Įkraunama...
Įkraunama...

1-2 m. vaikas nenori valytis dantukų

Mes irgi pamėgdžiojimo forma valomės - "daryk kaip mama ir tėtis daro" biggrin.gif Bet tada netinka vaikiškas šepetėlis - būtinai reikia didelio doh.gif
Atsakyti
QUOTE(paggy_bundy @ 2009 08 13, 22:11)
smile.gif as ne nevarginu vaikus su tais valimais. Dantys pirmoj klasei esant visvien iskris tai vaika kankint. Tegu dziaugiasi vaikyste o supratimas apie higiena ateis kai isdygs tikrieji dantys.
mano pirmasis leidosi valyti nuo pat pirmųjų dantukų, su merliuku, o mažiukas net neleidžia dantukų apžiūrėti, burna tiesiog užsirakina lotuliukas.gif , tai gal jau nuo kokių 8mėn. jis turi dantų šepetėlį ir pats kramto, brauko, ir dažnai žiūrim,kaip brolis valosi dantukus, ir matau , kad jis bando mėgdžioti brolį, tai pabandyk nors žaidimo formoj , o gal jiems patiks mirksiukas.gif , leisk šepetėlius parduotuvėj išsirinkti patiems mirksiukas.gif o jei visai nevalysit ir lauksit kol jie iškris, tai nesulauksit, jie visi išpūs ir išlužinės, vaikams skaudės unsure.gif
Atsakyti
[quote=sraiges,2009 08 13, 19:52]
Mamytes, gal kuri susiduretet su problema kai vaikas nebesiduoda valyti dantuku?
Patarkit ka daryti?
Mazyle jau gera menesi lupas sukandus ir ne pro kur, o pries miegeli misinuka geria, o po jo neduoda valyti dantuku schmoll.gif
[/quote]

su abiem buvo ta pati beda, ne vienas nenorejo valytis is pradziu, pirma duodavom zaisti su sepetuku rodydami ka su juo toj burnytej daryti doh.gif

[quote=pugaciova,2009 09 28, 13:22]
kruopsciai nesivalau, nes man jis neleidzia prie burnytes lysti. tai valausi as ir jis salia su savo sepeteliu stovi, bet ten ir toks valymas pamakaluoja ir po to patinka vandeni isspjaudineti smile.gif . saldumynu, rugsciu produktu nevalgo, sulciu, saldziu pirktiniu tu arbatu negeria, geriam tik vandenuka naktim nevalgo tai nelabai gal kenkia tiem dantukam kas g.gif

as irgi tebemaitinu sunu, irgi nereguliariai valomes, bet apnasu nera blink.gif

[quote=Laabeille,2009 09 28, 15:25]
pas mus tai rimta problema verysad.gif ir ant dantuku jau rudos apnasos,
nes naktim maitinu dar vis...
su riksmais valom dantis, o daznai is viso nesivalom, kad nakciai vaiko
nerekdyt, nes uzmigdyt sunku tada buna g.gif
[/quote]

blink.gif
[quote=Su44ka,2009 10 06, 15:59]
Sveikos,
o mes valomes taip: as paimu dukrytes sepetuka, o ji mano, tada issizioju ir ji man valo dantukus, na o as- jai smile.gif Gaunasi kaip zaidimas, labai daug joko buna. Na kartais ir pati sau pavalo smile.gif
[/quote]
thumbup.gif
Atsakyti
mes irgi stengiames zaidimo forma. NUkreipiu kur nors demesi ir valau. Kartais duodu jiems valyti man dantis o as jiems valau. Na zodziu visko prigalovju. bet stengiuosi nevalyti kai jau nebenori, kai stumia lauk sepeteti tai ir patraukiu, po to vel bandau. Taip ir zaidziam. Apnaseliu buna ant priekiniu dantuku kartais, bet nusivalo, reiskia ne be reikalo stengiames.
Atsakyti
As dar dukrytei pati nevalau, tik tiek kiek ji pati pasivalo. Kartu einam valytis, tai kazkiek pamakaluoja ir ji. Aisku kokybe nekokia, bet vis sis tas
Atsakyti
Kai nebuvo sutinusios dantenos ir dantukai dar nedygo krūvomis, tai valydavau silikoniniu šepetėliu (tuo vadinamu antpirščiu) ir patikdavo. O dabar pati kaulina šepetėlio. Ir ne vieno, o iškart dviejų ir pati valosi. Kaip jai ten išeina, taip. Bet svarbu pats procesas.
Atsakyti
sveikos 4u.gif
gal kas patars kaip ikalbeti 2m berniuka nevalgyti dantu pastos? unsure.gif nes seip tai valytis dantukus megsta tik dantu pasta tai irgi megsta biggrin.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(alincikita @ 2009 10 12, 17:11)
sveikos  4u.gif
gal kas patars kaip ikalbeti 2m berniuka nevalgyti dantu pastos? unsure.gif nes seip tai valytis dantukus megsta tik dantu pasta  tai irgi megsta biggrin.gif  tongue.gif

