Įkraunama...
Įkraunama...

Taupau kaip išmanau - 3 d.

QUOTE(niedulis @ 2009 09 04, 22:44)
Neseniai sutikau buvusia bendradarbe. Dabar ji dirba laidojimo namuose. As jai sakau:jau jus tai tikrai krizes nejauciate. O ji: jauciam ir dar kaip. Na nemirsta pagyvene zmones, nebent jauni prisimusa. Ir, sako, padarem isvada, kad zmones sveikiau maitintis pradejo.
mirsta tie senukai kaip ir mire, tik vaikai jau taupo - sarvoja namuose arba veza tiesiai is lavonines saldytuvo i kapines be jokio sarvojimo. Kalbejau su pazistamu kunigu tai pasakojo, kad daznai tik kapo duobe pasventint praso, o misioms su mirusiojo karstu baznycioj pataupo - geriau nuperka sudetines uz kelis ar keliasdesimt (didesniuos miestuos) numireliu per vienas (sitos pigesnes) 4u.gif
jaunas prisimuses daznai tevus pensininkus turi su santaupom, tai jie dar ir leidzia sau prabanga - laidojimo namus...
Papildyta:
QUOTE(mititėja @ 2009 09 05, 10:16)
O grįždama prie taupymo, manau, kad kiekvienas iš sutuoktinių turi teisę neleisti panaudoti jo dalies santaupų. Jeigu nenori. Tiesiog TURI TEISĘ. Aišku?
O apie verslą ir jo sėkmę gal padiskutuosime po kelių metų (kai būsite pabandžiusi kokį versliuką užkurti) ir kitoje temoje...  mirksiukas.gif
pasirasau po kiekvienu zodziu. Idealizmas gerai, bet reikia ir galva ant peciu tureti. Pazistama su vaiku skyres su vyreliu, kurio akyse nemate po vestuviu (santuoka buvo per klaida sukurus su niekur nedirbanciu alkoholiku be atsakomybes jausmo), tai jos asmenines santaupas banko saskaitoje turetas skyrybu prasymo pateikimo diena padalino per puse jai ir vyreliui, nors ano ten ne sudilusio skatiko nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(mergaiciumama @ 2009 09 04, 23:48)
Jau susitvarkiau nemokama maitinima,nes ir pavasari kazkiek buvau nemokamose,tai nors kokia parama,nereikia mergaitems kasdien pinigeliu duoti smile.gif

Labai jums gerai, kad gaunate nemokamą maitinimą, nes mano sesė negauna, tai dienai pietums ji išleidžia 4lt, bet ir tai valgo kas pigiausiai būna... O grįžus namo vis tiek nori valgyti...
Atsakyti
QUOTE(flooding @ 2009 09 05, 11:21)
Labai jums gerai, kad gaunate nemokamą maitinimą, nes mano sesė negauna, tai dienai pietums ji išleidžia 4lt, bet ir tai valgo kas pigiausiai būna... O grįžus namo vis tiek nori valgyti...
vasara i mokykla kur socialiai remtinus vaikus maitino ejom, tai uz 3-4 Lt suauge zmones normaliai pavalgydavom - sriuba iki lito kainuodavo, o karstas ~2-3 litus, plius ten labai skanias bandeles kepe uz 0,5-0,6 Lt smile.gif
Sriubai priekaistu neturiu, karstas tai kaip visada mokyklinis - desreles su bulviu kose ir pomidorais/agurkais, varskes apkepas, kotletas (mesa perpus su bulka/ryziais), plokstainis... kazkada net ant cepelinu pataikem essen.gif
su virejom kalbejom, kad vaiko dienos pietums 4 litai skirti, tai jei desreles virdavo, dar sugebedavo jogurto indeli, sureli ar banana nupirkt i keturiu litu suma dienai tilpdamos 4u.gif
speju, kad maitinimo kainos nuo to, kas maitina priklauso smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2009 09 04, 16:59)
GPM buvo mokamas, jei indeliu palukanu suma virsija 2000 Lt per metus, reikia pasiziureti VMI, ar sita nuostata nesikeite 4u.gif

