Įkraunama...
Įkraunama...

Debatų tema maitinančioms MP ir mišinukais

didesnes judejimo laisves nei maitidama MP niekad negauciau. i kelione vaziuoji sau ramiausiai. nei reik buteliuku veztis, nei paskui sveciuose plaut, sterilizuot, sildyt, vel plaut doh.gif man tai butu per didelis vargas. o taip papa davei ir laiminga sau
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2009 08 07, 21:26)
didesnes judejimo laisves nei maitidama MP niekad negauciau. i kelione vaziuoji sau ramiausiai. nei reik buteliuku veztis, nei paskui sveciuose plaut, sterilizuot, sildyt, vel plaut  doh.gif  man tai butu per didelis vargas. o taip papa davei ir laiminga sau

Būtent. bigsmile.gif

Beje, kai tik pirmą vaiką auginau, teko su panašaus amžiaus, bet mišiniu maitinamu kūdikiu kartu užmiestyje būti. Mama pamaitino prieš išvažiuojant ir buvo rami, nes po 2-3 val turėjom grįžti. O ėmė ir sugedo mašina vidury miškų. Mano mergina ką - MP su savim, jokių bėdų, o va jiem streso ir nemenko buvo, nes artėjo maitinimo metas, kur pašildyt vandenuką mišiniui nėr...
Ateityje visad apsidrausdavo išvažiuodami, nes nemenkai paverkė vaikytis, kol gavo savo maistuko dozę. unsure.gif Bet štai - jau ir nepatogumas jum...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emilė: 07 rugpjūčio 2009 - 20:33
o kaip nakti?atsikeli, akys limpa. atsimerkt neiseitu net su lauztuvo pagalba, oreik eit i virtuve, gaminti misinuka... feeee. cia tai durnizmas. Sako XXI amzius, o renkasi pacius sudetingiausius ir labiausiai varginancius metodus lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2009 08 07, 21:34)
o kaip nakti?atsikeli, akys limpa. atsimerkt neiseitu net su lauztuvo pagalba, oreik eit i virtuve, gaminti misinuka... feeee. cia tai durnizmas. Sako XXI amzius, o renkasi pacius sudetingiausius ir labiausiai varginancius metodus  lotuliukas.gif

Sako, kad mišinuku maitinamas kūdikis išmiega visą naktį. Kai kurioms tai tampa ankstyvo nujunkymo priežastimi.

Nuo savęs galiu pridėt tokį žindymo privalumą. Per MP vaiką toliau jį "pratinu" prie žmonių maisto: jame yra ir E, ir dar kokio taršalo (tokie jau laikai, netikiu, kad yra likusi bent mažiausia ekologiška oazė pasaulyje, kurioje būtų viskas tobulai švaru). Pirmą dozę gavo būdamas pilve. Duodama mišinuką pratinčiau prie karvės maisto.
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2009 08 07, 21:34)
o kaip nakti?atsikeli, akys limpa. atsimerkt neiseitu net su lauztuvo pagalba, oreik eit i virtuve, gaminti misinuka... feeee. cia tai durnizmas. Sako XXI amzius, o renkasi pacius sudetingiausius ir labiausiai varginancius metodus  lotuliukas.gif

Aš daugiausia nusitraukinėju pieną, nes dukrytė nuo pat gimimo yra neapsisprendus valgytoja biggrin.gif ir valgo bele kaip - dažniausiai kas 6-7 valandos, tad pienuko smarkiai sumažėja, o tada bac! ir užeina laikotarpis, kai ji nori valgyti dažniau. Jei nenusitraukinėčiau, pienuko staigiai neliktų. Tad iš tos pusės žiūrint, nelengva ir man (priimu nuoširdų gailėjimąsį biggrin.gif ), tačiau nesigailiu nei kiek, kad tenka taip "pavargti" ax.gif
Taip, kaip net minties nekilo gimdyt su epidūru, taip nekilo minties nemaitint MP. Nežiūriu į tai kaip į kažkokią auką, tiesiog manau, kad MP yra geriausia mano vaikui smile.gif Nors kas mėnesį užpuola pieno krizės, aš vis tiek nenuleidžiu rankų ir tikiuosi išmaitinti bent iki metukų, kad nereiktų mišinukų jai gerti.
Nemaitinančių akimis greičiausiai esu didžiausia kvaiša, kad šitaip "vargstu bei apriboju savo laisvę", tačiau jei būtų galima atsukti laiką atgal, nieko nekeisčiau net ir žinodama, kad nuo pat dukrytės gimimo teks pakovoti dėl MP gaminimosi.
Ar verta taip "vargti"? Mano nuomone verta. Nuginčyt fakto, kad MP vis tik yra geriausia tai, ką galim duoti savo naujagimiui/kūdikiui, turbūt negalėtų nei viena. Net ir gydytojai, dažniausiai turintys skirtingas nuomones beveik visais klausimais, dėl šito dalyko sutaria smile.gif

