Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai 3 tema

Oi kiek groziu wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Kažkur dingo Skarpionukė, o norėčiau vieno dalyko paklausti ax.gif
Atsakyti
o mano strepsiukui kažkas darosi... jau prie persodinimą buvo blogai, o dabar atrodo dar blogiau verysad.gif nežinau net ką daryti: lapų kraštai ruduoja, džiūva, vysta, nors drėgmės pakanka. Gal jeigu įkelčiau nuotrauką, galėtumėt padėti, kaip jį gelbėti? unsure.gif
Atsakyti
Nežinia, ar padėsime, bet įkelkite nuotrauką. O kaip jis "elgėsi' iki šiol - buvo sveikas, tvirtas, ar įtartinas? Ar seniai jį auginate?
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2010 08 04, 13:42)
Nežinia, ar padėsime, bet įkelkite nuotrauką. O kaip jis "elgėsi' iki šiol - buvo sveikas, tvirtas, ar įtartinas? Ar seniai jį auginate?

user posted image
user posted image
user posted image
na va prikėliau savo bėdulio nuotraukų... auginu jau nuo praeito rugsėjo, viskas buvo gerai, bet įtariu, kad galėjo būti perlaistytas, kai atostogavau ir mama prižiūrėjo...
o taip atrodė seniau, kaip liūdna žiūrėti į ką pavirto verysad.gif
user posted image
Atsakyti
Nemanau, kad tai perlaistymas - perlaisčius strepsą, lapai suglemba, kaip ir nuvysta, net nebūna tokio džiūvimo nuo galų. Labiau tikėtina grybelinė liga ar erkutė. Nupurkščiau kombinuotu preparatu (toks yra naujas Schultz purškalas). Gal galima bandyti ir vien akaricidu. Jeigu yra sveikai atrodančių lapų, dėl visa ko pasidaiginkite bent vieną fragmentą.
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2010 08 04, 22:08)
Nemanau, kad tai perlaistymas - perlaisčius strepsą, lapai suglemba, kaip ir nuvysta, net nebūna tokio džiūvimo nuo galų. Labiau tikėtina grybelinė liga ar erkutė. Nupurkščiau kombinuotu preparatu (toks yra naujas Schultz purškalas). Gal galima bandyti ir vien akaricidu. Jeigu yra sveikai atrodančių lapų, dėl visa ko pasidaiginkite bent vieną fragmentą.

o kaip daiginti fregmentą? blush2.gif
Atsakyti
Nupjaunate lapo dalį, pjūvį geriau daryti labai aštriu peiliu arba skutimosi peiliuku (britva biggrin.gif ), apie 5 minutes pjūvį apdžiovinate ore, ir 0,5-1 cm gyliu sodinate:
- į drėgnas durpes,
- išmirkytų durpinių tablečių turinį;
- drėgnus kiminus;
- drėgną perlitą arba vermikulitą, arba šių medžiagų mišinį.

Pasodintą lapą su visu indeliu dedate į plastikinį maišelį, statote pačioje šviesiausioje turimoje vietoje (net ne tiesioginiuose saulės spinduliuose!). Per 2-3 savaites turėtų atsirasti šaknelės, kiek vėliau - vaikučiai. Lapui įsišaknydinus, galima truputėlį substrato nužerti nuo viršaus, kad vaikučiai pasiskverbtų į paviršių. Aš į durpes dažnai sodinu jau tuomet, kai lapas jau susilaukia vaikučių kiminuose
Fotopamokos rusų kalba http://dimetris.com....p...150&start=0
Fotomedžiaga anglų kalba http://www.streptoca...ropagation.html
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2010 08 04, 22:08)
Nupurkščiau kombinuotu preparatu (toks yra naujas Schultz purškalas).

Gal galetum to preparato nuotraukyte ikelt blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(ausrazs @ 2010 08 02, 20:44)
Kažkur dingo Skarpionukė, o norėčiau vieno dalyko paklausti ax.gif

Nepastebejau zinutes doh.gif
Niekur nedingusi, iskepusi blush2.gif
Laukiu klausimo, jei nepervelu
Atsakyti
Štai toks tas purškalas
user posted image
O klausimo čia nebeužduosiu, nes, mačiau, į jį jau RS atsakei. Klausiau, nes mano ‚Smerf‘ ir ‚Stefania‘ vaikučiai pražydo vos banguotais žiedais, jais skiriasi nuo mamų. Galvoju, gal turėjo įtakos karštis, kuris strepsams ne į naudą. Reiks palaukti antros žydėjimo bangos.
Na, vėl pasirodysiu su strepsų giminaite kolegija, pražydo ‚Peridot's Rols‘
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 08 rugpjūčio 2010 - 07:59
QUOTE(ausrazs @ 2010 08 08, 08:57)
Štai toks tas purškalas
user posted image

bet kaina jo doh.gif netoli 50lt unsure.gif

mano gėles kažkoks velnias užpuolė reiks šitą daiktą vistiek jaučiu pirkt
Atsakyti
Aš pirkau už 36 Lt, bet ir kiekis dvigubai didesnis nei ansktesnio "Schultz Insect Spray"
Atsakyti