Įkraunama...
Įkraunama...

Nemokytojaujančių lituanisčių gildija

QUOTE(Abo @ 2009 09 16, 19:12)
*Nulio nereikia.

** aga, kažkokia nesąmonė, net nežinau kaip įvardint. Parašiau, kad konstrukcija galėtų būti tinkamesnė, kablelis vietoj brūkšnelio, o brūkšnnys dažniau naudojamas trumpesnis ir kodą parašiau smile.gif

brrrr, kaip suprasti "trumpesnis brūkšnys" g.gif tai juk arba brūkšnys, arba brūkšnelis, o skyrybos ženklas yra brūkšnys (tas ilgesnis taip buitiškai šnekant), nebent SM negali perteikti originalios brūkšnių rašybos ir originale jie kitokie g.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2009 09 16, 20:16)
brrrr, kaip suprasti "trumpesnis brūkšnys" g.gif tai juk arba brūkšnys, arba brūkšnelis, o skyrybos ženklas yra brūkšnys (tas ilgesnis taip buitiškai šnekant), nebent SM negali perteikti originalios brūkšnių rašybos ir originale jie kitokie g.gif

Aha, SM neparodo, jis toks dvigubai nei normalus. Esu kažkur skaičius, kad toks irgi naudojamas, bet kiek žiūrėjau VLKK, tai nėra tokių.
Atsakyti
tada gerai, tik aš nevartočiau tos formuluotės "dažniau naudojamas trumpesnis brūkšnys" blush-anim-cl.gif:
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2009 09 16, 21:41)
tada gerai, tik aš nevartočiau tos formuluotės "dažniau naudojamas trumpesnis brūkšnys" blush-anim-cl.gif:

Aš čia tik taip biggrin.gif
Esu parašiusi šitaip:
Ženklą „—“ vertėtų pakeisti į „–“ . Brūkšnį, jei naudojamasi ne lietuviško standarto klaviatūra, galima surinkti komanda Alt+0150.

Iš kažkur nukopijavau biggrin.gif
Niekas prie manęs ten nesikabinės, sakė, gal net per sunku bus kaip studentei, bet šiaip, smagu mokytis iškart teisingai viską thumbup.gif Baisiai dėkinga už dėmesį bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 16 rugsėjo 2009 - 20:55
skirti ne mažiau kaip 5,5 procento ar procentų lėšų?
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2009 09 17, 08:17)
skirti ne mažiau kaip 5,5 procento ar procentų lėšų?

procento.
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 09 16, 18:51)
Asmenybės bruožai smile.gif

Ačiū. Jei vns., taip ir rašyčiau, bet yra: Straipsnyje autorė aptaria <...> kompozitorių asmenybinius bruožus g.gif
Atsakyti
O gal asmeninius?

Nors va.
Iš didžiųjų klaidų sąrašo yra toks:
2.2.1.
Būdo prieveiksmiai su -(i)ai, padaryti:
a) iš būdvardžių su priesaga -inis, -inė, pvz.:
asmeniniai = ãsmeniškai

Tai kompozitorių asmeniški bruožai? laugh.gif Juokingai skamba biggrin.gif
O gal kompozitorių asmenybės bruožai? Žodyne yra toks pavyzdys: "Šią naktį suėmė tris asmenis, bet jų asmenybė dar nepaaiškėjo". http://www.lkz.lt/startas.htm

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 17 rugsėjo 2009 - 13:04
QUOTE(Abo @ 2009 09 17, 12:42)
O gal asmeninius?

Nors va.
Iš didžiųjų klaidų sąrašo yra toks:
2.2.1.
Būdo prieveiksmiai su -(i)ai, padaryti:
a) iš būdvardžių su priesaga -inis, -inė, pvz.:
asmeniniai = ãsmeniškai

Iš Didžiųjų klaidų sąrašo pacitavai apie prieveiksmius, o mano pavyzdyje būdvardis mirksiukas.gif
LKŽ ne tik asmenybė, bet ir ir asmenybinis yra, tai dar ne viskas.
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2009 09 17, 09:46)
Ačiū. Jei vns., taip ir rašyčiau, bet yra: Straipsnyje autorė aptaria <...> kompozitorių asmenybinius bruožus g.gif

Tai nieko nekeičia. Pvz., yra kelio ženklai ir Vilniaus gatvių kelio (ne kelių) ženklai.
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2009 09 17, 14:07)
Iš Didžiųjų klaidų sąrašo pacitavai apie prieveiksmius, o mano pavyzdyje būdvardis mirksiukas.gif
LKŽ ne tik asmenybė, bet ir ir asmenybinis yra, tai dar ne viskas.

asmenybė - tai, kas sudaro žmogaus individualybę, asmens pobūdį;
asmenybinis - susijęs su asmenybe.

Tai aš nors ir žalia, vartočiau pirmą variantą, o antrą variantą naudočiau nebent sakydama asmenybinis grožis biggrin.gif Bet greičiausiai vengčiau, nepatinka man tas asmenybinis schmoll.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Abo @ 2009 09 17, 21:32)
Bet greičiausiai vengčiau, nepatinka man tas asmenybinis  schmoll.gif  biggrin.gif

Ir gerai darytumėt, nes jo daryba neideali - pati asmenybė jau priesagos vedinys, o dar -inis prisideda ax.gif
Atsakyti