Įkraunama...
Įkraunama...

TAUPANČIŲJŲ DIENOS MENIU

QUOTE(Rimse @ 2009 09 25, 08:38)
O kodėl galvojat, kad pernykštės uogienės netinka  g.gif ? Tinka kuo puikiausiai  thumbup.gif .
Šiaip jau tinka bet kokia uogienė, tik jei labai saldi gal reiktų pamažinti cukraus kiekį. Dar kartais būna, kad uogienė tešlą nudažo neapetitnos violetinės spalvos  doh.gif , tada makteliu porą šaukštų kakavos ir viskas čiki gaunasi  thumbup.gif .

supratau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2009 09 24, 20:09)
plačiau ir kitos kurios žino kokių pyragų su uogienėm parašykite, nes turime daug uogienių, tai pyragams sueitų, nes blynus retai kepame

4 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
1 puslitriukas uogienės (labiausiai tinka obuolienė arba moliūgų - apelsinų tongue.gif )
ir dabar nebepamenu - puslitrukas ar 1 stiklinė grietinės g.gif galima imti kefyrą ir įpilti aliejaus.
3 šaukšteliai sodos
reikiamas kiekis kuo rupesnių miltų, kaime kepame iš 2 rūšies naminių miltų - pats tas. priedai, priklausomai nuo norų - galima pilti cinamoną, gvazdikėlius -bus meduolis beveik, galima pilti kakavą - bus kitoks skonis.

kiaušinius išplakame su cukrumi, toliau viską iš eilės pilame ir makaluojame. gaunasi didelė blėka pyrago. Kepti ant kuo lėtesnės ugnies.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2009 09 25, 10:10)
Kepti ant kuo lėtesnės ugnies.

dėkui.
o jei elektrinė orkaitė, tai ant mažesnės temperatūros?
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2009 09 25, 09:40)
dėkui.
o jei elektrinė orkaitė, tai ant mažesnės temperatūros?

Visada pyragus kepu 175-180 laipsnių temperatūroje. Gaunasi thumbup.gif
Atsakyti
Dar kartą ačiū už obuolių pyrago receptą, dabar jis pas mus dažnas patiekalas
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2009 09 25, 10:10)

1 puslitriukas uogienės (labiausiai tinka obuolienė arba moliūgų - apelsinų tongue.gif )




Gal netyčia žinai moliūgų - apelsinų uogienės receptuką?
Atsakyti
Pusryčiams dribsniai su jogurtu.
Pietūs: MB - plovo likutis, vaikui - blynelių su obuoliais likutis, man - kelmučių su grietine ir bulvių košės likutis. ax.gif
Vakarienei - vištienos sparneliai kepti ant grotelių lauke ( topsecret.gif pas mus šiandien pirties diena) su ryžiais ir šv. kopūstų salotom ir arbūzo pirksiu atsigaivinimui. thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(mickute7 @ 2009 09 25, 07:43)
Aš kepu tokį pyragą :
1 stiklinė grietinės
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė uogienės
2 kiaušiniai
2 šaukšteliai sodos
1-2 stiklinės miltų, priklauso nuo uogienės tirštumo, viską išmakaluoji ir liuks pyragas  thumbup.gif  toks kaip meduolis , šlapokas  mirksiukas.gif  thumbup.gif viršų pabarstau cukraus pudra.

Didelis ačiū už receptuką, žinosiu kur nedavalgytas uogienes dėt. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2009 09 25, 09:26)
O uogienė bile kokia tinka? T.y. svarbu virta uogienė kad būtų ,aš taip suprantu g.gif


bet kokia tinka mirksiukas.gif dazniausiai suversdavau jau kurios atsibosdavo blush2.gif ir su agrastais bandziau, ir su serbentais ir su obuoliene liuks gaunas thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(deimapov @ 2009 09 25, 09:25)
Va čia tas receptas, kur kepdavau  bigsmile.gif  thumbup.gif  ačiū. O tiesa iš kur gaunate cukraus pudros, perkate grinai jau pudrą ar turite tą aparačiuką, kur sumala? Aš pamenu mano mamytė turėdavo tokį.

perku gatava.
Atsakyti
Aš kadangi turiu daug serbentų drebučių tai bandysiu iš jos daryti artimiausiu metu (kada obuoliai baigsis) biggrin.gif
Atsakyti
Oj kaip megstu tokias misraines ziemai, liux dalykas.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ditutea @ 2009 09 25, 16:16)
Oj kaip megstu tokias misraines ziemai, liux dalykas.. ax.gif

kokias mišraines?
Atsakyti
Šiandien vakarienei keptos cukinijos su keptomis bulvytėmis ir morkų-obuolių su majonezu mišrainė
Atsakyti