Įkraunama...
Įkraunama...

Nemokytojaujančių lituanisčių gildija

QUOTE(Sophi @ 2009 09 22, 18:46)

Sophi, ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Mokslinės minties vystymosi raidoje pastarieji dešimtmečiai buvo itin reikšmingi:hm Ar nėra sviestas sviestuotas? Juk raida kaip ir yra vystymasis? Be to, dar tas vietininkas... Gal: Mokslinės minties raidai pastarieji dešimtmečiai buvo itin reikšmingi? g.gif

Tarpukario leidinyje rašyta kas? – Viktoras Schultze. Dabartinis autorius perpasakoja tą publikaciją ir rašo ko? – Viktoro Schultzės. Iš tikrųjų tas asmuo yra Victor Schultze. Ar man taisyti dabartinį autorių ir rašyti ko? – Victoro Schultze's? Kaip http://www.vlkk.lt/l...amatinimas.html 4 punkte Goethe's?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitalija: 24 rugsėjo 2009 - 09:11
QUOTE(Abo @ 2009 09 24, 01:43)
Gėda klaust  blush2.gif  Čia vientisinis ar sudėtinis sakinys?
Gebėjimai ir žinios tvirtesnės negu reikalauja standartai.

Elementarus sudėtinis sakinys smile.gif

QUOTE(Vitalija @ 2009 09 24, 10:10)
Mokslinės minties vystymosi raidoje pastarieji dešimtmečiai buvo itin reikšmingi:hm Ar nėra sviestas sviestuotas? Juk raida kaip ir yra vystymasis? Be to, dar tas vietininkas... Gal: Mokslinės minties raidai pastarieji dešimtmečiai buvo itin reikšmingi? g.gif

drinks_cheers.gif
Tarpukario leidinyje rašyta kas? – Viktoras Schultze. Dabartinis autorius perpasakoja tą publikaciją ir rašo ko? – Viktoro Schultzės. Iš tikrųjų tas asmuo yra Victor Schultze. Ar man taisyti dabartinį autorių ir rašyti ko? – Victoro Schultze's? Kaip http://www.vlkk.lt/l...amatinimas.html 4 punkte Goethe's?

Aš taisyčiau unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Abo @ 2009 09 23, 23:06)
Kaip ten sako, pasitikėk, bet tikrink hihihi.gif Viskas, jau nebeabejoju. Naudoju svetainę ir pradžios tinklalapį smile.gif
VLE internete yra?  bigsmile.gif Kažkokią virtualią esu varčiusi, bet adreso neišsaugojau.

Ne, nėra - prenumeruoju smile.gif
Atsakyti
Labukas,

kaip taisyti:
Į balkono duris būtina įtaisyti ar balkono duryse? Sakyciau pirmas variantas? g.gif
Papildyta:
Įsibrovė per balkoną ar pro balkoną? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saule**: 24 rugsėjo 2009 - 19:20
QUOTE(saule** @ 2009 09 24, 20:19)
Labukas,

kaip taisyti:
Į balkono duris būtina įtaisyti ar balkono duryse? Sakyciau pirmas variantas? g.gif

Sakyčiau, antras unsure.gif
Įsibrovė per balkoną ar pro balkoną? ax.gif

per unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 09 24, 20:23)
Sakyčiau, antras unsure.gif

per unsure.gif

aciukas 4u.gif

O ka daryti su tais abejingiems?
Policija prašo nelikti [I]abejingiems ir informuoti, jei pamatote kažką įtartina. [/I]
Atsakyti
QUOTE(saule** @ 2009 09 24, 20:32)
aciukas 4u.gif

O ka daryti su tais abejingiems?
Policija prašo nelikti [I]abejingiems ir informuoti, jei pamatote kažką įtartina. [/I]

Pagal KP2S1 p. 83 čia gerai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 09 24, 20:45)
Pagal KP2S1 p. 83 čia gerai ax.gif

aciuks.gif
Papildyta:
Įrengti ar įmontuoti signalizaciją? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saule** @ 2009 09 24, 20:56)
aciuks.gif
Papildyta:
Įrengti ar įmontuoti signalizaciją? ax.gif

įrengti.
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 09 24, 20:02)

o sumontuoti g.gif nors pagal DLKŽ gal ir netiktų reikšmė g.gif bet yra specialybė elektros monteris, tai kilmė iš montuoti turėtų būti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AŠA: 24 rugsėjo 2009 - 20:10
QUOTE(Kedrė @ 2009 09 24, 08:49)
Man atrodo, kad reikia kablelio. Du (netgi trys biggrin.gif ) veiksniai, du tariniai. Mano nuomone, čia sudėtinis sakinys.
Ačiū smile.gif
QUOTE(Sophi @ 2009 09 24, 19:29)
Elementarus sudėtinis sakinys smile.gif

Ačiū smile.gif

Pamaniau, kad jei antroji dalis tokia, na, priklausoma nuo pirmos dalies, tai gal vientisinis. Žiauru, sakau, kad gėda doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 24 rugsėjo 2009 - 20:32
Pratęsiant Abo temą dėl sudėtinio sakinio ax.gif Jau perkaito makauliena tongue.gif Kokia būtų tokio sakinio skyryba:
Ši <...> mintis yra iš vėlesnio fragmento nei nurodo filosofas, ir, pavyzdžiui, vertime skamba kitaip <..>.
Man dar norėtųsi kablelio prieš nei.
Atsakyti