Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos-7 tema.

Sveikos, aš vis skaičiau skaičiau šitą temą ir susiviliojau pelargonijų sėklom lotuliukas.gif bet vos radau nusipirkt kompaktinių doh.gif doh.gif Sudygo labai greit ir tik 2-3 sėklytės nesudygo, tai dabar turiu 10 daigelių wub.gif thumbup.gif Tik bijau kad išpikavus nenuvystų unsure.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aure111: 20 vasario 2010 - 16:18
na va ir aš jau iš rūsio parsinešiau į verandą, ji apšildoma, daug šviesos, stiebiasi mano palergionijos, vėliau pasidauginsiu
Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2010 02 19, 10:19)
Mano sėtos iš sėklų pelargonijos jau tikruosius lapelius išleido, kaip suprantu pikiuot laikas. O jas kaip pomidorus pikiuot, beveik iki lapelių sukišt į žemę?

Kaip smagu thumbup.gif
Maniškės tai tebeturi po tuos du lapelius, bet jau matau, kad tarp jų yra mažulyčiai kiti lapeliai ax.gif
O dėl pikiavimo tai nežinau- aš sėjau iš karto į 6 cm skersmens indelius, nežadu jų niekur kraustyti, kol nepaaugs g.gif

QUOTE(mazge1979 @ 2010 02 20, 17:26)
na va ir aš jau iš rūsio parsinešiau į verandą, ji apšildoma, daug šviesos, stiebiasi mano palergionijos, vėliau pasidauginsiu

Man įdomu, kokioje temperatūroje rūsiuose pelargonijos gali žiemoti? ir ar visiškoj visiškoj tamsoj peržiemoja??
Atsakyti
Svarbu minuso nebutu, perziemoja kuo puikiausiai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Darsė @ 2010 02 20, 18:36)

Man įdomu, kokioje temperatūroje rūsiuose pelargonijos gali žiemoti? ir ar visiškoj visiškoj tamsoj peržiemoja??

ten nekūrenama, bet stovi pečius, yra mažas langelis
Atsakyti
Atsiprasau kad ne visai i tema... Kazkuri buvot idejusi foto su bakopomis? Kur rasti ju seklyciu ir kada jas seti? Maciau Zalioje stoteleje, bet tik kelios sekliukes ir labai brangios. O ir siaip ta ju produkcija man nelabai patinka, daznai man nesudygsta, nepalyginsi su uzsienietiskom seklytem.
Atsakyti
sveiki... 4u.gif manau, kad sėklas pirkti ir gauti gera rezultata yra tikra loterija aš labiau perku jau daigelius...nes neišeina iš sėklu tvirtus daigelius išauginti ax.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rainie2636: 22 vasario 2010 - 08:06
QUOTE(rainie2636 @ 2010 02 22, 09:05)
sveiki... 4u.gif manau, kad sėklas pirkti ir gauti gera rezultata yra tikra loterija aš labiau perku jau daigelius...nes neišeina iš sėklu tvirtus daigelius išauginti ax.gif  blush2.gif

nezinau kaip su palergonijom, bet yra darzoviu seklu beicuotu jos kelis kart didesnes nei paprastos bigsmile.gif isivaizduokit jei morkas po viena sodinti galima ir galutiniam variante tai naudinga nors brangiau smile.gif Gal ir palergoniju yra tokiu g.gif sesuo pasisejo lobelijas beicuotas ir ne, tai merginos net lygint ner ka Beicuotos ir isdygo greiciau ir tokios tvirtesnes ir sakojasi o tos paprastos tai atrodo kaip siuleliai ir regis tuoj visai sunyks. Pirko ji zalioj stotelej. Reiks ten uzsukt ir paziuret ko gero yra rolleyes.gif
Atsakyti
Ar reikia kompaktines pelargonijas apskabyti, kad labiau šakotųsi? Nes lyg ir taip ir iš pažastukių atžalėlės lenda g.gif
Atsakyti
QUOTE(mazge1979 @ 2010 02 20, 18:26)

nagi nagi papasakokite kaip jus jas dauginate? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aira* @ 2010 02 22, 13:32)
Ar reikia kompaktines pelargonijas apskabyti, kad labiau šakotųsi? Nes lyg ir taip ir iš pažastukių atžalėlės lenda  g.gif

Aš irgi norėjau patyrusių augintojų pasiteirauti apie pelargonijų tiek kompaktinių, tiek svyrančių išskabymą, kad labiau šakotusi.Ar reikia jas skabyti, ar jos iš savęs kaip nors šakojasi?
Atsakyti
QUOTE(vejuune @ 2010 02 22, 15:22)
nagi nagi papasakokite kaip jus jas dauginate?  bigsmile.gif

aš labai paprastai ir visada prigyja. tik nuskabau šakeles, sukišu į vazoną su žemėm ir auga. jei vėjas nulauždavo šakelę, nesvarbu kurioj vietoj, ir tą į žemę kišdavau, visos prigydavo, vėliau patręšiu. taip ir begonijas prisiauginu ir net vienas žmogelis sakė taip tuos vienmečius mažus jurginukus galima dauginti, va dar tų nemėginau
Atsakyti