Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijų augintojų aktualijos

QUOTE(ausrazs @ 2009 09 10, 18:26)
Merginoms, norinčioms "tokio", t.y. Rob's Vanilla Trail. Kad augaliukas būtų gražus, panašus į tą nuotraukoje, reikia treileriuką mokėti formuoti. Be to, garantuoju - šitas dekoratyvus kupstelis išaugintas tikrai ne iš vieno vaikučio - jų į indą sodinti keli, pakraščiais, o paskui dar ir formuoti. Tai rašau, kad nenusiviltumėt, jog galbūt jūsiškis bus neviškai "toks"

Ausrazs, labai gerą idėją pasiūlei smile.gif Aš turiu nemažai Rob's Vanilla Trail vaikučių, tai pamėginsiu į platesnį, negilų vazoną juos kelis susodinti. Pažiūrėsim, kas gausis rolleyes.gif
Atsakyti
Turiu pramoninį treilerį, jau suaugusį pirkau ermitaže, tai atrodo, kad ten irgi keli augalai susodinti, nes iš žemių išeina keli stiebai.
Va taip atrodė vasarą:
user posted image

Dar turėjau čia rodytą Rob's Vanilla Trailm, pirkau vaiką ir visai gražiai augo, bet visai nesenai kažkas nutiko, gal perlaisčiau, gal perdžiovinau, pradėjo geibti lapai, tai dabar viena viršūnėlė išleido šaknis, o visas augalas mašelyje bandomas gaivinti, bet nežinia, ar pavyks. Bet iš tikrųjų, kažkaip formuoti matyt reikia, nes jau į pabaigą kažkaip nelabai gražiai nuaugo į vieną pusę.

Taip atrodė balandžio mėnesį:
user posted image

Dar turiu 23-Rečka Severka, bet kol kas dar nedidelis augalas ir irgi nelabai to kupsto yra. Gal tikrai reikės kelis susodinti, nes dar yra papildomų vaikų likę.
Atsakyti
Kerpena, gražūs treileriukai 4u.gif

QUOTE(Kerpena @ 2009 09 11, 09:17)
Bet iš tikrųjų, kažkaip formuoti matyt reikia, nes jau į pabaigą kažkaip nelabai gražiai nuaugo į vieną pusę.

Kad auga į vieną pusę, tai ir aš pastebėjau. Nors kiekvieną dieną vazoniukus apsuku į šviesos pusę, bet toks jau svyrančių sanpaulijų augimo būdas smile.gif Pamėginsiu pasodinti pakraščiuose kokias 3-4 ir vieną per viduriuką.
Atsakyti
sveikutes is ryto,kaznai kas mano sanpaulijai atsitiko,ruduoja ziedu lapukai,ir pupurai kokie tai parude g.gif
user posted image
Atsakyti
Vivianet, aš tai jau leisčiau žydėt g.gif , nors kokiems vienan, dviem žiedstiebiams wub.gif

Taigi ir aš turiu Rob's Vanilla Trail ax.gif , o jos dauginasi viršūnėlėmis ar irgi iš lapo g.gif
Aš ją parsivežiau iš ausrazs(ačiū) jau su pumpurais ir žiedeliu, įsodinta viena, bet augina dvi šakeles, yra jau atžalėlių.... viena viršūnė tokia graži, gal nuskint g.gif blush2.gif

Su 23 Rečka Severka man nesisekė, pirmiausia doh.gif ižnaibiau atžalas blush2.gif , žinoma vienam žiedstiebiui leidau žydėt ax.gif , paskui ant lapų atsirado dėmių unsure.gif , paskui lapai pasidarė tokie raukšlėti standūs unsure.gif
Dėl visako aš ją pavaišinau previcour, išgnybau centrą, pirštais doh.gif blush2.gif , ko pasekoje lapai liko apžaloti blush2.gif , bet dabar matosi prasideda šoninukų augimas ax.gif , nors visas augalas kol kas prastai atrodo cool.gif

Papildyta:
Va taip smile.gif
Papildyta:
QUOTE(egleja @ 2009 09 11, 09:45)
sveikutes is ryto,kaznai kas mano sanpaulijai atsitiko,ruduoja ziedu lapukai,ir pupurai kokie tai parude  g.gif

Aš buvau nustebus, kad mano Red Latern žiedų, besiskleidžiančių žiedų kraštai ėmė ruduot, lyg nudraskyti unsure.gif , šiek tiek Arctic frost taip elgėsi, bet atrodo supratau kame reikalas - baba su pletne muses vaikė doh.gif ir apie mano žiedus mostykavo huh.gif