Na manau kaskart kartu valykites... Gal pasidarys įdomu ir ims megdžioti jus...
Mano panelė taip pat mėgėja nuryti, kartais rodos jau jau ir vėl nuo pradžių... Bet aš naudoju tą spec. pastą, kurią galima nuryti, kol kas taip:)
Atsakyti
pratinau po truputį, pačiai leisdavau makaluotis burnytėj,tapo įprastu daiktu,kurio nereikia bijot,ir suprato, kad jis skirtas burnos higienai, poto jau stodavom prie kriauklės, duodavau jai vieną šepetuką, pati imdavau kitą ir taip valydavomės,ji pažaidžia su vandens srovele,žaisliukais,kai nusibosta pačiai valyt,aš tuo tarpu švelniai išvalau,dabar jau kartu valomės, žino, kuri pasta mamos,kuri jos,rodo,kaip reikia valyt biggrin.gif aš sau valau,ji sau biggrin.gif
Atsakyti
As pati mazei valau! Kitaip valgytu pasta ir kramtytu sepeteli!! O paskui rodau kaip mamyte valo
Atsakyti
QUOTE(kulka @ 2009 10 13, 15:54)
pratinau po truputį, pačiai leisdavau makaluotis burnytėj,tapo įprastu daiktu,kurio nereikia bijot,ir suprato, kad jis skirtas burnos higienai, poto jau stodavom prie kriauklės, duodavau jai vieną šepetuką, pati imdavau kitą ir taip valydavomės,ji pažaidžia su vandens srovele,žaisliukais,kai nusibosta pačiai valyt,aš tuo tarpu švelniai išvalau,dabar jau kartu valomės, žino, kuri pasta mamos,kuri jos,rodo,kaip reikia valyt biggrin.gif aš sau valau,ji sau biggrin.gif

Mums odontologė sakė, kad vaikas iki kol nemoka rašyti, tikrai gerai dantukų neišsivalys... Todėl praktiškai iki 6-8 metų tą turi daryti tėvai, užtikrinant idealią dantukų švarą...

Iš straipsnio:
Iki 7 metų – tėvai valo dantis
Labai dažnai tėveliai, atvedę vaiką pas odontologą, klausia: kokia pasta pati geriausia? Kokios firmos šepetėlį rinktis?
Stebuklo vien iš pastos ar šepetėlio tikrai tikėtis neverta. Svarbiausia yra kokybiškas dantų nuvalymas – visų dantų vagelių, nelygumų nušveitimas. Iki 7 metų tėvai turėtų valyti vaiko dantis! Tai ne šiaip sau sugalvota. Kol vaikas dar neina į mokyklą ir nemoka rašyti, jo motorika nėra pakankamai išlavėjusi ir dantukus valyti. Ranka tiesiog neklauso ir nepajėgia šepetuku nušveisti tolimiausių dantų kampelių. Skandinavų šalyse tai savaime suprantama, kad ryte ir vakare į vonią eina vaikas kartu su mama ar tėčiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 13 spalio 2009 - 16:59
Mano dukryte tai visai negaliu pati valyti, karta bandziau tai rekt pradejo. Dabar po truputi mane megdzioja. Mes turim dar ir tokia bedele, priekiniai virsutiniai dantukai nuskile,tai galvoju ,kai bandau pati pavalyt tikriausiai jai skauda. Negaliu net apziuret,nes uzciaupia burnyte.
Atsakyti