Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(trakstbrakst @ 2009 09 07, 17:47)
Sveikutes,
agurkai jau i pabaiga, o as tik dabar pas jus i temele uzejau blush2.gif . Visu pirma noreciau paklausti ar jus tuos konservuotus agurkus iskart ir valgot, kad zinot skanus ar neskanus gavosi? Man tai skonis issaiskeja tik ziema rolleyes.gif Prisiskaitau visokiu receptu, o poto visvien savo katai pridedu. Tai noreciau patirtim pasidalint, kad i agurkus labai gerai deti azuolo lapus, jie toki kietuma, traskuma priduoda. O siemet tai eksperimentavau, dariau "Smaragdinius agurkus". Tai toks receptas su degtine, jei idomu galesiu parasyt. Ar nieks tokio nedaret? Idomu kas gausis g.gif
Papildyta:
Tai cia nuo agurku dydzio priklauso. blink.gif

Lauksim receptuko mirksiukas.gif

Tai taip,bet galvoju gal kas dare i mazdaug zino,tokiu vidutinisku agurkeliu,bet eisiu pasimatuoti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neryte: 07 rugsėjo 2009 - 17:35
QUOTE(Neryte @ 2009 09 07, 18:34)
Lauksim receptuko  mirksiukas.gif

Tai taip,bet galvoju gal kas dare i mazdaug zino,tokiu vidutinisku agurkeliu,bet eisiu pasimatuoti  biggrin.gif




taigis receptukas is G.I. Podskrebiseva knygos "Konservuojame patys"


"SMARAGDINIAI MARINUOTI AGURKAI"


2 kg agurku
10g citrinu rugsties arba 100 g vaisiu acto
75 g druskos
50g degtines
75 g cukraus.,
1.5 l vandens


Agurkus perlieti verdanciu vandeniu, tada panardinti i salta. Talpiai sudeti i trilitrinius stiklainius perklojant zalumynais. Isvirti marinata ( be degtines) ir uzpilti juo agurkus. Palaikius 5 min nupilti. taip pakartoti dar du kartus. Trecia karta i trilitrini stiklaini ipilti 50 g ir uzsukti. dar skaiciau, kad i rauginamus agurkus, kurie laikomi per ziema yra gerai snapso sliukstelt. Nebandziau, jei neiseis nekeikit mirksiukas.gif O kas gausis tai ziema ragausiu.
Atsakyti
QUOTE(trakstbrakst @ 2009 09 07, 20:51)
taigis receptukas is  G.I. Podskrebiseva knygos "Konservuojame patys"
"SMARAGDINIAI MARINUOTI AGURKAI"
2 kg agurku
10g citrinu rugsties arba 100 g vaisiu acto
75 g druskos
50g degtines
75 g cukraus.,
1.5 l vandens
Agurkus perlieti verdanciu vandeniu, tada panardinti i salta. Talpiai sudeti i trilitrinius stiklainius perklojant zalumynais. Isvirti marinata ( be degtines) ir uzpilti juo agurkus. Palaikius 5 min nupilti. taip pakartoti dar du kartus. Trecia karta i trilitrini stiklaini ipilti 50 g ir uzsukti. dar skaiciau, kad i rauginamus agurkus, kurie laikomi per ziema yra gerai snapso sliukstelt. Nebandziau, jei neiseis nekeikit  mirksiukas.gif O kas gausis tai ziema ragausiu.

Lauksim rezultatu alc.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
O,sis receptas vyrams turetu patikti. biggrin.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif jo manau turetu vyram tikti. Ale maniskis tai biski kreivai ziurejo, kai snapsa i agurkus pyliau lotuliukas.gif Nu vakar tai toks liapsusas gavosi. Nusipirkau "Senukuose" stiklainiu 1.5 l ir jokie dangteliai jiems netinka. Dabar stovi mano agurkai marinuoti, be dangteliu blink.gif . Bandysiu uzvirti dar karta marinata ir i senus gerus trilitriakus agurkus perdejus juo uzpilti, bet gali ir issaudyti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(trakstbrakst @ 2009 09 08, 11:07)
drinks_cheers.gif  jo manau turetu vyram tikti. Ale maniskis tai biski kreivai ziurejo, kai snapsa i agurkus pyliau  lotuliukas.gif  Nu vakar tai toks liapsusas gavosi. Nusipirkau "Senukuose" stiklainiu 1.5 l ir jokie dangteliai jiems netinka. Dabar stovi mano agurkai marinuoti, be dangteliu blink.gif . Bandysiu uzvirti dar karta marinata ir i senus gerus trilitriakus agurkus perdejus juo uzpilti, bet gali ir issaudyti. g.gif

