Įkraunama...
Įkraunama...

Taupau kaip išmanau - 3 d.

Jau susitvarkiau nemokama maitinima,nes ir pavasari kazkiek buvau nemokamose,tai nors kokia parama,nereikia mergaitems kasdien pinigeliu duoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sapokliaka @ 2009 09 04, 22:26)
na nesuprantu as tokios logikos (kalban apie Liuto2006 atveji). Vyras neteko darbo, bando ikurti kazka savo. Tai super... Zmogus stengiasi, nori, o pastangos dazniausiai ir buna ivertintos...
Na blogiausiu atveju nepasiseks ir sudegs tie pinigai (ne milijonas litu gi). Na ir kas? tai tik pinigai, kuriuos galima uzsidirbti.
Negi geriau butu, kad jis nieko nedarytu, tik graziai atrodytu ant sofos ir leistu tas santaupas maistui ir kasdieniniams poreikiams?
Idomu, ka kalbetumete, jei viskas pasiseks?
Aisku, sutinku, kad seima turi tartis, kur leisti pinigus. Tik niekaip nesuprantu, kaip galima nepritarti geranoriskai iniciatyvai ateityje gyventi geriau....
Nezinau, bet mano seimoje nera mano santaupu ar MB santaupu - jos bendros.
Kaip ir pinigai.... Nesuprantu tu seimu, kur kiekvienas turi savo pinigus ir uz viska moka per puse, jei kazkuris pinigu neturi - kitas paskolina (pazistu tokiu seimu). Skolas  vienas kitam saziningai atiduoda, kai gauna pajamu...
Kalbu ne apie bendrą biudžetą, o apie bendras santaupas. Ir nematau, kodėl vieno idėja turi būti priimama visai negalvojant, tarsi taip ir priklauso. Pinigus taupiau ir aš. Galbūt turėjau savo planų.
O gerais norais kelias į pragarą grįstas, ir tai ne mano sugalvota, o liaudies išmintis. rolleyes.gif
Nesakau, kad reikia neduoti, sakau, kad turiu teisę neduoti, jeigu nenoriu. T.y. neprivalau. O jeigu toks mano atsisakymas vyrui sukeltų abejones dėl šeimos prasmingumo, tai man irgi sukeltų labai stiprias abejones tuo pačiu klausimu. biggrin.gif
Sakot - kaip kalbėčiau, jeigu viskas gerai pasisektų? Man nepatiktų jau pats faktas, kad naudojamasi mano santaupų dalimi man nesutinkant.
Lygiai taip pat paklausiu - o ką jūs kalbėtumėt, jeigu tas biznis nepasiteisintų, bet surytų visas jūsų santaupas, įklampintų jus į skolas, ir jūs ne tik turėtumėt pragyventi ir tebevykdyti finansinius įsipareigojimus, bet dar ir dengti įsiskolinimus?
O verslas, toli gražu, ne visada yra sėkmingas.
Nesakau, kad visiems iš eilės jis bus nesėkmingas. Bet gali būti ir taip. Deja. mirksiukas.gif

Beje, jūs laisva daryti su savo santaupomis ką tinkama, kaip ir visi likusieji šio pasaulio žmonės. O tai yra ir tos, kurios norėtų savo santaupomis disponuoti, o ne tik šeimoje būti "dar vienu kraneliu, iš kurio teka pinigėliai" į bendrą šeimos katilą. rolleyes.gif Be teisės jais disponuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 04 rugsėjo 2009 - 23:03
aj baikit, visokių yra tų šeimų biudžetų: ir atidalintų, ir mišraininių 4u.gif Taigi dėl skonio nesiginčijama, čia tas pats, kas sakyt "nesuprantu, kaip žmonės nešioja kelnes, kai man suknios patinka", arba piktintis, kam kiti gyvena bute, jei jums patinka name smile.gif

Labai skirtingų žmonių ir situacijų yra. Ir toje laidoj, Kur dingsta pinigai, mačiau tam tikrais atvejais Odeta patardavo vesti atskirus biudžetus: t.y. pasidalinti išlaidas, ir vesti biudžetėlius atskirai. Berods tai buvo tik tokiais jau ekstra sunkiais atvejais g.gif