Nors šis žiedas nepanašu, kad buvo fiziškai traumuotas, saulės irgi lyg ir negavo g.gif , o va kas darosi unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dzūkė: 11 rugsėjo 2009 - 12:02
QUOTE(dzūkė @ 2009 09 11, 13:11)

Taigi ir aš turiu Rob's Vanilla Trail ax.gif , o jos dauginasi viršūnėlėmis ar irgi iš lapo g.gif

Jos dauginasi iš lapo, kaip ir visos kitos. Bet ir nupjovus viršūnę gali įšaknydinti, kaip irgi bet kurios kitos. Kadangi mano buvo pavojus, kad visai nunyks, tai vieną gražią viršūnėlę nupjoviau ir pasodinau, viršuje užbėrus vermikulito ir jau matau, kad yra šaknys, įsitvirtinusi.
Atsakyti
velnias ,babos neturiu,ant palanges rytuose stovi,niekas neprieina schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(egleja @ 2009 09 11, 10:45)
sveikutes is ryto,kaznai kas mano sanpaulijai atsitiko,ruduoja ziedu lapukai,ir pupurai kokie tai parude  g.gif
user posted image
Man taip buvo su Irish Flirt, buvo isodintas i per dideli vazoneli(pirkau parodoje)ir pradejo ruduoti ziedai ir pumpurai, as augala persodinau, ir pamaciau, kad dugne zeme perslapusi, supelyjusi,persodinau i naujas zemes ir i mazesni vazoneli, Toks rudavimas manau nuo dregmes pertekliaus, gali pradeti puti saknis, bet butu idomu ka kitos sanpaulistes pasakytu siuo klausimu, tai daznai pasitaikanti problema g.gif
Papildyta:
Dzuke, man atrodo, kad nuotraukoje ant balto ziedo demeles yra nuo vandens lasu, ir taip buna, kai vandenukas buna su trasom, arba per siltas arba per saltas, netycia gal uzlasinote, man taip yra buve g.gif
Papildyta:
Dzuke, o apie antra nuotraukyte pasakyciau, kad augaliukui gal per dregna, gal trukumas maisto-trasu, panasiai man taip irgi buvo, augala persodinau i naujas zemes, po 2 savaiciu patresiau, atgijo, sutvirtejo g.gif Bet cia tik mano nuomone, lauksim profesionalu atsakymo g.gif
Papildyta:
Kerpena, koks grozis jusu treilerio, tokia kaskadine puokste, labai grazus thumbup.gif :wub:Taip ir nesupratau, ar jis pas jus bezydi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vivianet: 11 rugsėjo 2009 - 15:21
QUOTE(Kerpena @ 2009 09 11, 14:44)
Jos dauginasi iš lapo, kaip ir visos kitos. Bet ir nupjovus viršūnę gali įšaknydinti, kaip irgi bet kurios kitos. Kadangi mano  buvo pavojus, kad visai nunyks, tai vieną gražią viršūnėlę nupjoviau ir pasodinau, viršuje užbėrus vermikulito ir jau matau, kad yra šaknys, įsitvirtinusi.

o ties kuria vieta reikia nupjauti virsune, paaiskinkite smulkiau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(egleja @ 2009 09 11, 14:59)
velnias ,babos neturiu,ant palanges rytuose stovi,niekas neprieina  schmoll.gif

nors tiek gerai karsta.gif

O dėl tų savo gėlyčių net nežinau kas joms user posted image , pagyvensim pamatysim biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivianet @ 2009 09 11, 16:16)

Kerpena, koks grozis jusu treilerio, tokia kaskadine puokste, labai grazus thumbup.gif  :wub:Taip ir nesupratau, ar jis pas jus bezydi smile.gif

Tas pramoninis treileris iki šiol tebežydi, jau dabar nebedaug.

o Rob's vanila Trail - deja nežydi ir neaišku ar išgyvens.

QUOTE(*dew* @ 2009 09 11, 19:52)
o ties kuria vieta reikia nupjauti virsune, paaiskinkite smulkiau blush2.gif

Kai gelbėjau tą treileriuką, tiesiog nupjoviau vieną viršūnę - tokį augliuką, kaip ir bele kokios gėlės "flenciuką".

O standartinei sanpaulijai kartais būna, kad pvz. pūna šaknys ir gelbėjant nupjaunama viršutinė dalis, nuskinami apatiniai lapai, kad liktų kažkie stiebo, toks lyg kotas ir jis merkiamas/ sodinamas į kiminus/į vermikulitą ,kad išleistų naujas šaknis.
Panašiai daroma, norint atnaujinti seną, nuaugusiu išilgėjusiu kotu sanpauliją.

Čia galima šiek tiek apie tai paskaityti.
Atsakyti
Kerpena aciu uz atsakyma aciuks.gif
Atsakyti