Įkraunama...
Įkraunama...

Nemokytojaujančių lituanisčių gildija

Šeimyninių konfliktų sprendimo strategijos / šeimyninio gyvenimo periodai. Ar šeiminių / šeimos? g.gif

Suaugę žmonės ( = suaugusieji? g.gif)

Ar nėra kažkokia suvelta mintis:
Vienas didžiausių pavojų paauglystėje gali kilti jaunuoliui išgyvenant paauglystės krizę. Būtent paauglystės krizės pasekme gali tapti jaunuolio Dievo įvaizdžio iškreipimas.
O jei taip:
Vienas didžiausių pavojų yra paauglystės krizė. Jaunuolio Dievo įvaizdžio iškreipimas gali būti paauglystės krizės pasekmė? g.gif Jaunuolio Dievo įvaizdis gali būti iškreiptas dėl paauglystės krizės? g.gif Jaunuolis gali klaidingai įsivaizduoti Dievą dėl paauglystės krizės? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2009 09 27, 17:21)
Šeimyninių konfliktų sprendimo strategijos / šeimyninio gyvenimo periodai. Ar šeiminių / šeimos? g.gif

Šeimos.
Suaugę žmonės ( = suaugusieji? g.gif)

Nebūtinai.
Ar nėra kažkokia suvelta mintis:
Vienas didžiausių pavojų paauglystėje gali kilti jaunuoliui išgyvenant paauglystės krizę. Būtent paauglystės krizės pasekme gali tapti jaunuolio Dievo įvaizdžio iškreipimas.

wacko.gif Teologijos tekstai nėra mano stiprioji pusė blush2.gif Bet stilius man nepatinka. Gal taip:
Vienas didžiausių pavojų yra paauglystės krizė. Dėl to jaunuolis gali susikurti iškreiptą Dievo įvaizdį unsure.gif
Atsakyti
Sophi, ačiū 4u.gif Idealiai skamba tas antrasis sakinys ax.gif
Bet sakinyje Pirmiesiems šeimyninio gyvenimo metams būdingi adaptacijos konfliktai man gražiau skamba šeimyninio blush2.gif Šeimos gyvenimo metai g.gif Gal, jei vertintumėme šeimą kai tam tikrą vientisą reiškinį.

Vienur vienaip, kitur kitaip. Integralinis ar integralus konfliktų sprendimo būdas? g.gif Tai kai besiginčijantys atsisako savo nuomonės, randa abi puses tenkinantį variantą. Gūglėje matau integralų ugdymą, integralinis – susijęs su integralais? g.gif Tarptautinių žodžių žodyne irgi integralus – vientisas, neiškiriamai susijęs. Lyg ir tiktų ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitalija: 27 rugsėjo 2009 - 20:16
QUOTE(Vitalija @ 2009 09 27, 21:12)
Bet sakinyje Pirmiesiems šeimyninio gyvenimo metams būdingi adaptacijos konfliktai, man gražiau skamba šeimyninio blush2.gif Šeimos gyvenimo metai g.gif Gal, jei vertintumėme šeimą kai tam tikrą vientisą reiškinį.

Šeimynininis čia netinka tikrai (šeimyna ne visai tais pats kas šeima). Šeiminio?
Formaliai gerai, bet labai jau knygiška. Man šeimos labiausiai patinka.
Integralinis ar integralus konfliktų sprendimo būdas? g.gif Tai kai besiginčijantys atsisako savo nuomonės, randa abi puses tenkinantį variantą. Gūglėje matau integralų ugdymą, integralinis – susijęs su integralais? g.gif

integralus.

Atsakyti
Dėkui ir labanakt mirksiukas.gif
Atsakyti
Taip turėjo būt:
Šeimynininis čia netinka tikrai (šeimyna ne visai tais pats kas šeima). Šeiminio?
Formaliai gerai, bet labai jau knygiška. Man šeimos labiausiai patinka.
Atsakyti
Labukas, geda klaust, sakyciau skaitvardis, bet ko tai pasimeciau blush2.gif

Kai vieną rytą- vieną-skaitvardis ar įvardis?
Atsakyti
Jei turėsime drąsos pasilikti su pačiu savimi, pastebėsime, jog kasdien tampame pajėgesni.
Kaip keistumėte beasmenėmis formomis? Jei turima drąsos pasilikti su pačiu savimi, galima pastebėti, jog... Pabaiga visiškai nelimpa ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saule** @ 2009 09 27, 22:09)
Labukas, geda klaust, sakyciau skaitvardis, bet ko tai pasimeciau blush2.gif

Kai vieną rytą- vieną-skaitvardis ar įvardis?
Įvardis smile.gif

Vitalija, o būtinas tas "su pačiu savimi"? Toks jausmas, kad čia verstas sakinys, "būti su pačiu savimi", reiškia būti savimi, save pažinti, su savimi susidraugauti ir pan. g.gif Šiaip svarstau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 28 rugsėjo 2009 - 11:49
http://www.delfi.lt/...a.d?id=24266037
pačiu laiku mečiau blush-anim-cl.gif: arba atvirkščiai, būtų buvęs stimulas baigti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2009 09 28, 13:01)
http://www.delfi.lt/...a.d?id=24266037
pačiu laiku mečiau blush-anim-cl.gif: arba atvirkščiai, būtų buvęs stimulas baigti biggrin.gif

Aš ką tik iš to straipsnio biggrin.gif Šiaip aš už, nes vieno semestro pilnai pakanka išsiaiškinti ko nori, be to, egzaminus išlaikiusiems nebūtų jokių baudų smile.gif Ką mokeisi, AŠA? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Abo @ 2009 09 28, 12:05)
Aš ką tik iš to straipsnio biggrin.gif Šiaip aš už, nes vieno semestro pilnai pakanka išsiaiškinti ko nori, be to, egzaminus išlaikiusiems nebūtų jokių baudų smile.gif  Ką mokeisi, AŠA? smile.gif

ai rolleyes.gif pavadinkim tai dialektologija ax.gif
Atsakyti