Įkraunama...
Įkraunama...

Nemokytojaujančių lituanisčių gildija

QUOTE(miegelis @ 2009 10 14, 14:19)
Labas  4u.gif

Aša, Sophi, su praėjusiais gimtadieniais  4u.gif Būkit laimingos  4u.gif
Bandžiau kartą apie tai pakalbėt su VLKK konsultante. Reziumė - tie, kurie dokumentuose vykdantieji ir nenori būti vykdomieji, neišmano kalbos  ir taisyti būtina... Nors ir man šis atvejis sunkokai suprantamas. Juk ne apie kremą kalbam  - žmogų...

ačiū ax.gif
ar apie kremą, ar apie žmogų, jokio skirtumo, skirtumas, mano akimis, kitur - ar tai, kas netaisyklinga, oficialu, ar ne, jei oficialiai įregistruota - niekur nedingsi, pvz., įregistruos Registrų centras "Ūkio ministerija" ir turėsim rašyt visi su kabutėm, nesvarbu, kad absurdas, kad prieštarauja normoms, nebent Inspekcija kažkokias neįmanomais būdais privers pakeisti, bet tai praktiškai neįmanoma... oi kaip pas mus kairė nekontroliuoja ką daro dešinė ar nesureguliuoja teisinės bazės doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AŠA: 14 spalio 2009 - 19:10
QUOTE(AŠA @ 2009 10 14, 19:59)
pvz., įregistruos Registrų centras "Ūkio ministerija" ir turėsim rašyt visi su kabutėm, nesvarbu, kad absurdas, kad prieštarauja normoms, nebent Inspekcija kažkokias neįmanomais būdais privers pakeisti, bet tai praktiškai neįmanoma...

Apie Registrų centrą patyliu - ten bet kokį jaba daba du gali įregistruot doh.gif Sveiku protu nesuvokiama, kad taip aplaidžiai galima dirbt cool.gif
Atsakyti
lengvą plunksną turintis <...> parašys tekstą unsure.gif Lengvai rašantis? g.gif
Ši įstaiga nebuvo susilaukusi jokio išsamesnio tyrimo (= nebuvo išsamiau tirta? g.gif).
Įstaiga, neturinti analogijų mūsų dienomis (= įstaiga, neturinti analogų mūsų dienomis? g.gif).
Tie terminai gali būti, o gali ir nebūti sinonimais. Vardininko ar įnagininko linksnis? Jei nuolatinis ar nekintamas būvis, turėtų būti vardininkas, bet tas gali būti, o gali ir nebūti reiškia laikiną būvį?
Abiejų tautų valstybėje g.gif Gūglėje randu Abiejų Tautų Respubliką g.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif

QUOTE(Vitalija @ 2009 10 15, 15:57)
lengvą plunksną turintis <...> parašys tekstą unsure.gif Lengvai rašantis? g.gif

Lengvai valdantis plunksną...

Ši įstaiga nebuvo susilaukusi jokio išsamesnio tyrimo (= nebuvo išsamiau tirta? g.gif).
Įstaiga, neturinti analogijų mūsų dienomis (= įstaiga, neturinti analogų mūsų dienomis? g.gif).

drinks_cheers.gif

Tie terminai gali būti, o gali ir nebūti sinonimais. Vardininko ar įnagininko linksnis? Jei nuolatinis ar nekintamas būvis, turėtų būti vardininkas, bet tas gali būti, o gali ir nebūti reiškia laikiną būvį?

Man rodos, šiuo atveju abejaip gali būti, tinka ir įn.

Suku galvą, ar tinka čia žodis formą g.gif
Nesvarbu, kokios formos ta priemonė - skysčio, gelio ar putų.

Ir dar lyg ir kažkur buvau skaičiusi, kad plaukų kondicionierius taisoma į puriklį, bet dabar niekur nerandu g.gif Ar tiesa, ar griežtai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miegelis: 16 spalio 2009 - 09:32
QUOTE(miegelis @ 2009 10 16, 09:05)
Suku galvą, ar tinka čia žodis formą  g.gif
Nesvarbu, kokios formos ta priemonė - skysčio, gelio ar putų.

