Įkraunama...
Įkraunama...

TAUPANČIŲJŲ DIENOS MENIU

Sveikos. Aš šiaip esu tinginė ir jei darau kažką, kartais būna kelioms dienoms. Šiandien gaminsiu tokį ala apkepą: skardą ištpam sviestuku, pripjaustm bulvių, šaunam į orkaitę. Šiek tiek pakepa, dedu marinuotos mėsytės gabaliukus, dar pakepa, tuomet dedu daržoves (svogūnas, morka, žirneliai), pilu grietinėlę ir dedu tarkuotą sūrį. Diedas valgo tą skardą tris dienas biggrin.gif
Šiandien pas mus ryte buvo sumuštiakai, pietums - savaitgaliniai mamos kotletai su pomidorais (MB dar gavo bulvių biggrin.gif ). O vakare - man kefyras, MB bus aukščiau minėtas apkepas.
Atsakyti
o aš bulves laikau ne su svogūnais tai irgi vienos pradėjo pūti, turgelyje pirktos, bet greit pabaigėm, o va dabar parsivežėm iš piršlių savo, tai gerai laikosi. dabar maximoje žiūriu 0,59lt/kg bulvių, o jas mes pirkome, labai patiko, didelės tokios, bet bijau užsipirkti, kažin ar nepradės pūti.
šią savaitę irgi galvojau gal be parduotuvių suktis, bet kur tau, užmačiau maxes laikraštuką, kad krūtinėle vištienos 8 su centais, aguonos saldainiai 9,99. bulvės 0,59 nežinau ar pavyks nenueiti į maxę biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2009 08 24, 14:18)
o aš bulves laikau ne su svogūnais tai irgi vienos pradėjo pūti, turgelyje pirktos, bet greit pabaigėm, o va dabar parsivežėm iš piršlių savo, tai gerai laikosi. dabar maximoje žiūriu 0,59lt/kg bulvių, o jas mes pirkome, labai patiko, didelės tokios, bet bijau užsipirkti, kažin ar nepradės pūti.
šią savaitę irgi galvojau gal be parduotuvių suktis, bet kur tau, užmačiau maxes laikraštuką, kad krūtinėle vištienos 8 su centais, aguonos saldainiai 9,99. bulvės 0,59 nežinau ar pavyks nenueiti į maxę biggrin.gif

siaip nezinau ar jau dalinotes informacija sia.. jei ka tai pasikartosiu smile.gif
as gyvenu dekingoje vietoje visi prekybcentriai saliai (norfa maxima rimi iki) tai kai i prduotuve einu tai pirkiniu sarasiuka daraus pagal akcijas smile.gif o jos visos cia sudetos:
www.pigutis.lt
sumasciau kad labai noriu barsciu rolleyes.gif reik isivirt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kibirkstis @ 2009 08 24, 14:50)
siaip nezinau ar jau dalinotes informacija sia.. jei ka tai pasikartosiu smile.gif
as gyvenu dekingoje vietoje visi prekybcentriai saliai (norfa maxima rimi iki) tai kai i prduotuve einu tai pirkiniu sarasiuka daraus pagal akcijas smile.gif o jos visos cia sudetos:
www.pigutis.lt
sumasciau kad labai noriu barsciu  rolleyes.gif  reik isivirt smile.gif

aš irgi pigutį apžiūriu visada, šiandien dar nežiūrėjau, tai lekiu paciokinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2009 08 24, 09:03)
Įkišiu savo trigrašį  blush2.gif  Mėsą guliašui pirmiau reikia dėt į gerai įkaitintą keptuvę, bet be riebalu, o kai jau mėsa išskiria sultis ir būna apkepusi - įpilti aliejaus. Mėsytė tada būna minkštutė, net ir jautiena  bigsmile.gif  Tiesa, mėsytė turi būti su trupučiu riebaliuko (geriausia sprandinė).
Cepelinai man taip pat visada leidosi, nes aš juos tiesiog pervirdavau  doh.gif  Anyta pamokino, kad kai tik iškyla ir iškart reikia griebt iš puodo smile.gif

na bandysiu praktikuotis biggrin.gif nes abu patiekalus megstu,o pasidaryt nelabai moku schmoll.gif
QUOTE(Kibirkstis @ 2009 08 24, 14:57)
kad ju negalima laikyti salia svogunu... atseit jie kazkokias dujas leidzia

