Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti perkant maistą?

QUOTE(fuksė @ 2009 09 01, 09:27)
verysad.gif ech, tie musu gyvenimo dziaugsmai.......
Manoji irgi uz greblio gali pasislept....be to ji vegetare....jau beveik susitaikiau, o pradzioje panika, vaikas mesa burnan ir pradeda ziaukcioti.. blink.gif
Dabar dar viena problemka: diedas vakar nuvede pas dermatologe del jos spuogeliu, tai liepe vaikui neduoti pieno, ledu, sokolado.... o kaip be pieno net nzn., dabar jau nusisuksiu galva ka jai paruosti, kad suvalgytu.
Oi, ir manoji sian su tetuku eis pirma mokyklan (aisku liepe jam masinoj palaukt - PANELYTE juk), o po varys kavinuken svesti. ax.gif

O pieno neleido jokiame pavidale, ar tik paties pieno? g.gif Šiaip pieno mes praktiškai nevartojame, bet eina sūriai, jogurtai, varškė, kefyras...
Kelintokė taviškė? Mano kūdikiai seniai be mamos mokyklon eina, nors jau dabar nuteikinėju, kad kitąmet vyresnėlę lydėsiu - bus dvyliktokė wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2009 09 01, 09:30)
O pieno neleido jokiame pavidale, ar tik paties pieno? g.gif  Šiaip pieno mes praktiškai nevartojame, bet eina sūriai, jogurtai, varškė, kefyras...
Kelintokė taviškė? Mano kūdikiai seniai be mamos mokyklon eina, nors jau dabar nuteikinėju, kad kitąmet vyresnėlę lydėsiu - bus dvyliktokė wub.gif

Pacio pieno negalima, o ji visokius miusli su pienu taip gerai valgydavo. Itariu blogai baltyma toleruoja. Bandysiu keisti i koses.
Eis i 8 klase, 15 metu bus gruodi. Vedame pakaitomis kasmet, nesipriesina, nes laukiame masinoj, zinai su dabartiniu jaunimu.... doh.gif smalsus...

O jau tavoji vyresnele - uffff, panele visa ir mamka jauna. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fuksė: 01 rugsėjo 2009 - 08:49
Sveikos! 4u.gif Mano vyras irgi be mėsos negali.. schmoll.gif Sako kad tada nesijaučia pavlgęs. Tai aš irgi kaip čia kažkuri rašėte dedu i kotletus ir troškinius daržovių, kad sutaupyti. Į kotletus pridedu daug morkų ir dar aišku manų kruopų, tai 200 g mėsos užtenka pavalgyti abiems ir jis nebamba kad nėra mėsos . biggrin.gif Siandien bandysiu gaminti keptą faršą su cukinija ir gal dar morkom..kad vel faršo nedaug reikėtų. ax.gif Žiūrėsiu ka pasakys. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 09 01, 07:36)
4u.gif bandysiu - atsibodo mesa. Kaip sunku suderinti seimoje maista kai skoniai skirtingi, diedas bala nemate, derinuos tik prie dukreles, nors ir ji...lengviau isvardinti ka valgo nei ko nevalgo.

žuvis labai sveika, jos mes privalom į savaitę bent 1kart valgyt, bet kažkodėl paskutiniais metais ji man nesivalgo g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 09 01, 08:58)
doh.gif
Dontstop, ner laiko ir noro tiek prie puodu sukiotis, negaminciau visai.... darau tik del dukros.

QUOTE(Camea @ 2009 09 01, 09:24)
Oho, dontstop, saunuole  thumbup.gif

Tai kad sėdžiu namuose,visgi yra laiko ax.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2009 09 01, 11:43)
Tai kad sėdžiu namuose,visgi yra laiko  ax.gif  smile.gif

aaa, aisku smile.gif o as jau pagalvojau, kad cia tai tikra supermama biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 09 01, 09:46)
Pacio pieno negalima, o ji visokius miusli su pienu taip gerai valgydavo. Itariu blogai baltyma toleruoja. Bandysiu keisti i koses.
Eis i 8 klase, 15 metu bus gruodi. Vedame pakaitomis kasmet, nesipriesina, nes laukiame masinoj, zinai su dabartiniu jaunimu.... doh.gif smalsus...