Noriu patikslinti, kad GPM apsimokestina tik užsienio bankuose laikomų indėlių palūkanos. Lietuvos bankuose laikomų indėlių palūkanos neapsimokestina GPM, nesvarbu, ar suma iki 2000, ar virš 2000Lt per metus.
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2009 09 05, 11:37)

speju, kad maitinimo kainos nuo to, kas maitina priklauso smile.gif

Tikrai taip. Ir dar nuo valganciuju srauto. Mano bendradarbes sekmingai vaiksto i mokyklas pietauti. Pabandziau kelis kartus savo vaiko pradineje mokykloje papietauti. Brangu. Vaikisko dydzio karbonadziukas virs 5 litu. Maltiniai pigesni, bet niekada maltos mesos gaminiu nevalgau vieso maitinimo istaigose. Ir ta bulviu kose, skiesta vandeniu. Bet tikrai yra mokslo istaigu, kur maitina labai skaniai ir jei butu arciau, tikrai pietauciau Alytaus kolegijoje.
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2009 09 04, 19:28)
  Aš manau, kad niekas niekam neprivalo pinigų "duoti" jeigu tai yra bendri pinigai. Kiekvienas turi teisę neleisti "savo" dalies investuoti į tai, kas atrodo nepatikima. Antraip - labai greitas kelias į bankrotą. Manau, kad bendras šeimos santaupas galima leisti tik abipusiu susitarimu. O ne vienas "užsimanė", o kitas "privalo".

Siaip tai jeigu as noreciau pasiskusti koks mano vyras blogas ir kaip be mano sutikimo leidzia seimos santaupas, tai be abejones rasyciau kitoje temoje lotuliukas.gif

QUOTE(mititėja @ 2009 09 05, 10:16)
Aš nediskutuoju, verta pradėt verslą, ar ne.

Taip, priešingybė. Taupymas - stengimasis kuo mažiau išleisti jau turimų pinigų (lėšų, pajamų - kaip norit, taip vadinkit).
O verslo prdėjimas - IŠLAIDOS. Be to, verslas, kaip toks - ne taupymas, o bandymas daugiau uždirbti.

O grįždama prie taupymo, manau, kad kiekvienas iš sutuoktinių turi teisę neleisti panaudoti jo dalies santaupų. Jeigu nenori. Tiesiog TURI TEISĘ. Aišku?

Vat butent, nera prasmes diskutuoti, ar musu seimai verta pradeti versla , ar ne. Taip pat ir apie sutuoktiniu teises ir pareigas.Tikrai nereikia man tokio pobudzio patarimu smile.gif Esu sioje temoje del to, kad vel ijungtas taupymo rezimas rolleyes.gif vasara buvau atsileidus blush2.gif reik grizt i vezes.
QUOTE(arana81 @ 2009 09 05, 11:19)
Papildyta:
pasirasau po kiekvienu zodziu. Idealizmas gerai, bet reikia ir galva ant peciu tureti. Pazistama su vaiku skyres su vyreliu, kurio akyse nemate po vestuviu (santuoka buvo per klaida sukurus su niekur nedirbanciu alkoholiku be atsakomybes jausmo), tai jos asmenines santaupas banko saskaitoje turetas skyrybu prasymo pateikimo diena padalino per puse jai ir vyreliui, nors ano ten ne sudilusio skatiko nebuvo.

Taip, jus teisi, niekada negali zinot, kada uolus ir darbstus seimos tevas gali virsti niekur nedirbanciu alkoholiku be atsakomybes jausmo. Ka gi, buna tongue.gif bet cia irgi tiktu kitoms temoms pvz, as buvau aklai isimylejus, o jis pasirode esas nieksas cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Adrija. @ 2009 09 05, 11:46)
Noriu patikslinti, kad GPM apsimokestina tik užsienio bankuose laikomų indėlių palūkanos. Lietuvos bankuose laikomų indėlių palūkanos neapsimokestina GPM, nesvarbu, ar suma iki 2000, ar virš 2000Lt per metus.
O tai šiaip sau palūkanos už Lietuvos banko licencijas turinčiose banko ir kitose kredito įstaigose laikomus indėlius deklaruojamos metinėje A klasės išmokų, nuo jų išskaičiuoto ir sumokėto pajamų mokesčio deklaracijos FR0573 formoje (jei gautų palūkanų suma per mokestinį laikotarpį yra didesnė už 2000 Lt) g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arana81: 05 rugsėjo 2009 - 11:25
QUOTE(Liutas2006 @ 2009 09 05, 11:18)
Siaip tai jeigu as noreciau pasiskusti koks mano vyras blogas ir kaip be mano sutikimo leidzia seimos santaupas, tai be abejones rasyciau kitoje temoje lotuliukas.gif
Nesupratau, prie ko čia jūs ir jūsų vyras? biggrin.gif
QUOTE(Liutas2006 @ 2009 09 05, 11:18)
Vat butent, nera prasmes diskutuoti, ar musu seimai verta pradeti versla , ar ne. Taip pat ir apie sutuoktiniu teises ir pareigas.Tikrai nereikia man tokio pobudzio patarimu  smile.gif Esu sioje temoje del to, kad  vel ijungtas taupymo rezimas  rolleyes.gif vasara buvau atsileidus blush2.gif reik grizt i vezes.
Aš apie tai nediskutuoju. Replikavau Sapokliakai į jos kategorišką pareiškimą apie pinigų davimą ar nedavimą šeimoje.
Atsakyti
QUOTE(Liutas2006 @ 2009 09 05, 12:18)
Taip, jus teisi, niekada negali zinot, kada uolus ir darbstus seimos tevas gali virsti niekur nedirbanciu alkoholiku be atsakomybes jausmo. Ka gi, buna tongue.gif bet cia irgi tiktu kitoms temoms pvz, as buvau aklai isimylejus, o jis pasirode esas nieksas cool.gif
ten ne apie Jusu vyra, o apie santaupas seimoje 4u.gif gaila, bet niekad nebuvau aklai isimylejus, o minetu vedybu ir skyrybu drama sekiau atidziai lotuliukas.gif
is kaimuko trys broliai vaziavo vyruko ju vienintelei sesei vaika uztaisiusio ieskot. Rado. Tas drebantis ir melynem nusetu veidu parasa metrikacijoj dejo. Su juo niekas ir nesiruose gyvent, tik pavardes reikejo. Kai po keturiu metu (nuo isimintinos skyrybu dienos) ji nakti girta masina suvazinejo, visa gimine pergyveno, kad velniam ju gera mergaite skyresi, butu likus garbinga nasle... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2009 09 05, 12:26)
Nesupratau, prie ko čia jūs ir jūsų vyras?  biggrin.gif  Aš apie tai nediskutuoju. Replikavau Sapokliakai į jos kategorišką pareiškimą apie pinigų davimą ar nedavimą šeimoje.