bezda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2009 08 24, 14:18)

tai kad ne nuo laikymo priklauso, auginom kažkada po 50ha tų bulvių, tai viskas priklauso tik nuo geros rūšies ir ligų

o jei į temą, tai vis paskaitinėju, gaminu tokius pat patiekalus kaip ir jūs, ar bent panašiai.
šiandien dariau makaronų užkepėlę, virtus makaronus užkepiau orkatėje, nat jų kepintą faršą dėjau (kepindama dėjau pomidorų padažo, porą šaukštų grietinės), užtarkavau sūriu, dar šaltibarščių padariau.
Atsakyti
QUOTE(Dajevu @ 2009 08 24, 15:08)
tai kad ne nuo laikymo priklauso, auginom kažkada po 50ha tų bulvių, tai viskas priklauso tik nuo geros rūšies ir ligų

o jei į temą, tai vis paskaitinėju, gaminu tokius pat patiekalus kaip ir jūs, ar bent panašiai.
šiandien dariau makaronų užkepėlę, virtus makaronus užkepiau orkatėje, nat jų kepintą faršą dėjau (kepindama dėjau pomidorų padažo, porą šaukštų grietinės), užtarkavau sūriu, dar šaltibarščių padariau.

tai aš tikiu, kad nuo rūšies čia priklauso, o kad laiymas ne prie svogūnų tai jei blogos bulvės, vistiek jos ges.
O makaronų užkepėle vienas iš mėgstamiausių mano vyro patiekalų
Atsakyti
O mes šiandiena labai pigiai prasisukom, taip tikiuosi visą savaite pavyks.
Šiandiena vyras pusryčiams sumuštinukai, dukrytė mažoji (nes didžioji pas močiute) dripsnių su pienu. O aš tik kavos nes gerklyte skauda nieko valgyti nenoriu, prie to paties bus ir gera iškrovos diena.
Pietums vyras įsidėjo vakarykščio bulvių-cukinijų apkepo.
Dukrytei buvau pridariusi varškėčių tešlos, tai va grįžus iš darbo žiūriu, kad auklytė ne viską išvirė, t.y. tik dukrytei pati nevalgė. Vadinasi aš dar vakarienei prikepsiu keptu varškėčių.
Atsakyti
QUOTE(kacius @ 2009 08 24, 15:45)
Pietums vyras įsidėjo vakarykščio bulvių-cukinijų apkepo.

prašome plačiau wink.gif
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2009 08 24, 14:54)
prašome plačiau wink.gif

Lygiai taip pat kaip kugelis, tik įtarkuoju ir cukinijos, nes mano vyras kitaip jos nevalgo. Tada "kugelis" būna puresnis ir nereikia plikyti pienu. O visa kita kaip kepant kugeli. Tik šį syki truputi persistengiau, cukinijos buvo daugiau nei bulvių tai vyras pajuto blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kibirkstis @ 2009 08 24, 13:57)
Vis paskaitineju sita tema ir pastebejau kad su tavim vis panasiai gaminu biggrin.gif siandien ir pasmane bulviniai blynai ir dar si savaite tikiuos bus be parduotuviu  doh.gif  vat tik sparaginiu nesaldysiu biggrin.gif
del bulviu gedimo tai siandien perskaiciau kad ju negalima laikyti salia svogunu... atseit jie kazkokias dujas leidzia nuo kuriu bulves puna  g.gif  o pas mane visad salia jie ir visad bulves ilgai neissilaiko... bandysiu isskirt  unsure.gif

biggrin.gif drinks_cheers.gif mirksiukas.gif
nu pas mane svogūnai visai atskirai nuo bulvių laikomi g.gif
Atsakyti
QUOTE(kacius @ 2009 08 24, 15:58)
Lygiai taip pat kaip kugelis, tik įtarkuoju ir cukinijos, nes mano vyras kitaip jos nevalgo. Tada "kugelis" būna puresnis ir nereikia plikyti pienu. O visa kita kaip kepant kugeli. Tik šį syki truputi persistengiau, cukinijos buvo daugiau nei bulvių tai vyras pajuto  blush2.gif

o cukinij su visomis sultimis, ar sultis nuspaudi?
Atsakyti