Įkraunama...
Įkraunama...

Taupau kaip išmanau - 3 d.

QUOTE(Liutas2006 @ 2009 09 04, 13:36)
deja, motyvacija as jau praradau,o taupyti dabar butinybe, kad ir kaip nemotyvuotas butum. O anksciau buvo motyvacija, bet kai paziuriu atgal-geriau jau buciau maloniai pagyvenusi uz tuos pinigus  mad.gif

Neliudek Liuteeeee, neliudek. 4u.gif Ateis svente ir i Jusu gatve. mirksiukas.gif Daugiau optimizmo. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 09 04, 13:30)
Kodel rasome apie Kasko keistai? Avarijos metu galioja ir privalomasis vair. civil. draudimas. Kasko galimybes zymiai platesnes. PVZ. diedui kazkas nulauze kieme sonini veidrodeli, iskviete policija, kreipesi i draudikus - gavo piniga.

Taip, kasko galimybes placios, bet dazniausiai yra francize, kuri siekia kelis simtus litu, tai kartais neapsimoka naudotis kasko, nes kita karta draudziantis dideja imoka.
Turejau galvoje, jei padarai avarija pats, tuomet kasko labai pravercia. Civilinis apmoka tik nukentejusiajam, bet avarijos kaltininkas turi remontuotis masina uz savo pinigelius...
Atsakyti
QUOTE(Liutas2006 @ 2009 09 04, 13:43)
deja, motyvacija as jau praradau,o taupyti dabar butinybe, kad ir kaip nemotyvuotas butum. O anksciau buvo motyvacija, bet kai paziuriu atgal-geriau jau buciau maloniai pagyvenusi uz tuos pinigus  mad.gif
Papildyta:

g.gif nezinau net kodel. Bet tikrai zinau, kad kasmet padideja. Apsidraude mes Lietuvos draudime. Nieko tiksliai negaliu dabar pasakyt, sedziu darbe, o popieriai namie smile.gif Na mes atskirai turto nebuvom apsidraude, o pati busta nuo visokiu nelaimiu.

Skambinkite i LD, klauskite kodel....ir dar sutartele perziurekite. g.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 09 04, 13:30)
galetum placiau papasakot.... g.gif

ai, viskas paprasta - busto draudimas, namu turto draudimas, gyvybes, nuo traumu, nelaimingu atsitikimu... nieko ypatingo, zodziu...
jetus, kaip gerai,kad [pradejom kalbet apie draudimus - taigi reik si mensi uz busto draudima susimoket - buciau pamirsusi fool.gif
nu fsio, pasidariau tiesiogini debeta draudimams - nepamirsiu sumoket ir pavedimas pigesnis cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ooo: 04 rugsėjo 2009 - 12:54
QUOTE(Sapokliaka @ 2009 09 04, 13:45)
Taip, kasko galimybes placios, bet dazniausiai yra francize, kuri siekia kelis simtus litu, tai kartais neapsimoka naudotis kasko, nes kita karta draudziantis dideja imoka.
Turejau galvoje, jei padarai avarija pats, tuomet kasko labai pravercia. Civilinis apmoka tik nukentejusiajam, bet avarijos kaltininkas turi remontuotis masina uz savo pinigelius...

fransize - 10 proc. nuo sumos, o paciam ta veidrodeli pirkti... doh.gif tikrai ne pora simtu lt.
Papildyta:
QUOTE(ooo @ 2009 09 04, 13:46)
ai, viskas paprasta - busto draudimas, namu turto draudimas, gyvybes, nuo traumu, nelaimingu atsitikimu... nieko ypatingo, zodziu...
jetus, kaip gerai,kad [pradejom kalbet apie draudimus - taigi reik si mensi uz busto draudima susimoket - buciau pamirsusi fool.gif

Beje, ar nebuvo problemu su turto draudimu... as kol signalizacijos neisigyjau, nenorejo drausti turto man... g.gif aukstas ne pirmas ir ne paskutinis. Signalizacija kaip ir ne problema, bet juk yra kate.
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 09 04, 13:54)
Beje, ar nebuvo problemu su turto draudimu... as kol signalizacijos neisigyjau, nenorejo drausti turto man... g.gif aukstas ne pirmas ir ne paskutinis. Signalizacija kaip ir ne problema, bet juk yra kate.

