QUOTE(Miaška @ 2009 09 01, 14:17)
Nu jep, aš kepu iš pusės kilo, tai pagal receptą - 4 kiaušai...
Savikaina apkepo - sakiai, nieko negaus visa vakara.
Papildyta:
QUOTE(bjaurybe @ 2009 09 01, 14:21)
nu įdėk penkis, nieko neatsitiks

.O jūs trise tiek suvalgysit
o cia ka didele bus? zalio supratimo - pirma karta darysiu

kas liks uzsaldysiu, man atrodo Miaška minejo, kad galima saldyti.
Papildyta:
QUOTE(kastonele @ 2009 09 01, 13:59)
VARŠKĖS APKEPAS
500 gr riebios varškės
1/2 st. pieno
1/2 st. manų
3 kiaušiniai
3 v.š. cukraus
druskos, vanilės razinų.
Labai svarbu viską dėti iš eilės: manus užpilam pienu ir palaikom 15 min. Po to varškę, trynius, cukrų, druską sudedam ir miksuojam. pačiam gale išplaktus baltymus.(Ir likusius priedus)
500 g liesos varškės
4 šaukštai manų kruopų
4 šaukštai sėlenų
3 šaukštai cukraus
stiklinė jogurto (ypač tinka persikinis ar bananinis)
2 kiaušiniai
2 obuoliai
1 citrina
saujelė razinų
cinamono
kokoso drožlių
skardelės dugną iškloti kepimo popierium, šonus patepti sviestu. obuolius nulupti, supjaustyti plonom skiltelėm, jomis iškloti skardelės dugną, pabarstyti razinomis, kokoso drožlėmis ir cinamonu. varškę pertrinti per sietelį ir išmaišyti su jogurtu, cukrum ir tryniais, berti nutarkuotą citrinos žievelę, manus, sėlenas, viską gerai išmaišyti ir atsargiai įmaišyti plaktus baltymus.
kepiau 200 C apie 40 min., išėjo labai lengvas ir gaivus nuo obuoliukų.
jokių grietinių prie jo nereikia, labai skanu valgyti su jogurtu vietoj padažo. o Dazhytos apkepėlio padažas buvo trintos braškės tik deja, mes visas šaldytas trintas braškes jau senai sulapnojom. bet jei kas dar turit, pabandykit, labai skanu
VARŠKĖS APKEPAS SU OBUOLIAIS
1 kg varškės
250 g grietinės
100 g sviesto arba margarino
2 kiaušiniai
5-6 šaukštai manų kruopų
0,5 kg obuolių
1 stiklinė cukraus
Na vsio padariau Kastonele copy-paste, ryt pasakysiu, kas gavosi...

Aciu uz pagalba.