O jau tavoji vyresnele - uffff, panele visa ir mamka jauna.  thumbup.gif

Būna pienas be laktozės (brangus...), aš pati irgi pieno netoleruoju, o vat visokios varškės, jogurtai, kefyrai - liuks, ir mėgstu, ir tinka. Kaži, jei miuslius kokiu skystesniu jogurtuku užpilt? Nors, tiesą sakant, kai išsiaiškinau, kad pienas man netinka, mečiau ir miuslius - neskanu man su kitais skystymais...
A, tai mano mažėlė su taviške vienmetės - maniškei 15 bus lapkritį, tik ji į 9 klasę nuėjo, tiksliau - 1 gimnazijos. Siūliausi palydėt, gi mokykla nauja - bet niaaa, nereik...
Vyresnėlė - joo, čia mano gėris ir rūpestėlis, jautruolė visam kam, maistui - taip pat... doh.gif wub.gif

QUOTE(kastonele @ 2009 09 01, 09:56)
žuvis labai sveika, jos mes privalom į savaitę bent 1kart valgyt, bet kažkodėl paskutiniais metais ji man nesivalgo g.gif  g.gif

Analogiškai doh.gif . Kai kartais pietaudavau valgykloje - tyčia imdavau žuvies, nes namie jos nerasta, vaikams tik užsimink - tuoj išgirsi "niaaa", o kaip ją paruošti, kad būtų skani, "nežuviška", aš nemoku...
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2009 09 01, 10:21)
Analogiškai doh.gif . Kai kartais pietaudavau valgykloje - tyčia imdavau žuvies, nes namie jos nerasta, vaikams tik užsimink - tuoj išgirsi "niaaa", o kaip ją paruošti, kad būtų skani, "nežuviška", aš nemoku...

bandžiau kept lašišas, karpius, visai paprastai tik miltuose pavolioji ir į keptuvę, arba į orkaitę svieste kept, tai dar kažkiek taip valgėm, kol neatsibodo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kastonele @ 2009 09 01, 00:06)
matai mano uošviai turi sodyba...

Daugiau sutaupoma, kai gaunama ne daržovių, o mėsos mirksiukas.gif
O dėl daržovių , tai pas mus panašiai... tiesa, mes gaunam labai retai, bet salotas tai laikau po gerą savaitę (per tiek laiko suvalgom), morkas kartais išmetu, česnakus kelis išmečiau, nes daug nenaudoju doh.gif Sriubų ir mes nevalgom, stengiuosi viską sunaudoti salotoms, troškiniams arba prieskoniavimui (dabar intensyviai naudoju raudonus svogūnus ir česnakus lotuliukas.gif )

QUOTE(Camea @ 2009 09 01, 07:06)
buvau parasiusi savaites meniu, bet nesilaikau jo  nupirkau bananu, desreliu, planavau daryti lietinius, bet bananus suvalgem taip, nes megstam su kava  o desreles eina per pusrycius 

lotuliukas.gif
Va, dėl bananų- aš stengiuosi pirkti žalius ax.gif Tada kitą dieną nesunaikinam lotuliukas.gif ir šiaip patogu, nes kasdien į parduotuvę nevažiuojam, todėl perku ką nors, kas valgoma iškart , o bananai tinka ir po kelių dienų ar net savaitės ax.gif Pas mus pakelėje prie sodybos toks žmogelis slyvas pardavinėja, vakar sustojom, tai porą kg nusipirkau ir visą vakarą su mažium kimšom thumbup.gif Skanu be galo, o ir specialiai į turgų nereikia lotuliukas.gif

QUOTE(dontstop @ 2009 09 01, 07:51)
Rugpjūtį maistui išleidom 616 lt...

super thumbup.gif

QUOTE(bjaurybe @ 2009 09 01, 08:03)
tu man apie tuos ledus aiškink paraidžiui, o tai,žinai, sena tarka , man nedašunta

Dariau pagal šitą receptą , tik naudojau vyšnias

QUOTE(fuksė @ 2009 09 01, 08:16)
o ar labai jauciasi kokis specifinis kvapas zuvies? Manieji visiskai nevalgo zuvies, o man kai kada norisi...mazu iseitu padaryt ir pakist.

