Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai 3 tema

Aš maniau, kad šio gražuolio būtent tokia įdomi iir yra žiedo forma thumbup.gif
Atsakyti
Įdomus taškuotukas bigsmile.gif

Supuvo Stonewashed fragmentas cray.gif

Atsakyti
Dzūke, užuojauta console.gif Ar visiškai supuvo, ar dalis dar liko?
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2010 07 27, 13:47)
Dzūke, užuojauta console.gif  Ar visiškai supuvo, ar dalis dar liko?

Ačiū, visiškai, apkarpymas neišgelbėjo verysad.gif
Na, viliuosi dar užsigyvensiu biggrin.gif

Bristol's Leopard Skin, užaugino siamo dvynį biggrin.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzūkė: 27 liepos 2010 - 14:36
Gaila, Dzūke. Na, įdomiai čia tas "leopardas" sumąstė blink.gif
Atsakyti
Dzūke, kaip suprantu, tą supuvusį fragmentą visai neseniai pradėjai šaknydinti - gal jis jau turėjo kokios ligos užkratą. Mąstau: o jejigu gautus lapų fragmentus, prieš šaknydinant profilaktiškai nupurkšti fungicidu? Juk rimti kolekcininkai, įsigiję naują augalą visuomet profilaktiškai apdoroja nuo erkutės ir kitų gyvių, kad nekiltų grėsmė visai didelei kolekcijai.
Atsakyti
Merginos, grįžus namo ir laistydama gėles apsižiūrėjau, kad visas vieno strepso didelis lapas žiauriai pasikeitęs, nuėjęs tokia sidabriškai blizgančia "džiūsna", kokia būna esant erkutei. Tuoj čiupau Šulco purškalą ir nupurškiau visas tame kambaryje esančias gėles. Pasirodo, reikia labai atidžiai stebėti, per karštus oru, matyt, erkutės savo darbą padaro žaibiškai (neįsivaizduoju, kas dar galėtų taip pakenkti, jei ne jos).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 27 liepos 2010 - 17:32
Nupurškt g.gif , o jeigu nudegs, jie ir taip būna stresinėj būsenoj unsure.gif
Baiminausi visai dėl kito fragmento, nes kraščiukai "minkštai" parudę buvo, apkarpiau, kol kas laikosi normaliai.

ausrazs, tie kenkėjų pėdsakai blogojoje lapo pusėje buvo?
Aš prieš keletą dienų phalaenopsį su tokiu lapu išveičiau lauk blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzūkė: 27 liepos 2010 - 19:18
Na, nežinau dėl to lapų nupurškimo, augalus naujoje vietoje nupurškia. To nesveiko lapo buvo panašios abi pusės (gaila jau išmečiau, nenufotkinusi), tokį vaizdelį turėjau ir pernai, kelios čia forume nagrinėjo, erkės tai ar ne. Dėl visa ko purškiau, net lapus nudegindama. Didžioji strepsų dalis po šaltojo sezono išliko.
Beje, tas nesveikas lapas buvo 'Arkos', apsižiūrėk edėl visa ko savo fragmentą. Maniškis liko su vieninteliu lapu, jo dalį reiks pasodinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 27 liepos 2010 - 19:23
QUOTE(ausrazs @ 2010 07 27, 20:21)
Beje, tas nesveikas lapas buvo 'Arkos', apsižiūrėk edėl visa ko savo fragmentą. Maniškis liko su vieninteliu lapu, jo dalį reiks pasodinti.

Aš tokio neturiu ax.gif
Atsakyti
Oi, atsiprašau, sumaišiau su 'Mamba nr.5', o Mamba atrodo sveika!
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2010 07 27, 20:53)
Oi, atsiprašau, sumaišiau su 'Mamba nr.5', o Mamba atrodo sveika!

Na, aš to lapo dalį apačios nupjoviau blush2.gif ir frgmentėlius įsodinau į durpę -vienas pūva blush2.gif , o viršūnė kiminuose kol kas atrodo neblogai ax.gif
Atsakyti