Maniškė nei pati valosi, nei man leidžia tai daryti. Su šepetuku žaidžia, man bando valyti dantis, o sau pati tik priekinius pabrūžina, ir tik kai jai gera nuotaika
pražiodint vaiką be šansų
laukiam, kada užsimanys būti savarankiškesnė
QUOTE(*Bagirute* @ 2009 11 09, 14:22)
maniske tai kad as valyciau - neduoda
ji ateina ir papraso sepetuko ir pati valosi
tik aisku toks ir valymas
manau cia noras buti savarankiska
bet stengiuosi nors ir truputi jai pavalyti 
maniske taip pat tik pati nori valyti
QUOTE(supergaga @ 2010 01 01, 20:19)
maniske taip pat tik pati nori valyti
tik pabaigoje leidzia man ptikrinti ir biski pavalyti
jei galetu tai visai nevalytu nes dantu valymas kaip koks didelis darbas... 
o maniskis tai valytu valanda jai duociau
tik ,kad bruzina tik priekinius
tai susitariam,sakau duok as isvalysiu,o tik tada duosiu paciam,tai lengvai leidziasi
kai priejom iki "savarankisko" dantuku valymo,padarem tai zaidimu,valemes abu kartu dantukus,po to pasiekisdami vienas kitam,po to pradejom zaist jau "suaugusius-dyyyyydelius" ir abu atsistoja prie kriaukles valomes..
budavo kartais oziuku kad nenoredavo valytis,tai neversdavau,bet praejus ka[riziukams,vel bandydavau ivilioti kad issivalytu...
budavo kartais oziuku kad nenoredavo valytis,tai neversdavau,bet praejus ka[riziukams,vel bandydavau ivilioti kad issivalytu...
Viskas labai tvarkoj
Pradžia buvo tokia- pavalom, o tada labai jau reikia parodyt visiems, kaip dantukai kvepia
Gal iš to džiaugsmo ir noras
Pradėjom valyt iš karto be pastos, pavalydavom, tada pati, o dabar be jokių problemų
Jau valo pati, pasiskalauna, išspjauna vandenuką, viskas ok. Aišku, jei sutinka, tai nubraukiam dar kelis kartus, kad būt dar geriau
laba mamytes, turim beda mano mergytei dar tik 14 men.
nesenai "gavom" didelia doze antibijotiku po keliu dienialiu antibijotikiu leidimo pastebejau kad priekiniai dantukai parudave
.Ar gali buti kad nuo antibijotiku mums taip nutiko, stenguosi neduoti saldumynu, arbatu saldziu, tik su buteliuku ir ciulptuku dar draugaujam
.Gal zinot kur galeciau daugiau informacijos gauti. is anksto dekoju
Mes saviškiams duodam vonioj besitaškant "valytis" patiems dantukus, po to sakom parodyk parodyk - va matau ten dar nešvarų vieną dantuką ir taip valom. O ir patys visuomet rodom kai valomės dantis, tai mūsiškiams kaip norma
Mums irgi sunkiai sekasi valyti. Paciai patinka "valyti", jei ta valyma galima valymu pavadinti.
Paemus sepetuka kramto ji arba ciulpia nuo jo pasta, o kai as bandau padeti, tai irgi uzciaupia burnyte, kad niekaip neilysi. Tiesa, paskutiniu metu padeda toks zaidimas - ji su mano sepetuku "valo" man dantis, o as jai. Sakom aaaa... ir as neissizioju tol kol ji neissizioja.
Kol kas padeda. Ji labai nori man dantis valyti, tad ir pati nepajaucia kaip issizioja. O dar gal padeda tai, kad kai valom dantis, pasisodinu ja ant kriaukles, atsuku vandeni ir ji vis biskuti pavalius kisa sepetuka plauti. 
Papildyta:
Musu du apatiniai dantukai irgi buvo gelsvoki, lyg su apnasomis, nors nei antibiotikus naudojom nei saldumynais piktnaudziavom. As kazkur internete angliskame psl. paskaiciau, kad reiktu pavalyti su pasta, kurioje yra sodos arba tiesiog su paprasta kepimo soda. Ka ir padariau. Dantukai vel balti!
Aisku nezinau kiek ilgai. As kazkaip galvoju, kad mums gal taip nutiko del to, kad vakarais pries miega duodavau pienuka is buteliuko ir su juo ji uzsimigdydavo, o paskui aisku tie dantukai likdavo nevalyti ir "pienuoti". O siaip pas mus JAV gydytojai grieztai liepia po metuku nutraukti buteliukus ir butent del dantuku. Mums 15 men ir dabar duodu tik viena pieno buteliuka, bet tik is ryto. Sekmes!
Papildyta:
laba mamytes, turim beda mano mergytei dar tik 14 men. nesenai "gavom" didelia doze antibijotiku po keliu dienialiu antibijotikiu leidimo pastebejau kad priekiniai dantukai parudave .Ar gali buti kad nuo antibijotiku mums taip nutiko, stenguosi neduoti saldumynu, arbatu saldziu, tik su buteliuku ir ciulptuku dar draugaujam .Gal zinot kur galeciau daugiau informacijos gauti. is anksto dekoju
Musu du apatiniai dantukai irgi buvo gelsvoki, lyg su apnasomis, nors nei antibiotikus naudojom nei saldumynais piktnaudziavom. As kazkur internete angliskame psl. paskaiciau, kad reiktu pavalyti su pasta, kurioje yra sodos arba tiesiog su paprasta kepimo soda. Ka ir padariau. Dantukai vel balti!
QUOTE(zmokalia @ 2010 01 18, 19:09)
laba mamytes, turim beda mano mergytei dar tik 14 men.
nesenai "gavom" didelia doze antibijotiku po keliu dienialiu antibijotikiu leidimo pastebejau kad priekiniai dantukai parudave
.Ar gali buti kad nuo antibijotiku mums taip nutiko, stenguosi neduoti saldumynu, arbatu saldziu, tik su buteliuku ir ciulptuku dar draugaujam
.Gal zinot kur galeciau daugiau informacijos gauti. is anksto dekoju 
Jei gerai prisimenu, tai man rodos nuo antibiotiku taip gali nutikti, kad dantukai patamseja