Bet kitiems gali taip patikti ir šiaip, kai pvz. taupymo atžvilgiu požiūriai kardinaliai skiriasi. Tai kas čia bus, jei vienas taupys, kitas švaistys (o katilas bendras)? Ir tik nereikia iš kart sakyt- skyrybos. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2009 09 05, 00:00)
Kalbu ne apie bendrą biudžetą, o apie bendras santaupas. Ir nematau, kodėl vieno idėja turi būti priimama visai negalvojant, tarsi taip ir priklauso. Pinigus taupiau ir aš. Galbūt turėjau savo planų.
O gerais norais kelias į pragarą grįstas, ir tai ne mano sugalvota, o liaudies išmintis.  rolleyes.gif
Nesakau, kad reikia neduoti, sakau, kad turiu teisę neduoti, jeigu nenoriu. T.y. neprivalau. O jeigu toks mano atsisakymas vyrui sukeltų abejones dėl šeimos prasmingumo, tai man irgi sukeltų labai stiprias abejones tuo pačiu klausimu.  biggrin.gif
Sakot - kaip kalbėčiau, jeigu viskas gerai pasisektų? Man nepatiktų jau pats faktas, kad naudojamasi mano santaupų dalimi man nesutinkant.
Lygiai taip pat paklausiu - o ką jūs kalbėtumėt, jeigu tas biznis nepasiteisintų, bet surytų visas jūsų santaupas, įklampintų jus į skolas, ir jūs ne tik turėtumėt pragyventi ir tebevykdyti finansinius įsipareigojimus, bet dar ir dengti įsiskolinimus.
O verslas, toli gražu, ne visada yra sėkmingas.
Nesakau, kad visiems iš eilės jis bus nesėkmingas. Bet gali būti ir taip. Deja.  mirksiukas.gif

Tiesa sakant, nieko nesakyciau. Sakyciau, kad tai dar vienas gyvenimo issukis, kuri reikia priimti ir nugaleti. Dar karta pasikartosiu, kad tai - tik pinigai...
Mes aptarinejome konkretu atveji. Vyras sugalvojo kurti versla. Nezinau, koks ten tas verslo planas, bet nemanau, kad kas nors siais laikais bando kurti kazka, pries tai nepasvarstes ir nepasiskaiciaves...
taip, verslas nera visada sekmingas. Bet rizikuoti, manau, verta (netekus darbo, turint minciu ir ideju)...
Musu diskusija siuo atveju yra tokia nelabai prasminga. Gal jus galite atsakyti i klausima, ka pasirinktumete jus?
-Nedaryti nieko, ieskoti darbo ir buti samdomu darbuotoju, bet tureti tas santaupas ir ju neliesti?
- Surizikuoti, investuoti tas pacias santaupas vardant to, kad GALBUT pasiseks?

as, asmeniskai, rinkciausi antraji varianta. Primenu, kad situacija tokia, jog zmogus neteko darbo ir vietoj to, kad sedetu namie, bando pagerinti seimos padeti. Visuomet reikia kazka aukoti (siuo atveju santaupas), kad veliau galetum tiketis gauti keleriopai daugiau (bet ne visada).. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sapokliaka: 04 rugsėjo 2009 - 23:12
QUOTE(mergaiciumama @ 2009 09 04, 22:48)
Jau susitvarkiau nemokama maitinima,nes ir pavasari kazkiek buvau nemokamose,tai nors kokia parama,nereikia mergaitems kasdien pinigeliu duoti smile.gif

super thumbup.gif
kasdien šilti visi pietūs ir sriuba ir antras thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sapokliaka @ 2009 09 04, 23:10)
Musu diskusija siuo atveju yra tokia nelabai prasminga. Gal jus galite atsakyti i klausima, ka pasirinktumete jus?
Aš neaiškinčiau, kad nesuprantu "kaip galima vyrui/žmonai "neduoti" pinigų ir kam tada šeima?" lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Jūsų komentaras, kad "tai tik pinigai" - labai geras, kol tų pinigų yra. Kai jų nebelieka, o lieka tik skolos, pinigai nebėra "tik pinigai". Jie tampa "didžiule problema".

O į temą - nematau jokio jokio ryšio tarp "pradėsim verslą" ir "taupau, kaip išmanau". Verslo pradžia - vienos išlaidos. lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 04 rugsėjo 2009 - 23:19
QUOTE(mititėja @ 2009 09 05, 00:18)
Aš neaiškinčiau, kad nesuprantu "kaip galima vyrui/žmonai "neduoti" pinigų ir kam tada šeima?"  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Jūsų komentaras, kad "tai tik pinigai" - labai geras, kol tų pinigų yra. Kai jų nebelieka, o lieka tik skolos, pinigai nebėra "tik pinigai". Jie tampa "didžiule problema".

