Įkraunama...
Įkraunama...

TAUPANČIŲJŲ DIENOS MENIU

QUOTE(deimapov @ 2009 08 24, 09:35)
Sveikutės na ką vėl pir,madienis, renkamės vėl į namučius po savaitgalių. Šį savaitgalį buvo maistas vien tik kavinėsė, leidome sau tai, nes šventėme savo vestuvių metines, nieko negaminau visiškai.

gi sveikinimai didziausi 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif

QUOTE(deimapov @ 2009 08 24, 14:18)
šią savaitę irgi galvojau gal be parduotuvių suktis, bet kur tau, užmačiau maxes laikraštuką, kad krūtinėle vištienos 8 su centais, aguonos saldainiai 9,99. bulvės 0,59 nežinau ar pavyks nenueiti į maxę biggrin.gif

o as ir ziuriu kas cia darosi, kad visi su maisais saldainiu eina biggrin.gif bet pinigo kaip tycia neturejau, tai pasiemiau zurnaliuka mamai ir tiesiai prie kasos, giliau i vidu nei nelindau biggrin.gif gal ir gerai, kad to pinigo neturejau ir kad be vyro ejau, o tai buciau ir as namo kila aguoniniu vilkusi biggrin.gif

QUOTE(mickute7 @ 2009 08 25, 08:46)
paprasčiausiai pripjaustau daug svogūnų žiedais,į įkaitintą aliejų, biški druskytės, kai apkepa, įdedu pomidorų padažo ir dar biški patroškinu  ax.gif

maniskis prie zuvies nei pomidoru padazo nebesideda - tik ziedais pjaustyti kepinti svogunai thumbup.gif

QUOTE(mickute7 @ 2009 08 25, 13:15)
Mes ir megstam balandėlius, tai jau kai darau, tai didžiausią puodą, irgi kokioms  3 dienoms, dar kartais lieka  ir užšaldymui  ax.gif

zinau kad ne syki jau ta tema sneketa, bet nu paklausiu dar karta - kaip saldote? kuriuo momentu? kai suvyniojate? isvirtus? susaldytuose farsas viduj zalias? o ryziai? o kiausini dedat i farsa? o kaip saldot? maiselyje ar pries tai susaldot ir tik tada i maiseli sudedat? (as taip su varsketukais darau, kad nesuliptu) ir kazi ar butu galima saldyti tarkim kokius kotletus? keptus? g.gif

QUOTE(Kibirkstis @ 2009 08 25, 14:00)
Mes tai siandien labai prabangiai valgysim smile.gif
vakaryksciai barsciai..
burokeliu salotos, bulviu kose ir nugarines kepsneliai... uzsimaniau tikro mesgabalio... tai bus vienam kartui... o kai patroskindavau su darzovem toki gabaliuka tai dvi dienas ramu budavo...  blush2.gif

thumbup.gif lotuliukas.gif nu kaip prajuokino ta pradzia thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 08 25, 15:13)
thumbup.gif  lotuliukas.gif nu kaip prajuokino ta pradzia  thumbup.gif

ai jo... reikia sakyti ne vakaryksciai.. taip labai neskaniai skamba.. reikia sakyti brandinti biggrin.gif tinka vynui suriui... pritaikysim ir barsciams biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ssiimmaa @ 2009 08 25, 16:13)
balandeliai

as darau taip-pasidarau iprastai balandelius,t.y suvynioju i nuplikyta kopusto lapa zalia farsa..tada kameroj patiesiu koki maiseli ir ant jo dedu balandelius palikdama tarpus.kai susala visiskai sudedu i viena maisiuka ir tiek.kai sugalvoju virti tiesiog is vakaro isimu ant lekstes,per nakti atsyla ir tada ruosiu kaip iprastai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BOMBONKE :): 25 rugpjūčio 2009 - 14:21
smile.gif+2009 08 25, 15:19-->
QUOTE(BOMBONKE smile.gif @ 2009 08 25, 15:19)
as darau taip-pasidarau iprastai balandelius,t.y suvynioju i nuplikyta kopusto lapa zalia farsa..tada kameroj patiesiu koki maiseli ir ant jo dedu balandelius palikdama tarpus.kai susala visiskai sudedu i viena maisiuka ir tiek.kai sugalvoju virti tiesiog is vakaro isimu ant lekstes,per nakti atsyla ir tada ruosiu kaip iprastai smile.gif

aciu 4u.gif kas dar?
Atsakyti
QUOTE(Kibirkstis @ 2009 08 25, 14:58)
jau rytojui prisiplanavau nors prisiekiau nieko nepirksiu... sad.gif kaip cia istvert  doh.gif
gal turit kokiu super receptu istvert ta kaulu lauzyma?  rolleyes.gif

keptos bulvės su saločikėmis, o jei dar kefyro netyčia yra tai išviso niam niam.

