Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti perkant maistą?

Rugpjūtį maistui išleidom 616 lt, beveik tiek, kiek buvau suplanavus bigsmile.gif 16 lt vyras pravalgė darbe, papildomai prie mano duodamo maisto, tai jei būtų susilaikęs, būtume tilpę į 600 bigsmile.gif
Smulkiau:
mėsa 170 (bet dar liko pilna šaldymo kamera)
pienas 70
daržovės, vaisiai 88
saldumynai 76,5 doh.gif (nė velnio nepadeda tos chromo tabletės schmoll.gif )
gėrimai 32
alkoholis 42

Žuvies faršą aš perku karts nuo karto, man kotletai iš jo net labai patinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 08 31, 20:37)

tu man apie tuos ledus aiškink paraidžiui, o tai,žinai, sena tarka doh.gif , man nedašunta biggrin.gif
laukiu, nes noriu eiti daryt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2009 09 01, 07:51)
Rugpjūtį maistui išleidom 616 lt, beveik tiek, kiek buvau suplanavus  bigsmile.gif  16 lt vyras pravalgė darbe, papildomai prie mano duodamo  maisto, tai jei būtų susilaikęs, būtume tilpę į 600  bigsmile.gif
Smulkiau:
mėsa 170 (bet dar liko pilna šaldymo kamera)
pienas 70
daržovės, vaisiai 88
saldumynai 76,5  doh.gif  (nė velnio nepadeda tos chromo tabletės  schmoll.gif )
gėrimai 32
alkoholis 42
Žuvies faršą aš perku karts nuo karto, man kotletai iš jo net labai patinka  smile.gif

Na labai taupiau - saunuole gi tu. 4u.gif
As savo islaidu nerasau, nes visa men. MB buvo komandiruotas, matemes tik savaitgaliais, dukrele irgi atostogavo, buvau viena.....taciau 215 lt. pravalgiau...is sios sumos nemazai ledu sukirtau bei zapasus patustinau. biggrin.gif
O stai nuo sian, kai visi busime kruvoje rinksiu visus cekius, pazesim kaip cia bus.
Atsakyti
QUOTE(kastonele @ 2009 08 31, 21:12)
nu sophu pabandyt, arba dar kitų pasiklausk, negi čia forume nieks negamino žuvies faršo kotletų g.gif  g.gif  g.gif  g.gif  g.gif

aš žuvies kotletus darau tik iš skorpionžuvės, pati susimalu ,prikepinu morkų su svogūnu ir dar grietinėlės pilu į faršą, ir paskui džiuvėsių. Man visokie malti parduotuviniai kažkaip nepatinka schmoll.gif . Išimtis tik vienos mamytės duotas lašišos mėsos faršas, tas kur būna gabaliukais, šitą tai tikrai perku ir jis thumbup.gif
Papildyta:
Rugpjūtį išleidom 422 lt biggrin.gif . Bert kaip minėjau čia nėra reali suma, kadangi dalis maisto produktų iš lenkų yra, o čia perku tik mėsą, pieną ir daržoves. Aprūpina ūkininkai, jie ištisus metus vežioja produktus mamos namui, tai iš jų ir imame kiaušinius, pieną, varškę, daržoves, uogas ir pan. Rudenį bus bulvės ir kopūstai žiemai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2009 09 01, 08:11)
aš žuvies kotletus darau tik iš skorpionžuvės, pati susimalu ,prikepinu morkų su svogūnu ir dar grietinėlės pilu į faršą, ir paskui džiuvėsių. Man visokie malti parduotuviniai kažkaip nepatinka schmoll.gif . Išimtis tik vienos mamytės duotas lašišos mėsos faršas, tas kur būna gabaliukais, šitą tai tikrai perku ir jis thumbup.gif
Papildyta:
Rugpjūtį išleidom 422 lt biggrin.gif . Bert kaip minėjau čia nėra reali suma, kadangi dalis maisto produktų iš lenkų yra, o čia perku tik mėsą, pieną ir daržoves. Aprūpina ūkininkai, jie ištisus metus vežioja produktus mamos namui, tai iš jų ir imame kiaušinius, pieną, varškę, daržoves, uogas ir pan. Rudenį bus bulvės ir kopūstai žiemai biggrin.gif

o ar labai jauciasi kokis specifinis kvapas zuvies? Manieji visiskai nevalgo zuvies, o man kai kada norisi...mazu iseitu padaryt ir pakist. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 09 01, 07:16)
o ar labai jauciasi kokis specifinis kvapas zuvies? Manieji visiskai nevalgo zuvies, o man kai kada norisi...mazu iseitu padaryt ir pakist. biggrin.gif

žinok,kai pavaišino,pamainiau,kad vištiena bigsmile.gif . Receptą turėjau, bet paskui darydavau iš akies ir net nežinau kur jis yra g.gif . Mano tai mėgsta, bet čia tik skorpionžuvė tinka ax.gif
Nusiperku žuvies, tą poką kur būna sušaldyta, ten gal 700-1000 g būna, net nežinau g.gif . Žodžiu, susimalu tą poką, pakepinu būtinai svieste morką ir svogūną, tada pilu grietinėlę, (kokius gal 200 g), irgi iš akies, kad nebūtų labai šlapia, nes paskui nesuformuosi kotletų, tada džiuvesėlių, bet nepadaugink, geriau paskui dar ant viršaus kelis kart pavolioti prieš dedant į keptuvę. Recepte kiaušinis neina, bet aš dedu vieną, man kažkaip atrodo , kad be kiaušo nelaikys g.gif . Ir kepi, aš dar pabaigoje supilu likusią grietinėlę į keptuvę (nes sočiai turim, tai netaupau) ir patroškinu kelias min.
Papildyta:
QUOTE(fuksė @ 2009 09 01, 07:16)