ps Kad negalvotų kas nors, jog traumuoju savo vaiką, kišdama jai MP (juk taip retai tevalgo, kam jai?!), turiu pasakyti, kad nevalgadieniais ji po 6-7 valandas nevalgo nieko, ne tik MP.

Buvo kalbama apie gailestį MP maitinančioms. Kodėl gailestį reiktų jausti tai, kuri savo noru daro tą ar aną?

Atsakyti
QUOTE(HappyAngel @ 2009 08 07, 21:55)

nutrauktas MP vistiek lieka MP smile.gif o ne surogatas
Atsakyti
QUOTE(wilija7 @ 2009 08 07, 20:57)
O jus isitikinusi, kad nepersistengiate?  g.gif  senoliu ismintis sako "yra laikas ir saikas" Na pagalvokime, jeigu vestumete vaika i mokykla uz rankos iki kokiu 16 metu, tai jis butu labiau saugus gatveje negu eidamas vienas, bet ar to reikia?  g.gif 
Tikrai neesu pries maitinancias nusistacius, tik daznai nemaitinancios yra puolamoas ir isvadinamos "negeromis, svanaudemis" mamomis. Todel manau jos irgi pasisako kategoriskai ar kartais piktai...

Ir tikrai del savo vaiku padaryciau viska, kad jie butu sveiki ir laimingi. Taciau nei su sveikata, nei su tuo labiau laime MP man nesisieja. MP yra maistas, kuriuo galima patenkinti kudikio iki 6 menesiu valgymo poreikius. Bet laimes tame nematau...

Dėl ko yra persistengiama? Dėl to, kad mamai ir vaikui yra patogu ir naudinga ilgas žindymas?
Ir vos tik prakalbama apie ilgesnį žindymą iškart yra iškeliamas nesavarankiškumas iki pilnametystės. Tai parodo paniką maitinančioms mamoms iš Jūsų pusės. Jei Jūs negerbiate kitų pasirinkimo, kodėl Jus turėtų gerbti

Jūs nematote laimės - kiti mato. Vieni tiki medicina - kiti ne.

QUOTE(wilija7 @ 2009 08 07, 21:17)
...neissigando sunkumu... tiesiog nemato prasmes save daryti "aukomis", jei maitinimas MP nera sklandus. O del pavydo tai tikrai nepergyvenkite, "uzsiciklinusioms" del maitinimo ir MP naudos, jei ka ir jauciu tai geriau atspindi zodis "gailestis"  smile.gif

Jaučiate gailesti dėl to, kad mes tikim realiu dalyku. O tiems medikams (kiek teko susidurti, tai didžioji dauguma), kurie tikina savo pacientus MP nauda, irgi jiems jaučiate gailestį.
Atsakyti
QUOTE(HappyAngel @ 2009 08 07, 20:55)
Nors kas mėnesį užpuola pieno krizės, aš vis tiek nenuleidžiu rankų ir tikiuosi išmaitinti bent iki metukų, kad nereiktų mišinukų jai gerti.

