Aš maniau, kad šio gražuolio būtent tokia įdomi iir yra žiedo forma

Įdomus taškuotukas
Supuvo Stonewashed fragmentas

Supuvo Stonewashed fragmentas

Dzūke, užuojauta
Ar visiškai supuvo, ar dalis dar liko?

Gaila, Dzūke. Na, įdomiai čia tas "leopardas" sumąstė

Dzūke, kaip suprantu, tą supuvusį fragmentą visai neseniai pradėjai šaknydinti - gal jis jau turėjo kokios ligos užkratą. Mąstau: o jejigu gautus lapų fragmentus, prieš šaknydinant profilaktiškai nupurkšti fungicidu? Juk rimti kolekcininkai, įsigiję naują augalą visuomet profilaktiškai apdoroja nuo erkutės ir kitų gyvių, kad nekiltų grėsmė visai didelei kolekcijai.
Merginos, grįžus namo ir laistydama gėles apsižiūrėjau, kad visas vieno strepso didelis lapas žiauriai pasikeitęs, nuėjęs tokia sidabriškai blizgančia "džiūsna", kokia būna esant erkutei. Tuoj čiupau Šulco purškalą ir nupurškiau visas tame kambaryje esančias gėles. Pasirodo, reikia labai atidžiai stebėti, per karštus oru, matyt, erkutės savo darbą padaro žaibiškai (neįsivaizduoju, kas dar galėtų taip pakenkti, jei ne jos).
Nupurškt
, o jeigu nudegs, jie ir taip būna stresinėj būsenoj
Baiminausi visai dėl kito fragmento, nes kraščiukai "minkštai" parudę buvo, apkarpiau, kol kas laikosi normaliai.
ausrazs, tie kenkėjų pėdsakai blogojoje lapo pusėje buvo?
Aš prieš keletą dienų phalaenopsį su tokiu lapu išveičiau lauk

Baiminausi visai dėl kito fragmento, nes kraščiukai "minkštai" parudę buvo, apkarpiau, kol kas laikosi normaliai.
ausrazs, tie kenkėjų pėdsakai blogojoje lapo pusėje buvo?
Aš prieš keletą dienų phalaenopsį su tokiu lapu išveičiau lauk

Na, nežinau dėl to lapų nupurškimo, augalus naujoje vietoje nupurškia. To nesveiko lapo buvo panašios abi pusės (gaila jau išmečiau, nenufotkinusi), tokį vaizdelį turėjau ir pernai, kelios čia forume nagrinėjo, erkės tai ar ne. Dėl visa ko purškiau, net lapus nudegindama. Didžioji strepsų dalis po šaltojo sezono išliko.
Beje, tas nesveikas lapas buvo 'Arkos', apsižiūrėk edėl visa ko savo fragmentą. Maniškis liko su vieninteliu lapu, jo dalį reiks pasodinti.
Beje, tas nesveikas lapas buvo 'Arkos', apsižiūrėk edėl visa ko savo fragmentą. Maniškis liko su vieninteliu lapu, jo dalį reiks pasodinti.
QUOTE(ausrazs @ 2010 07 27, 20:21)
Aš tokio neturiu

Oi, atsiprašau, sumaišiau su 'Mamba nr.5', o Mamba atrodo sveika!
QUOTE(ausrazs @ 2010 07 27, 20:53)
Oi, atsiprašau, sumaišiau su 'Mamba nr.5', o Mamba atrodo sveika!
Na, aš to lapo dalį apačios nupjoviau