Buvo ir man taip nutikę,bet ,aš pritaikiau dangtelius,jie tokie spalvoti ant viršaus su įvairiomis spalvotomis gerybėmis.
Gal tu,turi tokių,jie tikrai jiems tinka. 4u.gif
Aš,kad ir baigiu konservavimą ,bet dažnai perku įvairius dangtelius.
4u.gif
Atsakyti
O tai jei kambary isstovejo agurkai virs savaites ir nei pabalo, nei ka, tai cia jau reiskia, kad galima "slept ziemojimui"? Inkubacinis laikotarpis saudymui baigesi? Ar dar stebet? Kaip sakot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(trakstbrakst @ 2009 09 08, 11:07)
drinks_cheers.gif  jo manau turetu vyram tikti. Ale maniskis tai biski kreivai ziurejo, kai snapsa i agurkus pyliau  lotuliukas.gif  Nu vakar tai toks liapsusas gavosi. Nusipirkau "Senukuose" stiklainiu 1.5 l ir jokie dangteliai jiems netinka. Dabar stovi mano agurkai marinuoti, be dangteliu blink.gif . Bandysiu uzvirti dar karta marinata ir i senus gerus trilitriakus agurkus perdejus juo uzpilti, bet gali ir issaudyti. g.gif

***** doh.gif doh.gif doh.gif ,o as pasiziurejau,kad mano stiklainiai ne su uzsukamais dangteliais,o as isivaizdavau,kad tokius perku doh.gif ,ir dangteliu uzsukamu kad prisipirkau doh.gif ,tai gal galit dabar patarti koki ta uzdarymo aparata geresni nusipirkti,nes man cia tai kosmosas tas uzdarnejimas su aparatu lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neryte: 08 rugsėjo 2009 - 15:56
QUOTE(Neryte @ 2009 09 08, 16:54)
*****  doh.gif  doh.gif  doh.gif  ,o as pasiziurejau,kad mano stiklainiai ne su uzsukamais dangteliais,o as isivaizdavau,kad tokius perku  doh.gif ,ir dangteliu uzsukamu kad prisipirkau  doh.gif ,tai gal galit dabar patarti koki ta uzdarymo aparata geresni nusipirkti,nes man cia tai kosmosas tas uzdarnejimas su aparatu  lotuliukas.gif




As tai pati paprasciausia turiu. Kur atsuki, uzdedi ant dangtelio ir prisuki spaudziant. Man tai gerai. Maciau Maximoj tokiu yra dabar.
Atsakyti
QUOTE(rainiukas @ 2009 09 08, 13:32)
O tai jei kambary isstovejo agurkai virs savaites ir nei pabalo, nei ka, tai cia jau reiskia, kad galima "slept ziemojimui"? Inkubacinis laikotarpis saudymui baigesi? Ar dar stebet? Kaip sakot? g.gif

Na pagal mane , tai drąsiai gali slėpt mirksiukas.gif
Atsakyti
Duosiu savo recepteli - labai paprastas, bet agurkai liuks gaunasi, tokie traskus ir saldziarugsciai.
1 litrui vandens:
2 valg.s. druskos, 3 valg.s. cukraus, 80 g acto (9%), prieskoniu - cesnaku, krapu, karciu, kvep pipiru ir lauro lapu, arba tiesiog prieskoniu misinio marinavimui.
Agurkus sudedu i iskaitintus stiklainius, sudedu prieskonius (krapus ir cesnakus, o pipiriukus dedu pries pilant marinata). Pirma karta uzpilu verdanciu vandeniu, kai atausta nupilu. Tada isverdu marinata ir perpilu du kartus. Jeigu tinkami agurkai, tai laikosi gerai, neissaudo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mdeive: 08 rugsėjo 2009 - 16:59
QUOTE(trakstbrakst @ 2009 09 08, 17:01)
As tai pati paprasciausia turiu. Kur atsuki, uzdedi ant dangtelio ir prisuki spaudziant. Man tai gerai. Maciau Maximoj tokiu yra dabar.

Aš,šiais metais nusipirkau dangtelių uždarymo aparatą{pirkau p.c}
Jį reikia uždėti lygiai ant stiklainio su dangteliu ir dviems rankenėlėmis paspausti žemyn.
Man jis labai patinka,nes tas kur reikia veržti ir sukti gadina stiklainius,nes po kelių sezonų stiklainiai susigadina.
Aš,nieko prieš ,kurios naudoja tuos uždarytuvus,bet ,čia ,mano nuomonė ,ir mano pastebėjimai.
Atsakyti