Dėl daugelio dalykų sutinku, bet kodėl tas mišinukas toks baubas? blink.gif Klausiu, nes ir kitur esu susidūrusi su mišinuko prilyginimu vos ne nuodui, ir būtent tai maitinančios mišinuku neretai supranta kaip tiesioginį kaltinimą joms iš maitinančių MP pusės. Kodėl bijote duoti mišinuką netgi tokiam vaikui, kuris jau valgo daržoves, kruopas, mėsą, galbūt ir pieno produktus? Aš, kai reikėjo, mišinuką daviau lengva ranka, ir nemaniau, kad darau kažką blogo vaikui. Juk vertingojo pieno, kiek jo buvo, aš duodama mišinuką neatėmiau. Atvirkščiai - be mišinuko, vien pakabinta ant pustuščio papo, ji būtų nusilpusi, netekusi skysčių ir t.t. Pieno dėl to nesumažėjo, o su laiku padaugėjo, nes mišinuku visada primaitindavau tik po žindymo krūtimi, o vaikas buvo ramus, nealkanas, neliko streso, ir pienas "grįžo". Padėtis pagerėjo - mišinuko nebeduodu, bet ne dėl to, kad jį laikau blogybe. Dukrytė jau dukart per dieną valgo košę, o kitiems kartams paprastai pakanka mano pieno. Nors būna dienų ir situacijų, kai išgeria ir mišinuko.
Atsakyti
QUOTE(wilija7 @ 2009 08 07, 18:57)
1. as galejau, bet nemaitinau ir priezastis jau isvardinau, jos man neatrodo kvailos  g.gif
2. o be maitinimo MP artumo nejauciate?  g.gif Nenoreciau vaikui buti reikalinga del "papo", kaip ir kai jau paauga, kad manes vaikui reiketu pvz. "del pinigu" g.gif
3. Na jeigu ir nerukote ir alkoholio nevartojate, tai negi ir maisto visiskai rinktis nereikia? as esu ir macius ir girdejus ir skaicius kaip mamos vargsta su maistu, kad vaikams pilvo nepustu, nebertu ir t.t. O jei kas biski, tai tuoj griebiasi uz galvos, "va ir vel ne ta suvalgiau ar ne taip sukramciau..." O alkoholio saikingas vartojimas - nieko blogo manau... 2-3 metus be vyno taures ar alaus stiklines tikrai sunku butu (aisku imanoma, bet turetu buti aiskus tikslas)
Papildyta:
O jus isitikinusi, kad nepersistengiate?  g.gif  senoliu ismintis sako "yra laikas ir saikas" Na pagalvokime, jeigu vestumete vaika i mokykla uz rankos iki kokiu 16 metu, tai jis butu labiau saugus gatveje negu eidamas vienas, bet ar to reikia?  g.gif 
Tikrai neesu pries maitinancias nusistacius, tik daznai nemaitinancios yra puolamoas ir isvadinamos "negeromis, svanaudemis" mamomis. Todel manau jos irgi pasisako kategoriskai ar kartais piktai...
Ir tikrai del savo vaiku padaryciau viska, kad jie butu sveiki ir laimingi. Taciau nei su sveikata, nei su tuo labiau laime MP man nesisieja. MP yra maistas, kuriuo galima patenkinti kudikio iki 6 menesiu valgymo poreikius. Bet laimes tame nematau...

1. neatsimenu jusu priezasciu doh.gif
2. jauciu daug kur suartejima su vaiku - eidama su juo i lauka, maudydama, maitindama zmoniu maistu, zaisdama.. taip pat ir jauciau suartejima maitindama MP.
3. Man neproblema visai atsisakyti alkoholi, nes man jis paprasciausiai neskanus. Pries nestuma ir dabar (jau baigus maitinti) geriu tik toki alkoholi, kurio nesijaucia begeriant.. Ir tai tik paskanavimui.. P vyno aplamai nemegstu ir negeriu (nors dabar madinga labai biggrin.gif ) Tad man ir 10 metu be alkoholio nebutu problema 4u.gif
na nelaimes irgi nematau tame, kad maitinami vaikai ilgiau ne i6 menesius blush2.gif
QUOTE(Shatura @ 2009 08 07, 19:16)

1. o man atrodo kvailos. cia tas pats, kas duoti vaikui cipsu vietoj normaliu bulviu. "Galiu duot, bet neduodu, nes laimes virdama bulves nejauciu. geriau nusipirkti cipsu ar bulvyciu is makdako"
3. o tai tipo kol issirenki normalu misinuka, tokiu problemu su pilvo putimais, kietejimais ir berimais nebuna????

drinks_cheers.gif

QUOTE(Erszebeth @ 2009 08 07, 20:31)
Dėl daugelio dalykų sutinku, bet kodėl tas mišinukas toks baubas?