O į temą - nematau jokio jokio ryšio tarp "pradėsim verslą" ir "taupau, kaip išmanau". Verslo pradžia - vienos išlaidos.  lotuliukas.gif

Bet i mano klausima jus neatsakete. Kuri varianta pasirinktumete?

o tai jums "pradedu versla" ir "taupau" atrodo priesingybes? koks taupymo tikslas?
Atsakyti
QUOTE(kastonele @ 2009 09 04, 23:33)
o kai jis nori pvz kokio sekso tegul man sumoka lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  kai aš noriu, aš jam sumoku lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

nu tokiu atveju geriau abiem is karto noret sekso, kad nereiketu moket, o gautus tokie mainai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(marinatas @ 2009 09 05, 06:28)
nu tokiu atveju geriau abiem is karto noret sekso, kad nereiketu moket, o gautus tokie mainai smile.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif aha, kur as cia skaiciau, kad pamazu pereisim prie naturiniu mainu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sapokliaka @ 2009 09 05, 00:30)
Bet i mano klausima jus neatsakete. Kuri varianta pasirinktumete?
Aš nediskutuoju, verta pradėt verslą, ar ne. Todėl tikrai nesiruošiu aiškinti, ką pasirinkčiau.
Replikavau į jūsų kategorišką pareiškimą apie šeimos reikalingumą.

QUOTE(Sapokliaka @ 2009 09 05, 00:30)
o tai jums "pradedu versla" ir "taupau" atrodo priesingybes? koks taupymo tikslas?
Taip, priešingybė. Taupymas - stengimasis kuo mažiau išleisti jau turimų pinigų (lėšų, pajamų - kaip norit, taip vadinkit).
O verslo prdėjimas - IŠLAIDOS. Be to, verslas, kaip toks - ne taupymas, o bandymas daugiau uždirbti.
Apsidrausdama nuo tolesnių tuščių išvedžiojimų iš sykio parašysiu, kad jeigu bandymas daugiau uždirbti - irgi taupymas, tai bandymas susirasti geresnį darbą - irgi taupymas. Ir dar taupymas - bandymas susirasti vyrą milijonierių. lotuliukas.gif

O grįždama prie taupymo, manau, kad kiekvienas iš sutuoktinių turi teisę neleisti panaudoti jo dalies santaupų. Jeigu nenori. Tiesiog TURI TEISĘ. Aišku?
O apie verslą ir jo sėkmę gal padiskutuosime po kelių metų (kai būsite pabandžiusi kokį versliuką užkurti) ir kitoje temoje... mirksiukas.gif
Atsakyti
o kai jis nori pvz kokio sekso tegul man sumoka lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  kai aš noriu, aš jam sumoku lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
labas rytas, na ka vakar buvom apsiprekint, tai galiu pasigirti neprisipirkom jokiu nesamoniu ir kaip nekeista isleidom tik 82 lt. tai su vyru buvom patys apake, kad mes taip galim, nes panasiom sumom baigdavosi nuejimas nusipirkti batono blink.gif thumbup.gif

QUOTE(marinatas @ 2009 09 05, 06:28)

io geras thumbup.gif lotuliukas.gif anekdotas i sita tema:
Žmona sako sutuoktiniui: - dabar krizė, tai už viską teks mokėti.
Sutuoktinis: - gerai…
Grįžta iš darbo vyras,
Žmona: - valgysi?
Vyras: - taip.
Žmona: - 50 lt …
Vyras susimoka …
Vakare apsižiūri vyras, kad saga ištrūkus.
Vyras sako žmonai: - gal įsiūsi?
Žmona: - 20 lt…
Vyras susimoka…
Naktis..
Žmona: - Jei ko nors prisigalvosi, 100 lt…
Vyras: - Oj ne… Turiu tik 70 lt…
Atsigula abu, nusisuka ir miega…
Naktį vyras prabunda nuo šurmulio.. Atsisuka į žmoną, o ta atsisėdus rausiasi po rankinuką..
Vyras: - ką ten darai? Ko nemiegi?
Žmona: - ieškau 30 lt tau paskolint…
lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nenyte: 05 rugsėjo 2009 - 10:08