QUOTE(Diva:) @ 2009 08 25, 15:02)
o siaip svarbiausia nueiti sociai pavalgius i PC  biggrin.gif

va čia tai viena iš pirmųjų ir pagrindinių ėjimo į pc taisyklių biggrin.gif

QUOTE(Kibirkstis @ 2009 08 25, 15:19)
ai jo... reikia sakyti ne vakaryksciai.. taip labai neskaniai skamba.. reikia sakyti brandinti biggrin.gif tinka vynui suriui... pritaikysim ir barsciams biggrin.gif

hihihi.gif oj kaip pas mus čia linksma smile.gif tai mes šiandien irgi brandintą sriubą valgėme, dar ir rytoj, jau visai subrandintą bus, tai damušime.

Dėl balandėlių ir aš į nuplikytą lapą susuku žalią faršą, suvynioju ir į kamerą, pradžioje tarpais, o vėliau į vieną maišelį. Esu šaldžiusi ir dešreles, nevirtas, labai liux išsilaiko ,dar ir dabar turiu kameroje jų. Keptus kotletus taip pat esu šaldžiusi, atsilaidinusius pašildai ir skanu, dar skaniau jei juos patroškini su kokiomis nors daržovėmis..
O aš visgi iš faršo dariau cukinijų apkepą. Nu skonis nerealus žinokit thumbup.gif
Dariau daug maž kaip sonatinos, tik dar pagal save paįvairinau. Į ikaitusią keptuvę dėjau smulkiai pjaustytą svogūną ir kokį 200g faršo, šiek tiek pakepus, sudėjau tris pjaustytas dešreles (smulkiai) ir toliau kepinau. tuo tarpu susitarkavau per smulkią tarką cukiniją, nusunkiau sultis, į cukinijos masę įdėjau 3 kiaušinius, beveik stiklinę (nepilną) miltų, nepilnai puse stiklinės aliejaus (bet per daug, kitą kart mažiau dėsiu, riebokas gavosi), vegetos, druskos, pipirų, arbatinį šaukštelį kepimo miltelių, bei atvėsusius svoūnus, su faršu ir dešrelėmis, krapų, petražolių na ir įdėjau tarkuoto (per smulkią tarką) maždaug 150g sūrio. Viską sumaišiau, į išklotą popieriumi skardą sukrėčiau masę ir kepiau 180 laipsnių temperatūroje 45min. Pasaka bigsmile.gif tikiuosi ir vyras tą patį pasakys, galėsiu dažniau tada pasilepinti šiuo gėriu
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2009 08 25, 14:02)
aš ir turiu daug labai obuolių, tik noriu kepti kokį pagal naują receptą obuolių pyragą. o jei nieko įdomaus nerasiu, kepsiu iš jūsų kažkurios mergaitės turiu išsisaugojus receptuką, man rods mickutės, tą su manais, miltais ir sviestu.
Papildyta:

lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
man ir šiek tiek laužo, nes noriu vištienos krūtinėlių, kurių kažin ar maxei bėra

ja ja drinks_cheers.gif tas skanus mirksiukas.gif

Šitos man irgi ramybės neduoda blush2.gif

reikėjo batono, tai nusiunčiau vyrelį į parduotuvę, kad man jokių pagundų nekiltų lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kibirkstis @ 2009 08 25, 14:58)
jau rytojui prisiplanavau nors prisiekiau nieko nepirksiu... sad.gif kaip cia istvert  doh.gif
gal turit kokiu super receptu istvert ta kaulu lauzyma?  rolleyes.gif