Nieks nesako, kad misinukas baubas.. Tik sakom, kad jei yra galimybe MP maitinti - tai yra geriau nei misinukas.. Todel, kad misinuke sintetiniai vitaminai - o MP naturalus; todel kad mes nezinome kuo karves sere ir kokios kokybes pienas - tad nereikia sakyti, kad MP pieno kokybe daug prastesne del mamos maisto ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2009 08 07, 22:31)
bet kodėl tas mišinukas toks baubas? 

Ne baubas, bet ir ne lygiavertė alternatyva MP, kol vaikui dar nėra metų (tiek mažiausiai pediatrai rekomenduoja maitint kūdikį MP arba mišiniu). Mišinukas, sakyčiau, išeitis iš susiklosčiusios situacijos, kai žindyt sunku arba neįmanoma.

Atsakyti
QUOTE(vavava @ 2009 08 07, 21:38)
Nieks nesako, kad misinukas baubas.. Tik sakom, kad jei yra galimybe MP maitinti - tai yra geriau nei misinukas.. Todel, kad misinuke sintetiniai vitaminai - o MP naturalus; todel kad mes nezinome kuo karves sere ir kokios kokybes pienas - tad nereikia sakyti, kad MP pieno kokybe daug prastesne del mamos maisto ax.gif

QUOTE(GiedrėM @ 2009 08 07, 21:38)
Ne baubas, bet ir ne lygiavertė alternatyva MP, kol vaikui dar nėra metų (tiek mažiausiai pediatrai rekomenduoja maitint kūdikį MP arba mišiniu). Mišinukas, sakyčiau, išeitis iš susiklosčiusios situacijos, kai žindyt sunku arba neįmanoma.

Ir aš juk nesakau, kad mišinukas vertingesnis už MP ar jam lygiavertis. Bet iš HA pasisakymo susidaro įspūdis, kad žindymas jai yra būdas išvengti to baisiojo mišinuko doh.gif Tik ar yra ko vengti, jeigu vaikas išgeria VISĄ MP kiek jo prisigamina ir nori dar? Vis vien geriau kankinti vaiką, rikdyti alkaną, kad tik nereikėtų duoti mišinuko? Juk tokiu atveju primaitinamas vaikas negaus MP mažiau, nei gautų neprimaitinamas (turiu omeny tą atvejį, kai primaitinama tiktai pirma išvalgius abu (.) ).
Atsakyti
QUOTE(Shatura @ 2009 08 07, 22:23)
nutrauktas MP vistiek lieka MP smile.gif o ne surogatas

Ji negeria jo ir iš buteliuko nevalgadienių metu, šaldau. O jau kai geria, tai tik iš krūties.

QUOTE(Erszebeth @ 2009 08 07, 22:31)
Dėl daugelio dalykų sutinku, bet kodėl tas mišinukas toks baubas?  blink.gif

Ne ne ne, nesupraskit manęs neteisingai - Jūsų atveju taip pat būčiau damaitinus mišinuku, juk natūralu, kad norėjote dukrytei geriausio, o jei vaikas verkia iš alkio ir svoris neauga, tai net apie gerą kalbos negali būt, ką jau čia geriausia schmoll.gif
Mūsų atvejis kitoks - pieno būtų, jei duktė valgytų normaliai. Kadangi ji nevalgiukė, vietoj jos pieno gamybą stimuliuoju aš, kad jo būtų, kai jai vėl ateis "valgomasis" laikotarpis smile.gif Tačiau jei pienas baigtųsi, maitinčiau mišinukais, nes paprasčiausiai nebūtų kito pasirinkimo. Kol tas pasirinkimas yra, norėčiau išsiversti be jų 4u.gif
Atsakyti