Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos-7 tema.

QUOTE(Violeta* @ 2009 12 07, 10:55)
Absoliučiai jokių šansų doh.gif ..Būtina nos kelių laipsnių teigiama temp..Nekalbu jau apie tai, kad jau šalnos buvo..ir ta gėlytė jau turbūt senai skystos masės konsistencijos greičiausiai..

g.gif butu gaila, nes is tikro tai ten ju koks 10 blush2.gif
jei labai neatshals reiks bandyt savaitgali gelbet blush2.gif
Aciu atsakiusioms 4u.gif
Atsakyti
Auga mano svyrancios pelargonijos bendroje laiptineje. Tiesa sakant nelabai jos priaugo, nes visa rudeni as jas dalinau. lotuliukas.gif
Dar prie ju 3 rusiu paprastos auga. Tai is tu triju, tai 2 zydi, o va trecia kai zydes, tai teks paciai zieda skinti, kad nuo vagysciu apsaugoti. doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Laikiau ir as saviskes seniau laiptineje, taciau pas mus tokia liaudis kad primesdavo cigareciu i vazonus, grazesnes nulauzydavo,o kelias net pavoge.Tai vyras pradejo is manes juoktis kad kitiem auginu, tai dabar laiptinej tik 3 laikau.Pavoge ir sanpaulijas kai tik prazydo, buvau isnesus nes nebuvo kur det kadangi daug vazoneliu prisodinau po dauginimo.Taip 2 vazonus ir nunese kai tik suzydejo.Pas mus dar mazai kulturos, atrodo tik dziaukis kad kazkas augina, juk visiem graziau, bet kur tau.
Atsakyti
gal kas galetumete patarti, kada reiketu nulauzyti sakeles ir pradeti sodinti naujas pelargonijas? ar reikia jas laikyti vandenyje, kad isleistu saknis? Aciu 4u.gif
Atsakyti
labas 4u.gif
Taigi rimtai, ziema jau i antra puse persirito biggrin.gif nebe uz ilgo ir vasaris ax.gif pradesim zadint savo grazuoles smile.gif
Cold, as tiesiog i zeme tiesiai kisu. Bet as tai rudeni dariau ax.gif
Atsakyti
o as kaip tk jas nukarpiau lengvai, palikau perziemoti smile.gif o gi ziuriu - kad jau pavasaris arteja biggrin.gif reikia jau kazka su jomis daryti smile.gif noriu, kad zydetu anksteliau, nes pernai ziedu sulaukiau tik liepa sad.gif o siemet noriu geguze smile.gif
o gal zinai, ar verta is seklu setis sias geles? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cold: 14 sausio 2010 - 14:32
Nu as nebandziau niekd g.gif Kazkada petunija bandziau, tai kol sudygo, katinas mano paselius iskapste doh.gif tai daugiau ir nebebandau. Man is sakeliu kazkaip patogiau. Ir nusiperku karts nuo karto kokia grazuole pamacius. Vienos as net nenuskabiau, ji tokia zalia ir stovi sau visa ziema ant palanges. keli lapai susisuke nukrito, bet visa nenubyrejo. gal rimtai reik kelias nuo jos nuznybus isisodint g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dar viena mama: 14 sausio 2010 - 14:57
Tikrai verta iš sėklų bandyt...Tik pernai gal kiek vėlokai sėjau kompaktines, vasario gale..Na, tai kol sudygo, mėn praėjo kažkur..Vienos labai greit, kitos labai nedaigios buvo, taigis sėklų reik turėt pirkus iš kelių vietų..apie balandį jau augo vazonėliuose ir tikrai greit augo..Buvo tiek, kad dalinau visiems kas tik norėjo..O sau, primetus, kad tos sėtos negreit žydės, pirkau auginukus doh.gif Ką jūs manote, ogi tos mano sėjinukės kuo nuostabiausiai žydėjo, bet jau liepą..labai gražios spalvos buvo, o pirktinės kažko skurdo..Buvo tokios svyrančios pilnavidurės, juodai violetinės, gražios, bet žydėjo pgl mane ne taip gausiai..Palikau žiemot, gal šiemet labiau žydės kaip antrametės, bet jos augs kaime..O balkone auginsiu tik kompaktines, ir manau, sėsiu gal kokį sekm.. g.gif Kad greičiau pražįstų..