Jaučiasi 4u.gif
Mes dažniausiai valgom skorpionžuvę arba pangasiją, jos abi skanios, bet nestuke.gif metu nevalgėm visai, nes man labai smirdėjo doh.gif

QUOTE(fuksė @ 2009 09 01, 09:27)
Dabar dar viena problemka: diedas vakar nuvede pas dermatologe del jos spuogeliu, tai liepe vaikui neduoti pieno, ledu, sokolado.... o kaip be pieno net nzn., dabar jau nusisuksiu galva ka jai paruosti, kad suvalgytu.

Pakeisk košėmis, sumuštiniais, kiaušiniene ir pan. Mano vaikas nevalgo beveik jokių pieno produktų, tai irgi vargstam (jis net ledų nevalgo blink.gif )
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 09 01, 10:56)
Daugiau sutaupoma, kai gaunama ne daržovių, o mėsos  mirksiukas.gif
O dėl daržovių , tai pas mus panašiai... tiesa, mes gaunam labai retai, bet salotas tai laikau po gerą savaitę (per tiek laiko suvalgom), morkas kartais išmetu, česnakus kelis išmečiau, nes daug nenaudoju  doh.gif  Sriubų ir mes nevalgom, stengiuosi viską sunaudoti salotoms, troškiniams arba prieskoniavimui (dabar intensyviai naudoju raudonus svogūnus ir česnakus  lotuliukas.gif )

pritariu thumbup.gif va mėsos kad duotų tai jaustųsi thumbup.gif
pasirodo ne mes vieni sriubų nevalgom blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kastonele @ 2009 09 01, 00:06)
todėl ir klausiu ar įmanoma sutaupyti kai daržoves duoda.

Iš kaimo gaunam daržoves, mėsą, pieno produktų. Tikrai jaučiasi, kad sutaupom thumbup.gif Žinoma, kaime nuvažiavus nesėdim rankų sudėję, tenka padėti tėvams.

Tai va, rugpjūtį išleidom 233,42lt+kaimas trise (nes buvo dukterėčia svečiuose 3sav.) Žiūrėsim kokie skaičiukai bus rugsėjį ax.gif Išeisiu į mokslus, likom dviese jau. didelių pokyčių nesitikiu schmoll.gif

Daugiausia per rugpjūtį išleista duonai, pieno produktams, mėsos gaminiams, saldumynams ir mineraliniam vandeniui g.gif
Atsakyti
Pas mus irgi su meniu problemos, bet aš nesuku galvos, pagaminu opagrindinį patiekalą ir stengiuos,kad būtų kitiems kažkas valgomo, valgo iš bėdos viską, kai nėra iš ko rinktis, jei netinka, visada gali duonos su lašiniais užvalgyt. Panos išsikepa sumuštinių ar kiaušinių. Visi mes mėgstame skirtingai valgyt, tai nupuščiau jei reikėtų daryt kiekvienam doh.gif . Tiesiog pataikau, mazgė nemėgsta bulvių, tai aš jau daugiau salotų į lėkštę prikraunu, o dičke vėlgi atvirkščiai...žodžiu, kažkaip deriniesi, bet knisa juodai cool.gif
Mano didžioji sveria apie 50 kg, nors pažiūrėjus, pasakytum,kad griaučiai eina lotuliukas.gif
Papildyta:
Šiaip pas mus didžiausia grafa pieno produktų ir daržovių, dar nemažai makaronų su miltais sunaudojam, kaip ne keista mėsai mažiausiai tenka g.gif . Namie du mėsaėdžiai tik, bet užtat visi pieniniai ir daržoviniai biggrin.gif
Einu ledus kombinuot ax.gif
Atsakyti