Žiūrint ką namie turi ax.gif
Aš tai šiandine žuvytės prikepiau, rytdienai planuoju kažką su cukinijomis daryt. Čia cukinijų temoje užmačiau neblogų įdėjų, tai ko gero darysiu kažką panašaus iš cukinijų laivelius, į vidų pridėsiu morkų, dar biški savo rinktų grybų turiu, sumakaluosim kartu, ant viršaus kokio fermentinio sūrio ir į orkaitę mirksiukas.gif dar galimas daiktas kad parveš iš daržo šviežių šparaginių, reiškia kepsim mirksiukas.gif Yra silkės mirksiukas.gif (anyta atidavė ) Vyrui dar turiu pieniškų dešrelių, kaimiškų lašinių gabalaitis. Dar jei gausiu obuolių, tai bus pyrago su obuoliais arba sklindžiai su obuoliais. Ai nu dar galima kažką pavarijuoti tongue.gif dar visada galima makaronų su tušonke prasivirti g.gif grikių blynelius senai kepiau tongue.gif Kopūsto galva balkone pūpso tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(mickute7 @ 2009 08 25, 19:23)
Žiūrint ką namie turi  ax.gif
Aš tai šiandine žuvytės prikepiau, rytdienai planuoju kažką su cukinijomis daryt. Čia cukinijų temoje užmačiau neblogų įdėjų, tai ko gero darysiu kažką panašaus iš cukinijų  laivelius, į vidų pridėsiu morkų, dar biški savo rinktų grybų turiu, sumakaluosim kartu, ant viršaus kokio fermentinio sūrio ir į orkaitę  mirksiukas.gif dar galimas daiktas  kad parveš iš daržo šviežių šparaginių, reiškia kepsim  mirksiukas.gif  Yra silkės  mirksiukas.gif (anyta atidavė )  Vyrui dar turiu  pieniškų dešrelių, kaimiškų lašinių gabalaitis. Dar jei gausiu obuolių, tai bus pyrago su obuoliais arba sklindžiai su obuoliais. Ai nu dar  galima kažką pavarijuoti  tongue.gif  dar visada galima makaronų su tušonke prasivirti  g.gif  grikių blynelius senai kepiau  tongue.gif  Kopūsto galva balkone pūpso  tongue.gif

vat jauciu ir as su cukinija kazka kursiu smile.gif
turiu as produktu dar... bet vat kaip knieti apsipirkt doh.gif
na tiesa ryt vistiek reiks eiti nes atvaziuoja ekologiskas turgelis thumbup.gif ten mesu desru duonos nusiperku smile.gif ir dar tobula deserta - suris "prie kavos" 6 lt kainuoja rupuza bet jos skonis vertas kiekvieno cento smile.gif ana savaite 2 paemiau... per dvi dienas dingo... sveciu turejom... dabar viena nusipirksiu ir sau leisiu per diena tik viena gabaliuka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kibirkstis @ 2009 08 25, 19:58)
vat jauciu ir as su cukinija kazka kursiu smile.gif
turiu as produktu dar... bet vat kaip knieti apsipirkt  doh.gif
na tiesa ryt vistiek reiks eiti nes atvaziuoja ekologiskas turgelis  thumbup.gif  ten mesu desru duonos nusiperku smile.gif ir dar tobula deserta - suris "prie kavos" 6 lt kainuoja rupuza bet jos skonis vertas kiekvieno cento smile.gif ana savaite 2 paemiau... per dvi dienas dingo... sveciu turejom... dabar viena nusipirksiu ir sau leisiu per diena tik viena gabaliuka biggrin.gif

Apeinu parduotuves, nes įėjus tikrai neiškęsiu ką nors nenusipirkus pigiau blush2.gif
Kas čia per sūris g.gif
Atsakyti
saldaus pieno varskes suris apibertas cukrumi ir cinamonu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kibirkstis @ 2009 08 25, 20:48)
saldaus pieno varskes suris apibertas cukrumi ir cinamonu smile.gif

turbūt skanu mirksiukas.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
aš jau susidariau sąrašiuką, kad man reikia morkų, svogūnų, krūtinėlės tos maximos akcijinės, kurios nebetikiu, kad gausiu, majonezo, duonos. tai rytoj jaučiu teks užsukti į parduotuvę
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo deimapov: 25 rugpjūčio 2009 - 23:05