Įkraunama...
Įkraunama...

Ar sakyti pastabas dukrai dėl jos figūros?

Paauglysteje tikrai nebuvau stora, netgi kuda, bet mano mamai kazkodel vis uzkliudavo mano figura. Tai kumpiai virsta tai dar kas nors doh.gif Labai skaudziai i tai reaguodavau, nes jei ne ji, tikrai apie tai net nebuciau susimascius. Del to net esu sirgusi nervine anoreksija doh.gif
Dabar esu gimdziusi moteris. Bet ji iki siol man primena mano trukumus. Per nestuma priaugau 23 kg ir figura dabar tikrai galetu buti grazesne blush2.gif Bet mamos pastabos man kazkodel yra skaudziausios unsure.gif
Taigi mamos jeigu norite dukroms kazka sakyti del ju isvaizdos, darykite tai kuo subtiliau, o ne taip kaip mano mama: tiesiai sviesiai ir dar kartais prie svetimu zmoniu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovidenija @ 2008 05 08, 22:01)
Paauglysteje tikrai nebuvau stora, netgi kuda, bet mano mamai kazkodel vis uzkliudavo mano figura. Tai kumpiai virsta tai dar kas nors  doh.gif Labai skaudziai i tai reaguodavau, nes jei ne ji, tikrai apie tai net nebuciau susimascius. Del to net esu sirgusi nervine anoreksija  doh.gif
Dabar esu gimdziusi moteris. Bet ji iki siol man primena mano trukumus. Per nestuma priaugau 23 kg ir figura dabar tikrai galetu buti grazesne  blush2.gif Bet mamos pastabos man kazkodel yra skaudziausios  unsure.gif
Taigi mamos jeigu norite dukroms kazka sakyti del ju isvaizdos, darykite tai kuo subtiliau, o ne taip kaip mano mama: tiesiai sviesiai ir dar kartais prie svetimu zmoniu  doh.gif

labai pažįstama man istorija,taipogi turiu tokios pat patirties verysad.gif Jau kieno kieno,o mamos komentarai tai taip per širdį užduoda ,kad nėra net su kuo palygint...Po šiai dienai atsimenu .Pati dabar turiu mergytę,tai niekada nesielgsiu šitaip,jei kokia tai nestandartinė figūrytė būtų,yra švelnesnių būdų... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Dovidenija @ 2008 05 08, 23:01)
Paauglysteje tikrai nebuvau stora, netgi kuda, bet mano mamai kazkodel vis uzkliudavo mano figura. Tai kumpiai virsta tai dar kas nors  doh.gif Labai skaudziai i tai reaguodavau, nes jei ne ji, tikrai apie tai net nebuciau susimascius. Del to net esu sirgusi nervine anoreksija  doh.gif
Dabar esu gimdziusi moteris. Bet ji iki siol man primena mano trukumus. Per nestuma priaugau 23 kg ir figura dabar tikrai galetu buti grazesne  blush2.gif Bet mamos pastabos man kazkodel yra skaudziausios  unsure.gif
Taigi mamos jeigu norite dukroms kazka sakyti del ju isvaizdos, darykite tai kuo subtiliau, o ne taip kaip mano mama: tiesiai sviesiai ir dar kartais prie svetimu zmoniu  doh.gif

Niu nepyk, bet as nelabai suprantu kaip mama gali taip elgtis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimvyda @ 2008 05 10, 21:46)
Niu nepyk, bet as nelabai suprantu kaip mama gali taip elgtis doh.gif

Siaip su mama santykiai yra labai geri. Daznai bendraujam, susitinkam ir alaus isgeriam drinks_cheers.gif Bet kazkodel mano fugura jai visada uzkliuna. Esu keleta kartu pasakiusi, kokia pagaminai tokia ir esu, galvojau, kad atstos, bet vistiek dar repliku sulaukiu. Mes dabar abi sveriam vienodai ax.gif
Atsakyti
As tai siulyciau dukrai ar sunui eiti kartu i sporto sale, kat ir namie sportuoti, ar eiti vakare kartu pabegioti, nesakyti jei paziurek koki pilva uzsiauginai, o teisiog pasakyti kad siulai kartu daugiau praleisti laiko, kaip tik ir geriau sveikatai, sportas visada gerai, galima visada vaikus uzrasyti i begima koki nors sporta ( jei jie aisku nori)
Atsakyti
Fainas straipsnis apie angliavandenius:
Tiesa apie angliavandenius:
http://www.delfi.lt/...php?id=16977744

