Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti perkant maistą?

turbūt aš šiandien geriausaia taupuolė, nes ryte pusryčiams kava, o parėjus namo sūrelis, vyras ryte kavos, pietums netyčia rado darbe 2 obuolius. verysad.gif verysad.gif
aš daug darbų turėjau o jo mašina sugedo, tai abu be pietų verysad.gif verysad.gif
grįžau, bet jau nenoriu valgyt, praėjo tas momentas, o kai grįš vyras, sumokėjęs už mašinos remontą 677lt tai irgi turbūt nenorės valgyt lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2009 09 02, 15:42)
dar liko kalafiorai, bet tokie brangūs dar nei vienais metais nebuvo blink.gif . Pernai po 2,5 lt pirkau ir tai jau brangiai atrodė, bet dabar 3,60 lt doh.gif . Jau galvoju, kad kaži ar apsimoka g.gif

Vasara kalafiorus pirkau po 1 Lt/kg. Bet gal delto, kad paemiau paskutini. Liepos pradzioje pakeleje link Kauno buvo po 3 Lt/kg. Ryt nuleksiu i turgu pracekinti. O saldant juos reikia blansiruoti, ar galima ir zalius?
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 09 02, 14:32)

rodau.....
varškės buvo 850 g, pasvėriau, dėjau 4 kiaušinius, cukraus pagal skonį, pieno supyliau beveik litrą, bet paskui, kai pastovėjo ir pasidarė labai tirštas, dar dapyliau, manų iš akies, nes pamiršau paskaičiuoti šaukštus doh.gif
Tešla gavosi tokio tirštumo user posted image
Truputį šį kartą gavosi per daug, net per kraštus lipo, matyt, kad pastovėjo ir teko pieno dapilti ax.gif , dėl to ir suskilinėjo matyt g.gif . Išėjo skarda 30x35 cm, 5 cm aukščio ax.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bjaurybe: 02 rugsėjo 2009 - 18:23
QUOTE(Miaška @ 2009 09 02, 16:53)
O kai krizė įspiria uodegon, tada prie to maratono prisideda dar vienas punktas: gaminu valgyti biggrin.gif
Žinok, viskas įmanoma, kažkada atrodė, kad žiauriai neturiu laiko, augindama vieną vaiką. Pamažu atsirado dar vienas vaikas, darbas, kitas darbas, trečias darbas, studijos, kursai, sportai, mezgimai, trys katės... lotuliukas.gif  O valgyt gaminu, nes man skanu naminis maistas, ir skrandžio nuo jo neskauda thumbup.gif  Aišku, pastaraisiais metais prisidėjo ir kitas geležinis argumentas: susitaupo thumbup.gif

tas geležinis argumentas - mano pagrindinis variklis, nes taip norėtusi gaminti tik kokias 2 dienas savaitėje lotuliukas.gif bet.....kai vaikai tiek daug valgo, kitos išeities nėra. Vis ieškau gerų idėjų, kaip pigiau prasisukti smile.gif
Atsakyti
O jums nebuna tai, kad kol kepa orkaiteje varskes apkepas taip graziai iskyla, o kai istrauki ir sukrenta? Ka darau ne taip?
Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2009 09 02, 18:23)
rodau.....

lyg ir rasei, bet tingiu ieskot, primink, cia vienam sykiui sita skarda apkepo ar keliems jusu seimynai?
Atsakyti
QUOTE(niedulis @ 2009 09 02, 18:35)
O jums nebuna tai, kad kol kepa orkaiteje varskes apkepas taip graziai iskyla, o kai istrauki ir sukrenta? Ka darau ne taip?

apkepui tai ne, bet pyragams pasitaiko blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 09 02, 15:32)
Mes balandi dideli nusipirkome, taciau pradedu itarti, kad jis labai daug elektros sunaudoja. Vasara suvarome 300 kWh, o kas bus ziema, o jei dar elektra brangs... tad nzn. ar apsimokes saldyt darzoves.

o kiek sunaudodavot iki šaldiklio įsigyjimo?

QUOTE(bjaurybe @ 2009 09 02, 15:42)
tai va, šparaginės dabar kainavo 2 lt kilogramas, o žiemą mokam už 180 g rinkinį beveik 3 lt . Šparaginių stalčių prisidėjau, dar liko kalafiorai, bet tokie brangūs dar nei vienais metais nebuvo . Pernai po 2,5 lt pirkau ir tai jau brangiai atrodė, bet dabar 3,60 lt . Jau galvoju, kad kaži ar apsimoka g.gif

Mes tokių nevalgom blush2.gif labiausiai mėgstam žirnelius, morkas, bulves , paprikas ir pan. Tai pvz morkų galėčiau net nepirkti, galėčiau kada parsivežti, bulvių planuoju kaime rudenį pirkti (kažkas čia seniau forume minėjo, kad pernai po 0,4lt kaime pirko bigsmile.gif ) ir t.t. ax.gif Bet visa tai kažkur laikyt reikia doh.gif Kol kas šaldiklį užkimšo uogos doh.gif

QUOTE(Meger @ 2009 09 02, 16:00)
Kada speji su mazu vaiku?

Kai miega, arba kai eina į daržiuką (pradėjom leisti porą kartų per savaitę)

QUOTE(prieblanda @ 2009 09 02, 16:16)
a ko čia nespėt? 