tu pradžiai pabandyk iš mažo kiekio, tai pati suvalgysi, nes jei daug pridarysi, teks šiukšliadėžę maitinti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2009 09 01, 08:23)
žinok,kai pavaišino,pamainiau,kad vištiena bigsmile.gif . Receptą turėjau, bet paskui darydavau iš akies ir net nežinau kur jis yra g.gif . Mano tai mėgsta, bet čia tik skorpionžuvė tinka ax.gif
Nusiperku žuvies, tą poką kur būna sušaldyta, ten gal 700-1000 g būna, net nežinau g.gif . Žodžiu, susimalu tą poką, pakepinu būtinai svieste morką ir svogūną, tada pilu grietinėlę, (kokius gal 200 g), irgi iš akies, kad nebūtų labai šlapia, nes paskui nesuformuosi kotletų, tada džiuvesėlių, bet nepadaugink, geriau paskui dar ant viršaus kelis kart pavolioti prieš dedant į keptuvę. Recepte kiaušinis neina, bet aš dedu vieną, man kažkaip atrodo , kad be kiaušo nelaikys g.gif . Ir kepi, aš dar pabaigoje supilu likusią grietinėlę į keptuvę (nes sočiai turim, tai netaupau) ir patroškinu kelias min.
Papildyta:

tu pradžiai pabandyk iš mažo kiekio, tai pati suvalgysi, nes jei daug pridarysi, teks šiukšliadėžę maitinti biggrin.gif

4u.gif bandysiu - atsibodo mesa. Kaip sunku suderinti seimoje maista kai skoniai skirtingi, diedas bala nemate, derinuos tik prie dukreles, nors ir ji...lengviau isvardinti ka valgo nei ko nevalgo.

Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 09 01, 08:36)
4u.gif bandysiu - atsibodo mesa. Kaip sunku suderinti seimoje maista kai skoniai skirtingi, diedas bala nemate, derinuos tik prie dukreles, nors ir ji...lengviau isvardinti ka valgo nei ko nevalgo.

O aš va atskirai visiems trim gaminu ax.gif Vyrui kas nebrangu ir kaloringa biggrin.gif , sau dietiškai, vaikui - tyrės, košės..
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2009 09 01, 08:41)
O aš va atskirai visiems trim gaminu  ax.gif  Vyrui kas nebrangu ir kaloringa  biggrin.gif , sau dietiškai, vaikui - tyrės, košės..

doh.gif
Dontstop, ner laiko ir noro tiek prie puodu sukiotis, negaminciau visai.... darau tik del dukros.
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 09 01, 08:36)

Jo, suprantu tave - aš irgi dažnai prie vyresnėlės derinuosi, žiauriai nevalgi, išranki ir t.t. doh.gif Nors vakar, kai ėjo pažymos mokyklon, buvo pasverta poliklinikoje - 50 kg, tai dar pusė bėdos, nes atrodo tai perkarusi doh.gif
Pliusas tas, kad mažoji pas mane kur kas ūkiškesnė negu sesė, tai prie to, kas pagaminta, pasigamina dar pati: vakar vėl pasidarė didžiulį bliūdą salotų, sriubos...
O šiandien tiesiog palikau pinigų - pabuvau netaupi - tegu nusipirks kažką skanaus ar kavinukėn nueis, šventė gi... smile.gif
Atsakyti
Oho, dontstop, saunuole thumbup.gif

musu su MB skoniai anksciau ir skirtingi buvo, bet dabar po truputi pratinu ji prie darzoviu, jau sriuba beveik kasdien valgo, tai jau pazanga musu seimoje biggrin.gif o dabar kai darzoves is sodo, tai tikrai smagu gaminti ivairius troskinius, salotas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2009 09 01, 09:17)
Jo, suprantu tave - aš irgi dažnai prie vyresnėlės derinuosi, žiauriai nevalgi, išranki ir t.t. doh.gif  Nors vakar, kai ėjo pažymos mokyklon, buvo pasverta poliklinikoje - 50 kg, tai dar pusė bėdos, nes atrodo tai perkarusi doh.gif
Pliusas tas, kad mažoji pas mane kur kas ūkiškesnė negu sesė, tai prie to, kas pagaminta, pasigamina dar pati: vakar vėl pasidarė didžiulį bliūdą salotų, sriubos...
O šiandien tiesiog palikau pinigų - pabuvau netaupi - tegu nusipirks kažką skanaus ar kavinukėn nueis, šventė gi... smile.gif

verysad.gif ech, tie musu gyvenimo dziaugsmai.......
Manoji irgi uz greblio gali pasislept....be to ji vegetare....jau beveik susitaikiau, o pradzioje panika, vaikas mesa burnan ir pradeda ziaukcioti.. blink.gif
Dabar dar viena problemka: diedas vakar nuvede pas dermatologe del jos spuogeliu, tai liepe vaikui neduoti pieno, ledu, sokolado.... o kaip be pieno net nzn., dabar jau nusisuksiu galva ka jai paruosti, kad suvalgytu.
Oi, ir manoji sian su tetuku eis pirma mokyklan (aisku liepe jam masinoj palaukt - PANELYTE juk), o po varys kavinuken svesti. ax.gif
Atsakyti