Aš augdama su tokiu vardu tai tikrai ne vieną kompleksą įsivaryčiau..

QUOTE(alvyde @ 2009 08 27, 18:34)
vardas jau yra,o ji pasikeisti bus galima tik 18m.dabar jau viskas..
Man tai gražus tas vardas, bet jau vien iš šitos temos akivaizdu, kad problemų su juo bus ir ateityje, tai aš turbūt keisčiau mamytės vietoje... Tik kad jau lyg nebeleidžia nuo 2002-ųjų... Tai va problema.

QUOTE(Lapelyte @ 2009 08 19, 14:45)
man tai kvaila. pagalvokit, kaip ji atrodys 50 m. su Fejos vardu. O jei bus stambi, vyrisku bruozu,. ir seip man nelabai, asocijuojasi su laisvu elgesiu
O kaip atrodo storos baisios bobos, kurių vardai Meilutė arba kokia Petronėlė????
Man Fėja netgi labai gražiai skamba. Jei pradėsime gilintis į reikšmes, o ne į skambėjimą, tai pusę vardų galima panaikinti. Kaip čia dabar galima pvz vaikus vadinti medienos pavadinimais? (Eglė, Beržas, Ąžuolas). Argi ne nesąmonė??

Vaikui nepatiks - galės naudoti krikšto vardą (kokį lietuviškesnį), Fėja tik dokumentuose laviruos. Jei norės, kai suaugs proto - pasikeis, ne bėda. Bet aš tai nekeisčiau

QUOTE(Pjuvena po krūmu @ 2009 09 13, 14:43)
yra tokie dalykai kaip tradicijos ir pan. jei sutariam jų nepaisyti - voila

QUOTE(muminukas @ 2009 09 13, 16:20)
ir Kibiras, ir Ragana, ir Karkvabalis visai gerai skamba 

kam skamba, tegu ir vadina, ju reikalas

QUOTE(Pjuvena po krūmu @ 2009 09 13, 22:51)
kam skamba, tegu ir vadina, ju reikalas
manau, kad siais laikais tradiciju paisoma vis maziau, nes Onutemis ir Petriukais pavadinama vis reciau ir reciau

ir kas is to? cia gerai..?

man asmeniškai vardui jis netinkamas.dukryte galečiau tik taip vadinti kaip ir zuiki,katinėli,mažyte ir pan.
QUOTE(muminukas @ 2009 09 13, 14:20)
ir Kibiras, ir Ragana, ir Karkvabalis visai gerai skamba 

Muminuk, o kodel tu visa laika nori sutilpti i kazkokius tradicijos remus? Jeigu vardas nenugvelbtas is biesas zino kokios salies su primesta galune, o yra vartotinas lietuviu kalboje, tai kam gi dabar taip nervintis jog netradicinis? Cia as nepiktai, siaip samprotauju.
QUOTE(Lolita123 @ 2009 09 13, 23:09)
turbut iseiciau is proto,jeigu buciau Ona

QUOTE(Sorceress @ 2009 09 14, 13:04)
Muminuk, o kodel tu visa laika nori sutilpti i kazkokius tradicijos remus? Jeigu vardas nenugvelbtas is biesas zino kokios salies su primesta galune, o yra vartotinas lietuviu kalboje, tai kam gi dabar taip nervintis jog netradicinis? Cia as nepiktai, siaip samprotauju.
1. iš per didelės laisvės anarchija prasideda.
2. mane beviltiškumas apima nuo lietuvių neišmanymo apie vardus. na, pavadina Fėja, Kevinu, Samanta ir pan., ir kažką bando įrodyti, kaip lietuviškisvardai Antanas ir Onutė pabodo (nors abu nėra lietuviški), kaip čia jie su savo Kevinais ir Samantomis kažkuo išskirtiniai. anaiptol. ir tų Kevinų, ir Samantų pakankamai užregistruota. pvz., mano vaiko vardas yra nuo 1992 metų įregistruotas antras, bet jis yra vardyne, turi vardadienį, yra ir literatūros kūriniuose. puola prie Lietuvoje neįprastų, na, tradicijos neturinčių vardų, kaip šarkos prie blizgučių, o net neįsivaizduoja, koks turtingas lietuvių vardų lobynas: Audinga, Normantė, Melanija, ta pati Malvina ir Doloresa, apie kurias tema yra, Girdenis, Irtautas, etc.
tiesa, aš per daug nesinervinu

tai va toks oftopikas

QUOTE(muminukas @ 2009 09 14, 22:09)
1. iš per didelės laisvės anarchija prasideda.
2. mane beviltiškumas apima nuo lietuvių neišmanymo apie vardus. na, pavadina Fėja, Kevinu, Samanta ir pan., ir kažką bando įrodyti, kaip lietuviškisvardai Antanas ir Onutė pabodo (nors abu nėra lietuviški), kaip čia jie su savo Kevinais ir Samantomis kažkuo išskirtiniai. anaiptol. ir tų Kevinų, ir Samantų pakankamai užregistruota. pvz., mano vaiko vardas yra nuo 1992 metų įregistruotas antras, bet jis yra vardyne, turi vardadienį, yra ir literatūros kūriniuose. puola prie Lietuvoje neįprastų, na, tradicijos neturinčių vardų, kaip šarkos prie blizgučių, o net neįsivaizduoja, koks turtingas lietuvių vardų lobynas: Audinga, Normantė, Melanija, ta pati Malvina ir Doloresa, apie kurias tema yra, Girdenis, Irtautas, etc.
tai va toks oftopikas
tai va toks oftopikas

As tai irgi ,einu per temas ir graudu darosi