kitas kitokiu, nesvarbu kad brolis ir sesuoarbu kaip jis maitintas.
Papildyta:
Įdomu tai, kad mišinukų gamintojai turėtų būti suinteresuoti užsakinėti tyrimus... Bet kažkaip jų nesimato
Tokiu tiesioginiu ir nebus manau, bet yra daug netieisoginiu, pvz. visai nesenai girdejau per televizija tyrima /deja neturiu saltinio reikestu paisiekoti/ kad motinos pienas vos ne toksiskas. net sukrutau, na galvoju ... kas cia gi dabar per bajeris. Pasirodo tyre vos ne kelias mamas kurios dirbo kenksmingoje aplinkoje ir po to maitino kudikius, ju piene buvo aptikta labai daug kazkokiu ten kenksmingu medziagau /kokiu nepamenu - bet tokiu kurios persiduoda per piena - nes ne visos persiduoda/ tiketina tai sunkieji metalai, o kudikiu kraujyje buvo koncentrcija dar didesne. Na zodziu. padare dideli burbula is to, o kiek mamu isgirdo A ... tikrai daug, o vat Z-tu pasidomejo vos kelios. Vat stai ir propaganda gavosi, o pasirodo sita bajeri uzsake kakzokia abejotino detokso programa ar tai firma daranti detokso marketinga. Ir sakyciau tas pateikimas buvo visai nevykes, niekas nepristate kodel tas tyrimas darytas, kam jis reikalingas. Motinos isgirdo MP toksiskas nu i viskas... i paskui garantuotai dar skleide pacios informacija, kur nei pagrindo nera nei esmes.