problemu nebuvo. pas mane aukstas paskutinis (ju ir taip tik trys biggrin.gif )
signalizacija turiu, tik vietine, katinus turiu du - sudeti specialus jutikliai, nereaguojantys i mase iki 25 kg - net jei tos mases sudedamosios yra dvi ir eina galvom namie, kol manes nera biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 09 04, 13:54)
fransize - 10 proc. nuo sumos, o paciam ta veidrodeli pirkti... doh.gif tikrai ne pora simtu lt.
Papildyta:

cia pas jus sutartyje tokia francize, ar apskritai kalbate?
Jei apskritai, tai jus nesate teise mirksiukas.gif Francizes dydi glaima pasirinkti, nuo to keiciasi draudimo imoka.
Del veidrodzio velgi- tai priklauso nuo automobilio. 4u.gif vienas gali 50 litu kainuoti (nenaujas, pvz), o kito ir uz 2000 nenupirksi mirksiukas.gif
Atsakyti
Zodziu, mano istorija tokia:
Turejome su vyru toki galima sakyti avarini busta. Bet buvome jauni, nepatyre, galvojome, kad vis tiek, sieksime, uzdirbsime, rekonstruosime ta griuvena. Kazkaip neapskaiciavome savo ateities galimybiu. Taip, algos musu padidejo, vienu metu tikrai gerai uzdirbome. Visus pinigus juodai taupiau, tikrai juodai, i kirpykla nejau, rubai is skuduryno ir t.t Kisome viska i statybines medziagas. Ir ka- rezultato nera, nes tas bustas per daug pavarges schmoll.gif

Dabartine situacija yra tokia, kad mokame paskola vartojama , vyro gerasis darbas bankrutavo, ir jis bando pats sau dirbti, bet kol kas sunkiai eina.Mano darbas irgi braska, alga jau sumazejo septyniais simtais blink.gif o gyvename vis tiek landyneje verysad.gif Be to vyras mokosi univere (istojo jau pagyvenes biggrin.gif ), mokestis pakilo dvigubai blink.gif
badaut dar nebadaujame, bet gyvename is santaupu. Aisku, jeigu santaupu nebutu, butu dar liudniau... tik gaila, kad kai kiti dziaugesi, as tik kaupiau ir kaupiau fool.gif O buciau nors i koki uzsieni pasilepint islekus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sapokliaka @ 2009 09 04, 12:46)
Na, draudimo esme nera "apsimokejimas"...  Mirties ar sunkios ligos atveju (nuo ko niekas neasaugotas) - nepalieki artimiesiems nastos....

aga, žinau, ale bendradarbė minėjo kažkokį ten tralialia punktą, neva išmokama išmoka, jei esi sunkiai traumuotas, bet pasirodo, ta bendrovė moka tik mirus žmogui, o ne esant sunkiai traumai...Ji pati pripažino, kad daugelis punktų užmuilinami, kitaip klientų ratas būtų išvis siauras...
Atsakyti
Liutas2006, džiaukis, kad santaupų turi... O ne tai sėdėtum dantis ant tvoros pakabinus ir galvotum iš kur pavalgyt gaut...
Atsakyti
QUOTE(Dusele @ 2009 09 03, 23:00)
doh.gif  na bet ir pliurpiat taupuoles.... nespeju gaudyt blush2.gif

Nuo rugsejo 1-os vel saziningai rankioju cekiukus ir parduotuvej puse isidetu i krepseli prekiu padedu atgal i lentyna lotuliukas.gif . Viskas per jus.. lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  - geda pasidare, kad esu tokia islaidi, sita tema man geras spyris i uzpakali

man dar labiau gėda, kokia švaistuolė esu. todėl tyliai renku čekius, viską registruoju, bet po mėnesio galvoju ar išdrįsiu pasakyt kiek praleidau, nes čia giriamasi kiek sutaupė, o man kažin ar pavyks blush2.gif blush2.gif blush2.gif jei nepavyks, tai nieko nesakysiu, toliau mokysiuos ir skaitysiu jūsų pasisakymus thumbup.gif
Atsakyti
Laba diena!
QUOTE(Liutas2006 @ 2009 09 04, 13:43)
Papildyta:

g.gif nezinau net kodel. Bet tikrai zinau, kad kasmet padideja. Apsidraude mes Lietuvos draudime. Nieko tiksliai negaliu dabar pasakyt, sedziu darbe, o popieriai namie smile.gif Na mes atskirai turto nebuvom apsidraude, o pati busta nuo visokiu nelaimiu.

Ir mes LD,bet ne padidejo,jau 3 metai g.gif
Atsakyti