Įkraunama...
Įkraunama...

Kauno mokyklų reitingai

QUOTE(PUPA13 @ 2015 11 10, 16:43)
Mes ir jau dairomes dukrytei pradines mokyklos.Kazkaip musu J.Urbsio katalikiska siais metais visai nebezavi.Nors eis dar tik po 2m,bet pradedu dometis.Turiu pamastymuose Varpelio m-kla,KTU  licejaus pradine(bet ten net i pirma kl reikia stojamuosius laikyti)tai man nesuvokiama ka gali vaikas ten islaikyti..Paparcio,kaip varianto neatmetu ir lieka J Urbsio(nes arciausiai namu)                 

Ka jus rinktumetes savo vaikuciams?
Ir dar didesni galvos skausma turiu ,siemet vaikas baigia 4kl.Kas toliau....Kur eiti?.... doh.gif

galiu šiek tiek apie licėjų papasakoti nes turiu antroką. Užduotys loginės, kaip vaikas orientuojasi lape, kas negerai paveiksliukuose ir pan. Skaityti ir skaičiuoti neliepia, nors į pirmą klasę beveik visi tai atliekantys susirinko. Jeigu ruošiates ten laikyti stojimo testą nusipirkti loginių pratybėlių - presvika labai neblogas leidžia. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(PUPA13 @ 2015 11 10, 16:43)
Turiu pamastymuose Varpelio m-kla,KTU  licejaus pradine(bet ten net i pirma kl reikia stojamuosius laikyti)tai man nesuvokiama ka gali vaikas ten islaikyti.

Licėjus bando atsirinkti vaikus linkusius į inžineriją. Ten nereikalauja nei skaityti nei rašyti nei skaičiuoti. Tiesiog buna loginės užduotėlės. Vaikams sąlygos perskaitomos ir paaiškinamos, o vaikai turi ar kažką pažymėti ar nupiešti.
Dar vienas patarimas- sekite licejaus naujienas, ten būna pranešimai, kad organizuojamos pamokėlės būsimiems mokinukams ir jose trikrai verta dalyvauti, nes tada tampa aiškiau, ko iš vaikų per stojamuosius bus prašoma. Tas pats galioja ir penktokams bei devintokams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bevardė: 11 lapkričio 2015 - 08:30
Tiesa dar apie visą sarašą, rašau savo nuomonę:

Urbšio m-kla - negaliu nieko nei gero nei blogo parašyt. Nuomonių girdėjau visokių, daugiau gerų.

Papartis - ne ne ir dar kartą ne. Mano nuomone ten nekokia mokykla, atmosfera joje taip pat. Buvau atvirose duryse, turiu daug draugų ten vedančių (ar vedusių) vaikus.

Varpelis - gera mokykla su keistokom ir nemažom rinkliavom.

Aš pati dar pridėčiau - suzukio mokyklą. Skamba gal keistai, bet pasigilinus tai klasikinė mokykla su papildomais pliusais. Išleidau šiemet ten savo priešmokyklinuką ir labai džiaugiuosi. Labai daug įdomios veiklos vaikams, daug skatinimo, daug švenčių. Rezultatai tos mokyklos taip pat labai geri. Ir jei taip galvojant kas geriau licėjus ar suzukis, tai nežinau. Licėjuj pliusas, kad testinumas, kad po 4 metų nereiks sukti galvos kur vaiką leisti. Bet visi kitus pliusus aš atiduodu suzukiui.

O šiaip rinkitės mokytoją, tai labai svarbu. Pati geriausia mokykla pasidaro nekažką kai gauni nekokią mokytoją. Pagalvokit kokios norit - ar griežtos, ar švelnios ir reiklios, ar kokios meniškos. Na daug tų variantų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2015 11 11, 10:37)
Tiesa dar apie visą sarašą, rašau savo nuomonę:

Varpelis - gera mokykla su keistokom ir nemažom rinkliavom.

Sūnus pradinį ugdymą mokėsi dvejose mokyklose. Pirmą klasę pradėjom kitoj mokykloj, vėliau pakeitus gyvenamąją vietą lankė "Varpelį". Galiu pasakyti, kad skirtumas dėl ugdymo kokybės ir mokytojų požiūrio į vaikus tikrai buvo. "Varpelis" paliko labai gerą įspūdį, mokytojos labai geranoriškos. Jau vien tai, kad mokytojai pamačius, jog vaikas kažko nesuprato, yra bandoma su vaiku derinti laiką, kada jis gali pasilikti po pamokų, kad paaiškint viską jam dar kartą, buvo kažkas thumbup.gif Kai tuo tarpu pirmojoj mokykloj tik per susirinkimą pasakydavo, jog vaikams sunkiau sekasi tas ir anas, prašom tėveliai padirbėkit namuose. Labai geros yra anglistės. Paruošimas nerealus, tikrai vaikai mokomi stipriai. Dar norėčiau paminėti papildomas konsultacijas ketvirtokams, kurie bandys stoti į prestižinėmis vadinamas mokyklas, t.y. Jėzuitus, LSMU ir KTU Licėjų.
Kas liečia rinkliavas, tai jos tokios kaip ir daugumoj pradinių mokyklų. Skirtumo nuo senosios nepastebėjau g.gif