"Sėklinių kompaktinių" privalumas - labai gražios originalios spalvos, dideli žiedynai..Skiriasi labai nuo daugintų ūgliais ir susikryžminusių..Trūkumas - jei didesnis kiekis, kai paaugs, reikės vietos nemažai vazonėliams, kol bus galima lauk nešt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 14 sausio 2010 - 16:21
g.gif Net susiviliojau bigsmile.gif Bet kur tas lysves nuo ryzojo plesiko paslept doh.gif lotuliukas.gif O gal siemet nebekapstytu g.gif nebe piemuo jau
O sejate i tas daigyklas ar i koki loveli tiesiai?
Atsakyti
as jau irgi galutinai susiviliojau is seklu smile.gif mano visos geles pernai atsodintos is nauju sakeliu, tai, kaip manote, ar reikia siemet ju naujas sakeles nulauzt ir sodinti, o tas senas (motinines) mesti lauk?
nes kai kurios geles atrodo tiesiog tragiskai pavargusios, nes zydejo be perstojo iki lapkricio vidurio smile.gif
Atsakyti
Manau, pelargonijas drąsiai galima tas pačias kokius 3 metus augint, jei tik yra kur laikyt per žiemą..Va giminės moterys namuose visokių verandų nešildomų turi, tai ten puikiai žiemoja tos gėlės metai iš metų..Tik atitinkamai žiemai paruoštos būna - išgenėtos, "pamigdytos" -o nuo vasario galo laikomos šilčiau ir tręšiamos ima leist šonines šakas, jas auginasi, susiformuoja puikūs krūmai kurie jau balandį ima žydėt..Šiaip jei krūmai pavargę, tręškite ir gerai išgenėkite, kad naujos šakos tvirtos būtų - vėją atlaikytų.

Aš neturiu kur laikyt per žiemą, tai tas pačias vežu į kaimą..Išdalinu..Žiemą naujas sėju. Man tas būdas patogesnis, nei daugint šakelėmis - nes žiemą jos prastai prigyja, vėlgi - vietos reikia.Su sėklomis aš darau taip: paimu platesnį plastikinį pakavimo indelį - kur pakuojamas maistas į šaldytyvą...ten įkloju pop rankšluostį sulankstytą keliais sluoksniais per visą indelio plotį ir gerai sudrėkinu - įpilu vandens, kad rankšluostis būtų gerai šlapias. Ant jo paberiu pelargonijų sėklas - jos gerai matosi ant balto pagrindo..Uždengiu ir pastatau šviesiai šiltai. Ant šono - lipdukas su data, spalva ir pavadinimu ar net pakeliu.
Viskas - reikia tik karts nuo karto pravėdint ir sudrėkint, kad neišdžiūtų. Sudygusias galima kelt į vazonėlius ar padėklus tiesiai su pincetu..Tada aišku, kurios sėklos daigios ir kur ko tikėtis..Iš padėklo jau galima kelt į lovelius, komponuot spalvas.
Pernai sėjau į daigyklas, paskui pačius mažiausius vazonėlius, tada - didesnius nes greit išaugo, tada į lovelius - pasakysiu daug terlionės. Labiau verta atsirinkt tikrai daigias sėklas ir jas tiesiai į padėklą dėt.
Atsakyti
Aisku terliones daug su tais persodinimai, bet gelems tas labiau patinka, jei tik sudygusias iskarto i lovi pasodinsi, jos augs zymiai leciau. Nepatinka joms daug vietos. Geriau kilnoti i vis didesni inda, jei nori tureti grazias gelytes.
Is seklu auginu jau 4 metus. Neturiu, kur per ziema laikyti, tai ma cia pats geriausias budas. Aisku pavasari apsikrauna visos palanges, bet ko del grozio nepadarysi doh.gif
Atsakyti