Įkraunama...
Įkraunama...

Nemokytojaujančių lituanisčių gildija

Sveikos lietuvių kalbos žinovės ir mylėtojos,
reikia pagalbos. Suabejojau, ar junginys "atnaujinti skrydžius" taisyklingas.
DLKŽ teikiama reikšmė 'pradėti iš naujo', kuri lyg ir tiktų šiame kontekste. Bet man kažkaip negerai skamba.

Atsakyti
man tai tiktų, jei skrydžiai dėl kažkokios priežasties buvo nutraukti, o dabar vėl pradedama skraidinti tomis kryptimis
Atsakyti
Gal ne skrydžiai, o skrydžių maršruto tvarkaraštis atnaujinamas?

Buvau parašius vieną sakinį, maniau kad jis teisingas, nes niekaip neradau klaidos biggrin.gif Bet staiga rašant toptelėjo, kad byla negali būti peržiūrėta, ji gali būti dar kartą svarstoma ir pan. biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(sigstan @ 2009 09 18, 11:06)
Sveikos lietuvių kalbos žinovės ir mylėtojos,
reikia pagalbos. Suabejojau, ar junginys "atnaujinti skrydžius" taisyklingas.
DLKŽ teikiama reikšmė 'pradėti iš naujo', kuri lyg ir tiktų šiame kontekste. Bet man kažkaip negerai skamba.

Visiškai taisyklingas 4u.gif

QUOTE(Abo @ 2009 09 18, 13:50)
Gal ne skrydžiai, o skrydžių maršruto tvarkaraštis atnaujinamas?

Čia jau kita prasmė wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 09 18, 19:13)
Visiškai taisyklingas 4u.gif
Čia jau kita prasmė wink.gif

Ačiū, merginos 4u.gif

Ta pačia proga dar paklausiu (kalbos jausmas labai apsilpęs blush2.gif )

verčiu iš vokiečių kalbos: Valsrodės paukščių parkas (Vogelpark Walsrode). Tai tarsi zoologijos sodas, bet vien tik paukščių, gyvenančių ne natūralioje aplinkoje. Paguglinus randu, kad nemažai vartoja.
Ornitologijos sodas???? pagal anologiją su zoologijos sodu, bet gal ne visiems žinomas žodis...
O gal visai gerai tas paukščių parkas?

Atsakyti
QUOTE(sigstan @ 2009 09 18, 20:58)
O gal visai gerai tas paukščių parkas?

Tikrai nieko bloga. Galėtų gal ir koks paukščių sodas būti, bet ornitologijos sodas man nepatinka schmoll.gif
Atsakyti
Sophi, dėkui už paskutinį atsakymą.
<...> įveda skaitytojus į <...> problematiką, kuri nebuvo paliesta tarpukario žurnaluose (= supažindina skaitytojus su <...> problematika, kuri nebuvo aptarta/nagrinėta/tyrinėta tarpukario žurnaluose? g.gif).
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2009 09 20, 19:43)
Sophi, dėkui už paskutinį atsakymą.
<...> įveda skaitytojus į <...> problematiką, kuri nebuvo paliesta tarpukario žurnaluose (= supažindina skaitytojus su <...> problematika, kuri nebuvo aptarta/nagrinėta/tyrinėta tarpukario žurnaluose? g.gif).

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Ceremonmeisteris turi būti ceremonimeistras g.gif

Probleminis laukas, tyrimų laukas – gerai, ar ne?
Papildyta:
Įvertinti publikacijų reikšmingumą <...>. Man užtektų reikšmę, bet gal ir anaip nėra klaida? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2009 09 21, 09:04)

Papildyta:
Įvertinti publikacijų reikšmingumą <...>. Man užtektų reikšmę, bet gal ir anaip nėra klaida? g.gif

randu tik "ceremoniméistras"
visa kita man ne klaidos atrodo unsure.gif
Atsakyti
Klausimų diena blush2.gif

Suabejojau, ar tinka šiuo atveju pusdalyvis:
Straipsnio autorė atskleidžia <...> paplitusio motyvo <...> ištakas, primindama romantizmo epochą ir tokio tipo peizažų turinio bei prasmių kaitą <...>.
Lyg ir sutampa pagrindinis ir šalutinis veiksmai: autorė primena tam tikrą epochą ir per ją atskleidžia to motyvo ištakas unsure.gif

Čia, man rodos, pusdalyvis tikrai negerai?
<...> ciklai, kuriuos T. T. išsamiai išanalizuoja, reikšmingai papildydama <...> meninio paveldo tyrimus (= <...> ciklai, kuriuos T. T. išsamiai išanalizuoja ir reikšmingai papildo <...> meninio paveldo tyrimus? g.gif). Pirma juk išanalizuoja ir taip papildo?

<...> kaipgi suskamba kiekviena publikacija atskiro numerio kontekste (= kokią reikšmę kiekviena publikacija turi atskiro numerio kontekste? kaip kiekviena publikacija atrodo atskiro numerio kontekste? g.gif).
Leidinyje būna įvairių sričių straipsnių, klausiama, kaip būtent atrodo vienos iš sričių publikacijos atskiro numerio kontekste, lyginant su visais kitais tekstais.
Atsakyti
QUOTE(Vitalija @ 2009 09 21, 10:04)

Pagal TŽŽ taip

g.gif Kokia čia prasme tas laukas?

Ne klaida.

Atsakyti