Beja pastebėjimas dėl tolimesnio stojimo į penktą klasę.
Iš "Varpelio" labai nemažai vaikų įstoja būtent į tas aukščiau paminėtas mokyklas.
Maniškis šiuo metu mokosi KTU licėjuje. Sėkmingai išlaikė stojamuosius. Dabar irgi pažymiai labai neblogi. Anglų kalba sekasi labai lengvai, matematika, lietuvių irgi neblogai labai. Manau, kad didelis indėlis viso šito būtent mokyklos.
Beja klasė suformuota pagrinde iš trijų mokyklų mokinių, t.y. "Varpelio", "Rūtelės" ir Suzukio. Iš kitur tik pavieniai vaikai atėję, po 1-2-3. Tai manau apie paruošimą pradiniam ugdyme nemažai pasako. ax.gif
Atsakyti
O sakykit,gal ka zinot apie Vyturio mokykla.?Siemet patapo gimnazija.Jei niekur neistotume eitume gal ten.Domina 5kl
Atsakyti
QUOTE(PUPA13 @ 2015 11 13, 16:24)
O sakykit,gal ka zinot apie Vyturio mokykla.?Siemet patapo gimnazija.Jei niekur neistotume eitume gal ten.Domina 5kl

Kaimynes mergaite eina nuo 5 kl. Patenkinti, daug labiau nei Varpeliu. Bet pas juos isimtis, pataike pas netikusia ir neatsakinga mokytoja Varpelyje.
Atsakyti
Ka zinau 100%, tai kad I Vyturi priima TIK pagal gyvenama vieta. Grieztai. Kalbejau su directors, su ten dirbancia mokytoja - galite net nebvandyt, jei negyvenat toj teritorijoj,..
Atsakyti
QUOTE(Milanka @ 2015 11 13, 20:15)
Ka zinau 100%, tai kad I Vyturi priima TIK pagal gyvenama vieta. Grieztai. Kalbejau su directors, su ten dirbancia mokytoja - galite net nebvandyt, jei negyvenat toj teritorijoj,..

http://www.vyturys.k...riemimo-salygos

cia yra salygos priemimo. Niekur neparasyta, kad nepriima is kitur. Irasytos gatves, kurios priklauso.

Tikrai zinau besimokanciu ne pagal teritorija. Juolab kad ir versme netoli, ir varpo gimnazija tas pacias gatves aptarnauja. Ypac vyresniu klasiu.
Jums neatrodo, kad Vyturys nera tokia jau uzsirekomendavusi gerai mokykla, kad i ja uzsipildytu vien tik is priklausomu gatviu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Realesne @ 2015 11 13, 22:28)
http://www.vyturys.k...riemimo-salygos

cia yra salygos priemimo. Niekur neparasyta, kad nepriima is kitur. Irasytos gatves, kurios priklauso.

Tikrai zinau besimokanciu ne pagal teritorija. Juolab kad ir versme netoli, ir varpo gimnazija tas pacias gatves aptarnauja.  Ypac vyresniu klasiu.
Jums neatrodo, kad Vyturys nera tokia jau uzsirekomendavusi gerai mokykla, kad i ja uzsipildytu vien tik is priklausomu gatviu?  g.gif

Buvau pas direktore sia savaite - pasake grieztai, kad tik pagal gyvenama teritorija priima. Netgi bandem per pazistamus issiklausineti del priemimo - atsakymas vienas. NE. Bet, aisku, galite bandyti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Milanka @ 2015 11 13, 22:35)
Buvau pas direktore sia savaite - pasake grieztai, kad tik pagal gyvenama teritorija priima. Netgi bandem per pazistamus issiklausineti del priemimo - atsakymas vienas. NE. Bet, aisku, galite bandyti smile.gif

P.s. mano ziniomis, viskas taip sugrieztinta nuo pernai metu....
Atsakyti
gali buti, kad sugriezitno, mano zinios 2 metu senumo smile.gif man ji nera svajoniu mokykla, patektume be problemu. Bet manau bet kuri mokykla, nesurinkusi vaiku skaiciaus drasiai imtu smile.gif nes gi krepselis viska lemia.,.
Atsakyti
Gal kas galite papasakoti apie Kauno Martyno Mažvydo mokyklą. Ketiname vaiką leisti į antrą klasę.
Domina: mokytojos, bendra mokyklos atmosfera, popamokinė veikla- iki kelintos valandos, ar vaikai namų darbus daro mokykloje, maitinimo kokybė.
Pasidalinkite patirtimi, padėtumėte mums apsispręsti. Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Gal kas galite patarti, norime keisti mokykla ir ieskome stipresnes ir labiau motyvuotos klases Silainiuose, Centre ar Zaliakalnyje busimai tiksliukei septintokei. Dabartine mokykla netenkina nei mokymo lygiu, nei esamu dabartiniu sestoku mikroklimatu. Galima i az
Atsakyti