Įkraunama...
Įkraunama...

Aksolotlis (ambystoma mexicanum)

wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miss_: 30 spalio 2010 - 16:09
Sveikos merginos! Vakar padovanojau aksalotlį savo vyrui. Labai žavus padarėlis wub.gif . Pavadinom Pliuškiu. Mūsiškis pilkas. Visa bėda, kad nemokam jo auginti. dabar laikom 25 l akvariume, maitinam uodo trūklio lervom, bet nežinom kiek jam to maisto reikia. Informacijos internete labai mažai. Kokį maistą dar galima duot, kokiais kiekiais ir kuriuo metu? Kas kiek laiko keisti vandenį, ar jam reikia apšvietimo, kas dar svrbu žinoti? Iš anksto dėkoju už atsakymus. smile.gif
Atsakyti
aš nuo vakar ir auginu aksolotilį tai kažkiek info perašysiu iš knygos
ilgesni išauga aukštesnei temperatūrai ir UV spindulių šaltiniui
temperatūra dieną +18-22, naktį +16-18
racionas sliekai, trūklio lervos, žuvyčių pašaras, vabzdžiai, smulkinta mėsa, daržovės (morkos, brokoliai, špinatai), maitinti kelis kartus po savaitę, tiek, kad sustų per 5min
gyvena 10-12m

aš šiandien daviau saviškiui vištienos tai vieną gabaliuką prarijo ir daugiau nesidomi doh.gif . reiks filtrą pirkti, nes labai jau teršia maistas vandenuką. pas mane ir gyvena 25l akvariume, bet žadu ateityje padidinti, nes truputį mažokas akva pagal knygą...

Atsakyti
Faina biggrin.gif . O iš kur knyga apie juos? Mums irgi labai praverstų.
Atsakyti
"Egzotiniai gyvūnai" , bet matai ten tik puslapis info apie juos. ir didesnė info dalis yra internete.

o Jūsiškis jau valgė? lytį nustatėt iš akies ar pardavėja pasakė? aš nesuprantu kokios lyties pas mane. filtrą pirkot? aš galvoju kaip jam akvą įrengti, nes dabar tik gruntas , išjungtas termoregiliatorius ir dirbtinė žolė
Atsakyti
Valgė. Kai tik duodi tai valgo. Vakar vakare davėm 1/4 kubelio uodo lervų, šiandien vėl davėm. Viską suvalgo. Gal jam mažai?
Akvariume turim tik lavos akmenį ir termometrą. Filtro sakė nereikia, bet MB galvoja, kad reikės, žvyru, skaitėm, kad užspringsta, Dirbtinių augalų gal ateityje nupirksim, kai nupirksim siurblį. Galvoju, kad akmenukai ant dugno gražu, bet ar nesudėtinga akvą tvarkyti bus?
Lyties nežinom. Koks skirtumas, vis tiek vienas gyvena.
Atsakyti
Sveikutės. Noriu ir aš tokio gyvūno. Rožinio... ax.gif Kažkada vos nenusipirkau, bet MB atkalbėjo. O dabar jau ir paauglys sūnus užsimanė, tai jau bręsta reikalas įsigyt...
Taip supratau, kad termoreguliatoriaus jam nereikia? netgi geriau, jei vėsesnis vanduo bus- ne taip greit augs, ar ne? O maisto kiekis turi įtakos augimui? ir dar, įdomu, jie serga kokiom ligom? Kaip gydomi?
Atsakyti
parašiau Jums A.Ž, bet parašysiu ir čia, kad būtų kitiems žmonėms

termoreguliatoriaus jam tikrai nereikia ir nereikės, nes jie gyvena vėsiame vandenukyje.

jei skaitot rusiškai tai čia nemažai info apie ligas http://forums.zooclu...php/t-6293.html

Maitinti reikia kas antra diena, nes alkani labai jau duodasi nervingai po akvariumą ir bando viską praryti kas akiratyje (dirbtinės žolės, akmenukai...)

maniškis puikiai sugyvena su gaidelio patele, įmečiau kaip maistą, bet jau mėnesis laiko kaip ji plaukioja

30ltr akvariumą valau kas savaitė ar dvi pilnai nors praktiškai galima tik gruntą nusiurbti, nes visi nešvarumai ant apačios nusėdę
Atsakyti
QUOTE(MeiLLi @ 2010 11 27, 16:49)
parašiau Jums A.Ž, bet parašysiu ir čia, kad būtų kitiems žmonėms

termoreguliatoriaus jam tikrai nereikia ir nereikės, nes jie gyvena vėsiame vandenukyje.

jei skaitot rusiškai tai čia nemažai info apie ligas http://forums.zooclu...php/t-6293.html

Maitinti reikia kas antra diena, nes alkani labai jau duodasi nervingai po akvariumą ir bando viską praryti kas akiratyje (dirbtinės žolės, akmenukai...)

maniškis puikiai sugyvena su gaidelio patele, įmečiau kaip maistą, bet jau mėnesis laiko kaip ji plaukioja

30ltr akvariumą valau kas savaitė ar dvi pilnai nors praktiškai galima tik gruntą nusiurbti, nes visi nešvarumai ant apačios nusėdę

Ačiū.
Tai taip reikia suprasti, kad žuvyčių jie negaudo- tingi?
Dar klausimas- jie gali kažkiek pabūti sausumoje?Jei tik vandeniniai gyvūnai, ar amfibijos? Kai keičiate vandenį, dedate jį į kokį bliūdą su vandeniu, ar paleidžiat pasivaikščiot ant stalo? biggrin.gif ( gal juokingai klausiu, bet tikrai tokio gyvio niekas iš pažįstamų neturi, tai nelabai dar nusimanau...)
Papildyta:
Ačiū už nuorodą. 4u.gif Ten tikrai daug info, ir ne tik apie ligas, bėgu skaityt.
Atsakyti
žuvytes jie gaudo, įdėjau gaidelį tai labai susidomėjęs buvo, o vat gaidelio patelės neliečia, kad ir kaip keista gal sutartų tik su paprastomis, nelabai puošniomis žyvytėmis. Jis vandens padaras tad sausumos nereikia ir joje jie nebus... bet galima ten leisti hormonus, mažinti vandens kiekį ir tada jie jau patampa sausumos gyvūnais (nesidomėjau tuo tai blush2.gif )
Atsakyti
Jie yra amfibijos, bet evoliucionavę žingsnį atgal. Kaip suprantu, be vandens jie negali būti, labai švelni odelė, gali sutrūkinėti. Kai keičiam vandenį dedam į kitą indą su vandeniu.
Pasirodysim kaip gyvenam

http://picturepush.com/public/4597078
http://picturepush.com/public/4597080
http://picturepush.com/public/4597081
Atsakyti
gražuolis thumbup.gif . kokio litražo akve jis gyvena? ax.gif
Atsakyti