Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos-7 tema.

QUOTE(laurindre @ 2010 02 09, 20:05)
Kazkada zadejau parodyti, kaip atrodo tik parnestos is tamsaus rusio.
[attachmentid=192926]

mano ir taip atrodo
Atsakyti
O mano patirtis su seklomis ne kokia. Ka ne taip darau? Suberiau sekliukes, pardaveja liepe neuzberti zememis ir uzdengti kokia plevele. Taip ir padariau. Purskiau vandeni, karts nuo karto pravedindavau. Po keliu dienu is vienos islindo daigelis. Nudziugau. Tai va tas vienintelis auga, o likusios nei krust. Tiesa tokiam"siltnamyje" zeme pelesiu pardejo trauktis. Silta dregna, gal vedinimo per mazai. Tai surinkau visas seklas ir i kita zeme suberiau. Bet dabar bijau dengti. Gal bandyt surinkti tas seklas ir pabrinkinti? Gyvos lyg, nesupuve. Ar zemem uzberti. Vienintelis daigelis auga.
Atsakyti
Ar nebus jau doh.gif
Per dideles dregmes pelargonijos bijo daugiau negu sausros. Ir liesti be reikalo nereiketu, nepatinka joms. Vienais metais nesulaukusi prakrapsciau viena lendanti is zemes ir viskas doh.gif Jei per 2 sav neislindo, tai jau tikrai neislys schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Vyna @ 2010 02 08, 13:04)
o sėkliukes svyrančių pelargonijų pirkot internetu?Paprastoj parduotuvėj aš jų nerandu, gal matėt kur Kaune.

Shetelig'e ( Savanorių pr., tik ant kalno užkilus, buvusioj Radijo gamykloj) trys skirtingos pakuotės ( dvi rūšys svyrančių ir viena kompaktinių). Šiandien mačiau, čiupinėjau. Yra ir gyvai. 4u.gif

QUOTE(Darsė @ 2010 02 09, 18:18)
pirktinės ax.gif
nesu bandžius iki šiol, sėdžiu namuos, tai sakau pažaisiu, gal kas ir užaugs rolleyes.gif

na ir šaunu biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Bet tai kaip keista. Vsom vienodos salygos, o is 30 sekliukiu islindo tik viena doh.gif Prabangiai cia jau gausis su tom seklom.
Atsakyti
O kas sake, kad ne. As seniai sakiau, kad brangios seklos, o dygimas tik 30 %.
Kai pati prisirenki, tai dzin, kiek isdygs. Kazkas vistiek isdygs g.gif O kai reikia pirkti, tai tada geriau daigelius po 3 lt.
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2010 02 09, 19:05)
Kazkada zadejau parodyti, kaip atrodo tik parnestos is tamsaus rusio.
[attachmentid=192926]

g.gif atrodo jos gyvos... maniškes atrodo prastai... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2010 02 10, 21:34)
O kas sake, kad ne. As seniai sakiau, kad brangios seklos, o dygimas tik 30 %.
Kai pati prisirenki, tai dzin, kiek isdygs. Kazkas vistiek isdygs g.gif O kai reikia pirkti, tai tada geriau daigelius po 3 lt.

Tada man nesvietiškai pasisekė- iš 11 kompaktinių išdygo jau 9, o iš 5 svyrančių- trys rolleyes.gif
Tikiuosi, ir kitos dar išlys lens.gif

Dabar klausimas- o kada reikia pradėti tręšti? g.gif
Atsakyti
Su tresimu dar suspesi, daigeliai jauni, tegul praauga. Su seklomis tikrai pasiseke g.gif Tikrai ne visada tiek daug isdygsta, ypac is pirmo karto g.gif
As savo dar nesejau, jauciu, kita savaite reiks pradeti peckiotis. bigsmile.gif
Atsakyti
Prieš porą metų buvau užsisakius estiškų perlargonijų sėklų, dabar jau nepamenu jų pavadinimo, šiųmetiniame jų kataloge tokių nebėr. Tai pakely tebuvo tik 5 sėklos blink.gif , tačiau sudygos visos, daigai buvo puikūs, augalai išaugo stiprūs thumbup.gif Dar jas tebeturiu: žiedynai didžiuliai, tik kas man nepatinka, kad labai ilgas užauga žiedkotis, ir žiedynai nusvyra žemyn verysad.gif
Atsakyti
Ieskau senovines pelargonijos liaudyje dar vadinamos "jeronimu", gal kas gali sakele padovanot? blush2.gif

atrodo taip: http://i029.radikal....2471c43316f.jpg

rasykit i a.z., labai lauksiu 4u.gif
Atsakyti
Klaipedoj turiu mirksiukas.gif
Atsakyti