Jei nesuprantat - paskaitykite tema (bet tai nera taip jau ir svarbu). tai gal ir neskaitykite.

Mano nuomone yra kitokia. Viskas.Taskas. Nei as jusiske pakeisiu, nei jus manaja.
Man priimtinas kitoks seimos modelis. Jei tamstai tai atrodo kategoriska - ok. Kitaip nebus mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sapokliaka: 05 rugsėjo 2009 - 11:37
QUOTE(arana81 @ 2009 09 05, 11:34)
is kaimuko trys broliai vaziavo vyruko ju vienintelei sesei vaika uztaisiusio ieskot. Rado. Tas drebantis ir melynem nusetu veidu parasa metrikacijoj dejo. Su juo niekas ir nesiruose gyvent, tik pavardes reikejo. Kai po keturiu metu (nuo isimintinos skyrybu dienos) ji nakti girta masina suvazinejo, visa gimine pergyveno, kad velniam ju gera mergaite  skyresi, butu likus garbinga nasle... biggrin.gif
O nafig ta pavardė? blink.gif Čia tipo garbinga kažkokio girtuoklio pavardę nešiot? Arba jo našle būt? doh.gif Ir gerai skamba "vaiką užtaisė"... Kaip supratau, toji garbinga mergaitė tame užtaisyme nedalyvavo... biggrin.gif
Ai, bet čia atskira tema. Galima kalbėt iki begalybės ir nieko neprikalbėt, nes kiekvienas iš savo varpinės skambins. mirksiukas.gif
Geriau dar gudrybių taupant papasakokite. biggrin.gif

QUOTE(Sapokliaka @ 2009 09 05, 11:37)
Jei nesuprantat - paskaitykite tema (bet tai nera taip jau ir svarbu). tai gal ir neskaitykite.
Tai gal ir neskaitysiu biggrin.gif .
Temos pavadinimas "Taupau, kaip išmanau - 3 d.", o jeigu kalbat apie offtopinimus, tai skaitau juos tik tada, kai įdomu. Ir jums nebūtina mano offtopinimų skaityt lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 05 rugsėjo 2009 - 11:43
QUOTE(mititėja @ 2009 09 05, 12:39)
O nafig ta pavardė?  blink.gif  Čia tipo garbinga kažkokio girtuoklio pavardę nešiot? Arba jo našle būt?  doh.gif Ir gerai skamba "vaiką užtaisė"... Kaip supratau, toji garbinga mergaitė tame užtaisyme nedalyvavo...  biggrin.gif
Ai, bet čia atskira tema. Galima kalbėt iki begalybės ir nieko neprikalbėt, nes kiekvienas iš savo varpinės skambins.  mirksiukas.gif
Geriau dar gudrybių taupant papasakokite.  biggrin.gif

temos pavadinimas "Taupau, kaip išmanau - 3 d."  lotuliukas.gif
tai cia tie trys broliukai taupe kaip ismane 4u.gif sese i kaimuka nebutu galejus grizt su benkartu ant ranku ir mokslus metus, butu teke mieste jos islaikyma apmoket mirksiukas.gif o dabar kaimo bobutes paliezuvauja, kad matyt ji ragana nesugyvenama, kad vyras po pusmecio nuo vedybu pabego net vaiko gimimo nesulaukes, ir tiek smile.gif
Atsakyti