Gal geriau pavidalo? DLKŽ yra pavyzdys: Druskos kristalai yra kubelių pavidalo.
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2009 10 16, 10:39)

aš irgi mąsčiau, kad gal geriau pavidalas, bet pagal tą patį kubelių pavyzdį pagalvojau, kad ta pati reikšmė. Nors paskui taip ir pataisiau pavidalo , nes man ne taip smarkiai su linijomis siejasi smile.gif O kad ir tu pritari - ramiau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miegelis: 16 spalio 2009 - 11:40
Miegeli,
KP knygelėje „Skolinių vartojimas“ kondicionieriaus nėra, tai gal ir nekeičia jo? Nebent čia kažkokia šviežiena ax.gif Bent jau aš nieko apie tai neradau. Puriklis, bent jau čia http://www.vlkk.lt/lit/2739, medžiaga, nuo kurios tešla tampa puri. Nors kondicionierius DLKŽ, TŽŽ ir VLKK irgi apibūdinamas kaip įrenginys orui kondicionuoti.
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2009 10 16, 14:21)
Miegeli,
KP knygelėje „Skolinių vartojimas“ kondicionieriaus nėra, tai gal ir nekeičia jo? Nebent čia kažkokia šviežiena ax.gif Bent jau aš nieko apie tai neradau. Puriklis, bent jau čia http://www.vlkk.lt/lit/2739, medžiaga, nuo kurios tešla tampa puri. Nors kondicionierius DLKŽ, TŽŽ ir VLKK irgi apibūdinamas kaip įrenginys orui kondicionuoti.

Ačiū, Vitalija, matyt, šiaip kažkur mačiau, kad siūlė keisti. Tikiuosi, dar nesivaidena biggrin.gif Internete randu ir plaukų puriklių smile.gif Tik, va, tekste irgi dar puriklis minimas doh.gif ir nežinau, ar tai tas pats kondicionierius, ar čia kokia kita priemonė g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2009 10 15, 16:57)
Abiejų tautų valstybėje g.gif Gūglėje randu Abiejų Tautų Respubliką g.gif

VLE yra Abiejų Tautų Respublika.
QUOTE(miegelis @ 2009 10 16, 10:05)
Man rodos, šiuo atveju abejaip gali būti, tinka ir įn.

Man labiau vard. čia tinka unsure.gif
Ir dar lyg ir kažkur buvau skaičiusi, kad plaukų kondicionierius taisoma į puriklį, bet dabar niekur nerandu  g.gif Ar tiesa, ar griežtai?

Puriklis galėtų būti, bet jokio griežtumo čia nėra schmoll.gif
Man susidaręs įspūdis, kad skirtingos firmos tą patį dalyką vadina ir balzamu, ir kondicionierium unsure.gif
QUOTE(Vitalija @ 2009 10 16, 11:39)

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Visai galva nebeveikia...
"Trejetą ketvertą metų vėliau" - galima taip? Stiliaus taisyti negalima, tik rimtas klaidas...
Atsakyti
QUOTE(Triufelita @ 2009 10 18, 15:00)
Visai galva nebeveikia...
"Trejetą ketvertą metų vėliau" - galima taip? Stiliaus taisyti negalima, tik rimtas klaidas...

Geriau būtų Trejus ketverius metus vėliau, bet čia nei stilius, nei labai didelė klaida

QUOTE(eglegle @ 2009 10 18, 17:24)
Sveikos,
gal kuri turit parduoti tokią knygelę? (Vilnius)

Jau neturim. Turėjau, siūliau, bet niekas nesusidomėjo ax.gif

Kaip sekasi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 10 18, 16:43)
Geriau būtų Trejus ketverius metus vėliau, bet čia nei stilius, nei labai didelė klaida

o kaip su trejais ketveriais metais vėliau g.gif
Atsakyti