Ištrauka:
Tyrimai parodo, kad kuo daugiau žmogus vartoja angliavandenių, tuo mažiau jam šansų papilnėti. Pasirodo, angliavandeniai saugo nuo apkūnumo.
Atsakyti
QUOTE(Dovidenija @ 2008 05 10, 22:26)
Siaip su mama santykiai yra labai geri. Daznai bendraujam, susitinkam ir alaus isgeriam  drinks_cheers.gif Bet kazkodel mano fugura jai visada uzkliuna. Esu keleta kartu pasakiusi, kokia pagaminai tokia ir esu, galvojau, kad atstos, bet vistiek dar repliku sulaukiu. Mes dabar abi sveriam vienodai  ax.gif

Pas mane lygiai tokia pati situacija, Dovidenija doh.gif Iki gimdymo mama ėsdavo, kad "užpakalį užsiauginau, pilvas atsiranda" doh.gif O dabar kai pagimdžiau ir priaugau apie 20 kg ir mes su ja atsidūrėm vienoje svorio kategorijoje, tai iš viso vos ne kasdien man antsvorį prikaišioja. Svarbiausia lyg aš pati suplonėti nenorėčiau g.gif
Bet pati savęs tai ji namato g.gif . Kažkada neseniai pasakiau, kad į save veidrodyje pasižiūrėtų, bet jai "nulis emocijų" unsure.gif Kažkodėl jai tik mano lašinukai trukdo g.gif g.gif verysad.gif Žodžiu, manau, kad nereiktų vaiko dėl antsvorio terorizuoti g.gif Nes bent jau mano atveju, tai nuo mamos priekaištų tik nervai genda, o nuo to apetitas dar labaiu kyla blink.gif verysad.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erbe: 20 birželio 2008 - 19:29
Jokiu būdu nekritikuočiau vaiko. Bandyčiau sudominti kokiu sporto būreliu, sveika mityba. Ir aišku, kas yra svarbiausia - norint, kad vaikai sveikai gyventų, tą daryti reikia visiems šeimos nariams 4u.gif
Papildyta:
O visoms turinčioms piktybiškas mamas siūlyčiau lygiai tokiais pačiais komentarais atsilyginti tongue.gif
Atsakyti
As savo dukrai isreiksciau pastabas, ramiu tonu viska paaiskinciau, Kad pilvas nei grozio nei sveikatos neprides.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akutore: 19 liepos 2008 - 08:13
Mano dukrytė kūdutė, nes ne daug valgo, o aš dažnai primetinėju jai dėl nevalgymo blush2.gif , mano mama niekada man dėl figūros nieko nesakė, o kur ir sakys, kad buvau normali, ne stora, o aš savo dukrytei liepiu valgyti, bet ji valgo tik visokias pončkas ir varškytes su uogienėm, nepriprašau valgyti normalaus maisto, gal dėl to, kad pati valgau nenormalų. Reiktų pasitaisyti, bet kaaaaaaaaaip sunkiai einasi verysad.gif .
Užjaučiu moterytes, kurioms mamos prikaišiojo dėl figūros, pati stengsiuosi dukrytei pasakyti kuo daugiau gražių pagyrimų dėl kūdumo, ir maisto nebeprikaišiosiu blush2.gif .
Atsakyti
kokie dar gali buti prikaisiojimai,as tokiu dalyku nesuprantu
Atsakyti
Na neskaiciau visos temos, visu patarimu... Bet siaip nieko apsoliuciai nesakykit, reikia vaikams teigti kad jie patys graziausi mylimiausi, geriausi ir t.t. na o jai jau rupinates mergaites figura tai gaminkit sveikesni maista, nepirkit jokiu sureliu ar panasiu dalyku, uzrasykit dukra i koki sporto bureli, daugiau vaiksciokit kartu... Pats blogiausias dalykas kai kazkas artimas ir brangus ivaro kompleksa...
Atsakyti