Čia tikriausiai nuo vaiko priklauso, ir nuo jo amžiaus ax.gif pvz maniškis beveik nuolat reikalauja dėmesio, tik retais atvejais vienas žaidžia. Ramiai vienoje vietoje pabūna max 10 sekundžių doh.gif Ir šiaip... svetainėje palikti jį vieną man gana rizikinga, nes jis mėgsta nuo lovos ant lango lipti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2009 09 02, 16:53)
O kai krizė įspiria uodegon, tada prie to maratono prisideda dar vienas punktas: gaminu valgyti biggrin.gif
Žinok, viskas įmanoma, kažkada atrodė, kad žiauriai neturiu laiko, augindama vieną vaiką. Pamažu atsirado dar vienas vaikas, darbas, kitas darbas, trečias darbas, studijos, kursai, sportai, mezgimai, trys katės... lotuliukas.gif  O valgyt gaminu, nes man skanu naminis maistas, ir skrandžio nuo jo neskauda thumbup.gif  Aišku, pastaraisiais metais prisidėjo ir kitas geležinis argumentas: susitaupo thumbup.gif

tai aš su ta mintim kad to laiko kaip ir turiu net per daug dabar,bo sėdžiu namie su vaiku.o šiaip man patinka gaminti,tik kartais būdavo po darbo kai parleki 7-8 tai jau mažiausiai norėdavosi prie puodų stovėt,tai pirkdavau kokią picą ar koldūnų.
Papildyta:
QUOTE(niedulis @ 2009 09 02, 19:35)

aš baltymus atskirai išplaku tai jis toks purus būna,nesukrenta.ir aišku,kuo mažiau varstyti reikia dureles ir žiūrėti ar iškepė,ar apskrudo ir tt biggrin.gif
Atsakyti
sveiki,

bandysiu ir as prisijungti i taupuolius...nes jau vaje vaje, kaip baisu darosi...nebuvau normaliai parduotuveje apsipirkti nuo liepos menesio...uzvakar mama padabojo leliu, tai su vyru nuvaziavom...praejo noras net valgyti pamacius kaiip viskas pabrango....nzn kaip jums bet man tai viskas pabrango...kadangi seimoje atsirado mazius tai reiks islaidas mazinti. kadangi maziaus pati nemaitinu, misinelis kainuoja 45 lt. savaite, plius pampersai...pamperdams dar galima pataupyti, daraugai is lenku parveze, plius kai silti orai mazius diena buna be pamperso...nebent einam i laukuti ar kur vaziuojam..
tik va kartais ner kada net valgyti padarytio, nes mazius atyvuolis. tarp maitinimu numiega 30 min. o taip arba verkia arba guli lovyteje, bet salia turi buti, nes kitaip verkia.bet atvaziavo vyro puske gyventi mokslo metams, tai bus proga vel daryti valgyti...

tevai is sodo atveze cukinija, tai prisiminiau sena receptuka..galima kaip garnyra, bet mes valgome tik su bulvem...Beje tikrai krizinis maistas smile.gif

jums reiks tik cukinijos, morku, svogunu, grietines, sviesto. (galima aliejaus). morkas sutarkuojat per burokine tarka, svogunus smulkiai supjaustyti, cukinija kubeliais. pirma ant sviestuko pakepinat morkas, kai morkos sumiksteja, dedam svoguniukus, kai svogunai pakepa, sudedat cukinija. Kai cukinija jau apsileidzia dedat pora geru saukstu grietines, pamaisot ir vsio galima valgyti. aisku nepamirskite prieskonius.skanaus.

beje jungiuosi i cekiu rinkimus:)bandysiu bent vakarais prisijunkti.
sekmes visoms taupant...
Atsakyti
Sveikos isradingosios taupuoles,

jungiuos ir as prie Jusu jei tik priimsit 4u.gif Seniai paskaitineju, bet kai abu su MB dirbom kazkaip nlb ir reikejo taupyti, o dabar su leliuku namie tai ir laiko ir noro daugiau yra uzsiimti skaniu maistu (o kai gamini ir ziuri kas kaip gaunasi ir pigiau).

Tai va pradejau rinkti cekiukus ir man l.padeda sekmadienio vakara sudarytas kitos savaites meniu ir uzsipirkimas savaitelei, o po to jau ko reik pienuko ar batono kokio tai salia i parde nubegu.

QUOTE(neone @ 2009 09 02, 23:22)
sveiki,

bandysiu ir as prisijungti i taupuolius...nes jau vaje vaje, kaip baisu darosi...nebuvau normaliai  parduotuveje apsipirkti nuo liepos menesio...uzvakar mama padabojo leliu, tai su vyru nuvaziavom...praejo noras net valgyti pamacius kaiip viskas pabrango....nzn kaip jums bet man tai viskas pabrango...kadangi seimoje atsirado  mazius tai reiks islaidas mazinti. kadangi maziaus pati nemaitinu, misinelis kainuoja 45 lt. savaite, plius pampersai...pamperdams dar galima pataupyti, daraugai is lenku parveze, plius kai silti orai mazius diena buna be pamperso...nebent einam i laukuti ar kur vaziuojam..

Isbandyk daugartinius, kelios mamytes cia forume siuna ir pigu ir leliui sveika thumbup.gif thumbup.gif mes dabar tik nakciai dedames bet ir ta planuoju jau mest lauk ir bandyt su daugartiniais. Siaip uzsipirkau dabar medziagyciu ir bandysiu pati siutis tai is vis piguma o ir smagu savo vaikui konstruoti, niu bet ne i tema cia as blush2.gif

Beje i koldunu tema kur galima rast ta instrumenta kur daug ju is kart pasigamina, ar jus po viena juos maigot? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Karolilna @ 2009 09 02, 22:30)

Beje i koldunu tema kur galima rast ta instrumenta kur daug ju is kart pasigamina, ar jus po viena juos maigot?  blush2.gif

oho kiek mūsų čia šiandien bigsmile.gif
aš pati maigau biggrin.gif
Atsakyti